15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koristeellinen jugendtyylinen sisustus ja kalusteet

Art Nouveau-sisustus-pilarit-ikkunat-kaarevat linjat-koristeet

Jos olet kiinnostunut Paul Gauguinin eksoottisista maisemista, Michail Wrubelin ilmeikkäistä muotokuvista ja Alfons Muchan romanttisista naiskuvista, olet ehdottomasti todellinen jugendfani. Vaikka et ole vielä kuullut näistä taiteilijoista, mutta pidät silti koristeellisista huonekaluista ja koristeista antiikkisessa ilmeessä, on korkea aika tutustua tähän mielenkiintoiseen tyylikauteen paremmin. Art Nouveau on hyvin romanttinen, värikäs ja monipuolinen. Näytämme sinulle kaikki jugendtyyliset piirteet sisustuksessa ja sisustuksessa ja annamme sinulle muutamia vinkkejä jännittävän aksentin integroimiseksi omiin neljään seinään.

Mikä on Art Nouveau?

art nouveau-sisustus-puu-lasi-koristeet-lasi-takorauta

Art Nouveau on saksalainen termi kansainvälisesti merkittävälle tyylille, joka levisi suurelle osalle Eurooppaa 1800- ja 1900 -luvun vaihteessa (n. 1895-1914). Taiteen aikakausi ilmaisee itsensä koristeina ja on inspiroitu luonnosta kaikissa muodoissaan. Taiteellinen avantgarde halusi lopulta irtautua tiukasta historiallisuudesta ja luoda taidetta, jonka piti olla uutta, nykyaikaista ja anti-perinteistä. Lähes kaikkien länsimaiden, mutta myös useiden Itä -Euroopan maiden arkkitehtuuri vaikutti jugendtyyliin. Jopa jokapäiväiset esineet ja tekniset rakenteet on koristettava ja koristettava. Niinpä valmistettiin maljakoita, huonekaluja ja koruja, joissa oli koristeellisia muotoja ja kaarevia viivoja.

Ero Art Nouveau, Art Nouveau ja Art Deco välillä

Jugend-sisustus-sisustus-kalusteet-huonekalut-luonnonkoristeet

Tyylillä on hyvin eri nimet eri maissa. Art Nouveau on Ranskan jugendtyylin nimi. Espanjassa ja Kataloniassa sitä kutsutaan “modernismiksi”, Itävallassa “Wienin irtautumistyyliksi”, Italiassa “Stile Floreale” tai “Liberty Style”. Osa käytetyistä termeistä voidaan myös luokitella tyylisuuntauksiksi. Riippumatta siitä, mitä nimeä käytetään, se on taiteellinen tyyli, joka haluaa antaa elämälle enemmän kauneutta ja estetiikkaa. Ensimmäisen maailmansodan myötä jugendtyylin kukoistus oli ohi. 20- ja 30 -luvuilla kehitettiin art deco -tyyli, jonka juuret ulottuvat jugendtyyliin.

Art Nouveau sisustussuunnittelussa – ominaisuudet

Jugendsti-sisustus-spiraali-portaat-tumma-puu-veistämällä-kattovalaisin

Sisustussuunnittelun jugendtyylinen muotoilu määritettiin luonnollisesti, kaarevat viivat, Luonnosta lainatut koristeet ja symmetrian hylkääminen. Näyttää siltä, ​​että jokainen yksityiskohta on luonut luonto itse eikä ihminen. Kaikkien elementtien tulisi virrata saumattomasti toisiinsa ja liittyä taiteelliseen kokonaisuuteen.

