15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhasuunnittelu – 107 kuvaa, kauniita puutarhaideoita ja tyylejä

the kaunis puutarhan suunnittelu vaatii huolellista suunnittelua ja online -tutkimusta. Haluat hyvin järjestetyn puutarhan, jossa on vahvat linjat ja selkeä rakenne, mielivaltaisen kokoelman sijaan?

puutarhan suunnittelu-moderni-valaistus-kipsilevy-luonnonkivet-vesiallas

Katso sitten 107 puutarhan suunnittelukuvaa ja ideaa, jotka olemme koonneet.

20 ideaa puutarhaan, jotka lupaavat kauniita hetkiä ulkona

Puutarhasuunnitteluideoita ja maisemointi – 12 hienoa esimerkkiä

Moderni puutarhasuunnittelu kivillä – 28 trendikästä ideaa

Moderni suunnittelu ja puutarhan suunnittelu

puutarhan suunnittelu-nauha-vuode-corten-teräsreunus-sora-vesi-ominaisuus

Päätä ensin, haluatko luoda muodollisen vai epävirallisen ilmapiirin puutarhaan. Epäviralliset mallit noudattavat luonnollista maastoa ja käyttävät pitkiä, kaarevia, virtaavia viivoja kukkapenkeissä. Muodolliset mallit käyttävät suoria, geometrisia viivoja ja symmetriaa. Puutarhan tyylin tulee myös sopia talon tyyliin.

Terassin ja puutarhan suunnittelu

puutarha design terassi aksentti palmu istutus graeser moderni

Piirrä tai suunnittele puutarhan kukkapenkkien sijainti ohjelmiston avulla. Piirrä myös talo ja muut alueet, jotka ovat kosketuksissa istutettujen alueiden kanssa. Vältä monimutkaisia ​​muotoja ja tiukkoja kaaria, koska niitä on vaikea ylläpitää. Tee kukkapenkeistäsi vähintään 1 metriä leveitä. Yli 3 metriä leveissä sängyissä on oltava jonkinlainen kulkutie, polku tai istuttamaton alue, joka mahdollistaa pääsyn. Suunnittele kävelytiet, terassit, oleskelutilat ja kaikenlaiset puutarha -alueet.

Suunnittele puutarhasi kauniisti – 10 käytännöllistä ideaa omaan maisemointiisi

Puutarhasuunnittelu – 19 hyödyllistä vinkkiä täydelliseen puutarhan suunnitteluun

41 ideaa pieneen puutarhaan – suunnittele, kun tilaa on rajoitetusti

Ruutulauta -idea puutarhaan

puutarha suunnittelu alkuperäinen shakkilauta kuvio kukat nurmikon suojaukset

Tavallinen reunamuoto on suorakulmainen ja se on sijoitettu nurmikon tai puutarhan aidan mukaan. Saaren sänky tarjoaa mukavan vaihtoehdon suorakulmaiselle reunalle. Klassisessa reunassa korkeat kasvit pysyvät taaksepäin ja matalat kasvit – pysy edessä, saaren sänky näkyy joka puolelta. Kuin saari. Istuta korkeita kukkia keskelle ja matala – reunaan. Valitse sellaiset kukat, jotka kiinnittävät heti silmään.

puutarhan suunnittelu moderni muotoilu terassit kukkapenkit yksityisyysnäyttö metalli

Nauhavuode on hyvä ratkaisu, vaikka tilaa ei olisi tarpeeksi. Se sopii täydellisesti terassin viereen, pensasaidan eteen tai jalkakäytävän ja talon seinän väliin. Kasvikaistaleet voivat toimia myös tilanjakajina eri puutarha -alueilla. Näe potentiaali puutarhan jokaisessa kulmassa.

Etupihan suunnittelu

puutarha suunnittelu etupiha idea aita boxwood veranta talo romanttinen

Päätät myös, noudattaako puutarhasi yhtenäistä teemaa ja tyyliä. Tämä määräytyy kasvien tyypin, tunnistettavien suunnitteluominaisuuksien ja materiaalien perusteella. Epävirallisiin puutarhatyyleihin kuuluvat mökkipuutarhat, kivikkopuutarhat ja perhospuutarhat. Englantilaisella, välimerellisellä, kreikkalaisella, roomalaisella ja japanilaisella puutarhalla on muodollinen rakenne. Alla syvennymme kunkin puutarhatyylin tyypillisiin ominaisuuksiin.

Artikkelin yleiskatsaus:

ideoita puutarhan suunnitteluun

1. Zen ja japanilainen puutarha 5. Moderni puutarhasuunnittelu

2. Muodollinen puutarha 6. Viihtyisät oleskelutilat puutarhassa

3. Trooppinen palmupuutarha 7. Koristeet ja kauniit kohokohdat

 4. Pieni puutarha 8. Etupihan suunnittelu

ZEN- JA JAPANINPUUTARHA

puutarhasuunnittelukuvat zen puutarha hiekka kivi buddha

Aasian puutarhat perustuvat japanilaiseen ja kiinalaiseen puutarhasuunnitteluun sekä zen- ja feng shui -opetuksiin. Kaiken kaikkiaan tällä puutarhatyylillä pitäisi olla rauhoittava karisma. Tyypillisiä tyylielementtejä ovat virtaavat muodot, kaarevat polut ja sillat. Vesi -elementillä on erityinen rooli.

koristeelliset lintupatsaat

puutarha suunnittelu aasialainen lampi kivet linnut patsaat

Lammet, pienet vesiputoukset, purot, lähteet ja lähteet eivät saisi puuttua japanilaisesta puutarhasta. Veden värinällä on mukava rauhoittava vaikutus. Bambuputket vedenjakelijoina ovat myös tulossa yhä muodikkaammiksi.

Lasipallon suihkulähde

Maisemointi -idea pieni lasipallosuihkulähde puinen pergola

Lammia luotaessa pääpaino on harmoniassa luonnon kanssa. Kiviä käytetään käsittelemättöminä, ikään kuin ne olisivat luoneet luonnon.

pieni lampi ja bonsai -puu

japanilaisessa puutarhassa on lampi kivet bonsai -puu

Lammen istutus on melko taloudellista. Lammen reunalla on kuitenkin useita kasveja, jotka rakastavat kosteaa mutta hyvin valutettua maaperää. Japanilainen lehti ja halkaistu vaahtera (Acer palmatum ja Acer japonicum) ovat täydellisiä. Ne lumoavat puutarhan kirkkaan punaisilla tai keltaisilla syksyn lehdillä.

pieni kivisilta

japanilainen puutarha bächle kivisilta kiviä ideoita

Siltoille annetaan myös erityinen symboliikka Aasian vesipuutarhassa. Jos sillat kulkevat suorassa linjassa, aaveet voivat tulla sillan yli. Siksi puiset sillat sijoitetaan usein vinottain veden päälle. Punaiseksi maalatut siltakaiteet symboloivat onnea.

pieni koi lampi

Japanilainen puutarha luo askelkiviä sorapolun koi -lampi puiden ympärille

Jos lampi on hieman suurempi, siellä voidaan käyttää japanilaista Koi -kalaa. Kalat ovat rikkauden ja onnen symboli Aasian maissa.

suuret vihreät kivet

japanilainen puutarha sammal kivet valkoinen sora lampi

Mini sokkelo kivillä

Zen rock garden mini labyrintti luo puutarhaportin

Toisin kuin japanilainen puutarha, zen -puutarha koostuu suurelta osin sorapinnasta. Haravoitu sora symboloi vettä. Tästä syystä zen -puutarhaa kutsutaan edelleen kuivaksi puutarhaksi.

valkoisia sorakiviä

zen japanilainen puutarhakivi japanilainen mänty tiiliseinä

Zen -tyyli toimii soran tyylikkäiden muotojen, koriste -elementtien ja haravoitujen kuvioiden kautta. Aasialaiset puut topiaarissa tai suurissa kivissä (lohkareissa) muodostavat lähes aina luonnollisen tyylin.

Bambu katos

zen puutarha bambu katto hiekka sora lattia

Jos tilaa on enemmän, katettu terassi, paviljonki tai pieni kota japanilaiselle teeseremonialle voidaan myös sisällyttää. Pieni teekota voi toimia myös puutarhatilan keskipisteenä. Bambu on tärkeä rooli rakennusmateriaalina.

suuret kivet, jotka on peitetty sammalilla

zen -puutarha asettavat kivet sammalta peitetyt hiekka -aaltomuodot

Torii -portit ovat tyypillisiä japanilaiselle kulttuurille. Ne eivät ole vain sisään- ja uloskäyntiportteja, vaan tarjoavat yleensä myös katsojalle kehystetyn näkymän puutarha -alueelle. Ne ilmaisevat rikkautta.

Lippukivi ja wisteriapuu

japanilainen puutarha kivilaatat valkoisia kiviä

Kivillä on myös tärkeä rooli japanilaisen puutarhan tyylielementeinä. Voit maata tai seistä pystyssä. Niiden järjestelyssä noudatetaan myös tiukkoja sääntöjä.

Bambu kasvit ruukuissa

japanilainen puutarha pienet bambu kasvit buddha patsas

Bambu on välttämätön japanilaisessa puutarhassa. Fargesia -lajit ovat erityisen sopivia. On kuitenkin huomattava, että ne leviävät nopeasti voimakkaiden juurijärjestelmien läpi ja tarvitsevat siksi juurakoiden esteen. Bambu -kasveja voidaan myös laittaa ruukkuihin tai korotettuihin sänkyihin.

Kävelytieidea japanilaisessa puutarhassa

japanilaisen puutarhan jalkakäytävän idea palakivikiviä välissä

vaaleanpunaiset koristepensaat

japanilainen puutarha puutarha polku paasi kivet pensaat

MUODOLLINEN PUUTARHA

muodolliset puutarhaideat pallo keskimmäiset kukat saaren sänky

Muodollinen puutarhatyyli on erottamaton barokkialueelta Ranskassa ja Italiassa. Symmetria on tässä erittäin tärkeä. Tärkeimmät puutarhaelementit ovat tiukasti leikatut pensasaidat, joilla määritellään huoneen rajat.

symmetriset kukkaruukut

muodolliset englantilaiset puutarhan symmetriset linjat laatikkosuojat

Topiary puita käytetään reunustamaan kadut ja kukkapenkit ja asettaa aksentteja. Tunnetuin täällä on monipuolinen puksipuu. Myös monet muut ikivihreät puut sopivat topiary -karsimiseen, esimerkiksi marjakuusi, pyökki, sarvipuu, tulipihka, haara ja mispeli. Pylväät, kuutiot, pallot, pyramidit ja spiraalit ovat perusmuotoja.

muodollinen puutarha Englannissa

Englantilainen puutarhalaatikon suojaukset kävelytiet tiilipenkki

Tämän puutarhatyylin tunnusmerkkejä ovat klassiset materiaalit, kuten luonnonkivi ja klinkkeri seinille ja jalkakäytäville. Reitti on usein tiukka ja suora. Näkölinjat voivat keskeyttää taitavasti sijoitetut katseenvangitsijat, mutta jatka sitten kiinteistölinjalle.

geometriset muodot ja viivat

moderni puutarha kuvia muodollinen nurmikko hortensia allas sora

Moderni, minimalistinen tyyli on noussut muodollisesta puutarhatyylistä. Geometriset muodot ja lineaariset rakenteet luovat kirkkauden ja harmonian tunteen omassa puutarhassa. Eri materiaalien yhdistelmällä kokeillaan enemmän.

pieni lintu suihkulähde kohokohtana

puutarha suunnittelu muodollinen puutarha kuvat suihkulähde matala perennat

Muita tärkeitä design -elementtejä muodollisessa puutarhassa ovat suihkulähteet, vesialtaat ja vesiominaisuudet. Suihkulähde pyöreässä betonialtaassa tai pieni lampi luo miellyttävän ilmapiirin. Lammikasvit, kuten lumpeet ja suon iirikset, ovat erityisen houkuttelevia.

valkoiset ja siniset hortensiat

puutarhasuunnittelukuvat muodollinen englantilainen puutarha

Veistokset ja kukkapylväät lisäävät myös hohtoa muodolliseen puutarhaan. Lisäksi arkkitehtoniset elementit, kuten paviljongit, pelihallit tai taitavasti sijoitetut penkit, voivat vaikuttaa puutarhan houkuttelevaan kokonaisvaikutelmaan.

aluetta ympäröivät korkeat ohuet puut

oleskelualue puutarhapenkit yksityisyysnäyttö korkeat puut

Englantilainen puutarha voidaan muuttaa salaperäiseksi ja suojatuksi turvapaikaksi ihmisiä korkeampien suojausten ja muurien avulla. Oivallukset ulkopuolelta eivät ole mahdollisia.

Laatikon suojaukset määrittävät alueet

muodolliset puutarhaideat laatikko suojaukset suihkulähde keskus puutarhapenkki

1700 -luvun barokkityylisen ranskalaisen puutarhan esimerkin mukaisesti Englannissa syntyi suuntaus uusilla suunnitteluideoilla, jotka keskittyivät pehmeisiin, orgaanisiin muotoihin. Englantilainen puutarha leikkii luonnollisilla muodoilla: puutarhapolut on asetettu hieman kaarevasti, rakenteiden vakavuus pehmenee kiipeilykasveilla tai riippuvaisilla tyynykasveilla.

Huvimaja ja puksipalloja

muodolliset puutarha huvimaja istutuslaatikot boxwood pallo koot

Muodollinen englantilainen puutarha on erityisen elossa sen vastakkaisten vaikutusten vuoksi. Toisaalta tummat, ikivihreät pensaskasvit näyttävät konservatiivisilta ja salaperäisiltä. Toisaalta havaitaan romanttinen veren runsaus. Tuoksuvat ruusut ja kukkivat pensaat muuttavat puutarhan satupuutarhaksi.

Sorainen puutarhapolku ja saaren vuoteet

symmetrinen puutarhan suunnittelu saaristolaaksot perennat sora polut pyöreä

Jos olet päättänyt muodollisesta puutarhatyylistä, käytä geometrisia muotoja, kuten suorakulmioita, neliöitä ja ympyröitä, kun suunnittelet sänkyjä, polkuja ja nurmikoita. Tämä antaa puutarhalle luovan kehyksen ja rauhallisen ilmeen.

Klinkkeripäällysteet

saaren sänky punaiset tiilet lattia boxwood ruukut

Yksi tapa välttää pienten puutarhatilojen sotkua on käyttää yksivärisiä malleja. Valitset kasvien kukat yhdellä värillä tai yhdistät vain erilaisia ​​ikivihreitä lehtipuita.

matala ja iso laatikkosuoja

puutarhan suunnittelu yksityisyyden suoja korkea laatikko suojaukset puinen kärrypenkki

Jos haluat saavuttaa rehevän vaikutelman sekoitettujen reunojen kautta, sinun tulee suunnitella sängyn leveys yhdestä kahteen metriin. Tämä antaa sinulle tarpeeksi tilaa yksittäisten pensaslajikkeiden ja erikokoisten kukkien sijoittamiseksi peräkkäin. Tuoksuva ruusu ei saisi puuttua englantilaisesta puutarhasta. Niitä käytetään lähes kaikissa muodoissa. Ruususängyn lisäksi ruusukaaret ovat myös yksi puutarhan romanttisimmista sisustuselementteistä.

