15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lisää elinvoimaa nauttimalla C -vitamiinia kokonaisista hedelmistä

Otagon yliopiston tutkimus osoitti, että aikuiset, joilla on alhainen C -vitamiinipitoisuus, voivat saada lisää elinvoimaa syömällä kaksi kiiviä päivässä kahden viikon ajan. Tutkijat korostavat vitamiinin hyödyt koko hedelmästä. Havaitut vaikutukset olivat voimakkaampia kuin populaatiossa, joka otti C -vitamiinia pääasiassa lisätabletin kautta.

Luonnolliset ravintoaineet lisäävät elinvoimaa

kokonaisten hedelmien, kuten kiivien, kulutus lisää elinvoimaa

Tutkijat suorittivat lumekontrolloidun toimenpiteen. Tällä tavalla he halusivat testata, voisiko C -vitamiinin lisääminen kokonaisilla hedelmillä tai tableteilla parantaa elinvoimaa tai elämäniloa. Ryhmä rekrytoi 167 18–35 -vuotiasta osallistujaa, joilla oli alhainen C -vitamiinitaso. Sitten tutkijat jakoivat aiheet kolmeen ryhmään. Oli ryhmä, joka söi kiiviä, vastaava ryhmä, joka otti 250 mg C -vitamiinitabletteja, ja kokeellinen ryhmä, joka sai lumelääkettä. Neljän viikon ajan osallistujia pyydettiin joka päivä syömään kaksi kiiviä, joiden tiedetään olevan runsaasti C -vitamiinia, tai syömään tabletin. C-vitamiinipitoisuudet veressä ja mielialaa, väsymystä ja hyvinvointia koskevat kyselymittaukset mitattiin sitten kahden viikon välein koko tutkimuksen ajan.

c -vitamiini muodostuu tableteista

Tulokset osoittivat, että C -vitamiinin pitoisuudet veressä palasivat normaaliksi kahden viikon kuluessa sekä ensimmäisessä että toisessa koeryhmässä. Lisäksi kolmannessa ryhmässä ei ollut lumelääkettä. Yksi keskeinen havainto oli kuitenkin lisätty elinvoimaisuus, jonka kiivit syönyt ryhmä raportoi. Joten kokonaisten hedelmien syöminen oli osoittanut laajempaa hyötyä. Erityisesti väsymyksen väheneminen sekä mielialan ja hyvinvoinnin paraneminen havaittiin suuremmalla määrällä ihmisiä kuin lisäravintoryhmässä. C-vitamiinitabletit vähentävät väsymystä ja parantavat jossain määrin yksilön hyvinvointia. Mielenkiintoista on, että kiivien kulutuksen hyödyt ilmenivät vain kahdessa viikossa.

Neuvoja ruokavalioon

ravintolisä lumelääkkeellä ottamalla c -vitamiinia

C -vitamiini tukee monia kehon ja aivojen toimintoja ja lisää siten lukuisten hormonien ja välittäjäaineiden tuotantoa. Näitä ovat adrenaliini, serotoniini ja oksitosiini, jotka hallitsevat stressiä, säätelevät mielialaa ja lisäävät elinvoimaa. C -vitamiinin ja fyysisen toiminnan väliset suhteet on dokumentoitu hyvin. Tässä tutkimuksessa määritellään kuitenkin C -vitamiinin rooli mielenterveydessä. Tutkimus viittaa myös siihen, että kokonaisten hedelmien nauttiminen edistää lisäetuja henkiseen toimintaan. Tutkimuksen tekijät uskovat, että C -vitamiinipitoisuuksien lisääminen kokonaisruoan, kuten kiivien, avulla voi antaa ihmisille enemmän aktiivisia ainesosia. Tämä voi hyödyttää enemmän kehon ja aivojen järjestelmiä.

lataa akut harjoitusten ja liikkeiden avulla aamulla

Esimerkiksi kiivissä on lukuisia muita vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka ovat hyödyllisiä ihmisten terveydelle ja sisältävät myös paljon kuitua. Tällä on myös positiivinen vaikutus suolistoon. Suoliston ja mielialan säätelyn välillä on tärkeitä yhteyksiä. Tämä voisi selittää, miksi kiivit paransivat mielialaa enemmän kuin C-vitamiinitabletit. Tutkimus oli Ravinteiden lehti vapautettiin.

Previous Post
Kierreportaat sisällä – esimerkkejä kiehtovista moderneista ja minimalistisista malleista
Next Post
Rihanna, Iman ja Naomi kuvasivat Balmainia vuonna 2014