15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

7 mallinnusideaa syksyyn – DIY -koristeet lapsille ja aikuisille

Jos etsit monipuolista materiaalia käsityöhön ja muotoiluun, joka ilahduttaa sekä lapsia että aikuisia, teet luultavasti todella loistavan valinnan mallinnussaven avulla. Olipa kyseessä kipsi, muovaussavi, käsityösavi tai paperimashe, massat voidaan muuttaa upeasti erilaisiksi asioiksi, kuten hahmoiksi, kulhoiksi ja kuviksi. Ja varsinkin nyt syksyllä, kun huono sää ei usein salli meidän viettää aikaa ulkona, muutama tällainen käsityöidea on erittäin tervetullut, eikö totta? Katso joitain luovia mallinnusideoita syvemmälle, joita voit käsitellä milloin tahansa.

Mallinnusideoita syksyyn - käsityötä mallisavella ja savella

Mallinnus savi -ideoita syksyyn – pienet lehtimuotoiset kulhot käsityönä tehdystä savesta

Mallinnusideoita syksyyn aikuisille - koristeelliset lehdet, jotka on valmistettu kuparista valmistetusta käsityönä olevasta savesta

Lehdet ovat yksi suosituimmista aiheista syksyn koristeissa ja käsitöissä. Tästä syystä aloitamme syksyn mallinnusideoiden luettelon tällä aiheella. Tarkemmin sanottuna näytämme sinulle, kuinka voit tehdä kauniita kulhoja yksinkertaisesta käsityösavesta, joka on täydellinen syksyn koriste. Kulhot sopivat myös lahjoittamiseen. Käytä halutessasi savia, joka kuivuu ulkona tai savessa, joka kovettuu uunissa. Kulhot on helppo tehdä näin:

 • Askartelusavi
 • kaikki lehtien lehdet
 • Vierintätappi tai puinen sauva askartelusaven rullaamiseksi
 • veitsi
 • Kulho (tulenkestävä malli käsityönä valmistettavaan saviin leivontaan)
 • Ruiskumaali (esimerkissä kupari)
 • Elintarvikemuovi

Tee pieniä kulhoja savesta lehtien muodossa ja muotoile ruiskumaalilla kuparia

Ota noin kourallinen savea, muotoile siitä pallo, paina se tasaisesti kädelläsi ja rullaa savi muutaman millimetrin paksuiseksi vierintätapilla. Ota nyt lehtien lehti ja paina se kevyesti saveen. Poista arkki varovasti uudelleen. Savessa jälki tulisi nyt siirtää ihanteellisesti yhdessä lehtisuonien kanssa. Leikkaa veitsellä lehden muoto ääriviivoja pitkin.

Käytä syksyn lehtiä mallina kauniille käsityösavesta valmistetuille koristeille

Vuoraa sitten valmis kulho ruokakalvolla ja aseta arkki siihen. Työnnä sitä varovasti pullistumaan niin, että se saa kulhon muodon. Jos käytät savia, joka on paistettava uunissa, käytä uuniin sopivaa kulhoa ja paista savi kulhossa olevan pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Ilmakuivaava savi jää vain kulhoon kuivumaan noin 24 tunniksi (tai valmistajan ohjeiden mukaan). Sitten voit ruiskuttaa lehtiä valitulla värillä. Tämä on tehtävä ulkona raikkaassa ilmassa ja matolla. Mutta jos pidät minimalistisesta ulkoasusta, voit myös jättää lehdet valkoisiksi.

Mallinnusidea kurpitsalla ja savesta tehdyillä kotitekoisilla koristeilla

Romanttiset pöytäkoristeet kotitekoisilla kurpitsilla ja kuparilla

Kuten lehdet, kurpitsat eivät saisi puuttua koristuksesta syksyllä. Ja tällä kertaa emme tarkoita kammottavia Halloween -grimasseja. Käytä sen sijaan todellisia tai keinotekoisia kurpitsia ja koristele ne elementteillä, jotka olet aiemmin tehnyt itse käsityösavesta. Tuotat niitä praliinien silikonimuottien avulla, joita on nyt saatavana monenlaisina versioina. Näin kurpitsat valmistetaan syksyn mallinnusideoiksi:

Vintage syksyn koristelu keinotekoisilla tai oikeilla kurpitsilla - idea yksilölliseen kurpitsakoristeluun

 • kurpitsa
 • Askartelusavi
 • Suklaamakeiset muotit
 • Maalit kurpitsan maalaamiseen (esim. Akryyli- tai ruiskumaalit) ja siveltimet
 • Liima

Tee muotoja käsityösavesta silikonisuklaamuotteilla ja koristele kurpitsia

Ota pieni pala käsityösavesta ja levitä se ensimmäisen praliinimuotin päälle. Voit silti painaa voimakkaasti, jotta onteloita ei muodostu. Pyyhi ylimääräinen savi peukalolla. Saven tulisi muodostaa tasainen pinta muodoltaan, jotta voit kiinnittää sen helpommin kurpitsan päälle. Tee niin monta muotoa kuin haluat. Ota sitten savi varovasti muotista ja peitä sileä puoli kokonaan liimalla. Koristele kurpitsa sillä. Suunnittele lopuksi valmis kurpitsa haluamallasi värillä, anna sen kuivua ja voit sisustaa talon!

