15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Anna puutarhassa valoa – 5 hienoa ideaa puutarhan valaistukseen

Puutarhan valaistus valo-puutarha-keiju valot-lyhty-kynttilät

Mitä lämpimämpää on, sitä enemmän vietämme aikaa parvekkeella, terassilla ja puutarhassa. Jotta olisimme mukavia leutoina kevätiltoina ja lämpiminä kesäiltoina, tarvitsemme nyt miellyttävää puutarhavalaistusta myös ulkotiloihin. Olemme koonneet muutamia ideoita siitä, miten voit tehdä puutarhastasi entistä tunnelmallisemman kauniilla valoilla.

1. Puutarhavalaistus himmentimellä

Puutarhavalo puutarha led -virtaliitin himmennin

Jos omassa puutarhassa tai terassilla on jo valaistusjärjestelmä, esimerkiksi seinävalaisimet talon seinälle tai lamput terassirakenteeseen, riittää usein valonlähteiden mukauttaminen. Lämmin valkoinen tai värillinen valo antaa puutarhalle täysin erilaisen ilmeen kuin perinteiset kylmävalkoiset hehkulamput. Jos mahdollista, asenna myös himmennystoiminto. Mikään ei ole epämukavampaa kuin liian kirkas valo sokaisee viihtyisänä iltana. Kirkkaiden valonlähteiden suurin haitta on kuitenkin niiden vetovoima hyttysiä kohtaan. Tässä on toteutettava asianmukaiset vastatoimenpiteet, jos et halua naarmuttaa itseäsi koko seuraavan päivän ajan.

2. Aurinkopuutarhan valaistus – aurinkopullot värillisellä lasilla

valo-puutarha-ilman sähköä-deco-aurinkopulloja-värillinen-lasi-riippuva pergola

Olemme jo osoittaneet aiemmassa artikkelissa, kuinka helppoa ja kaunista on lasipullojen ja maljakoiden koristelu, jotta kevät pääsee taloon. Niin kutsutut aurinkopullot ovat hieno ja myös energiaa säästävä muunnelma tästä. Nämä Pullot värillisestä maitolasista hehku pimeässä ja toimittavat itselleen aurinkokennoja. Mallista riippuen nämä pullot reagoivat jopa itsenäisesti pimeään. Jos jaat joitain näistä upeista pulloista puutarhassa, koristele ja tarjoa samalla miellyttävää valoa, joka saadaan myös kestävästi aurinkoenergiasta.

3. Puutarhavalaistus ilman sähköä – taskulamput ja grillaajat

valo-puutarha-ilman sähköä-taskulamput-kukat-puutarhatulpat

Jos pidät enemmän maalaismaisesta tyylistä, voit tuskin välttää liekkejä. Ei vain grillillä, vaan myös sen vieressä, se voi olla joillekin hyvin arkaainen. Vakaat tulipalot ja taskulamput, jotka ovat juuttuneet maahan tai tiettyihin kiinnikkeisiin, luovat puutarhaan upean tunnelman ja tarjoavat myös tietyn määrän lämpöä, jos se jäähtyy merkittävästi. Tietenkin sinun tulee aina kiinnittää erityistä huomiota polttimien ja avotulen turvallisuuteen. Helposti syttyvät materiaalit on pidettävä loitolla, ja on parasta pitää sammutuslaite aina käsillä. Jos haluat, voit jopa sytyttää runsaan nuotion. Mutta sama pätee myös tähän: turvallisuus on etusijalla ja kaikki Palontorjuntamääräykset On noudatettava.

4. Keiju valot

puutarhavalaistus-keiju valot-tehosteet-terassi-istutus

Keiju valot kuuluvat joulukuusi? Voi olla. Mutta värikkäät seppeleet ovat myös ihanteellisia puutarhan tai verannan korostamiseen kotona. Sen ei tarvitse olla hirvi tai lumiukko. Huomaamattomat värilliset valot tai paperista valmistetut kannet vaimentavat valojen säteilyä ja levittävät juhlallisen ja iloisen tunnelman puutarhaan. Taitavasti asetetut, hyvin suojatut ja sateelta suojatut keiju valot voidaan myös jättää roikkumaan kuukausiksi. Joten sinulla on sopiva valonlähde napin painalluksella, ja kokoaminen ja purkaminen vaatii vähän vaivaa. Ketjut tulee irrottaa vasta syksyllä, ennen kuin niistä tulee käyttökelvottomia kosteuden vuoksi.

5. Lyhdyt ja kynttilät

valo-puutarha-lyhdyt-lasi-lyhdyt-kynttilät-roikkuu

Lyhdyt ja kynttilät ovat ajattoman klassinen ja ennen kaikkea hyvin romanttinen tapa uida puutarhaasi miellyttävässä valossa. Koristelamppuja, jotka lähettävät heikkoa ja siksi erityisen kodikasta valoa, on saatavana sähkövalonlähteillä, kynttilöillä, mutta myös öljyllä. Suurempi perinne ei ole mahdollista! Avoimet kynttilät tuovat ylivoimaisesti heikoimman valon, mutta ne näyttävät erittäin tyylikkäiltä ja romanttisilta, ja niillä on myös kaksi muuta etua. Toisaalta on kynttilöitä, joissa on kauniita tuoksuaineita, jotka antavat kevään ilmalle aromaattisen vaikutelman. On myös erityisiä kynttilöitä, jotka erittävät vaikuttavaa ainetta hyönteisiä vastaan. Ne eivät vain näytä hyvältä, vaan myös estävät kutiavia kolhuja seuraavana päivänä.

Previous Post
Rikkaruohot nurmikolla – miten hallita 10 yleisintä lajia
Next Post
Upeat joogaharjoitukset sinulle ja vauvallesi sävyttävät koko kehon