Englantilainen puutarha symmetrisellä muotoilulla

englanti puutarha kuvia pieni lampi boxwood pallo ruukut

Englantilaiselle puutarhalle tyypillisiä kasveja ovat:

Suojat: marjakuusi, sarvipuu, punainen pyökki, puksipuu

Monivuotiset kasvit: Monkshood, speedwell, flox, catnip, delphinium, mullein, laventelilajikkeet (Lavandula angustifolia Elizabeth)

Lampun kukat: koristeelliset sipulit, daaliat, gladiolit

Koristepensaat: hydrangea, lila, kesäliila, viburnum, spar, pyhät kukat

Kiipeilykasvit: klematis, wisteria

TROPICAL PALM GARDEN omalla takapihallasi

trooppinen puutarha vesi ominaisuus suihkulähde kivet betoni kävelytie

Kun ajattelet kesälomaa, eteläiset maat, kuten Espanja, tulevat heti mieleen. Rentoutuminen palmun alla virvoitusjuoma kädessä on monien unelma. Mutta palmuja voidaan tuoda myös Saksaan. On pakkasenkestäviä lajikkeita, jotka kestävät miinus 23 asteen lämpötiloja ja kasvavat ulkona ilman ongelmia. Jotkut oliivipuut kestävät myös miinus 20 astetta.

Puutarha, jossa on uima -altaita ja trooppisia kasveja

trooppinen puutarha -altaat aurinkotuoleja palmuja kivi kävelytie

Esimerkiksi seuraavat palmutyypit sopivat hyvin saksalaiseen puutarhaan:

  • Hamppupalmu (Trachycarpus fortunei)
  • Taatelipalmu (Phoenix)
  • Hunajapalmu (Jubaea chilensis)
  • Kääpiöpalmetto (Sabal minor)
  • Kookospalmu (Cocos nucifera)
  • Mazari -palmu (Nannorrhops)
  • Neulan kämmen (Rhapidophyllum)
  • Tulipalo (Archontophoenix)

Seinien ja kattojen viherryttäminen

terassi aurinkotuoleja kämmenet monivuotiset kasvit katto kasvit vihreä seinä

Muuten, vaihtoehto palmuille eksoottiseen puutarhaan ovat Välimeren kasvit, kuten oliivipuut, sitruunapuut tai appelsiinipuut. Sinun tarvitsee vain selvittää, mitkä lajikkeet ovat kestäviä. Toinen vaihtoehto olisi laittaa sitruspuita patioihin ruukkuihin. Voit myös kokeilla kiivejä ja banaaneja.

valaistut palmut puutarhassa

palmu puutarhan kuvat sytyttää puunrunko vaikutuksia

Oikea valaistus ei vain korosta kauniita aksentteja iltaisin. Kasvit, jotka ovat peräisin trooppisista tai subtrooppisista alueista ja jotka eivät tarvitse lepotilaa, voivat hyötyä lisäkeinotekoisista valonlähteistä hämärässä talvikuukausina.

dynaaminen materiaalien sekoitus

maisemointi vesi sora palmu puutarhavaja kylpyamme

Jos haluat saada aidon pienen viidakon omaan puutarhaan, sinun kannattaa harkita muita sisustuselementtejä eksoottisen kasvillisuuden lisäksi. Esimerkiksi pieni lampi, jossa on vesikasveja, tai balilaistyylinen paviljonki. Mukava pylvässänky tai kaksi aurinkotuolia ja aurinkovarjo lupaavat rentouttavia tunteja omassa puutarhaparatiisissa.

rehevä palmupuutarha

palmu puutarha trooppinen ilmapiiri nurmikon jalkakäytävän askelmat

Saat erityisen katseenvangitsijan, jos valitset odottamattomia värivaihtoehtoja ja kirkkaita värejä. Vaaleanpunainen, oranssi, laventeli ja keltainen luovat välittömästi positiivisen tunnelman ja muodostavat upean kontrastin palmujen vihreään. Tällä tarkoitetaan värillisten huonekalujen tai värikkäiden istuintyynyjen lisäksi myös erilaisia ​​kukkia. Kiipeilytrompetti (Campsis radicans) esimerkiksi soittaa trumpetinmuotoisia kukkia vaalean oranssista vaaleanpunaiseen oranssiin ja muodostaa harmonisen kokonaisuuden tuoreista vihreistä kasveista.

Askelkivet nurmikolla

palmu puutarha idea jalkakäytävä kivi laatat neliön nurmikon muoto

puutarhan suunnittelu nurmikon lippukivet puutarhapenkki palmuja kiviseinä

Pieni puutarha

pieni puutarha nurmikon penkki puutarha -aidan yksityisyysnäyttö

Kaunis puutarha ei ole koko, vaan onnistunut muotoilu. Monia luovia ideoita voidaan toteuttaa myös pienellä tontilla. Sinun tarvitsee vain käyttää tilaa optimaalisesti. Kaikki toimii oikealla suunnittelulla ja muutamalla suunnittelutemppelillä.

