15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

5 g: n taajuuksilla on vain vähän terveysvaikutuksia

Viidennen sukupolven langaton tekniikka tai 5G -taajuudet, joita on käytetty maailmanlaajuisesti vuodesta 2019 lähtien, tarjoavat nopeamman yhteyden. Tämä mahdollistaa myös suuremman kaistanleveyden, mikä tarkoittaa vastaavasti suurempia latausnopeuksia. Koska 5G -tekniikka on niin uutta, radiotaajuisen säteilyn mahdollisista terveysvaikutuksista tiedetään vähän. Tämä on korkeampi kuin nykyinen alan standardi 4G. Uudessa tutkimuksessa tutkijat tarkastelivat tätä asiaa ehdottaakseen mahdollisia riskejä.

Ovatko 5G -taajuudet haitallisia??

uudet tekniikat mahdollistavat nopeamman latausnopeuden 5g -verkon ansiosta

Tutkimustulosten perusteella tutkijat eivät usko 5G -säteilyn olevan niin haitallista. Tietojen tarkastelu antoi siksi enimmäkseen hyvänlaatuisia tuloksia. He suorittivat tutkimuksen käyttämällä alkion seeprakalaa. Tämä on malliorganismi, jota tutkijat käyttävät usein ympäristön stressitekijöiden ja biologisten järjestelmien välisen vuorovaikutuksen löytämiseen. Seeprakalailla ja ihmisillä on samanlaiset kehitysprosessit ja ne ovat samanlaisia ​​genomitasolla. Tämä tarkoittaa, että tiede voi helposti soveltaa tällaisia ​​kokeita ihmisiin. Tutkimuksessa tutkijat altistivat alkion seeprakalat kahden päivän ajan 3,5 GHz: n radiotaajuiselle säteilylle, jota 5G -matkapuhelimet normaalisti käyttävät. He eivät löytäneet merkittäviä vaikutuksia kuolleisuuteen, alkioiden muodostumiseen tai alkioiden käyttäytymisvasteeseen valolle. Se osoitti kuitenkin vaatimattoman vaikutuksen testiin, joka mittaa alkion reaktiota äkilliseen ääneen, jota tutkijat tutkivat edelleen.

5g -taajuuksien terveysvaikutukset seeprakaloille uudessa tutkimuksessa

Tutkimuksen yleisenä tavoitteena oli määrittää geenien ilmentymisen modulaatio ympäristötekijöiden avulla, keskittyen erityisesti luun muodostumiseen. Tästä syystä erityinen hoitojakso valittiin 5-6 päivän välillä hedelmöityksestä, jolloin luun muodostuminen ja kalkkeutuminen tapahtuvat. Alkiot asetettiin halkaisijaltaan suureen sentrifugiin 5 dpf: llä ja saatettiin 3G- tai 5G -painovoimaan 24 tunniksi. Havaittiin, että tämä hoito lisää merkittävästi luunmuodostusta, kuten havainnollistaa luumatriisin kallonluuston värjäys Alizarin Redillä tuloksena olevien kuvien morfometrisen analyysin ja valittujen geenien geeniekspression avulla. Siksi suoritettiin koko genomimikrokoe geenien tunnistamiseksi, jotka saattavat olla mukana havaitussa vaikutuksessa luun muodostumiseen.

Tulevaisuuden näkymät

käyttää wifi -yhteyttä ilmaiseksi yleisissä tiloissa

Tulevaisuudessa tutkitaan 5G -taajuuksien vaikutuksia samaan seeprakalaan, jota käytettiin tutkimuksessa geenitasolla. Tutkijat tutkivat myös sitä, miten kalat kehittyvät alkioista aikuisiin. He haluavat kuitenkin myös tutkia korkeampien 5G -taajuuksien vaikutuksia seeprakaloihin. Tämä olisi askel, jonka avulla ihmiset olisivat paremmin tietoisia, kun he vaihtavat matkapuhelinteollisuutta.

tutkimuskokeilu seeprakalan kanssa kuparista valmistetussa laatikossa 5 g: n taajuuksien testaamiseen

Tulevassa tutkimuksessa tutkijat käyttävät samaa standardoitua kokeellista kokoonpanoa, jota he käyttivät tässä tutkimuksessa. Se on kuparista valmistettu laatikko. Tutkijat käyttävät seeprakala -alkioita erityisillä pinnoilla, jotka ovat tässä laatikossa. Sitten säteily tulee laatikkoon antennin kautta ja kupari pitää sen sisällä.

Previous Post
Lastenhuoneen kalusteet – valitse huonekalut
Next Post
50 seinätarraideaa sisustukseesi