15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Palsternakka -istutus – juurikasvi, jota aliarvioidaan

palsternakka kasvit puutarhavihannekset hoito vinkkejä

Että Istuta palsternakka on erittäin hyvä päätös. Palsternakka on juurikasvi, joka on epäoikeudenmukaisesti kierretty ja jota pidetään vihanneksena, jota ei kannata syödä. Sen makea maku varmistaa, että se voidaan syödä yksin ja ilman muita vihanneksia tai lisukkeita. Palsternakka voidaan keittää, paistaa, paistaa, paahdettua ja käyttää soseena. Se maistuu myös erityisen hyvältä yhdessä perunoiden kanssa.

Palsternakka -istutus – vihannes, jolla on makea maku

vinkkejä puutarhanhoito palsternakka vihannekset valkoinen maa

Jos etsit vihanneksia, jotka kestävät hyvin kylmää, palsternakka on todella hyvä idea. Se saa makean maun pakkasella. Säilytyksen kannalta palsternakka ei ole lainkaan vaativa. Se tarvitsee vain viileän ja kostean paikan, jossa sitä voidaan säilyttää useita kuukausia. Toinen vaihtoehto on jättää palsternakka maahan, kunnes on aika valmistaa herkullinen syksy- tai talviruoka.

Palsternakka istuttaa ja hoitaa

palsternakka kasvit ämpäri juurekset puu tynnyri

Valitse aurinkoinen tai osittain varjostettu paikka pastinaanin istutukseen. Kuten porkkanat, näiden juurikasvien on tärkeää valmistaa maaperä kunnolla, mikä on tehtävä muutama viikko ennen kylvämistä. Tätä varten se on löysättävä hyvin ja noin 45 cm: n syvyydessä. Sekoita hiekka ja hieno komposti. Poista myös paakut ja kivet maasta.

Istuta palsternakka ja pidä maaperä viileänä

Leikkaa juurekset salaatti hallituksen puutarha bed viljellä

Kylvä siemenet noin tuuman syvyyteen ja jätä noin 2,5 cm: n rako. Ohennettaessa lisää etäisyyttä noin 7,5 cm: iin. Seuraava tehtäväsi palsternakkaiden istutuksen jälkeen on nyt pitää maaperä kosteana ja rikkaruohottomana. Säännöllinen silppuaminen voi auttaa sinua tässä. Tarkista myös kasvit säännöllisesti tuholaisten varalta ja päästä eroon niistä mahdollisimman pian. Aloita aina lievimmällä lääkkeellä.

Palsternakka -istutus – Sadonkorjuu ja varastointi

sato palsternakka kasvit juurikasvit ämpäri puu

Pastinaalin istutuksen jälkeen on vielä odotettava niiden kypsymistä. Tämä kestää yleensä 90-130 päivää. Yksinkertaisesti kaivaa varovasti pois maasta sato. On parasta käyttää pientä lapiota tai kaivuhaarukkaa. Sinulla on kaksi säilytysvaihtoehtoa: Säilytä se joko viileässä ja kosteassa paikassa, kuten jo mainittiin. Tai voit jättää palsternakit maahan talveksi (leuto talvi), mutta sitten sinun on peitettävä maa 30 cm paksu kerros heinää tai olkea. Niitä käytetään eristykseen ja estävät alla olevan maan jäätymisen. Jotta palsternakka löytyisi myös lumisateen jälkeen, olisi edullista, jos merkitsisit paikat tikuilla tai muilla apuvälineillä. Joka tapauksessa palsternakka on korjattava ennen maan jäätymistä.

Kuten juurikkaat, palsternakka on juurikasvi

maistaa makeita punajuurijuureita

Kerma keitto pastinaakista ja kukkakaalista

Kerma Keitto Kukkakaali Palsternakka Idea Cooking Bowl Lusikka

Previous Post
Lisää elinvoimaa nauttimalla C -vitamiinia kokonaisista hedelmistä
Next Post
Puutarhasi tammikuussa – Talvipäivät eivät ole täysin huolettomia