Lasten kanssa kurpitsan valmistus ja savi

Mallintavia savi -ideoita lapsille syksyksi - kurkista kurpitsia mallisavella tai savella

Koska olemme aiheena “kurpitsat” – haluaisitko tehdä niin söpöjä kurpitsia lastesi kanssa? Sitten voit käyttää tähän vanhaa hyvää taikinaa, mutta sopii myös käsityösavi, jonka voit ostaa värillisenä tai sitten maalata. On olemassa erikoistyökaluja, joiden avulla voit tehdä kaikenlaisia ​​hahmoja muovailusta. Tarvittaessa myös tavalliset taloustavarat sopivat. Voit tehdä pieniä kurpitsia mallinnussavuksi Ideoita syksyksi mallintavasta savesta seuraavasti:

 • oranssi plastiliini
 • vihreä taikina
 • Muovaustyökalut

Ohjeita kurpitsien valmistamiseen syksyllä mallinnussavella

Ota appelsiinitaikina ja muotoile siitä tasainen pallo. Sitten sinun on tehtävä ontelo. Tätä varten voit käyttää esimerkiksi pyöristettyä kynää tai kantta tai mitä tahansa muuta mitä voit ajatella. Ota sitten vihreää muovaus savea, muotoile varsi ja aseta se onteloon. Veitsen, lastan tai vastaavan tylpän puolen avulla voit sitten luoda rakoja kurpitsan sivuille jäljittelemään sen tyypillistä aallon muotoa. saattaa loppuun!

Pienet valkoiset käsityönä valmistetut kurpitsat, koristeltu syksyn väreillä

Tai entäs muunnelma yllä olevasta kuvasta? Tee vain valkoisia palloja, muotoile aukot yllä kuvatulla tavalla ja koristele kurpitsa pienillä lehdillä syksyllä. Voit tietysti tehdä myös isompia kurpitsia. Sinun on kuitenkin pidettävä mielessä, että mitä tilavampi kuvio on, sitä kauemmin savi kuivuu.

Tee hirviöitä muovailusta lasten kanssa

Käsityöt syksyllä Halloweenille - muovailusta tai käsityönä tehdyt hirviöt

Syksy on myös Halloweenin aikaa. Siksi tällaiset hirviöt ovat hyvä idea lapsille Halloween -viikolla, eikö? Tarvitset vain eriväristä muovailua, googly -silmiä, putkenpuhdistusaineita ja muutaman pomponin. Savesta voidaan valmistaa mikä tahansa määrä hirviökappaleita ja päitä. Mitä epätavallisempaa, sen parempi! Liimaa lopuksi yksi tai useampia silmiä, hirviöstä riippuen, leikkaa putkenpuhdistin pieniksi paloiksi, liimaa tupla toiseen päähän ja kiinnitä toinen pää hirviön päähän. Teet kaksi tällaista anturia kullekin hirviölle.

Mallinnusideoita syksyyn – riipuksia kaulakoruun

Mallinnusideoita syksyyn - riipuksia lehtien muotoisiin kaulakoruihin

Tämä kaunis riipus koostuu useista itse tehdyistä lehdistä, ja se voi halutessasi koristaa kaulakorun tai rannekkeen. Ne on valmistettu käsityönä olevasta savesta ja ne edustavat todella yksinkertaista käsityöideaa. Voit tietysti kokeilla myös muita muotoja ja kokeilla hieman. Joka tapauksessa tarvitset seuraavat materiaalit:

 • Käsittele savi millä tahansa värillä
 • Lakka saven mallintamiseen
 • litteä harja
 • ohut ketju
 • pieni lanka (riittävän ohut, jotta se mahtuu ketjun läpi)
 • Silmukat riipuksiin
 • kaulakoru
 • Lankaleikkuri, pyöreät pihdit
 • hammastikku
 • valinnainen: kuparin väri

Tee pieniä levyjä värillisestä käsityösavesta ja tee reikiä

Muotoile pieniä lehtiä käsityön savesta. Työnnä sitten hammastikulla reikiä toisen pään läpi (testaa, ovatko ne riittävän suuria ketjua varten) ja käytä kärkeä lehtien suonien muotoiluun. Sitten voit leipoa lehdet tai antaa niiden kuivua ilmassa, jos olet valinnut tämän tyyppisen käsityösaven. Muuten, voit myös käyttää valkoista käsityö savea ja maalata sen akryylimaaleilla kuivumisen jälkeen, jos et löydä haluamaasi väriä savesta.