Määritä vyöhykkeet

pieni puutarha nurmikko puuaita tiiliseinä pensaat reuna

Sen ei aina tarvitse olla suuri puutarha, jossa on nurmikko ja uima -allas. Kukkapenkit, istuimet ja lampia voidaan myös toteuttaa pienellä alueella. Tärkeintä olisi oltava selkeä ja yksinkertainen huoneasettelu. Yritä jakaa puutarha eri toiminnallisiin vyöhykkeisiin. Geometriset muodot tuovat järjestystä ja rauhaa puutarhaan. Eri vyöhykkeet tulee erottaa toisistaan ​​optisesti.

eri kasveja ja vyöhykkeitä

suunnitella pieni puutarha nurmikko palmuja bambu kasvi saari vuodepaikkaa

Selkeät reitit ovat erittäin tärkeitä pienessä puutarhassa. Suunnittele jatkuva polku tarpeettoman monien puutarhapolkujen sijaan. Päällystyksen suhteen et käytä pienimuotoista päällystystä ja on parempi käyttää suuria laattoja tai homogeenista soraa.

Puiset penkit ja kivilaatat

puutarha dynaaminen muotoilu kivi laatat puu penkki vesi lampi

Pienen puutarhan eri tasot luovat aina anteliaisuuden vaikutelman. Esimerkiksi kukkapenkit voivat olla korkeampia kuin terassi. Tiilikorotetut vuoteet ovat hyvä ratkaisu.

kapea allas kahdella lepotuoleilla

puutarha -allas kuvat pieni uima -allas aurinkotuoleja nurmikko

Kasvien valintaa on myös harkittava huolellisesti, muuten pieni puutarha näyttää nopeasti ylikuormitetulta. Rajoita vain muutamia lajeja, joilla on suuri vaikutus, esimerkiksi lajikkeita, joissa on näkyvät kukat, koristeelliset lehdet tai syksyn värit. Vaaleanvihreät tai keltaiset lehdet sisältävät pensaat, kuten “Emerald n Gold” -karan holkki, avaavat tummia kulmia.

Nykyaikainen puutarhan suunnittelu

Puutarhaideat Suunnittele pystysuorat seinät

Periaatteessa sovelletaan seuraavaa: puutarhan luonteen tulee vastata talon tyyliä. Ja tietysti puutarha, jolla on sama suunnittelukieli, sopii hyvin moderniin taloon. Suunniteltaessa modernia puutarhaa keskitytään vähentämään se selkeiksi muodoiksi ja väreiksi.

Ulkotakka keskipisteenä

puutarhan suunnittelu kuvia terassi ideoita jalkakäytävä ulkotakka

Ensimmäinen askel puutarhan suunnittelussa on jakaa kiinteistö vuoteiksi, polkuiksi ja nurmikoiksi. Geometriset muodot, kuten suorakulmiot ja ympyrät, ovat ihanteellisia tähän. Puutarha nähdään asuintilan jatkumona. Sen pitäisi olla selvästi näkyvissä, missä polku kulkee ja mistä sänky alkaa.

moderni valaistus ja puutarhakalusteet

terassi design huonekalut ulkotakka puiset lattialaudat lattia seisovat valot

Moderneissa puutarhoissa käytettyjä materiaaleja ovat klassiset rakennusmateriaalit, kuten luonnonkivi, metalli ja puu sekä betoni, lasi, WPC, Corten -teräs, polyratan ja polyeteeni. Esimerkiksi betoni on erittäin muodikasta ja voi olla eri muotoja. Sää- ja pakkasenkestävyytensä ansiosta se on täydellinen materiaali ulkona.

Ruosteen näköinen kylvökone

kuvat-puutarha-puutarha-suunnittelu-inspiraatiota

Corten -teräs tuo nykyaikaiseen puutarhaan erityistä kosketusta yksityisyyden suojana, korotettuna vuoteena, istuttimena tai yksinkertaisesti koristeveistoksena. Mielenkiintoinen ruostepatina huokuu luonnollista tunnelmaa ja asettaa lämpimiä, kirkkaita aksentteja.

Yksityisyyden suoja kaupunkipuutarhassa

Yksityisyysnäyttö terassi bambu kasvit aurinkotuoleja oleskelualue palmuja

Tietenkin yksityisyysnäytöt eivät myöskään saisi puuttua, mutta parempi moderni tyyli. Mutta ei välttämättä harmaana. Moderni puusta valmistettu yksityisaita sopisi myös kokonaiskonseptiin.

geometriset kuviot

moderni puutarha muodollinen nurmikko hortensia allas sora

Nykyaikaisessa puutarhassa on myös vesistöjä, puroja tai vesialtaita. Näiden ei kuitenkaan pitäisi näyttää liian leikkisiltä, ​​vaan pikemminkin yksinkertaisilta.

Lazara.bg

Määritä alueet, joissa on kivilaattojen välissä ruohoa

moderni puutarhan suunnittelu kivilaatat lattia laatikko pensas

Nurmikot eivät aina ole välttämättömiä modernissa puutarhassa. Vaihtoehtoja ovat sora -alueet. Mielenkiintoinen vaihtoehto olisi käyttää pehmustettuja perennoja laattojen saumoina. Joten lineaarinen muoto otetaan uudelleen käyttöön. Useimmat timjamilajikkeet, tähti sammal (Sagina subulata), korsikalainen minttu ja Isotoma fluviatilis ovat täydellisiä tähän. Jotkut maanpeitelajikkeet antavat puutarhan omistajille myös paljon iloa herkkien kukkiensa ansiosta.

reunustaa nurmikkoa

moderni puutarhasuunnittelu nurmikon monivuotiset kivilaatat puinen kansi

Kasveilla on myös toissijainen rooli täällä. Rehevien nurmikasvien luomisen sijaan löysiä kasviryhmiä tai ruohoja käytetään aksentteina, jotka estävät tiukkoja muotoja.

