15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Miniasunto: 18 neliön huoneisto Lontoossa tarjoaa lukuisia säilytystilaa

miniasunto vaatekaappi parvi sänky portaat

Miniasunto Lontoossa tarjoaa kaikki tilavan huoneiston mukavuudet vain 18 neliömetrin asuintilassa. Uusille asukkaille on tarjolla lukuisia säilytystilaa – sisäänrakennettujen kaappien ansiosta tila säästää tilaa ja tekee huoneesta avoimen ja kutsuvan. Erityisesti suurissa kaupungeissa, joissa asuntojen kysyntä kasvaa, ihmisten on kestettävä vähemmän asuintilaa. Bicbloc-arkkitehdit hyväksyivät haasteen sisustaa pienen asunnon toiminnallisesti ja tyylikkäästi samanaikaisesti ja muuttivat Lontoon kapean talon 14 yksittäiseksi yhden huoneen asunnoksi. Esittelemme sinulle jännittävän huonekonseptin.

Mini -asunto: vanhan viktoriaanisen talon uusiminen

miniasunto Lontoo, jossa on 20 neliömetriä asuintilaa

Pääkaupungin Lontoon väestönkasvu yhdistettynä kiinteistöjen puutteeseen merkitsee sitä, että yhä useammilla lontoolaisilla on vaikea valinta – joko lähteä kaupungista ja muuttaa lähiöihin tai käsitellä nousevia asumiskustannuksia. Tämä johtuu siitä, että tiukat rakennusmääräykset otettiin käyttöön monta vuotta sitten – määräysten vuoksi pääkaupungin rakennusmaa on niukkaa. Koska tontit maksavat niin paljon, myös uusien rakennusten hinnat nousevat. Kun tähän lisätään se tosiasia, että monet ulkomaalaiset investoivat Lontoon taloihin. Lopulta on vähemmän vuokrattavia taloja. Varakkaiden lontoolaisten välinen kilpailu on aiheuttanut vuokrahintojen nousun 15% viimeisten kolmen vuoden aikana. Yksi mahdollinen ratkaisu olisi uudistaa vanhoja viktoriaanisen aikakauden taloja, jotta niihin mahtuu enemmän ihmisiä.

miniasunto varustettu keittiö laajennettava pöytä

Juuri tämän Lontoon kapean asuinrakennuksen omistajat asettivat – se oli jaettava useisiin yksittäisiin huoneistoihin, joissa jokaisessa oli oma kylpyhuone ja täysin varustettu keittiö. Bicblocin lahjakkaat arkkitehdit saivat hankkeen – he muuttivat nelikerroksisen talon jaetuksi asunnoksi, jossa on 14 huoneistoa. Lisäksi vuokralaisilla on tilava oleskelutila pohjakerroksessa, joka kaikkien asukkaiden on jaettava, ja suuri puutarha.

Miniasunnon kalustus: sisäänrakennetut huonekalut säästävät tilaa

miniasunto Lontoo 20 neliömetriä tilaa säästävä kalustus

Bicblocin sisustussuunnittelijat päättivät heti alusta alkaen sisäänrakennetuista huonekaluista-toisaalta tämä tarjoaa tilaa säästävän vaihtoehdon, ja toisaalta arkkitehdit pystyivät kehittämään joustavan asennusjärjestelmän, joka voidaan integroida kaikkiin saatavilla oleviin Huoneet. Tämä säästää aikaa ja rahaa – ehdottomasti vahva pro argumentti tiukan budjetin vuoksi. Kuutiotilavuus koostuu useista yksiköistä, jotka voidaan yhdistää toisiinsa ja joissa on kaikki vuokralaisen päivittäisessä elämässä tarvitsemat.

minikeittiö keittiöyksikkö mustat kaapit pesuallas mikroaaltouuni

Pieni keittiö, vaatekaappi, yhden / kahden hengen vuode, lipasto ja laajennettava ruokapöytä täydentävät huonekaluohjelman. Yksittäiset moduulit sijoitetaan huoneeseen tilaolosuhteiden mukaan – arkkitehdit ovat varmistaneet, että liikkumavaraa on riittävästi, kaikki huonekalut ovat helposti saatavilla ja että huoneistossa on riittävästi auringonvaloa.

