15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Tyypin 2 diabetes – hedelmiä ja vihanneksia sisältävä ruokavalio vähentää riskiä

Kahden äskettäin julkaistun tutkimuksen mukaan hedelmien, vihannesten ja täysjyvätuotteiden suurempi kulutus liittyy tyypin 2 diabeteksen pienempään riskiin. Ennen kaikkea tulokset viittaavat siihen, että jopa pieni lisäys tällaisiin elintarvikkeisiin osana terveellistä ruokavaliota voi auttaa ehkäisemään diabetesta.

Tyypin 2 diabeteksen ehkäisy luonnontuotteilla

Laihduttava hedelmä- ja vihannessalaatti ja verensokerimittari

Ensimmäisessä tutkimuksessa eurooppalainen tutkijaryhmä tutki C -vitamiinin ja karotenoidien (värillisten hedelmien ja vihannesten pigmentit) välistä yhteyttä veritasojen ja diabeteksen riskin välillä. Lisäksi nämä osoittautuivat luotettaviksi hedelmien ja vihannesten saannin indikaattoreiksi. Tämä osoitettiin käytettäessä kyselylomakkeita tutkimuksessa. Tutkimustulokset perustuvat 9754 aikuiseen, joille kehittyi uusi tyypin 2 diabetes. Vertailuryhmään kuului myös 13 662 aikuista, jotka eivät olleet diabeteksesta seurantakokeessa. 340 234 osallistujaa osallistui syövän ja ravitsemuksen eurooppalaiseen tulevaisuustutkimukseen (EPIC). Tämä on niin kutsuttu InterAct-tutkimus, joka tehtiin kahdeksassa Euroopan maassa.

lääketieteelliset suositukset hedelmille ja vihanneksille sekä täysjyvätuotteille tyypin 2 diabeteksen ehkäisyyn

Tyyppi 2: n elämäntapa sekä sosiaaliset ja ruokavalion riskitekijät riippuvat korkeammasta C -vitamiinin ja karotenoidien pitoisuudesta veressä sekä niiden määrästä yhdessä "Yhdistetty biomarkkeripiste" yhdessä. Tutkijat linkittivät tämän pienempään riskiin sairastua diabetekseen. Verrattuna niihin, joilla oli alhaisin yhdistelmäbiomarkkerianalyysi, 20%: n väestöstä olevat olivat 50% pienempi riski. Riski henkilöillä, joiden biomarkkerit olivat näiden kahden ääripään välillä, oli kohtalainen. Lisäksi tutkijat arvioivat, että jokaisen 66 gramman päivittäinen hedelmien kokonaismäärän kasvu diabeteksessa liittyy 25% pienempään tyypin 2 sairauden riskiin.

Toisen tutkimuksen tulokset

käytä verensokeria kotona

Toisessa tutkimuksessa tutkijat tutkivat yhdistelmiä täysjyvätuotteiden kokonais- ja yksilöllisen ravinnon ja diabeteksen välillä. Heidän tulokset perustuvat 158 ​​259 naiseen ja 36 525 mieheen, jotka eivät olleet diabeteksesta, sydänsairauksista ja syövästä. Kokonaisen täysjyväkulutuksen korkeimman luokan osallistujilla oli 29% alhaisempi osuus. Tutkijat vertasivat tätä alimman luokan aiheisiin. Yhden tai useamman annoksen kylmän viljan tai tumman leivän syöminen päivässä pienensi riskiä 19%. Tämä riskin pieneneminen näytti kuitenkin tasaantuvan noin kahdella annoksella päivässä täysjyvätuotteiden saannin osalta ja noin puoli annosta päivässä kylmien täysjyväviljojen ja tumman leivän osalta.

Luontaistuotteet, joilla on alhainen glykeeminen kuormitus, terveelliseen ravitsemukseen tyypin 2 diabetesta vastaan

Molemmat tutkimukset ovat havainnollisia eivätkä voi määrittää syytä. On myös mahdollista, että osa tuloksista johtuu mittaamattomista tekijöistä. Tutkimuksessa otetaan kuitenkin huomioon useita tunnettuja elämäntapariskitekijöitä ja ravitsemuksellisia laatumerkkejä. Lisäksi tukea nämä tutkimustulokset muu tutkimus, joka yhdistää terveellisen ruokavalion parempaan terveyteen. Kokonaisuus tukee nykyisiä suosituksia hedelmien, vihannesten ja täysjyvätuotteiden kulutuksen lisäämiseksi tyypin 2 diabeteksen ehkäisemiseksi. Kohtuullisesti lisääntynyt kulutus voisi siten estää tällaisia ​​sairauksia väestöryhmissä, jotka yleensä syövät vain pieniä määriä.

Previous Post
Luo vaaleanpunainen lastentarha pienelle prinsessalle
Next Post
Kuorsauksen pysäytin – Näillä vinkeillä kumppanisi kuorsaus päättyy vihdoin!