15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Harjoituksia lasten selkäkipuille: Kuinka vahvistaa heikkoja selkälihaksia!

Huono ryhti ja vähäinen liikunta aiheuttavat selkäkipuja paitsi aikuisilla. Tutkimusten mukaan myös kouluikäiset lapset kärsivät siitä yhä useammin. Erityisesti 10–14 -vuotiaat lapset kärsivät. Tässä ikäryhmässä lähes puolet haastatelluista valittaa selkäkipuista. Hyvä uutinen: vanhemmat ja aikuiset voivat tehdä asialle jotain ja ehkäistä tai torjua selkävaurioita. Mitkä ovat tehokkaat selkäkipuharjoitukset lapsille? Kerromme sinulle artikkelissa.

Harjoituksia lasten selkäkipuille: Heikkoja selkälihaksia on vahvistettava

Lasten selkäkipu vahvistaa selkälihaksia Vinkkejä

Selkäkipu on ensimmäinen merkki heikentyneistä selkälihaksista. Erityisesti lapsilla se johtuu pääasiassa liikunnan puutteesta. Mahdollisia syitä ovat:

 • Kun lapsi istuu työpöydän ääressä tuntikausia.
 • Jos lapsella on väärä istuma -asento, joka rasittaa selän lihaksia.
 • Liian suuri tai raskas koululaukku voi myös kannustaa väärään asentoon.
 • Kun lapsi liikkuu alle tunnin päivässä ja viettää vapaa -aikaa kotona.
 • Päivittäinen stressi

Mitä voit tehdä asialle? Jos lapsi valittaa selkäkipuista, sinun tulee ehdottomasti kysyä neuvoa lastenlääkäriltä. Harvinaisissa tapauksissa selkäkipu voi olla vakavan sairauden ensimmäinen oire. Vaikka näin ei olisi, lastenlääkäri voi arvioida, tarvitseeko lapsi ottaa lisää vitamiineja vai onko toinen hoito tarpeen.

Lämmittelyharjoitukset lapsilla

Lastenlääkärin kuulemisen jälkeen voit ryhtyä seuraaviin ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin:

 1. Osta ergonominen tuoli, jossa on säädettävä selkänoja. On erittäin tärkeää varmistaa, että lapsi istuu oikeassa asennossa ja että selkä on tuettu.
 2. Vanhempien tulee varmistaa, että lasta harrastetaan yli tunnin päivässä. Lapsilla on suuri halu liikkua ympäriinsä ja odottaa uusia mahdollisuuksia urheilla tai tehdä pitkiä kävelylenkkejä vanhempiensa kanssa.
 3. Laita vain tärkeimmät asiat koululaukkuun. Reppuun saa tuoda vain sellaisia ​​oppikirjoja, kyniä ja harjoituskirjoja, joita lapsi todella tarvitsee päivän aikana. Näin voit välttää ylikuormituksen. Yritä jakaa paino tasaisemmin selällesi käyttämällä rintahihnoja.
 4. Aseta selkeät rajat median kulutukselle. Varmista, että lapsi ei leiki matkapuhelimella tai istu television edessä yli 2 tuntia päivässä. Jos lapsi opiskelee parhaillaan kotona koronakriisin vuoksi, tätä aikaa voidaan lyhentää yhdellä tunnilla. Tämä ei ainoastaan ​​suojaa selkääsi, vaan myös silmiäsi.

“Eläinten liikkeet” -harjoitukset selälle: Lapset rakastavat liikkua kuin eläimet

Harjoituksia selkäkipuun

“Eläinten liikkeet” on laaja kokoelma erilaisia ​​harjoituksia lapsille. Tämän tyyppisessä harjoituksessa matkitaan eläinten eri askelia. Suurin osa näistä on venytysharjoituksia ja voimisteluharjoituksia selkäkipuun. On tärkeää, että lapset lämmittävät ensin, jotta he eivät vahingoita lihaksia jälkeenpäin venyttäessään.