Kalustus yhdellä silmäyksellä

minihuoneisto parvisänky pohja kaappi säilytystilaa

Ensimmäisessä miniasunnossa on sisäänkäynnin vieressä pieni minikeittiö, jossa on pesuallas, liesi, pieni jääkaappi ja mikroaaltouuni. Kun keittiö ei ole käytössä, se on “piilotettu” puuovien taakse. Laajennettava pöytä on sijoitettu aivan lohkokeittiön viereen – joten se voi toimia lisätukipintana ruoanlaitossa. Kaksi henkilöä voi istua mukavasti pöydän ääressä. Parvisänky sijaitsee keittiön takana – sisäänrakennettu kaappi, jossa on hyllyt sängyn alla, tarjoaa riittävästi säilytystilaa vaatteille, kirjoille ja liinavaatteille. Viimeinen huonekalu – vaatekaappi – löytyy aivan ikkunan vierestä.

miniasunto kalteva keittiö vaatekaappi parivuode

Toinen variantti miniasunnosta sijaitsee ylimmässä kerroksessa – huone, jossa on viisto katto, ei ollut helppo perustaa, mutta sisustussuunnittelijat muuttivat ja mukauttivat huonekaluja vastaavasti, joten yksikään yksikkö puuttuu myös täältä ja kaikki on kätevästi ulottuvilla. Kylpyhuoneissa on myös kaikki tarvittava – suihkukaappi, pesuallas ja wc tarjoavat optimaalisen mukavuuden rajoitetussa tilassa.

Materiaalit ja värit saavat miniasunnon näyttämään suuremmalta

miniasunto kalteva katto parivuode laajennettava pöytä

Hankkeen tavoitteena oli paitsi sisustaa jokainen miniasunto toimivalla ja käytännöllisellä tavalla, myös luoda hyvän olon ilmapiiri. Pienten huoneistojen ongelma on se, että ne näyttävät joskus täynnä ja sotkuisia. Astiat, asusteet, vaatteet ja muut taloustavarat voidaan säilyttää sisäänrakennetuissa kaappeissa, jotta ne eivät estä tietä. Lisäksi kaikki seinät on maalattu valkoiseksi – joten yhden huoneen huoneisto näyttää suuremmalta ja kirkkaammalta. Seinävärillä on tärkeä rooli erityisesti Lontoossa, jossa sää on pilvinen suurimman osan vuodesta. Taivaansiniselle maalattu puulattia muodostaa täydellisen taustan huonekaluille ja seinäkoristeille.

miniasunto lontoossa 20 neliön sisäänrakennetut huonekalut

Huonekalut on valmistettu korkealaatuisesta puusta, mikä tekee sisätiloista kodikkaan ja kutsuvan. Pähkinäpuu oli vain öljytty ja kiehtoo sen alkuperäisellä värillä ja houkuttelevalla viljalla. Tammipuuta on sen sijaan käsitelty mustalla lasilakalla ja se korostaa sen tummaa väriä. Seinärakenteen ja huonekalujen välistä kontrastia pehmentävät abstraktit kuviot. Ne näyttävät paitsi erittäin koristeellisilta, myös luovat visuaalisen yhteyden yksittäisten alueiden välille.

miniasunto kylpyhuone saniteettitila moderni suihkukaappi marmorilaatat

Kylpyhuone pidettiin tarkoituksella yksinkertaisena valkoisena – mutta keraamiset laatat pisteyttävät viehättävästä marmorista ja saavat kylpyhuoneen näyttämään tyylikkäältä ja laadukkaalta. Lasinen suihkukaappi viimeistelee muotoilun.

miniasunto kylpyhuone valkoinen marmori

miniasunto ullakko lontoon kalusteet valaista

minihuoneisto lontoon portaat kapea kerrostalo

mini -huoneisto lontoossa viktoriaaninen vanha rakennus

Projekti: bicbloc 

Previous Post
Sauna kylpyhuoneessa – hyvinvointimaailma kotona
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla