15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Metaboliitit virtsassa osoittamalla asianmukaista yksilöllistä ruokavaliota

Yhdistyneen kuningaskunnan tutkijoiden uudet tutkimukset raportoivat virtsan metaboliittien analyysin tuloksista. Saattaa tuntua itsestään selvältä, että hyvä ravitsemus liittyy hyvään terveyteen. On kuitenkin osoittautunut vaikeaksi tunnistaa erityisiä yhteyksiä elintarvikkeiden ja terveystulosten välillä. Tutkijat loivat virtsatestin, jonka avulla he pystyivät tallentamaan henkilön aineenvaihduntatuotteet.

Tosiasiat, jotka kannattaa tietää virtsan metaboliiteista

Ravitsemusterapeutti kirjoittaa ruokapöydän hedelmien ja vihannesten ruokavalioksi laihduttaaksesi kannettavan tietokoneen

Ruokavalio vaikuttaa merkittävästi ihmisten terveyteen. Tätä menetelmää tiedetään kuitenkin olevan vaikea mitata tarkasti. Lisäksi laihduttaminen riippuu yksilön kyvystä muistaa mitä ja kuinka paljon söi. Esimerkiksi kun ihmiset seuraavat ruokavaliotaan sovellusten tai päiväkirjojen kautta, se voi usein johtaa virheellisiin raportteihin. Joten tämä tutkimus osoittaa, että virtsan metaboliitit voivat auttaa tarjoamaan yksityiskohtaisia ​​tietoja henkilön ruokavalion laadusta. Tämä antoi tutkijoille mahdollisuuden oppia lisää oikeanlaisesta ruokavaliosta yksilöllisen biologisen koostumuksen osalta. Metaboliitit ovat molekyylejä, joita keho tuottaa solujen aineenvaihdunnan aikana, ja jotkut niistä voidaan mitata ihmisen virtsassa.

potilas ja lääkäri pitävät virtsanäytettä käsissään

Työskennellessään 1848 tutkimushenkilön kanssa tutkijat pystyivät tunnistamaan yhteydet 46 eri metaboliitin ja elintarviketyypin välillä. Mittaamalla huolellisesti ihmisten ruokavaliota ja keräämällä virtsaa, joka erittyi kahden 24 tunnin aikana, tiimi pystyi luomaan yhteydet ravinteiden ja virtsassa olevien metaboliittien välille. Tämä voi auttaa sinua ymmärtämään tietyn ruokavalion terveysvaikutuksia. Lisäksi terveellisellä ruokavaliolla on erilaisia ​​malleja kuin niillä, jotka liittyvät huonompiin terveystuloksiin. Metaboliitit on yhdistetty fruktoosin (hedelmäsokerin), alkoholin, sitrushedelmien, glukoosin, punaisen lihan ja muiden eläinproteiinien, kuten kanan, nauttimiseen.

Ravinteet, mukaan lukien C -vitamiini ja kalsium, liittyivät myös tutkimuksen metaboliitteihin. Metaboliittien yhteydet terveystuloksiin olivat myös ilmeisiä tiedoissa. Esimerkiksi tutkijat havaitsivat, että metaboliitit formiaatti ja natrium liittyvät lihavuuteen ja korkeampaan verenpaineeseen.

tutkimustuloksia

Laboratorion tutkijat tutkivat virtsanäytteistä virtsan metaboliitteja

Tutkimuksen mukaan tutkijat pystyivät luomaan helposti annettavan virtsatestin, joka voisi paljastaa henkilön profiilin virtsan metaboliittien lukemisen kannalta. Arvioidessaan testiä tutkijat tekivät kokeita 19 henkilöllä. Olet ohjeistanut heitä noudattamaan yhtä neljästä ruokavaliosta, erittäin terveellisestä epäterveelliseen. Nämä ruokavaliot perustuivat tiukasti Maailman terveysjärjestön (WHO) ohjeisiin. Terveimmät noudattivat WHO: n suosituksia 100% ja vähiten terveet vain 25%. Tutkimuksen tekijät havaitsivat, että pisteissä oli eroja jopa niillä, jotka ilmoittivat noudattavansa samaa ruokavaliota. Niinpä tutkimusryhmä havaitsi, että mitä terveempi ihmisen ruokavalio on, sitä korkeammat metaboliitit ovat virtsassa yleensä.

Nainen pitää vesipulloa ja laitetta virtsanäytteen ottamiseksi virtsan metaboliiteista

Niillä, joilla oli korkeampi taso, oli myös alhaisempi verensokeri. He erittivät lisääntyneen energian kehosta virtsaan. Tutkimus luonnehtii suuren energian ja vähäenergisen virtsan eroa siten, että korkeamman arvon henkilö menettää 4 ylimääräistä kaloria päivässä. Seuraavaksi tiimi tutkii tämän uuden tekniikan käyttöä ihmisillä, joilla on riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin. Tulokset tutkimuksesta tuoda uutta ja syvempää käsitystä siitä, miten keho käsittelee ruokaa molekyylitasolla. Tutkimus myös kyseenalaistaa, pitäisikö ravitsemusasiantuntijoiden kirjoittaa ruokataulukot uudelleen sisällyttämään metaboliitit virtsaan. Lisäksi jälkimmäisellä voi olla biologisia vaikutuksia kehoon.

Previous Post
Vilkas ruokasalin muotoilu – Nauti ateriasta väreillä
Next Post
Huonekalut ruokasalissa – 25 suunnitteluideaa ruokasaliin