15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ympäristöystävälliset vihreät katot – ovatko vihreät katot tulevaisuutta?

Vihreä katto vihreät katot metropoli New Yorkin pilvenpiirtäjiä

On vaikea sanoa tarkasti siitä lähtien, kun vihreät katot ovat olleet: Ne vaihtelevat ekofantasia ja ekoratkaisu, mutta se on ilmeisesti yllättävää ja silti ympäristöystävälliset vihreät katot aina Euroopassa ja Pohjois -Amerikassa. Mutta muistan hyvin erikoisen suunnittelun ja tekniikan, suuren ihmeen, joka rakennettiin vuonna 2008 San Franciscon Kalifornian tiedeakatemian päälle. Siitä on aikaa ja vihreän katon suunnittelu on kehittynyt.

Ympäristöystävälliset vihreät katot – vihreillä katoilla on myös taloudellisia etuja

Tee oma vihreä katto Ota huomioon katon kaltevuus

Vihreät katot ovat osoittautuneet luonnostaan ​​sopiviksi ja varsin sopiviksi monille julkisille rakennuksille, koska niillä on suuria ekologisia ja taloudellisia etuja, kuten energiatehokkuus, myrsky- ja vesiturva sekä melusuoja. Tässä järjestyksessä emme saa unohtaa lintuja ja muita pieniä, vaarattomia olentoja, jotka elävät vihreillä katoilla. Siksi “laajoille” ympäristöystävällisille viherkattohankkeille on nyt kiinteät säännöt: kasvillisuuden tulisi kasvaa tasaisessa (7,5 – 15 cm) kerroksessa kevyttä maaperää erityisessä asennusjärjestelmässä vedenpitävän kalvon päällä. Tällaiset hankkeet ovat hyväksi ympäristölle, ne lisäävät paljon lähiympäristömme kauneutta ja herättävät enemmän kiinnostusta puutarhanhoitoon. Niiden toteuttamisella, jopa pienemmillä taloudellisilla resursseilla, sinulla on enemmän suunnittelun vapautta, ja tästä syystä kasvavien vihreiden kattojen määrä tarjoaa yllätyksiä, innovaatioideoita ja upean kokeilun tunteen ja hauskaa!

Haluaisitko tarkastella muutamia esimerkkejä ympäristöystävällisistä viherkatoista??

Vihreä katto julkinen rakennus puutarha vihreä katto

Tässä ne on valittu erityisesti sinulle: Esimerkiksi Phoenixissa maisema -arkkitehti Steve Martino on luonut leikkisän konseptin. Piikikäs päärynäkaktus kolmen tuuman paksuisella natiivigraniittilattialla matalalla, litteällä teräskatolla. Ja Washingtonin olympia -niemimaan metsässä Sequimin arkkitehti Roy Hellwig on myös työskennellyt paikallisten materiaalien kanssa. Tämä on itse asiassa poikkeama tyypillisistä maanpäällisistä kasveista. Hän peitti asuntonsa sammalilla, jäkälillä, saniaisilla. Nämä ovat suurelta osin epifyttejä (ilmajärjestelmiä), jotka vaativat maaperän maata. Esimerkiksi kevyt katto vaatii vähäistä huoltoa ja näyttää siltä, ​​kuin se olisi kytketty maahan, kuten elokuvissa “Hobbits Homes” ja “Sormusten herra”. Niille, jotka haluavat samanlaisen ilmeen, Hellwig suunnitteli helposti asennettavan maton yhdistettynä epifyyttiseen ekosysteemiin, joka tarttuu lähes mihin tahansa kattoon tai seinään. Hän työskentelee parhaillaan samanlaisen järjestelmän kanssa subtrooppisessa ilmastossa.

Ympäristöystävälliset vihreät katot omaan taloon

Vihreä katto New Yorkin vihreät katot

Monet suunnittelijat käyttävät toista mahdollista työskentelytapaa viherkatoille. Otat erilaisia ​​kasveja ja sekoitat kasvien paletin katoille. Yksi tällainen esimerkki on Kalifornian Sonoma County, jonka ovat suunnitelleet Kevin Falkerson ja Kerrie Lee Cole. Tämä kattorakenne näyttää yllättävän erilaisia ​​kasveja. Talon 300 neliömetrin katolla käytettiin yhdeksää sedum -tyyppiä, perhosia houkuttelevia kasvilajeja – monivuotisia neilikoita (dianthus) ja liekinkukkia (flokseja) – kaikki näkyvät talon yläkerroksista.