Huonekaluille ja muille välineille on ominaista korkea ammattitaito. Arvokkaiden materiaalien, kuten massiivipuun, takorautan ja lasin, käyttö on ominaista. Ovi- ja ikkunalasien suunnittelussa käytettyä lasitaidetta pidetään edelleen erityisen koristeellisena. Louis Comfort Tiffanyn lasitaide liittyy myös läheisesti jugendtyyliin. Tiedät varmaan sen kauniit valot.

jugend-kukka-aiheet-iiris-lasi-art-kylpyhuone

Kukkakuviot ovat tyypillisiä jugendille. Vesikasvit, kuten iirikset, liljat, orkideat ja vesililjat, ovat edullisia. Silmulle annettiin myös erityinen merkitys uuden elämän symbolina. Yhdessä muiden luonnon aiheiden kanssa, kuten sudenkorennot, perhoset, riikinkukot ja pääskyset, tuloksena on erityisen harmoninen kokonaiskuva.

jugend-sisustus-huonekalut-puu-kaappi-buffet-seinämaalaus-maan värit

Mitä tulee Art Nouveaun väreihin, sinulla on vapaa valinta. Art Nouveau on erittäin värikäs ja siinä käytetään kaikkia kuviteltavia värejä. Painopiste on selvästi muodoissa. Vaikka väreille ei ole erityistä mieltymystä, käytetään usein lämpimiä kultaisia ​​ja tumman puun sävyjä. Sininen ja vihreä sopivat tähän hyvin.

Kuinka voit integroida jugendin omiin neljään seinään tänään??

art nouveau -huonekalut-seinäkoriste-koristeet-stensiili-valkoinen

Itsevarmat ihmiset, jotka haluavat ilmaista rakkautensa taidetta kohtaan, voivat valita huonekalut ja kalusteet art nouveau -näköisiksi. Seuraavat esimerkit osoittavat, miten tyylin tyypillisiä piirteitä voidaan tulkita nykyaikaisesti.

Sisustuselementit: katot ja portaat

katto suunnittelu-jugend-optiikka-koriste-lasi-epäsuora-valaistus

Lasimaalauksen ja valon vuorovaikutus luo kiehtovia vaikutuksia jokaiseen huoneeseen. Näin voit todella tuoda esiin lasimaalauksesta valmistetun kattolampun epäsuoralla valolla. Toinen mukava idea olisi stukkolistat, joissa on kukkakoristeet. Koristeprofiilit voidaan helposti käsitellä ja liimata.

Portaikko on keskeinen osa sisustusta. Kierreportaat, joissa on laajat viivat ja koristeelliset portaat, ovat erittäin suosittuja. Laadukkaiden materiaalien ja pintojen yhteydessä luodaan esteettisiä veistoksia, jotka luonnehtivat huoneita ja korostavat aksentteja.

Art Nouveau -seinäsuunnittelu

art nouveau-tapetti-koristeet-hopea-kerma

Kuvioidut taustakuvat tarjoavat laajan valikoiman suunnitteluvaihtoehtoja, ja ne voidaan myös helposti integroida nykyaikaisiin kalusteisiin. Jotta kuvio ei näytä liian hallitsevalta, on parasta yhdistää se vaaleisiin, neutraaleihin väreihin. Kerman ja hopean värinen kaksikko näyttää erittäin tyylikkäältä!

art nouveau-makuuhuone-seinä-tapetti-seinämaalaukset-gustav-klimt-luxury-gold

Art Nouvou -tyyli löytää vahvimman ilmeensä maalauksessa. Tästä syystä tunnettujen jugendtaiteilijoiden maalaukset olisivat loistava kohokohta missä tahansa huoneessa. Alphonse Muchan ja Gustav Klimtin kopiot voivat olla todellinen katseenvangitsija omassa kodissasi taidejulisteina kankaalle tai julisteina, joissa on kuvakehykset. Valokuvatapettina XXL -muodossa kuvista tulee todellinen kokemus.

Valokuvatapetti Gustav Klimt suudelma makuuhuoneessa

art nouveau-wallpaper-bedroom-gustav-klimt-kiss

Gustav Klimtin ylellisissä teoksissa hahmot ja koristeet sulautuvat ainutlaatuisen aistillisuuden sävellyksiin. Hänen tunnetuin maalauksensa on “Suudelma”.

