15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu puolikuorinen liukumäki tutkii ihmisen ja luonnon suhdetta

puoli kulho dia ruostumaton teräs italia kokeilu lahjakkuus

Lahjakas taiteilija Carsten Höller, josta tuli sukupolvensa ikoni upeilla putkiliukuasennuksillaan Lontoon Tate Modernin turbiinisalissa, esittelee viimeisimmän työnsä Firenzen kuuluisassa Palazzo Strozzi-galleriassa. Hän suunnitteli ja toteutti projektin läheisessä yhteistyössä italialaisen tutkijan ja neurobiologin Stefano Mancuson kanssa. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu puolikuoren liukumäki on testilaitos, joka toisaalta tutkii ihmisten ja luonnon välistä suhdetta ja toisaalta tutkii kiipeilykasvien käyttäytymistä ja niiden “tunteita”. Näyttelyn kävijät saavat osallistua kokeeseen ja voivat sitten nähdä lopulliset tulokset itse. Tämän modernin taiteen käsitteleminen saa kävijät varmasti ajattelemaan ja herättämään mielikuvituksensa. Koska Carsten Höllerin maailmaa ei voi kuvata – sinun täytyy vain tuntea ideasi.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu puolikuorinen liukumäki – modernia taidetta kokeiluna

puoli-kulho liukuva ruostumaton teräs asennus idea art

Saksalainen taiteilija Carsten Höller aiheutti installaatiollaan tunteen-ruostumattomasta teräksestä valmistettu puolikuorinen dia (koostuu kahdesta osasta) esittelee jännittävän yhdistelmän kolmiulotteisia kuvia ja taidekokeiluja. Veistoksellinen dia on sinänsä esteettinen näky, mutta se tarjoaa myös vierailijoille yksilöllisen kokemuksen. Spiraaliliukumäki on yli 20 metriä korkea ja vie kävijät itsensä löytämisen matkalle. Et kuitenkaan ole yksin tällä matkalla, vaan mukana on kasvi. Koska ennen kuin vapaaehtoiset menevät täysillä kaasuille dioilla, avustaja odottaa heitä toisessa kerroksessa, joka antaa heille kasvin. Laboratorio odottaa heitä uloskäynnin edessä, jossa kasvit testataan.

puoli-kuori dia ruostumaton teräs suhde ihmisen luonne

Kokeilu toteutetaan yhteistyössä ohjaajan Arturo Galansinon kanssa, ja sillä on selkeä tavoite – Höller ja Mancuso haluavat testata havaintomme kasvikokeilullaan – mitä me oikeastaan ​​tarkoitamme ekologialla? Koska toisessa kerroksessa on “piilotettu” elokuvateatteri, jossa otteet eri elokuvista (joskus kauhuelokuvista, joskus komedioista) herättävät vierailijoissa erilaisia ​​tunteita. Kun luistat, nämä tunteet muuttuvat kemiallisiksi yhdisteiksi, jotka vaikuttavat kiipeilykasvien kasvuun liukumäen lähellä. Käytännössä julkisivun kiipeilykasvien uusi kasvusuunta toimii todisteena siitä, että ihmisen ja luonnon välinen suhde on paljon odotettua monimutkaisempi.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu puolikuorinen liukumäki yhdistää tieteen ja taiteen

puolikuoren liukumaton ruostumaton teräs uusi taideasennus

Installaatiotaiteilija Höller yhdistää projektissaan tieteen ja taiteen innovatiivisella tavalla – Brysselissä syntynyt saksalainen taiteilija työskenteli luonnontieteilijänä jo 80 -luvulla. Tänä aikana hän löysi kiinnostuksensa nykytaiteeseen. Hänen työnsä kutsuu kävijöitä osallistumaan ja herättää emotionaalisia kokemuksia – esimerkkejä ovat Tate -galleriaan asennetut diat, Hampurin eläinkotelo ja Los Angelesissa esillä olevat ylisuuret sieniveistokset. Tunnettu Hayward Gallery Lontoossa esitteli teoksiaan vuonna 2015.

puolikuoren liukumaton ruostumaton teräsprojektin asennustaiteilija

Lisää hankkeesta: Strozzin palatsi

Previous Post
Kotitoimiston organisaatio: Kuinka saada järjestys kotitoimistoon!
Next Post
Opas täydelliseen Koi -lampiisi eri puutarhatyyleissä