Arkkitehti Michael Van Valkenburghin kattopuutarha Washingtonin asunnon päällä voi toimia mallina vihreän katon suunnittelulle. Asuintilaa on 270 neliömetriä ja se sijaitsee kahdessa tasossa. Yhdellä tasolla on käytetty alhaisia ​​kasveja (erityisesti Sedum -lajeja); toinen taso sisältää sekoituksen sedumlajeja korkeampien, kuivuutta kestävien ruohojen ja monivuotisten kasvien kanssa, jotka vaativat syvemmän maaperän. Kuuden vuoden kuluttua mitattavissa olevat tulokset ovat jo ilmeisiä: vihreät katot pitivät 77 prosenttia ensimmäisen sadon kerääntyneestä sademäärästä ja lämpötilat olivat hämmästyttävän keskimäärin 14 astetta alhaisemmat kuin tavanomaiset mustat katot naapuritaloissa.

Vihreät katot ovat monimutkaisia ​​ja kalliita koota

Vihreän katon ideat heijastavat modernia arkkitehtuuria

Jos haluat päättää talosi viherkatosta, sinun tulee ehdottomasti hakea maisema -arkkitehtiä tai suunnittelijaa. Tarvitset jonkun alan erikoistuneen henkilön, joka tuntee rakennusvaatimukset, asennusjärjestelmät, viemäröintisäännöt, paikalliset olosuhteet, kasvilajit ja kunnossapidon.

Viherkaton hinta on noin kaksi tai neljä kertaa korkeampi kuin tavallisen katon rakentaminen. Ennen kuin aloitat rakennusprojektin, sinun on laskettava taloutesi uudelleen.

Valitse kasvit viherkatolle

Vihreä katto moderni arkkitehtuuri tehdas julkinen rakennus

Vihreiden kattojen kasvien valinta riippuu luonnollisesti paikallisista olosuhteista. Yleensä kattojärjestelmien on oltava säänkestäviä; siellä voi olla kuuma, kuiva ja erittäin tuulinen. Tuuli voi puhaltaa siemenet, ja linnut voivat silti hyökätä niihin. Kastelun tarve on voimakkaampi eteläisillä alueilla. Ed Snodgrass – erinomainen amerikkalainen puutarhasuunnittelija on jo hankkinut paljon kokemusta viherkatoista, hän on jo “suunnitellut vihreää” yli 100 taloa. Hän valitsee pääasiassa matalakasvuisia sedumlajeja, koska ne ovat kestäviä ja sopivat hyvin viherkatolle. Hän sanoo: “Sedumit menettävät vain neljänneksen vesimäärästään muihin kasveihin verrattuna.” Hän suosittelee myös muita sitkeitä mehikasveja, kuten kattojuurta (Sempervivum), talinaa, hapsutettua talonleipää (Jovibarba) ja delospermaa. Värikkäitä aksentteja tai vaihtelevaa tekstuuria ja korkeutta varten voit kokeilla perennoja, kuten neilikoita (dianthus), liekinkukkia (flox), kellokukkia, hopeanväristä kiiltävää (potentilla), siankärsämö (achillea) ja violetteja (alttoviulu) tai pieniä sipulikasveja kuten myski (Muscari) ja krookus. Vihannekset eivät tietenkään voi hyvin katolla, koska ne vaativat liikaa vettä ja rikas, syvä maaperä.

Haluatko asentaa vihreän katon? Aloita pienestä

Aloita pienet vihreät katot Istuta puutarhakatoksen katto

Haluatko myös tutkia vihreiden kattojen mahdollisuuksia? Ed Snodgrass ehdottaa, että aloitat koiratalolla tai lintujen syöttölaitteella. “Tämä vie sinut ensimmäisenä askeleena oppia tuntemaan kasvien kasvattamisen rajat ja mahdollisuudet niin matalassa juuritilassa”, hän sanoo. Ja sitten ei ole paluuta, tie kulkee vain ylös, katolle!

Ympäristöystävällinen vihreä katto – kattoterassi ja puutarha

Vihreät katot suurissa kaupungeissa Kattopuutarhat Vihreät katot

Ympäristöystävälliset viherkatot – tasakattoiset rakennukset ovat ihanteellisia tähän

Vihreä katto litteä kattorakennus nykyaikaisia ​​rakennushankkeita

Teollisuusrakennuksia, entisiä tehtaita ja jopa asuinrakennuksia istutetaan nyt

Kattoalueen laaja vihreän katon käyttö Vihreä katto maksaa

Jopa kattokatot voidaan istuttaa ilman ongelmia

Vihreät katot Viistot katot laajat viherkatot Esimerkkejä

Ympäristöystävällinen vaihtoehto – pysäköi katolle

Vihreät katot Kattopuutarhat on istutettu rakennuksilla

Previous Post
Arkkitehtitalo lasirintamalla avaa luonnon
Next Post
Käsityöideoita tuoreilla kukilla keväällä: Todellisia mielialan kohottajia!