15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

10 yleistä kodin suunnitteluvirhettä, joita voidaan välttää

talon suunnittelussa yleisiä virheitä vältetään julkisivu

Rakennat unelmiesi kotia ja olet suunnitellut kaiken hyvin tai ainakin luulet niin. Oletko jo miettinyt kaikki yksityiskohdat? Pienet budjetit ja huono suunnittelu voivat johtaa katastrofaalisiin virheisiin. Kun suunnittelet taloa sinun on tarkasteltava projektia monesta näkökulmasta. Sinun on tarkasteltava elämäntyyliäsi nyt ja tulevaisuudessa. Sinun on harkittava perhesuunnittelua – kasvaako perheesi? Vai lähtevätkö lapsesi pesästä pian? Onko sinulla yöpymisvieraita säännöllisesti? Huonot suunnittelupäätökset voivat tehdä kodistasi paitsi epämukavan, myös suorastaan ​​epäterveellisen. Katsotaan yhdessä 10 yleistä virhettä, joita voit välttää.

1. Lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointitekniikka talonrakentamisen suunnittelussa

talonrakennussuunnittelu hvac -järjestelmät ilmastointi ilmanvaihto lämmitys

Huono suunnittelu voi johtaa kosteus- ja homeongelmiin. Kannattaa myös ottaa huomioon kasvien koko. Jos ne ovat liian pieniä, ne eivät voi jäähdyttää ja lämmittää taloa tehokkaasti. Tulet katumaan tätä kylmän talven ja kuumien kesäkuukausien aikana. Toisaalta liian pitkät käyttävät liikaa energiaa.

2. Virhe Talonrakennuksen suunnittelu – Huono avoimen tilan suunnittelu

talonrakennus tilaa suunnitelma hyvin rakentaa markkinaraon vaatekaappi

Avaruussuunnittelu ja suunnittelu ovat tärkeitä. Säilytystilaa tarvitaan riittävästi, mutta kiinnitä huomiota siihen, mihin aiot sen suunnitella. Tarvitsetko todella suuren vaatehuoneen tai se voidaan rakentaa makuuhuoneen alkoviksi? Kiinnitä huomiota siihen, mihin kaapit sijoitetaan. Haluatko kaapin talvitakkeille eteiseen tai voit pitää ne makuuhuoneen vaatekaapissa?

3. Huono kokonaissuunnittelu

talonrakennuksen suunnittelu suunnittelu arkkitehtuuri ylivoimainen

Kun suunnittelet uutta kotiasi, sinun on otettava huomioon elämäntavat ja tottumukset. Kuinka kauan aiot asua tässä talossa? Tarvitseeko sinun suunnitella pienten lasten kotiturvallisuutta? Vai täytyykö sinun miettiä tarpeitasi myöhemmin elämässäsi, kun saavutat eläkeiän? Ajattele etukäteen, pitkällä aikavälillä, mitä tarvitset tulevaisuudessa.

4. Huonosti valaistut huoneet

talonrakennus luonnonvalossa lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat

Lamppujen ja pistorasioiden tulee olla saatavilla kaikkialla. Sekä ikkunat – mahdollisimman suuret jokaisessa huoneessa. Luonnonvalon, jos mahdollista, tulisi olla pääasiallinen valonlähde. Ajattele kattoikkunoiden rakentamista.

5. Käyttämättömät tilat

talonrakennussuunnittelu vähän käytetyt huoneet välttävät kuntosalia

Sisäuima leikkihuone tai kuntosali kuulostaa houkuttelevalta, mutta aiotko todella käyttää tätä tilaa? Mitä hyötyä on kuntosalista, jossa juoksumattoa käytetään vaatetelineenä? Suunnittele sen sijaan kotitoimisto, joka toimii myös vierashuoneena.

6. Pesuhuoneen suunnittelu

talonrakennuksen suunnittelu pesutupa sisäänrakennetut laitteet tapetti kukka-aiheita

Pesutupa, jossa on pesukone ja kuivausrumpu, tulisi olla suhteellisen lähellä makuuhuonetta. Pidämme parempana pesutupaa yläkerrassa, mutta monet aikovat tehdä sen kellarissa. Se on henkilökohtainen päätös.

7. Makuuhuoneen suunnittelu

talonrakennuksen suunnittelu makuuhuoneen sängyn sijainnin värit

Makuuhuoneen on oltava mahdollisimman kaukana melusta ja liikenteestä. Makuuhuoneen ei pitäisi olla autotallin lähellä tai yläpuolella, jos haluat nukkua kunnolla. Jos kotisi on yksi tarina, makuuhuone tulisi mieluiten suunnitella talon loppuun, pois autotallista. Ihannetapauksessa makuuhuoneen ei pitäisi jakaa seinää keskitetyn olohuoneen kanssa.

8. Keittiö talossa

talonrakennussuunnittelu keittiö valkoinen maalaistalo vintage varusteet

Entä jos kädet ovat täynnä päivittäistavaroita ja muita ostoksia, mutta sinun täytyy kävellä ympäri taloa pitääksesi ne keittiössä? Tämä keittiön sijainti ei ole mitenkään järkevä. Olisi parempi, jos se olisi lähellä autotallia tai takasisäänkäyntiä sekä ruokailu- ja oleskelutilat.

9. Autotalli

talonrakennuksen suunnittelu autotalli sulje keittiö pesutupa

On suositeltavaa, että autotalli sijaitsee pohjakerroksessa ja lähellä eteistä ja keittiötä. Jos autotalli näyttää usein päärautatieasemalta – ihmiset tulevat ja menevät koko ajan, likaiset urheiluvaatteet, raskaat reput, ostoskassit, pöly ja lika voivat jäädä keittiöön ja eteiseen.

10. Älä anna kenenkään vaikuttaa päätöksiisi!

talonrakennussuunnittelu järjestää kirjahyllyt värin mukaan

Tiedät mikä on parasta perheellesi. Ammattilaiset voivat tehdä ehdotuksia, mutta he eivät voi kertoa sinulle, mitä tehdä ja mitä tehdä.

Previous Post
45 ideaa ruokasalin suunnitteluun korkeimpien suunnittelustandardien mukaisesti
Next Post
Tee parta Halloween- ja Mardi Gras -asuille – 5 ideaa eri materiaaleista