15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Probiootit voivat lievittää masennuksen oireita

Monet fermentoidut luonnontuotteet, kuten kimchi, ovat hyviä probiootteja. Uusi katsaus nykyiseen tutkimukseen prebioottien ja probioottien vaikutuksista masennukseen ja ahdistuneisuuteen on havainnut, että probiootit, joko yksinään tai yhdessä prebioottien kanssa, voivat auttaa vähentämään tällaisia ​​oireita. Katsauksessa kuitenkin todettiin myös, että tällaisella ruoalla ei ollut tilastollisesti merkittävää vaikutusta ahdistukseen. Lisäksi prebiootit eivät yksin vähennä ahdistuneisuuden tai masennuksen oireita.

Probioottisten ruokien vaikutus psyykeeseen

yhdistelmä prebiootteja ja probioottisia ruokia marinoiduissa vihanneksissa

Koska nykyinen tutkimus näistä aiheista on edelleen rajallinen, katsauksen tekijät kannattavat lisätutkimusta näiden mahdollisesti arvokkaiden havaintojen tutkimiseksi. Masennus on mielialahäiriö, joka kestää vähintään 2 viikkoa ja voi aiheuttaa erilaisia ​​oireita. Tähän voi kuulua surullinen, vihainen, ärtynyt, arvoton, syyllinen tai avuton. Jotkut ihmiset eivät ehkä ole kiinnostuneita harrastuksista ja aktiviteeteista, he ovat väsyneitä, keskittymisvaikeuksia, nukkumisvaikeuksia tai jopa itsemurhaa. Masennuksen hoitoon kuuluu yleensä lääkitys, puheterapia tai molempien yhdistelmä. Viimeaikaisten tutkimusten mukaan yksi tekijä, joka voi edistää masennusta ja mielenterveysongelmia, on suolen ja aivojen akseli.

terveellinen ravitsemus luonnollisella jogurtilla lactobacilus bulgaricus probiootit ruoka

Kaksi keskeistä tekijää suoliston mikrobiomin terveyden ylläpitämisessä ovat prebiootit ja probiootit. Ihmiset voivat yleensä käyttää probioottisia ruokia, kuten jogurttia tai marinoituja vihanneksia. Prebiootteja esiintyy pieninä määrinä eri kasveissa, ja ne on syntetisoitava, jotta niillä olisi kliinisesti mitattavissa oleva vaikutus. Tässä mielessä arvostelun tekijät halusivat nähdä tämänhetkisen tutkimuksen oivalluksia prebioottien ja probioottien mahdollisista hyödyistä masennuksen ja ahdistuneisuuden oireiden lievittämiseksi.

Katsaus tutkimustuloksiin

Salaatin E coli -bakteerit tutkivat suoliston mikrobiomia tutkijoiden laboratoriossa

Kirjoittajat havaitsivat, että tutkimukset olivat merkittävästi erilaisia. Tämä vaikeutti suoraa vertailua, koska ne kaikki osoittivat selvästi, että ruokavalion probioottiset toimenpiteet hyödyttävät masennuksen oireiden vähentämistä. Kaikissa tutkimuksissa käytettiin probioottikapseleita, jotka sisälsivät joko yhtä tai useampaa probioottista kantaa. Annokset vaihtelivat 2 ja 20 miljardin yksikön välillä. 100 gramman annos jogurttia, joka sisältää tyypillisesti 100 miljoonaa mikrobia grammaa kohden, sisältää 10 miljardia probioottista bakteeria. Sama määrä olisi läsnä 10 grammassa kimchiä, joka sisältää tyypillisesti noin miljardi mikrobia grammaa kohti. Tutkimuksissa havaittiin myös, että prebioottisten ja probioottisten elintarvikkeiden yhdistelmästä oli hyötyä. Prebiooteilla yksinään ei kuitenkaan ollut merkittävää vaikutusta. Vaikka probioottiset tai yhdistetyt prebioottiset ja probioottiset toimenpiteet olivat tehokkaita masennuksen oireiden vähentämisessä, kirjoittajat löysivät vain vähän todisteita siitä, että ne vähentävät ahdistuneisuuden oireita.

kimchi probioottina elintarvikkeena fermentoitu luonnollinen tuote suoliston kasviston parantamiseksi

the Tekijät korostavat, että nykyinen tutkimus on rajallista. Sen lisäksi, että mukana olleiden tutkimusten välillä oli merkittäviä eroja niiden menetelmien, tavoitteiden ja laajuuden suhteen, tutkimukset olivat suhteellisen pieniä ja niiden havaintoajat olivat hyvin lyhyitä. Tästä syystä on vaikea tehdä lopullisia johtopäätöksiä. Ensimmäiset todisteet näyttävät kuitenkin lupaavilta. Tämä tekee selväksi, että tuleva tutkimus, joka tutkii suoliston mikrobiomin ja mielenterveysongelmien välistä suhdetta, voi olla arvokas. Tämä pätee erityisesti silloin, kun on näyttöä siitä, että mikrobiomien terveyden ylläpitäminen voi parantaa kroonisia terveysongelmia, jotka usein liittyvät masennukseen, kuten ärtyvän suolen oireyhtymä. Joten probioottisilla elintarvikkeilla voi olla voimakas positiivinen vaikutus mielenterveyteen.

Previous Post
Kampa hiuskoristeena – kaunis lisävaruste jokaiseen kampaukseen
Next Post
Tee söpöjä kastanjaeläimiä näillä 14 luovalla käsityöidealla nuorille ja vanhoille