15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nollaa jätettä matkoilla – vinkkejä kestävään lomaan!

Zero Waste Travel Vinkkejä Matkatavaroiden aurinkolasit

Nykyään kaikesta terveellisestä, ympäristöystävällisestä ja luonnollisesta on tullut muodikasta. Tämä suuntaus ei ole ollenkaan huono, päinvastoin, koska olemme tietoisempia päätöksistämme. Maan päällä aiheuttamiemme vahinkojen minimoimiseksi yritämme jatkuvasti sisällyttää uusia kestäviä vaihtoehtoja jokapäiväiseen elämäämme. Mutta entä jos on aika matkustaa? Oletko koskaan miettinyt, mitä jätät taakse ja miten se vaikuttaa luontoon? Tilastojen mukaan matkailu aiheuttaa 8% maailman saastumisesta. Oletko herättänyt kiinnostuksesi ja haluatko tietää lisää uudesta Zero Waste -trendistä matkustaessasi? Lue sitten vinkkimme jätteetöntä lomaa varten!

Kokoa taitavasti – Zero Waste Travel -tarvikkeet

Valmista matkatavarat ilman jätettä oikein

Ota oma juomapullo mukaasi – olipa kyseessä ruostumattomasta teräksestä tai lasista valmistettu pullo, jossa on kääntökehä. Okei, se ei ole erityistä – yhä useammat ihmiset ovat tottuneet pitämään omaa vesipulloa mukanaan. Maissa, joissa vesi on helposti saatavilla ja myös juotavaa, pullon täyttämisessä ei pitäisi olla ongelmia. Tämä voidaan tehdä melkein missä tahansa – aamulla hotellissa ennen lähtöä, wc: ssä missä tahansa kahvilassa tai ravintolassa jne. Jos matkustat ryhmän tai ystävien kanssa, voit myös muistuttaa toisiaan pullon täyttämisestä..

Nollajätteellä on aina vesipullo mukanasi

Mutta mitä teet maissa, joissa vesijohtovettä ei voi juoda? Meillä on muutamia ideoita, joiden avulla voit myös säästää jätettä siellä. Jokaisessa hotellissa tai ravintolassa on juomavettä ravintolaan, ja valokuvien avulla, tai vielä parempaa – online -kääntäjä, voit tarjota ihmisille rahaa pullon täyttämiseen. Mutta jos tämä on mielestäsi liian ärsyttävää ja aikaa vievää, voit yksinkertaisesti ostaa vesipullon, jossa on integroitu vesisuodatin. Toinen vaihtoehto olisi vedenpuhdistustabletit, jotka ovat edullisia ja melko helppoja löytää. Lisää tabletti veteen ja saat puhdasta vettä puoli tuntia myöhemmin! Tyhjiöpullo saattaa olla hyödyllinen niille teistä, jotka haluavat juoda teetä tai kahvia. Ennen kuin lähdet aamiaisesta hotelliin, voit täyttää pullosi ja voit nauttia lämpimästä kahvista koko päivän ilman jätettä.

Zero Waste Travel Uudelleenkäytettävät ruokailuvälineet, jotka on valmistettu bambusta

Perus Zero Waste -laitteisto sisältää myös uudelleenkäytettävät ruokailuvälineet. Okei, useimmat hotellit ja ravintolat käyttävät ruostumattomasta teräksestä valmistettuja ruokailuvälineitä, mutta entä lentokoneet tai kaikki pikaruokaketjut? Tällaisilla ruokailuvälineillä voit nauttia takeaway -aterian ilman tarpeetonta jätettä.

Haluatko käydä ostoksilla, mutta et halua käyttää muovipusseja, joita käytetään ruoan tai lahjojen käärimiseen? Sitten tarvitset ehdottomasti uudelleenkäytettävän ostoskassin ja verkkopussin tyhjäkäyntiä varten. Jälkimmäiset ovat ihanteellisia välipalojen, hedelmien ja vihannesten ostoksille. Nämä pussit ovat kevyitä, käytännöllisiä ja niitä löytyy lähes jokaisesta supermarketista. Joillakin niistä on jopa erittäin hienoja malleja ja ne näyttävät todella hyviltä!

Zero jätteet matkustaa asioita jätteetön loma

 Matkat ja hygienia nollaan

Riippumatta siitä, onko se shampoo tai saippua – on parasta ostaa tuotteet kiinteässä muodossa. Nämä ovat tilaa säästäviä, painavat vähän, tuoksuvat hyvältä ja niitä löytyy joko hyvin vähän tai kokonaan ilman pakkausta. Käsisaippua sopii myös melkein kaiken pesuun.

Suosittelemme bambusta valmistettuja hammasharjoja hampaiden harjaamiseen. Toisin kuin muovimuunnelma, joka on kaatopaikalla muutaman vuosisadan ajan, bambu on täysin biohajoava. Ja jos haluat matkustaa täysin ilman jätettä, pakkaa pakkaus soodajauhetta matkatavaroihisi – voit harjata hampaasi tällä monitoimilaitteella.

Ja nyt jotain vain naisille – kuukautiskuppi! Hyvät naiset, tämä on loistava keksintö – ei enää kertakäyttöisiä tamponeja tai terveyspyyhkeitä! Kuukautiskupit ovat täydellisiä jätteetöntä matkaa varten, koska ne voidaan pestä pois milloin tahansa ja käyttää uudelleen helposti.

Zero jätteiden hygienia aur matka käsisaippua hiussaippua ja bambuhammasharja

Nolla jätteiden matkasuunnittelu

Ennen kuin lähdet, voit alkaa välttää paperihukkaa. Yhä useammat lentoyhtiöt tarjoavat mahdollisuuden kirjautua sisään verkossa ja tallentaa verkkolipun älypuhelimeesi. Älä suojaa matkalaukkuasi lentokentän muovikalvolla – koska se heitetään pois heti, kun olet saavuttanut määränpään, se on valtava ja tarpeeton hukkaa. Jos haluat matkustaa ilman jätettä, voit joko tehdä suojalaukun matkalaukullesi tai ostaa sen.

Lentokone syöminen ei ole sinun juttusi? Jos haluat säästää rahaa ja matkustaa roskaton, ota omat eväät mukaasi lentokoneeseen. Tätä varten tarvitset joko taitettavan superpurkin tai ruostumattomasta teräksestä valmistetun purkin, johon ruoka voidaan ottaa mukaan.

Ympäristöystävälliset hotellit ja majoitus

Nolla jätettä lomasi aikana

Onneksi luonnonmukaisten ja kestävien hotellien ja lomakohteiden valikoima kasvaa. Etsi ympäristöystävällistä majoitusta, kuten hostelleja, kestäviä hotelleja tai hostelleja, tai etsi yksityistä kotia esimerkiksi airbnb.com -sivuston kautta. Sivustolla bookitgreen.com kaikki majoitustilat on luokiteltu erittäin yksityiskohtaisesti kierrätysasteiden, jätteiden välttämisen ja muiden tärkeiden tekijöiden mukaan..

Valitettavasti ToGo-Food tuottaa valtavia määriä muovijätettä. Yksi suurimmista iloista lomalla on maistella paikallisia erikoisuuksia. Joten valitse pari söpöä ravintolaa ja nauti ateriastasi! Mikä parasta, sinun ei tarvitse edes pakata mitään säästääksesi roskaa tällä tavalla.

Zero Waste Travel poistaa matkamuistojen ostamisen tarpeen

Älä osta juustoisia ja tarpeettomia matkamuistoja, useimmat niistä on valmistettu toisessa maassa ja päätyvät laatikkoon vain muutaman viikon kuluttua. Tai jos haluat antaa jollekin jotain lahjaksi – käy ostoksilla paikallisissa käsityöliikkeissä. Rahat kannattaa käyttää kokemuksiin, koska kokemukset tekevät meistä onnellisia.

Nollaa jätettä liikkeellä pyörällä eikä autolla

Kävely rannalla, aamulenkki tai yksinkertaisesti tiedustelu paikasta? Jos haluat matkustaa ilman jätettä, voit auttaa suojelemaan ympäristöä näillä urheilutoiminnoilla. Päästötön ja kunnossa pysyminen samanaikaisesti – se kuulostaa hienolta, mutta valitettavasti se ei aina ole mahdollista. Jos näin on – käytä julkista liikennettä pienentääksesi hiilijalanjälkeäsi.

Ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, suosittelemme elämään tämän filosofian kanssa:

“Jätä vain jalanjälkiä, ota vain muistoja.”

Previous Post
Hölkkä kuntoilun sijaan? Juoksun edut yhdellä silmäyksellä
Next Post
Bulgarian laukku tehokas lihasten rakentamiseen ja voimaharjoitteluun