Maalaa lehdet ja laita niihin ketjut kauniin, syksyisen riipuksen saamiseksi

Kun savi on kuivunut, voit maalata sen. Muunnelma, jossa puolet lehdestä on kuparinväristä, näyttää erittäin kauniilta, mutta voit tietysti myös keksiä omia malleja. Kun maalit ovat myös kuivuneet, peitä ne kirkkaalla lakalla (varo peittämästä reikiä lakalla) ja anna lakan kuivua. Leikkaa sitten lyhyet ketjut kullekin lehdelle (eri pituus kullekin lehdelle) ja pujota ne reikien läpi.

Ota nyt lanka ja pujota se ketjun päiden läpi. Ennen kuin kierrät langan kiinni pihdeillä sen sulkemiseksi, voit tarkistaa lehtien järjestelyn. Jos et pidä siitä, miten ne putoavat, vaihda ne haluamallasi tavalla. Sulje lanka ja muotoile myös toinen pää silmukkaan. Kiinnitä sitten perävaunujen silmukka siihen.

Mallinnus savi -ideoita syksyyn – avaimenperät lehtikuvioin

Mallinnus savi -ideoita syksyyn - avaimenperät värillisillä lehdillä

Tällaiset avainrenkaat ovat todella hienoja ideoita, jotka on tehty mallintavasta savesta, eikö niin? Voit koristella avaimenperääsi, mutta myös ystäviesi ja sukulaisesi, kun annat ne pois. Etsitkö mallinnusideoita syksyyn aloittelijoille, tee täydellinen valinta tällä, koska ne ovat todella helppoja tehdä ja ne voidaan suunnitella myös yksilöllisesti. Tarvitset:

 • Askartelusavi
 • pienet lehtien lehdet
 • Akryylimaalit ja siveltimet
 • Avainrenkaat ja ketjut
 • valinnainen: kirkas lakka tiivisteitä varten ja muita koristeita, kuten pieniä tupsuja
 • Vierintätappi tai muu rullattava esine
 • pyöreä evästeiden leikkuri tai lasi
 • hammastikku

Lehtiriipukset avainjoukolle lahjoittamaan kirkkaissa väreissä

Rullaa savi ja leikkaa ympyrät evästeen leikkurilla tai lasin avoimella puolella. Ota paperiarkki ja paina sitä varovasti ympyrän päälle siirtääksesi sen jäljen ja poista arkki. Tee reikä reunan alle. Kuivaa nyt riipukset (uunissa tai ilmassa käsityön sävyn mukaan). Sitten voit maalata lehtien muodot. Saat hieman kuluneen ilmeen, jos sekoitat akryylimaalit pieneen veteen. Anna maalien kuivua ja sulje ne halutessasi kirkkaalla lakalla. Kiinnitä sitten vain avainrengas, ketju ja mahdollisesti lisäkoriste ja olet valmis.

Luova idea mallina savella Halloweenille - avaimenperä hirviöllä

Vinkki: Tulosteiden sijaan voit maalata verihiutaleet käsin akryylimaaleilla, jos tunnet olosi luovaksi. Valitse vain syksyn aiheet teeman mukaan. Tai entä toinen idea Halloweenille? Yllä olevan kuvan hauskat zombit ovat todella hienoja mallinnusideoita syksyyn ja Halloweeniin, et usko?

Mallinnus savi -ideoita syksyyn – tinker siilit

Ohjeet videolla piikikäs siili, joka on valmistettu savesta tai muovailusta

Siilit ovat lapsille todella mielenkiintoisia, mutta myös aikuiset pitävät niistä. Joten miten tehdä ne mallintavasta savesta tai käsityösavesta vastaamaan syksyä? Niitä voidaan sitten käyttää koristeena tai vain palvella lapsiasi hauskalla iltapäivällä. Valitset vaihtoehdon yllä olevasta kuvasta tai teet mieluummin oman siilin, on sinun tehtäväsi. Video -opetusohjelmassa on kuitenkin joitain hyödyllisiä ehdotuksia kunkin elementin tekemiseksi, jota voit käyttää tähän tarkoitukseen.

Yksinkertainen idea siileille tehdä käsitöitä lasten kanssa syksyllä

Piikkimekko näyttää erittäin mielenkiintoiselta ja tehokkaalta jopa tällaisen koristeellisen hahmon kanssa. Jos piikit ovat liian monimutkaisia ​​sinulle, voit luoda sileän pinnan ja suunnitella sen hammastikulla tai vain maalata piikkeille.

Siili piikkimekolla

Tee söpöjä siilejä muovailusta tai savesta kauniita syksyn koristeita varten

Previous Post
Luo paratiisi pieneen puutarhaan
Next Post
Kouluun ilmoittautumista varten tee seppele, jossa on lyijykynät ja värikynät – 3 käsityöohjeet