15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhan maisemointi- hyvin hoidettu tai täysin villi?

Takapiha-puutarha-maisemointi-terrakotta-laatat

Haluatko kaunistaa ulkoalueesi? Jos yrität hallita etu- ja takapihoja heti uuteen kesämökkiisi muuttamisen jälkeen, sinun on myönnettävä, että se todella olet sinä puutarhan maisemointi On! Jos sinulla on täydellisesti hoidettu ulkotila, on paljon tehtävää. Useimmissa tapauksissa on ratkaistava joitakin ongelmia, ennen kuin unelmiesi tuomioistuin toteutuu. Tänään haluamme keskittyä takapihan maisemointiin. Kaikki rakastavat takapihaa, mutta kirkkaan auringon ja joidenkin epäterveellisten puiden vuoksi tämä ulkotila näyttää enemmän villiltä kuin kauniilta. Ihminen epäilee – pitäisikö sinun yrittää siivota takapiha kunnolla vai pitääkö se näyttää “villin tyylikkäältä”? Seuraavassa keskustelemme näiden kahden lähestymistavan eduista ja haitoista, sitten näemme, onko keskitie mahdollinen …

Puutarhan maisemointi- hyvin hoidettu puutarha

alkaen Salaiset puutarhat

Hyvin suunniteltu nurmikko, jossa on pensaita ja kasveja

puutarhan maisemointi Hyvin hoidetussa puutarhassa on useita huolellisesti hoidettuja yksityiskohtia, sieltä löydät vihreän nurmikon, jossa on selkeät reunat, ja siellä voit nähdä hyvin muodostuneet pensaat ja sorapolut. Yleisvaikutelma on puhdas ja siisti. Jopa avoimet nurmikot voivat näyttää hyvin hoidetuilta! Näiden alueiden suunnittelussa käytetään usein soraa, murskattua kiveä ja multaa. Toistuvia elementtejä voidaan käyttää myös puutarhan maisemoinnissa siistin tunnelman luomiseksi. Esimerkiksi sopivat kasvit, identtiset kasvisäiliöt antavat yleisilmeelle symmetrian ja tasaisuuden.

Puutarhan maisemointi- villi näköinen takapiha

alkaen Vihreän maisema -arkkitehtuurin sävyt

villi-takapiha-kansituolit

Kuten huomaat, hyvin hoidettu puutarha vaatii säännöllistä huoltoa, kun taas villin näköinen takapiha on tarkoituksellisesti vähäinen. Esimerkiksi nurmikko, jota ei leikata, on täydellinen tapa välttää rutiininomainen puutarhanhoito kuten alla. Mutta voit odottaa tätä “villiä” puutarhanäkymää puutarhan maisemointi älä mene lankaan. Tämän takana on myös paljon työtä, puutarhan suunnittelu ja ylläpito. Kotimaisten ruohojen ja alempien kasvien valitseminen, jotka tarvitsevat vähän vettä, on täydellinen tapa varmistaa terve kasvu ja minimaalinen huolto. Rehevä kasvisto on toinen tuntemattoman sisäpihan tunnusmerkki. Katso veistoksellisesti mielenkiintoisia meheviä kasvilajeja alla. Jos haluat kesyttämättömän pihan, älä epäröi järjestää alkuperäisiä kasveja ja ruohoja ryhmiin “ilmaisen, villin näköisen” ilmeen saavuttamiseksi.

alkaen Vihreän maisema -arkkitehtuurin sävyt

Betoniterassi kasveille ja ruoholle

Onnellinen keskitie

Monet ulkoilumaisemoinnin harrastajat ovat onnellisia, kun he löytävät keskitien molempien elementtien, hoidetun ja villin näköisen pihan kanssa. Esimerkiksi ryhmien ryhmitteleminen samaan lajiin sisätiloissa luo villin kohtaaman hoidetun ilmeen, kuten seuraavassa valitussa kuvassa näkyy.

alkaen Maatoim

moderni muotoilu, jossa on luonnollinen ruoho ja suihkulähteet

Villikasveja määritellyillä alueilla

Seuraavassa kuvassa on samanlainen vaikutus, näet kuinka ohuet kasvit ja ruohot puhaltavat vapaasti tuulessa ja pysyvät kuitenkin tarkasti määritellyillä alueilla.

alkaen Arkkitehdit Codey Anderson Wasney

Kivet ja pensaat puutarhassa

Kivinen maisema puutarhassa

Älä unohda karua, mutta luonnonkaunis ulkoasua, jonka voit luoda sisällyttämällä suuria kiviä. “Kivinen maisema” lisää puutarhan ulkonäköä valtavasti ja tekee siitä romanttisen ja ainutlaatuisen. Lisäksi portaista ja sorasta tehty polku antaa ulkotilalle hyvän suunnittelun tunteen siellä. Voit nähdä sen itse katsomalla seuraavan kuvan.

alkaen SININEN remontti & Maisema

Moderni-kasvit-puutarhapolut-maisemointi

Hyvin harkittuja kasveja puutarhassa

Kyllä, tänään opimme kaikki hieman enemmän maisemointistrategioista. Haluatko puutarhassa siistin ilmeen tai kesyttämättömän, villin näköisen? Ehkä seos molemmista? Suositussa ulkotilassa on todennäköisesti molempien suunnittelumenetelmien elementtejä.

Piha-soraa ja multaa

Eksoottinen muotoilu soralla ja multaa

Takapiha-puutarha-luonnollisilla kasveilla

Villi tyylikäs puutarhassa

Puutarha-luonnon-ruoho-puukalusteet

Puutarha rinteellä

alkaen Suuri punainen aurinko

Puutarhan maisemointi soralla ja luonnonvaraisilla kasveilla

Previous Post
Lisää elinvoimaa nauttimalla C -vitamiinia kokonaisista hedelmistä
Next Post
Puutarhasi tammikuussa – Talvipäivät eivät ole täysin huolettomia