15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lääkkeiden kierrätys korjaa verisuonivaurioita diabeteksessa

Uusien tutkimustulosten mukaan lääkkeitä, jotka kierrätetään entisistä lääkkeistä Alzheimerin taudin hoitoon, voidaan käyttää uudelleen. Tällä tavalla ylipainoisten tai tyypin 2 diabetesta sairastavien verisuonten vaurioituminen voidaan estää tai jopa kääntää. Monet ihmiset kärsivät useista sairauksista. Lääketiede kutsuu joitakin niistä metaboliseksi oireyhtymäksi. Näitä ovat tyypin 2 diabetes, korkea verenpaine, korkea kolesteroli ja liikalihavuus. Tämä voi johtaa verisuonten jäykistymiseen, mikä lisää potilaiden sydänkohtauksen tai aivohalvauksen riskiä.

Lääkkeiden kierrätys käyttöön

lääkäri pitää oranssia pilleriä kannettavan tietokoneen edessä

Yhdessä läpimurrossa Leedsin yliopiston ja Dundeen yliopiston tutkijat löysivät avainmekanismin, joka laukaisee muutoksia verisuonissa, jotka voivat lopulta johtaa sydän- ja verisuonitauteihin. Tämä tapahtuu, kun ihmiset alkavat ylituottaa BACE1 -entsyymiä. Näin ollen tämä puolestaan ​​luo beeta-amyloidiksi kutsutun proteiinin. Kohonneet beeta-amyloiditasot liittyvät endoteeliksi kutsutun verisuonen limakalvon vaurioitumiseen. Tämä häiritsee verisuonten normaalia toimintaa ja johtaa korkeaan verenpaineeseen ja ateroskleroosiin sekä plakin muodostumiseen verisuonten seinämiä pitkin.

lääkkeiden kierrätys diabeteksen korjaamiseksi verisuonivauriot

Tutkijat tarkastelivat M-3-nimisen kokeellisen yhdisteen vaikutuksia, jotka estävät BACE1: n toimimasta. Lihavilla tai diabetesta sairastavilla hiirillä tehdyt tutkimukset osoittivat, että ne eivät ainoastaan ​​pysäytä verisuonitauteja vaan myös kääntävät ne. Liitteenä olevat kuvat on otettu diabetesta sairastavien hiirien ihon laserskannauksesta. Ne osoittavat veren virtausta ihon pienten verisuonten läpi. Siniset värit tarkoittavat alhaista verenkiertoa. Punainen, keltainen ja vihreä väri edustavat korkeampaa verenkiertoa.

Lääketieteelliset näkökulmat

punasolut ja valkosolut ja leukosyytit virtaavat verisuonessa

Kokeellisen lääkkeiden kierrätyksen terapeuttiset vaikutukset olivat voimakkaita, mikä käänsi taudin etenemisen vakavasti vaurioituneissa verisuonissa. Tämä avaa mahdollisuuden, että tutkijat voivat kehittää lääkkeen, joka estää BACE1: n vaikutuksia. Se voi jopa osoittaa, että se ei voi vain pysäyttää vaan kääntää taudin etenemisen verisuonissa.

eri lääkkeitä pakkauksissaan huumeiden kierrätys Alzheimerin tautia varten

BACE1 on aiemmin kiinnittänyt lääketeollisuuden huomion, koska sillä on rooli toisen vakavan sairauden, Alzheimerin taudin, kehittämisessä. Vaikuttava aine liittyy suoraan beeta-amyloidin kehittymiseen tautiin kuolleiden ihmisten aivoissa. Lääkeyhtiöt ovat alkaneet kehittää BACE1 -estäjiä – aiemmin ne olivat tehottomia Alzheimerin tautia vastaan.

tyypin 2 diabetes korkea verenpaine korkea kolesteroli hoitaa sydäntä ja lihavuutta kapseleilla

Joten nämä tulokset viittaavat jännittävään mahdollisuuteen, että olemassa olevia lääkkeitä, joista valitettavasti ei ole osoitettu hyötyä kliinisissä tutkimuksissa Alzheimerin taudin hoitoon, voidaan sen sijaan käyttää verisuonisairauksien hoitoon tässä populaatiossa. Diabeteksen aiheuttama verisuonivaurio nopeuttaa ja pahentaa sydän- ja verenkiertosairauksia. Joten nämä tulokset tunnistavat uuden tavan, jolla lääkkeiden kierrätys on jo kohdistettu Alzheimerin taudin hoitoon.

Previous Post
Lastenhuoneen kalusteet – valitse huonekalut
Next Post
50 seinätarraideaa sisustukseesi