15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Wishbone -tuoli – Ikoninen Hans Wegner -tuoli, jossa on ainutlaatuinen skandinaavinen muotoilu

sivutuoli hans wegner carl hansen design skandinaavinen puhdas nojatuoli matto moderni näkymä

Hans Wegnerin nimi on synonyymi tyypilliselle tanskalaiselle muotoilulle ympäri maailmaa, ja hänen näennäisesti yksinkertaiset mallit myötävaikuttivat skandinaavisen modernin tyylin maailmanlaajuiseen arvostamiseen. Wishbone -tuoli on edelleen suosittu sen skandinaavisen muotoilun aiton ilmaisun vuoksi. Tehdas on ollut tuotannossa 1950 -luvulta lähtien. Vaikka sen ulkoasu on samanlainen kuin useimmat tanskalaiset huonekalut, Wishbone -tuolilla on yllättävä historia, joka saa inspiraatiota muista kulttuureista. Sarja sai inspiraationsa Ming -dynastian kiinalaisilla tuoleilla istuvista tanskalaisista kauppiaista.

Wishbone -tuoli yhdellä silmäyksellä

tukijalka tuoli hans wegner carl hansen irrotetut osat puinen pöytä haarukka jalka kudottu istuin puu kiillotus

Wishbone -tuoli on ollut yksinkertainen, puhdas ja suoraviivainen vuosikymmenien ajan, ja se on ehkä Hans J.Wegnerin tunnetuin muotoilu.Hän suunnitteli tuolin vuonna 1949 Carl Hansenille & Poika, kun yritys vuonna 1950 alkoi valmistaa tätä kaunista huonekalua.

tukijalka tuoli hans wegner carl hansen hiontaosat huonekalutyöpaja alt

Suunnittelijan poikana Wegner aloitti nuorena oppipoikana Schreiner HF Stahlbergissa ennen opintojaan Kööpenhaminan taideteollisuuskoulussa ja Tanskan muotoilukoulussa. Siellä hän pystyi parantamaan tyylinsä ominaisuuksia, joita usein kutsutaan orgaanisiksi toiminnoiksi. Uransa aikana hän suunnitteli yli 500 erilaista tuolia, joista yli 100 meni massatuotantoon.

sivutuoli hans wegner carl hansen tuoli jalka puun kiillotus hiomakone käsi

Suunnittelija avasi huonekalutyöpajansa vuonna 1908. Alkuaikoina hän teki mittatilaustyönä valmistettuja huonekaluja ja alkoi vähitellen valmistaa pienempiä eriä suosituimmista tuotteistaan. Joten Wishbone -tuoli on ollut jatkuvassa tuotannossa vuodesta 1950 lähtien, ja se valmistettiin samoista 14 osasta, jotka vaativat satoja eri vaiheita ja noin kolmen viikon valmistelua. Nykyään käytetään nykyaikaista tekniikkaa, mutta alkuaikoina kaikki tehtiin melko käsin.

tukijalka tuoli hans wegner carl hansen puinen pöytä haarukka jalka kudottu istuin puu kiillotus lamppu kannettava tietokone

Valmistusprosessin aikana selkä ja jalat hiotaan antamaan niille kaarevuus, joka tekee tuolista niin kauniin ja ikonisen. Y-osa tai ns. Haarukkajalka, joka seisoo tuolin selässä, on toinen määrittävä ominaisuus. Se on valmistettu vahvasta vanerista ja sopii tuolin selkänojan uraan.

haarukkatuoli ikoninen hans wegner tuoli tanskalainen design pyöreä ruokapöytä olohuone puinen katto lasi -ikkuna sohva matto outlook

Kun kappaleet on kiinnitetty toisiinsa, koko rakenne hiotaan käsin. Tätä seuraa yksi viimeisistä prosesseista – kudonta. Jokainen käsin kudottu istuin koostuu yli 12 metrin köydestä. Wishbone-tuoli, joka tunnetaan myös nimellä Y-tuoli, yhdistää käsin kudotun istuimen ja höyrytaivutetun rungon. Tuoli, kiistaton moderni kuvake, oli 1940 -luvun tuolien huipentuma.

Saavuta skandinaavista eleganssia Wishbone -tuolilla

haarukkatuoli ikoninen hans wegner tuoli tanskalainen design ruokapöytä olohuone puinen katto liukuva lasiovi kuva

Tuolin muotoilu ei ole muuttunut sen luomisen jälkeen ja se on yhtä tyylikäs, yksinkertainen ja kaunis kuin koskaan. Tuolia ei alun perin ollut saatavana useissa eri väreissä, mutta tällä hetkellä saatavilla on yli 150 ainutlaatuista yhdistelmää. Voit valita monista eri sävyistä ja väreistä löytääksesi sisustukseesi sopivan.

haarukka hans wegner ch24 y tuoli kylpyhuone kylpyamme pesuallas ikkuna näkymä varjo auringonvalon peili

Koska Wishbone -tuoli on niin yksinkertainen ja ajaton muotoilu, voit integroida sen erilaisiin huoneisiin, kalusteisiin ja sisustuksiin. Ja koska saatavilla on niin monia eri värejä, sisustukseen on paljon vaihtoehtoja. Luonnonpuun kiillotus on vain yksi niistä.

kirkas värivalikoima vihreä valkoinen sohva metallijakkara moderni keittiökalustus design tyylikäs keittiön työtasohana

Saatavilla on myös monia väriyhdistelmiä, ja voit pelata kahdella tai useammalla värillä. Yhdistä jopa useita, jotta ruokailutilasi näyttäisi ainutlaatuiselta. Tyylinsä lisäksi Wishbone-tuoli on myös erittäin mukava käsin kudotun istuimen ansiosta ja voi saavuttaa yli 50 vuoden käyttöiän.

Wishbone -tuoli – monipuolinen ja käytettävä missä tahansa

haarukkatuoli ikoninen hans wegner tuoli tanskalainen design pyöreä ruokapöytä keittiö keittiö saari riippuvalaisimet valkoinen musta beige

Vaikka Hans J Wegner -tuoli on ollut alun perin tuotannossa vuodesta 1949, se on edelleen suosittu tänään. Se sulautuu erittäin menestyksekkäästi nykyaikaiseen muotoiluun, koska se on yksinkertainen ja suoraviivainen. Mukauta tuolit avoimen keittiön tai muiden huoneen elementtien mukaan. Voit löytää erilaisia ​​tapoja integroida Wishbone -tuoli luonnollisesti kotiisi.

haarukkatuoli hans wegner carl hansen puutarha ulkopuolella alue pergola merinäköala keltaiset kukat maljakot

Tietenkin voit myös luoda kontrasteja asuinalueellesi. Esimerkiksi musta runko, jossa on kevyt istuin, on rohkea mutta tyylikäs väriyhdistelmä. Wishbone -tuolit ovat riittävän monipuolisia näyttämään yhtä hyvältä ulkona. Ne näyttävät aivan tyylikkäiltä ja tyylikkäiltä, ​​kun sijoitat ne puutarhaan.

värikäs sivutuoli yhdistelmä vihreä sininen harmaa hylly kirjoja laminaattilattia

Jokaisella Wishbone -tuolilla voi olla eri väri ja voit käyttää sitä ruokapöydän muuttamiseen huoneen keskipisteeksi. Tämä luo onnellisen ja dynaamisen ilmapiirin, joka voi tehdä kodistasi elävämmän.

violetit jalkatuet puinen pöytä ruokailutila maalaus yhdistä värit keltainen väripaletti

Toinen mielenkiintoinen vaihtoehto on antaa tuoleille useita samanvärisiä sävyjä. Yhdistä tummempia ja vaaleampia sävyjä luodaksesi dynaamisemman sisustuksen, mutta pidä väripaletti suhteellisen yksinkertaisena. Tämä on hyvä esimerkki siitä, kuinka niin kutsuttu CH24 Wegner -tuoli, jossa on erilaiset violetin ja valkoisen sävyt puupöydän ympärillä, täydentää modernia seinäkoristelua.

punaiset olkatuolit pitkät marmoriset pöytäportaat viisto katto

Jos haluat lisätä värin yksinkertaiseen ja neutraaliin tilaan, kokeile lisätä punaisia ​​ruokasalin tuoleja. Puhdas, skandinaavinen muotoilu mahdollistaa halutun tyylin huoneessa yksinkertaisilla mutta tyylikkäillä muodoilla ja vivahteilla.

Previous Post
Lasista valmistetut huonekalut viehättävät arkkitehtonisella ilmeellään
Next Post
Tee paperipusseja ja koristele väreillä – tee itse -ideoita ohjeiden avulla