Alphonse Muchan juliste “Neljä vuodenaikaa”

jugend-seinä-design-koristelu-seinämaalaus-taiteilija-naiset

Tšekkiläinen taiteilija Alphonse Mucha on yksi kansainvälisen jugendtyylin kuuluisimmista edustajista. Hän tyylistää maalauksissaan kauniita naisia ​​ajattoman estetiikan koristeeksi.

Art Nouveau -lamput

art nouveau-lamppu-lasi-varjostin-metalli-pohja-tiffany-lasi art

Jugend -lamput, joiden sävyt koostuvat pääosin yhteen juotetuista värillisistä lasikappaleista, ovat erityisen arvostettuja tähän päivään asti. Tämän tekniikan keksi yhdysvaltalainen taidemaalari ja lasitaiteilija Louis Comfort Tiffany, minkä vuoksi näissä erikoisvaloissa on myös hänen nimensä. Tiffany -tyylinen pöytävalaisin harmonisoituu upeasti kukkamaton ja ylellisesti sisustetulla kehyksellä varustetun seinäpeilin kanssa.

Art Nouveau -laatat

Art nouveau-laatat-kylpyhuone-vihreä-varusteet-antiikki-ilme

Käyttämällä jugend -laattoja kylpyhuoneessa tai keittiössä voit tuoda taidetta jokapäiväiseen elämään. Koristeelliset, kaarevat linjat ja kukkakoristeet luovat aidon taideteoksen seinille ja lattioille.

Koristeellinen sängynpääty

art nouveau-art-nouvou-makuuhuone-sänky-kattokruunu

Vaikka sinulla ei olisi varaa oikeisiin jugend -aikaisiin huonekaluihin, on olemassa lukuisia vaihtoehtoja tulkita romanttinen koriste nykyaikaisesti. Esimerkiksi tämän päätypuolen filigraaniset koristeet näyttävät taidokkaasti maalatulta jugendtyyliseltä koristeelta.

Art Nouveau -kuvio

jugend-koristeet-kaavaimet-mallit-kukat

Näillä malleilla voit antaa mille tahansa esineelle romanttisen jugend -ilmeen. Yksinkertaiset aiheet sopivat täydellisesti seinien, huonekalujen ja kaikkien pienempien esineiden kaavaamiseen. Tätä varten sinun on leikattava kuvion sisäpinnat leikkurilla. Monimutkaiset koristeet voidaan siirtää lasimaalauskuvioina. Kiiltävällä maalimerkillä voit jäljittää ääriviivat ja täyttää sitten aiheiden alueet väreillä. Joten voit tehdä maalatun lasi -ikkunan itse tai koristella taiteellisesti muita lasilevyjä. Mielikuvitus on rajana!

Art nouveau-pattern-stencil-template-flower-motifs

Vinkki: Käytä enintään kolmea väriä eriarvoisissa suhteissa lasimaalaukselle, esim. 50-30-20. Kasvikuvien tulkinnan vapaus on sallittua, mutta viivojen tulisi näyttää luonnollisilta. Mustien ääriviivojen käyttö yhdessä vaaleiden värien kanssa on erittäin suosittua.

jugend-kukka-koristeet-malli-kaavain

Art nouveau -viinirypäleiden ruusukuvio

art nouveau -mallit-koristeet-kukat-ruusut-jänteet

art nouveau-templates-perhonen-sudenkorento-riikinkukko-kala-merihevonen

art nouveau-kukka-koristeet-ruusu-jänteet

jugend-hahmo-nainen-malli-kaavain

art nouveau koristeet kaavain runko

jugend-koristeet-mallit-runko-alkuunsa

Previous Post
Kammottavat ja edulliset Halloween -koristeet – Osa 2
Next Post
Fenkolin istutus – hyödyllisiä vinkkejä mausteisille vihanneksille