Hehku puiden alla

maisemointi nurmikko boxwood ball perennat pensaat

Jotta sängyt, puut, polut ja muut sisustuselementit voidaan lavasttaa täydellisesti, tarvitset myös sopivan puutarhavalaistuksen. Mahdollisuudet ulkovalaistuksen alalla näyttävät lähes rajattomilta. Pollarit, lyhdyt, LED -nauhat, vedenalaiset valot, kohdevalot sängyissä ovat vain pieni osa sitä. Monipuoliset, kuten LED-istutuslaitteet, ovat erityisen silmiinpistäviä.

Alumiinikatto, joka on peitetty kiipeilykasveilla

puutarhaterassin suunnittelu metallikatto vihreät kiipeilykasvit

Korotetut vuoteet ja puuaita

puutarha moderni puuaita yksityisyysnäyttö symmetriset muodot

eri tasoilla ja korotetuilla vuoteilla

puutarhan suunnittelu eri tasoilla pikkukivi puu kukkaruukut

Terassisuunnittelu kahdella tasolla

puutarhan suunnittelu symmetria nurmikon portaat pallot ideoita

puoliksi suljettu oleskelualue

puutarha suunnittelu modernit kuvat ideoita oleskelualue yksityisyysnäyttö puu

vihreä muuri pienessä puutarhassa

puutarhasuunnitteluideoita pystysuora viheriölaatikko pensaspenkki

Korotetut sängyt ja perennat

puutarhan suunnittelu puu penkit vesi ominaisuuksia sora perennoja

HYVÄT ISTUMISALUEET PUUTARHASSA

terassi kivilattia oleskelualue takka pergola linnutaloja

Oman puutarhan ei pitäisi tarjota vain työtä, vaan myös virkistäytyä ja rentoutua ulkona. Jokainen puutarhanomistaja tarvitsee viihtyisän oleskelualueen jonnekin nauttimaan kahvistaan ​​tai lukemaan kirjaa. Jos haluat luoda tällaisen kesä -olohuoneen, sinun on otettava huomioon muutama asia suunnitellessasi.

Puukatto puutarhassa

terassi suunnittelu puutarha puukatto muoviset puutarhatuolit

Ensinnäkin sinun on valittava paras paikka. Se tulee suojata tuulelta, olla alttiina paahtavalle auringolle ja mahdollisimman lähellä taloa. Jos haluat nauttia yksinäisyydestä, aseta oleskelualue tarkalleen puutarhan nurkkaan. Istuinalue talon lähellä tai puutarhan seinän tuntumassa tuntuu lämpimämmältä ja takaa tiedostamattomasti rauhan.

Minipuutarha pöydällä

puutarhan yksityisyysnäyttö perennat mini puutarha pöydällä

Sinun tulisi myös harkita, haluatko suunnitella siirrettävän vai kiinteän istuinalueen. Siirrettävän oleskelualueen huonekalut koostuvat yleensä pöydästä, tuoleista, puutarhapenkeistä ja puutarhatuoleista. Kiinteästi asennetulla istuinalueella on varmistettava, että materiaalin on kestettävä erilaisia ​​sääolosuhteita.

puun varjossa

puutarha terassi laatat laatikko suojaukset puun varjo

Terassin tai istuinalueen varjostamiseen puutarhassa on rajattomat mahdollisuudet. Jos puutarhassa on valtava puu, voit tietysti käyttää tätä luonnollista varjopalvelua. Muita vaihtoehtoja ovat pergola, varjopurje, terassimarkiisi tai päivänvarjo.

puutarhan rentoutumissuunnittelu pergola -oleskelualue

Päällystekiviä, betonista tai luonnonkivestä valmistettuja laattoja käytetään yleensä istuinalueen lattiapäällysteenä. Mutta myös kyllästetty puu tai WPC -levyt tarjoavat kodikkuutta. Varmista, että vesi voi valua nopeasti pois useiden sateisten päivien jälkeen.

valkoiset takorautaiset patiohuonekalut

puutarha istuinalue huonekalut valkoinen takorauta monivuotiset huvimaja

Varmista, että kaikki istuinalueesi elementit vastaavat toisiaan. Jos puutarhasi on suunniteltu romanttisesti, takorautaiset puutarhakalusteet sulautuvat erityisen hyvin kokonaiskuvaan. Puutarhakalusteet, jotka on valmistettu säänkestävästä polyrataanipunoksesta, yleensä tukevalla alumiinirungolla, ovat erittäin suosittuja. Kestävän materiaalin lämmin ilme vakuuttaa kaikki, jotka haluavat luoda kodikkaan hyvänolontunteen puutarhaan.

musta rauta huonekalut

puutarhakalusteet rauta lippukivet lattia jalkakäytävä yksityisyysnäyttö

Alumiini sopii myös ulkokäyttöön. Se on kevyt, säänkestävä ja vakaa. Verrattuna muihin metalleihin, kuten teräkseen, se on myös suhteellisen paljon halvempaa.

Ruokailutila ulkona

puutarhaideoita suunnittelu pergola -kimppulaatikon suoja

Jos haluat syödä mukavasti ulkona, voit suunnitella oleskelutilan, jossa on ruokailutila. Pöydän tulee myös olla mukavalla korkeudella. Pergola tai kiinteä terassikansi tekisi ruokailutilasta sateenkestävän. Jos oleskelualue ei ole lähellä taloa, on parempi perustaa pieni ulkokeittiö, jossa on riittävästi säilytystilaa. Olipa lautaset, ruokailuvälineet tai lasit, kaikki on siellä valmiina.

romanttinen puutarhavalaistus keiju valot

lehtimaja puutarhakalusteet valaistus keiju valot

Jos haluat nauttia kauniista hetkistä ulkona illalla, oikea patio ja puutarhavalaistus ovat välttämättömiä. Kevyet ketjut pergolassa tai puiden välissä luovat tunnelmallisen tunnelman, kun taas pollarivalot tai pihat puutarhan varrella ovat erittäin käytännöllisiä.

valkoiset perennat luovat kauniita kontrasteja

puutarhaideat valkoiset kukat huvimaja puu

Istuma- ja koriste -esineiden lisäksi istuimen ulkonäkö ei myöskään vaikuta kasveihin. Rikasta istuinaluetta esimerkiksi erilaisilla tuoksuvilla kasveilla tai yrteillä, jotka hemmottavat silmäsi ja nenäsi samanaikaisesti. Jos haluat kokata ulkona, voit aina pitää tuoreita yrttejä käsillä.

maalaismainen penkki huvimajan alla

puutarhaideoita pergola vihertävä maalaismainen penkki romanttinen

Haluatko nauttia täydellisestä näkymästä puutarhan kukkapenkkeihin? Mikään ei ole niin idyllistä kuin viehättävä keinu puun alla tai penkki, jossa on vihreä huvimaja. Siellä voit nauttia rauhasta ja hiljaisuudesta kerran.

suuri puinen pergola verhoilla

puutarha puu pergola istuimet nurmikkoverhot yksityisyysnäyttö

Oleskelutilaa ympäröivät rehevät istutukset

puutarhan suunnitteluideat perennat pienet lampi kivet istuimet

Askelkivet nurmikolla

puutarha jalkakäytävä idea oleskelualue huonekalut rauta yksityisyysnäyttö

KORISTUKSET JA KAUNISIA KOROSTUKSIA

luoda jalkakäytävä puutarha maalaus aallot perennat

Puutarha saa viimeistelyn vain oikealla sisustuksella. Olipa suuri tai pieni, moderni tai lähellä luontoa, sisustus antaa jokaiselle puutarhalle persoonallisuuden. Savesta, kivestä tai puusta tehdyt puutarhahahmot ovat erityisen tehokkaita luonnonpuutarhoissa. Moderneihin tai muodollisiin puutarhoihin yksinkertaiset koriste -esineet ovat sopivampia. Nämäkään eivät saa olla liian värikkäitä. Riippumatta siitä, asetatko hahmosi nurmikolle, sängylle tai terassille, on sinun makusi.

pieni lampi vesililjoilla

puutarhaideoita lampi vesililjat ruudullinen nurmikko

Varo, että liian monet puutarhakoristeet sotkevat puutarhan ja saavat sen näyttämään pienemmältä. Raskaat veistokset, suihkulähteet, istutuskoneet ja muut suuret esineet voidaan suunnitella etukäteen. Esimerkiksi suihkulähde jalkakäytävän päässä.

pieni puutarhalampi puusillalla

puutarhaideat luovat pienen lammen poikkiterassin

Puutarhakoristeisiin kuuluu hahmojen ja kukkaruukkujen lisäksi myös puutarhatulppia, aurinkokelloja, linnutaloja ja lintuhauteita. Näistä voi olla myös käytännön hyötyä. Materiaalin on tietysti oltava säänkestävä.

maalattu kivipallo kukkapenkissä

puutarhaideoita värikkäästi maalattuja kivipalloisia kukkapenkkejä laatikkopuita

Betoni on todella kestävä materiaali puutarhan sisustamiseen. Monet ovat jo löytäneet hauskuuden kaataa betonia valmiilla valumuotilla. Olipa kasvikulhot, askelkivet, teekynttilänpitimet, pienet ja suuret hahmot – betoni sopii erinomaisesti terassin tai puutarhan kaunistamiseen omien ideoidesi mukaan.

