15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Montessorin lastenhuoneen asentaminen ja suunnittelu – hyviä ideoita ja vinkkejä

Harmaa Montessori -viiri -ketjun päävärinä säästeliäästi pieninä leluina

Olet luultavasti kuullut termistä “Montessori -pedagogiikka”, jonka on kehittänyt Maria Montessori. Mutta jos et vielä tiedä mitä tehdä sen kanssa, se selitetään yleensä nopeasti. Tarkoituksena on käyttää lasten luontaista uteliaisuutta ja lasten janoa kehitykseen ja tietoon hyväkseen ja tällä tavalla saavuttaa tietty riippumattomuus pienissä pienestä pitäen. Tämä ei tietenkään tarkoita, että jätät lapsen yhtäkkiä kokonaan kohtalon varaan. Sen sijaan autat häntä pienissä asioissa selviytymään joistakin päivittäisistä toimista yksin. Tämä antaa heille mahdollisuuden pukeutua itsenäisesti aamulla, jolloin vaatteet ovat lasten ulottuvilla. Jos hammasharja ja pyyhe ovat käden ulottuvilla, pienet voivat harjata hampaansa itse. Ja lapset oppivat myös luomaan järjestystä pelaamisen jälkeen, jos tähän on luotu oikeat perustukset. Monet vanhemmat, jotka käsittelevät näitä menetelmiä, päättävät perustaa Montessorin lastenhuoneen.

Ideoita ja vinkkejä Montessorin lastentarhaan

Montessori -lastenhuoneen sänky talon skandinaaviseen tyyliin

Jos olemme herättäneet kiinnostuksesi, löydät alla vain muutamia vinkkejä sen asettamiseen, mutta huomautamme myös joistakin tämän päivän huonoista tavoista välttää. Ja olemme varmoja, että löydät joitakin sisustusvinkkejä erittäin loogisiksi ja mielenkiintoisiksi ja haluat toteuttaa ne heti. Liitteenä olevat Montessori -kuvat lastenhuoneista, joihin olet taatusti rakastunut, toimivat inspiraationa. Ja hyvä uutinen on, että huoneen uusiminen tai uudelleensuunnittelu Montessori -lastenhuoneen kalusteilla ei välttämättä aiheuta suuria kuluja. Lastenhuoneet voidaan myös suunnitella Montessorin mukaan edullisilla uusilla hankinnoilla ja olemassa olevilla huonekaluilla. Muuten, sinun ei tarvitse toteuttaa kaikkia vinkkejä heti. Päätä itse, mistä ehdotuksista pidät ja olet hyödyllinen. Olipa Montessorin lastenhuone pikkulapsille, koululaisille tai vauvoille, lastenhuone tytöille Montessorin mukaan tai pojille, löydät varmasti oikean inspiraation jokaiselle ikäryhmälle.

Perusta Montessori -lastenhuone – aseta kaikki lasten korkeudelle

Montessorin lastentarha, jossa on Ikean huonekalujen lukukulmakorit

Tärkeä edellytys sille, että lapsesi voi pukeutua, valita omat lelut ja siivota uudelleen, valita minkä tahansa luettavan kirjan ja säilyttää sen uudelleen ja vastaavat, on tietysti se, että hän pääsee helposti kaikkiin näihin asioihin ja alueisiin. Siksi on suositeltavaa, että ainakin suurin osa huonekaluista leikataan tai kiinnitetään lapsiystävälliselle korkeudelle. Tämä ei tietenkään tarkoita, että seinien korkeampien alueiden on pysyttävä paljaina ja korkeammat vaatekaapit ovat kiellettyjä. Yritä vain pitää Montessorin lastentarhassa yleisimmin käytetyt helposti ulottuvilla. Jos esimerkiksi vaatekaappi on rakennettu suhteellisen korkeaksi, voit asettaa vaatetangon hieman alemmaksi tämän kompensoimiseksi ja ripustaa sinne vaatteita, joita tarvitaan kauden aikana. Kesällä talvivaatteita ei tarvita ja päinvastoin, joten ne voivat olla yläalueella. Jos kausi muuttuu, vaihda vaatteet.

Lasten huonekalut Montessorille käyttävät valkoista avohyllyä

Lastenhuoneen hyllyn tulisi Montessorin mukaan olla myös mahdollisimman matala. Vaakahyllyt sopivat erityisesti tähän tarkoitukseen. Useimmat hyllyjen muotoiset tilanjakajat on myös suunniteltu suhteellisen matalaksi ja niitä voidaan käyttää Montessorin lastenhuoneessa. Kirjat sen sijaan on parasta sijoittaa siten, että kirjan kansi ei näy normaalisti, vaan kirjan kansi. Näin lasten on helpompi saada yleiskatsaus ja valita eri kirjoista. Valokuvanauhat ovat erityisen sopivia tähän ja ne voidaan kiinnittää mihin tahansa korkeuteen. Mutta voidaan käyttää myös seisovia hyllyjä, joissa on tukipalkki jokaisen levyn edessä. Tällä tavalla koulukirjat voidaan asentaa myös, jos Montessorin lastenhuone on tarkoitettu koululaiselle. Muuten löydät Ikeasta Montessorin lastenhuoneeseen sopivat huonekalut erityisen nopeasti.

Järjestä lastenhuoneet Montessorin mukaan avoimilla hyllyillä

Lasten kirjoituspöytä, jossa on seinien koristelu

Jo mainittujen hyllyjen sekä laatikoiden tai korien tai korien lelujen ja muiden tavaroiden säilyttämistä varten on parasta olla auki Montessorin lastenhuoneessa. Tämä auttaa myös lapsia pitämään yleiskuvan ja löytämään etsimänsä nopeasti. Jos haluat edelleen säilyttää laatikoita tai laatikoita hyllyillä tai sängyn alla, merkitse ne yksinkertaisesti symboleilla, jotka tunnistavat niiden sisällön. Jos esimerkiksi maalaustavarat on säilytetty laatikossa, laatikon etupuolella voi olla värillinen lyijykynä tai sivellin. Jos siinä on leluautoja, loogisesti on auto laatikossa ja niin edelleen.

moderni tyyli ja Montessori yhdistävät valkoiset siniset avohyllyt

Montessorin lastenhuoneen hyllyillä voit näyttää lelut kokoelman tavoin. Siitä huolimatta voit helposti nähdä ne ja löytää haluamasi lelun heti, eikä sinun tarvitse ryömiä laatikoiden tai laatikoiden läpi. Tämä tekee myös leluista paljon houkuttelevampia. Alustat sopivat myös lelujen lajitteluun ja ne voidaan sijoittaa hyllylle. Kun valitset lokeroa, kiinnitä huomiota sen kokoon ja painoon. Pienillä ei pitäisi olla vaikeuksia nostaa. Aiheesta “avoin esittely” haluaisimme antaa sinulle toisen hyödyllisen vihjeen, joka liittyy erityisesti arvoituksiin. Lapsillasi on taatusti suurempi halu koota palapeli, jos sitä ei ole viimeistelty etukäteen, vaan se esitetään yksittäisissä osissa. Voit sijoittaa pohjan, jossa on aihe, esimerkiksi hyllylle, kun taas yksittäiset osat on sijoitettu sen viereen pieneen puukulhoon. Joten tämä suosittu pulmapeli on valmis järjestettäväksi. Kokeile sitä. Tyttäresi tai poikasi osoittaa heti uutta kiinnostusta palapeliinsä.

Montessori lastentarhassa – jaa huone alueiksi

Hienot sisustusvärit Speigel huoneenjakajana makuualueen ja leikkialueen välillä

Jos mietit mitä tarkoitetaan – tässä on yksinkertaisesti tarkoitus erottaa rentoutumisalue leikkialueesta. Tämän ei pitäisi perustua pelkästään käytettyihin huonekaluihin ja tarvikkeisiin, kuten koristeisiin, tekstiileihin ja leluihin. Tietty raja voidaan luoda myös optisesti väreillä. Nyt saatat ajatella, että tämä on tuskin mahdollista pienessä huoneessa, mutta olet väärässä. Sen ei tarvitse olla suuria alueita. Voit myös käyttää huoneen neljää kulmaa noudattaaksesi tätä Montessori -lastenhuoneen sääntöä. Ja tässä ovat yksittäiset alueet, jotka voidaan suunnitella ja luoda sekä suurissa että pienissä lastenhuoneissa:

Nukkuma -alue

neutraaleissa ja rauhallisissa väreissä käytetään vihreää puista sängyn taustakuvaa

Kuten nimestä voi päätellä, tämä on Montessorin lastenhuoneen alue, jota käytetään nukkumiseen. Tässä on sänky ja mahdollisesti yöpöytä, jossa on yölamppu ja vastaavat. Rauhalliset värisävyt, minimalistinen koristelu (jos joudut koristamaan ollenkaan) ovat tässä etu, ja myös lelujen asettamista tulisi välttää. Kyse on rauhallisen, rentouttavan ilmapiirin luomisesta. Lapsesi pitäisi tietää, “tässä nukun ja lepään”. Makuutila vastaa niin sanotusti aikuisen makuuhuonetta. Sielläkin pitäisi olla hiljaista. Ja koska lapsilla ei yleensä ole useita huoneita, makuutilan luominen on hyvä vaihtoehto. Joskus sinulla on kuitenkin myös mahdollisuus tarjota lapselle toinen huone. Sitten toista niistä voidaan käyttää rentoutumiseen, kun taas toinen toimii leikkihuoneena.

Rentoutumisalue

Perusta lastentarhaan lukunurkka, jossa on tyynyjä, kirjahylly ja valokuvanauhat

Montessori -lastenhuoneen rentoutumisalue voi yhdistyä makuutilaan, mutta se voi myös olla erillinen alue, joka on erotettu muusta huoneiden jakajilla tai vastaavilla. Se eroaa makuutilasta siinä, että sitä ei käytetä nukkumiseen, vaan “vain” lepäämiseen (jos lapsesi nyökkää pois siellä tapahtuvien toimintojen aikana, se ei tietenkään ole ongelma. Rentoutumisalue on tarkoitettu rentouttaviin aktiviteetteihin päivän aikana Joten voit lukea kirjaa siellä Tällainen lukunurkkaus on erittäin suosittu lastenhuoneissa, ja siitä voidaan tehdä erityisen kodikas ja viihtyisä. Pienet teltat, joihin pienet voivat vetäytyä, ovat erittäin suosittuja. Mutta myös yksinkertaisia ​​tyynyjä, pussi tai paksu matto, viihtyisä viltti, jotkut pehmolelut ja vastaavat ovat hienoja. Maalaus- ja piirustuspöytä sopii myös rentoutumisalueelle. Myös täällä suositellaan rauhallisia värejä.

Luo rentoutumisalue Montessorin lastenhuoneen telttakopissa

Montessori -lastenhuoneen kirjojen hyllyt on sijoitettava myös tälle alueelle niin, että ne ovat ulottuvilla. Valitse esimerkiksi huoneen kulma. Tämä voi olla myös aivan sängyn vieressä. Siellä koot sitten valokuvanauhat ja asetat kirjat. Tämä säästää tilaa lattialla ja hyödyntää huoneen korkeutta. Muistutamme vielä kerran, että valokuvanauhoja ei saa sijoittaa liian korkealle.

Leikkialue

Montessori -lastenhuone Parketti kannustaa luovuuteen ja itsenäisyyteen

Tässäkin nimi paljastaa jo, mitä tarkoitetaan. Täällä voit pelata ja päästää höyryä mielialan mukaan. Lasten pöytä ja tuolit (tai vaihtoehtoisesti pieni työpöytä) voivat merkitä rentoutumis- ja leikkialueiden välisen rajan, koska sitä voidaan käyttää sekä leikkimiseen että, kuten edellä mainittiin, hiljaiseen maalaamiseen. Tässä on myös lelujen avoimien hyllyjen alue. Tämän pitäisi myös olla mahdollisimman sukupuolten välistä ja edistää mielikuvitusta. Puusta valmistetut rakennuspalikat, mutta myös plug-in-pelit tai palapelit sopivat erityisesti Montessorin lastenhuoneeseen. Myös muut tavalla tai toisella opettavat pelit toimivat hyvin. Entä esimerkiksi abacus? Se ei yleensä ole vain kauniisti värikäs ja koristeellinen, vaan se voi myös auttaa lapsiasi ensimmäisissä askeleissa matematiikan maailmassa kuvaamalla aritmeettisia ongelmia.

Alempi makuutila

Montessorin lastenhuoneen makuutila mintunvihreässä sängyssä lähellä lattiaa

Jos etsit usein sisustusideoita lastentarhaan, olet varmasti törmännyt sellaisiin vaihtoehtoihin kuin yllä olevassa kuvassa. Ja olkaa rehellinen, ettekö heti innostunut ideasta ja huomasitte sen olevan erityisen kodikas ja romanttinen? Tarkoitetaan matalat vuoteet, jotka koostuvat usein vain patjasta. Luulitko, että nämä ovat Montessorin lastentarhoja? Vaihtoehdot tekevät sängystä erityisen helposti saatavilla pienille kiusaavillemme. Katos, muut pehmoiset tyynyt, pehmolelut ja muut mukavuutta lisäävät asiat eivät ole vain sallittuja, vaan niitä jopa kannustetaan.