Harjoituksia lasten selkäkipuihin: Ensinnäkin, muista lämmitellä

Lämmitä lapsille yksinkertaisia ​​harjoituksia leikkisästi

Olkapäät ja niska jännittyvät, kun lapset opiskelevat tuntikausia työpöydällään. Yksinkertaiset lämmittelyharjoitukset helpottavat kevyesti jännitystä ja aktivoivat selkälihaksia. Esimerkkejä hauskoista lämmittelyharjoituksista lapsille:

1. Lapset seisovat yhdellä jalalla 20 sekuntia. Lapset hyppivät toisella jalalla.

2. Hyppää kuin sammakko: Lapset ensin kyyristyvät alas ja hyppäävät niin korkealle kuin mahdollista.

3. Kasvaa kuin kukka: On kertoja, joka aloittaa harjoituksen jokaisen vaiheen.

 • Harjoituksen alussa lapset kyyristyvät ja tekevät itsensä mahdollisimman pieneksi.
 • “Kukka kasvaa auringon lämpimien säteiden alla” – Lapset nousevat.
 • “Kukat avautuvat” – lapset ojentavat kätensä.
 • Kertoja sanoo, että perhonen lentää kukan ohi. Lapset hengittävät sisään ja ulos syvään ja kiertävät käsiään taaksepäin.
 • “Käärme ryömii kukan ohi”. Lapset yhdistävät kämmenensä ja siirtävät käsiään ylös ja sitten alas mutkikkailla liikkeillä.
 • “Etana tulee, se pelästyy ja vetäytyy kuoreensa.” Lapset istuvat alas ja vetävät kädet ja jalat vatsaansa vasten.
 • “On ilta ja kaikki kukat, hyönteiset ja eläimet nukkuvat.” Lapset makaavat ja “menevät nukkumaan”.

Yksinkertaiset harjoitukset lasten selkäkipuun: karhu

yksinkertaisia ​​harjoituksia selkäkipuun lapsilla karhu

Tämän harjoituksen lähtöasento on nelinkertainen asento (polvet eivät saa koskea lattiaan!). Lapset alkavat liikkua viemällä oikea käsi ja oikea jalka eteenpäin, sitten vasen käsi ja vasen jalka.

Harjoitukset lasten vahvoille selkälihaksille: rapu

Harjoitukset lasten rapujen vahvoille selkälihaksille

Lapset ottavat käännetyn punnerrusasennon vatsa, rinta ja polvet ylöspäin. Lapset alkavat liikuttaa käsiään ja jalkojaan yksi kerrallaan aivan kuten taskurapu liikkuu.

Selkäkipu lapsilla: “Aasi” -harjoitus lievittää lihasjännitystä

Harjoituksia aasin lasten selkäkipuun

Tämän harjoituksen lähtöasento on sama kuin karhulla: nelijalkainen asento, jossa polvet ja kyynärpäät ovat irti maasta. Lapset tukeutuvat käsiinsä ja hyppäävät niin korkealle kuin mahdollista jalat venyvät taaksepäin.

Harjoituksia lasten selkäkipuille: kirahvi

Mitkä harjoitukset auttavat lasten kirahveja selkäkipuja vastaan

“Kirahvi” on venytysharjoitus yläselälle ja olkapäälle, jossa lapset seisovat suoraan ja kuvittelevat olevansa kirahvi. Aivan kuten kirahvi venyttää pitkää kaulaansa päästäkseen korkean puun lehtiin, lapset ojentavat kätensä päänsä päälle. Kallista sitten kehoasi hieman sivulle, palaa hitaasti lähtöasentoon ja nojaa kehosi toiselle puolelle.

Harjoituksia selkälihaksille ja parempaa tasapainoa lapsille: flamingo

Harjoituksia selkälihaksille ja tasapainolle lapsille flamingo

Flamingo on harjoitus, joka parantaa tasapainoa samalla kun harjoittelet selän ja reiden lihaksia. Lapset juoksevat huoneen poikki musiikin tahdissa. Jos musiikki pysähtyy yhtäkkiä, suorita “Flamingo” -hahmo. Seisot yhdellä jalalla ja pidät jalasta taaksepäin ojennettuna yhdellä kädellä. Toinen käsi on ojennettuna pään yli.