Kalliopuutarha ja lampi

puutarhaidea pieni lampi vesililjat kukat luonnonkivet

Jos sinulla on romanttinen, unenomainen puutarha, sitä voidaan alleviivata esimerkiksi keijujen ja enkelien avulla. Jos omistat japanilaisen puutarhan, sinun kannattaa kuitenkin käyttää Buddha -patsaita ja kivilyhtyjä. Nämä luovat salaperäisen ilmapiirin puutarhaan.

vanha pyörä koristeena

Puutarhaideat vanha pyöräkoristeiset saviruukut uros

Sinun ei välttämättä tarvitse ostaa puutarhakoristeita. Vanhat arjen esineet voidaan muuttaa kauniiksi koristeiksi pienellä vaivalla. Kirpputorin löydöt, vanhat puutarhatyökalut, keittiövälineet ja ruokailuvälineet, sinkkitölkit, vanhat polkupyörät, autonrenkaat ja paljon muuta ovat ihanteellisia tähän.

kuiva kivi joki

maisemointi kivet joki matala perennat

Yksittäiset luonnonkivet tai lohkareet sopivat myös puutarhakoristeiksi. Kivistä tehdyt mosaiikit ovat myös erittäin suosittuja. Sen avulla voit paitsi suunnitella puutarhan polkuja ja terasseja, myös muuttaa seinät, askelmat ja suihkulähteet erityisiksi koruiksi.

Puutarhan suihkulähde pikkukivimosaiikilla

puutarhan suunnitteluideoita suihkulähde sora mosaiikki perennat

ETUPUUTISUUNNITELMA

etupihan suunnittelu kivet strutsit veranta puukatto

Etupiha antaa kävijöille ensimmäisen vilauksen talostasi, joten sinun ei pitäisi aliarvioida sen vaikutusta. Etupihan muotoilu on yksilöllisesti erilainen ja se on ehdottomasti mukautettava talon tyyliin.

Lattice -aita ja klassinen puutarhaportti

etupihan suunnittelu puksipuu ruukut ristikko puutarha -aita

On suositeltavaa tehdä etupihasta mahdollisimman helppohoitoinen. Ikivihreät kasvit ja koristepensaat, kuten puksipuu ja alppiruusu, ovat suosittuja etupihan kasveja. Korkeiden suojausten ja puuaitojen avulla voit rajoittaa etupihan kadulle ja luoda enemmän yksityisyyttä.

Suunnittelu rinteessä

Etupihan pensaat ympäröivät rinteiden suuria kiviä

Istutusta suunniteltaessa on otettava huomioon myös auringonvalon suunta ja esiintyvyys. Jotkut kasvit eivät kestä täyttä aurinkoa, toiset voivat paremmin osittain varjossa. Lohkareet näyttävät erityisen kauniilta yksinäisinä kivinä.

Ikkunakasvit

etupihan ideat ikkuna kukat laatikko puut

Kiipeilykasveja ja matalat valkoiset kukat

pieni puutarha kiipeilykasvit seinärakennus matala valkoinen perennat katseenvangitsija

JA JOITA PUUTARHAN IDEOITA       moderni puutarhasuunnittelu piha monivuotiset kasvit puulattiat kävelytie

Voit selvittää, pitäisikö puutarhan olla symmetrinen tai lähellä luontoa, mistä kasveista pidät tai mitkä puutarhakalusteet sopisivat parhaiten istuinalueellesi, kun ryhdyt etsimään ideoita puutarhasuunnittelusta. Anna näiden kauniiden esimerkkien inspiroida sinua. Pidä hauskaa!

mielenkiintoinen muoto jalkakäytävältä  

jalkakäytävän terassisuunnitteluidea istutetut aidat

valkoiset askeleet vihreässä ruohikossa

luo jalkakäytävä puutarha lippukivet nurmikko puu lehtimaja

Eri vyöhykkeitä ja tasoja  puutarhan uusiminen aita ruudukko perennat eri tasoilla

Uima -allasalue ja terassi

puutarhaterassi allas symmetrisesti rajaavat kulkutiet

puutarhaterassit nurmikon portaat suihkulähde monivuotiset kasvit

Monivuotiset ja kivilaatat

terassi suunnittelu laatat neliö perennat saaren sänky

Puiset säleet, joissa on aukkoja kasveille  

puutarhaidea puu säleet lattiatilaa kasvit

Istuta pensaita puutarhan aidalle

puutarha mäenrinteen aita valkoinen monivuotinen

mielenkiintoinen sijainti rinteessä

puutarha rinne luoda sora kiviä reuna pensaat puut

Puutarhan ulkoasu laatikkosuojilla   

puutarhan suunnittelu kuvia jako laatikko suojaukset jalkakäytävät

Mestariteoksia modernissa puutarhasuunnittelussa

  Kiipeilykasveja puutarhan seinälle

viheriöity puutarhaseinäkiipeilykasvit tiili yksityisyysnäyttö puutarhapenkki

Vihreä seinä sammalilla

japani puutarhan muotoinen puulattia sammal vihreät seinät

Mielenkiintoinen sisustus vihreän puutarhan seinän edessä

puutarhan suunnittelu kuvat aita leikkaa putket rehevä istutus

kauniita puutarhaideoita kävelytie nurmikon huvimaja kukkapenkit

puutarhakalusteet terassi uima -allas yksityisyysnäyttö kiipeilykasvien aita

103 kuvaa ja ideaa nykyaikaiseen maisemointiin ja puutarhasuunnitteluun

Välimeren puutarhanhoito istuinalue suihkulähde pensaat kivi gabionit

puutarha suunnittelu kukat vuoteet suihkulähde idea lampi

Previous Post
Uusi upea kasvitieteellinen puutarha Singaporessa
Next Post
Harjoja onttoa selkää vastaan: yleiskatsaus parhaista harjoituksista vahvalle ja terveelle selälle!