Yleissuunnittelu Montessorin lastenhuoneessa

Montessorin lastenhuone, jossa koristeena sinivihreät tähdet

Kuten jo mainittiin, sisustus, jossa on enimmäkseen rauhallisia värejä, on parempi, mutta leikkialueella sallitaan myös vahvempia vivahteita. Sama koskee Montessorin lastenhuoneen sisustusta. Vähemmän abstrakti ja pieni määrä värejä. Periaatteessa lasten lelut avoimilla hyllyillä toimivat koristeena. Tämän lisäksi kaunis kattolamppu, roikkuvat koristeet ja kauniit verhot, matot ja muut tekstiilit voivat luoda halutun tunnelman. Kaikki tämä mieluiten hienovaraisissa sävyissä. Mutta jos lapsesi vaatii kirkkaampia värejä, niitä voidaan tietysti myös käyttää. Luonnollisilla materiaaleilla on suuri merkitys paitsi kalusteille myös peleille. Tällä tavalla pienemme oppivat tuntemaan ja rakastamaan luontoa paremmin. Joten muutamat männynkävyt, kastanjat, lehdet ja vastaavat ovat tervetullut lisä. Vauvan Montessorin lastentarhassa iso peili on myös erittäin hyvä idea, koska he haluavat katsella itseään ja heidän liikkeitäan.

Vältä ylikuormitusta pienillä määrillä leluja ja koristeita

Montessorin lastenhuoneen romanttiset värit siniharmaa seinä metsällä

Mutta lepo on myös avainsana Montessorin lastenhuoneen leikkialueelle, ja tarkemmin sanottuna se ei tarkoita, ettei siinä olisi jännittäviä leluja. On kuitenkin oltava hallittavissa oleva järjestys ja yliarviointia, joka voi tapahtua hyvin nopeasti lapsilla, on vältettävä. Monet lelut eivät siis ole vain ärsyttäviä, vaan jopa tabuja. Mutta nyt tiedät todennäköisesti seuraavan ongelman aivan liian hyvin: Vältä itse yllättämästä ja ylivoimaisesti uusia leluja uudestaan ​​ja uudestaan, koska tiedät, että tämä ei ole hyvä asia. Mutta sitten sukulaiset ja ystävät tulevat ja tietämättään tekevät juuri niin, vaikka he todella haluavat tehdä vain hyvää. Ja olkaamme rehellisiä, kukapa ei olisi iloinen pienen säteilevistä kasvoista??

Montessori lastenhuone luonnonmateriaaleista valmistettu puuseinä beige

Hyvä ratkaisu tähän “ongelmaan” ovat teemaviikot, joiden tarkoituksena on lajitella lelut heittämättä niitä pois. Koska se on todella liian hyvä siihen. Mutta mitä tämä teemaviikko oikein edustaa? Ensin pakkaat suurimman osan leluista laatikoihin ja laitat ne pois. Sitten määrität aiheen joka viikko (esimerkiksi palokunta, lego, eläintarha, maatila ja vastaavat) ja otat esiin sopivat lelut. Kun lapsi on pelannut sillä viikon ja luultavasti hitaasti menettää kiinnostuksensa siihen, valitaan uusi aihe.

Montessori -lastentarha, jossa on lasten leikkialue avoimet hyllyt

Huomaa: Jos haluat opettaa lapsillesi itsenäisyyttä mainituilla menetelmillä, älä unohda, että tämä vie myös aikaa. Älä kohdista painetta ja ole aina paikalla, jos asiat eivät mene niin kuin pitäisi. Loppujen lopuksi meidän aikuisten on myös opittava kaikki uusi ensin. Miten se voisi olla toisin lasten kanssa? Polun itsenäiseen ammatinharjoittamiseen tulee olla hauskaa pienille, eikä sitä saa pakottaa heihin. Älä unohda, että Maria Montessorin lastenhuoneen ideat ovat vain ehdotuksia ja esimerkkejä ja sinun ei välttämättä tarvitse toteuttaa kaikkia vinkkejä. Katso vain, mikä toimii parhaiten sinulle ja ennen kaikkea lapsellesi.

luonnonmateriaalit huonekaluihin lastenhuoneen vaatetelineessä

Leikkikulman maalauskulma, jossa on pieni puinen työpöytä, värillinen sinappi

Vaihtoehtona lastenhuoneen vaatekaapille avoin vaatekaappi, jossa on haaravaatetanko

Montessori -lastenhuoneessa on parivuode, jossa on puiset tikkaat

Previous Post
Tee halpoja puutarhakoristeita itse – 15 DIY -ideaa
Next Post
Harjoittele lomalla – joten voit rentoutua ja pysyä kunnossa samanaikaisesti