Mitkä harjoitukset auttavat lasten selkäkipuja vastaan? Ankka

Harjoitukset selkäkipuun lapsille ankka

Lapset menevät ensin syvään kyykkyyn ja heidän on säilytettävä tämä lähtöasento harjoituksen aikana. Sitten liikut ympäri huonetta taivuttamalla kädet siipien tavoin ja siirtämällä kyynärpäät ensin sivulle ja sitten takaisin vartalollesi.

Voimisteluharjoitus lasten selkäkipuun: hai

Voimisteluharjoituksia lasten selkäkipuja vastaan

“Hai” on voimisteluharjoitus pikkulapsille, joka voi rentouttaa lihasjännitystä. On kuitenkin tärkeää, että lapset lämmittävät ja ovat jo tehneet muutamia muita harjoituksia selälleen. “Hain” voidaan tehdä koulutuksen lopussa. Periaatteessa tämä harjoitus on tasapainottava asento, jossa jalkaa venytetään ensin istuen. Sitten lapset nousevat ylös, kurottavat jalkaan oikean jalan alle ja venyttävät jalkaa varovasti ylöspäin. Voit pitää kiinni vanhemmista toisella kädellä tai tukea itseäsi seinälle. Ne jatkuvat, kunnes ovat pysähtyneet. Seisova jako on monimutkainen voimisteluharjoitus, jonka lasten tulisi oppia parhaiten baletti- tai voimistelukoulussa. Vasta sitten voit tehdä ne itse kotona.

Harjoitukset ryppyjä vastaan ​​yli 10 -vuotiailla lapsilla: lävistäjä seisoessaan neljällä jalalla

Harjoituksia ryppyjä vastaan ​​lasten lävistäjällä nelijalkaisessa asennossa

Seuraava harjoitus toimii hyvin lapsille, jotka viettävät pitkään tietokoneen ääressä. Se parantaa ryhtiä, vahvistaa vatsan ja selän lihaksia ja käyttää kohdunkaulan selkärangan lihaksia. Lapsille on kaksi kertaa niin hauskaa, kun he tekevät tämän harjoituksen vanhempiensa kanssa.

Lähtöasento on nelijalkainen asento, polvet koskettavat maata. Lapset nojaavat käsiinsä. Pää pidetään aluksi selkärangan linjassa. Sitten oikea jalka venytetään taaksepäin ja vasen käsi eteenpäin. Samalla pää nostetaan ja lapset katsovat eteenpäin. Pidä asentoa muutaman sekunnin ajan ja toista harjoitus vasemmalla jalalla ja oikealla kädellä.

Harjoituksia lannerangan kipua vastaan: istuva kani

Harjoituksia jäniksen istuttamiseksi lannerangan kipua vastaan

Seuraava harjoitus vahvistaa selkärangan lihaksia ja parantaa ryhtiä. Lapset asettavat oikean jalkansa eteenpäin ja liu’uttavat vasenta jalkaa taaksepäin niin pitkälle kuin pystyvät. Tällöin tuet itseäsi kädet oikean jalan polvelle ja työnnät lantiota ja ylävartaloa hitaasti eteenpäin.

Joogaharjoitus, joka auttaa lannerangan kipuihin: kobra

Joogaharjoitukset lapsille, joilla on ristiselän kipuja, auttavat Kobraa

Kobra on klassinen joogaharjoitus, joka lisää joustavuutta ja on täydellinen harjoituksen päätteeksi. (Haluttaessa tämä harjoitus voidaan tehdä harjoituksen alussa ja lopussa). Lapset makaavat ensin vatsallaan ja ojentavat käsiään eteenpäin ja jalat taaksepäin. Kädet koskettavat maata. Pää on pystyssä, mutta myös otsa koskettaa maata. Sitten lapset nostavat vartalonsa lattialta ja tukevat itseään käsillään. Pidä kobran asento mahdollisimman pitkään (noin 15 sekuntia riittää aloittelijoille) ja palaa sitten lähtöasentoon.

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta