15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Seitsemän myrkyllistä sientä, joita sinun on vältettävä!

Jokainen, joka sekoittaa myrkkysienet syötäviin sieniin keräyksen aikana, voi päätyä sairaalaan. Varsinkin lokakuussa ja marraskuussa, vähän ennen sienikauden päättymistä, se tapahtuu uudestaan ​​ja uudestaan: kokemattomat harrastajat keräävät myrkyllisiä sieniä, jotka päätyvät sitten pöydälle. Parhaassa tapauksessa ruokalaji ei ole maustettu ja voit huomata epämiellyttävän maun ajoissa, pahimmassa tapauksessa mahdollisesti tappavia sieniä kulutetaan, usein kohtalokkain seurauksin. Näytämme sinulle seitsemän vaarallisinta sientä ja huomaat itse, että niiden erottaminen ei ole niin helppoa ja että sekaannusvaara on suuri. Siksi suosittelemme, että otat kurssin paikallisessa sienikeskuksessasi.

Myrkylliset sienet Saksassa: 7. Vihreä kuolemansieni

Opi tunnistamaan ja välttämään vihreiden kuoleman korkkien sieniä

Kuoleman korkki kasvaa puiden lähellä. Se näkyy kesäkuun ja marraskuun välillä. Suurin osa sienistä löytyy kesällä rankkasateen jälkeen. Vain 40 gramman nauttiminen voi olla kohtalokasta. Tämä johtuu amatoksiineista, jotka ovat erittäin haitallisia maksalle ja voivat aiheuttaa useiden elinten vajaatoimintaa. Myrkytystä on vaikea diagnosoida, koska myrkyn vaikutukset ovat hyvin hitaita eivätkä sairastuneet voi tunnistaa oireita. Oireet voivat tuntua päivän kuluttua kulutuksesta: oksentelu, ripuli, vatsakipu ja vatsakipu. Näennäinen paraneminen seuraa ja asianomainen tuntee olonsa paremmaksi seuraavien päivien aikana. Neljännen päivän jälkeen ilmenee akuutti maksan vajaatoiminta. Jos hoitoa ei suoriteta ajoissa, myrkytyksen kolmas vaihe päättyy potilaan kuolemaan.

Myrkylliset sienet Saksassa: 6. Ryppyinen Glockenschüppling

Toadstools Saksassa ja Pohjois -Euroopassa Vältä ryppyisiä soittokelloja

Rypistynyt luukun luukku on vaaleanruskea myrkyllinen sieni, jossa on kaareva hatun keskipiste ja hattu, joka on uritettu reunasta kuoppaan. Se ilmestyy syksyllä niityille ja nurmikoille, sillä ei ole lähes hajua eikä sitä voida tunnistaa mausta. Koska sienet ovat hyvin pieniä ja halkaisijaltaan enintään 1,5 cm, useimmat ihmiset eivät kerää niitä. Sieni on kuitenkin mahdollisesti vaarallinen lemmikeille ja lapsille.

Myrkylliset sienet Saksassa: 5. Der Gifthäubling

Tunnista myrkkysienet Saksassa ja vältä niitä

Gifthäubling kasvaa keväästä talveen havumetsissä, lähellä tai suoraan puiden päällä. Nuorilla sienillä on hieman kupolinen hattu, joka muuttuu tasaiseksi ajan myötä. Jopa 100 grammaa sientä on tappavaa. Koska se sisältää samaa toksiinia (amatoksiineja) kuin vihreän korkin sieni, myrkytys on samanlainen. Kokemattomat keräilijät voivat sekoittaa sienen sen syötävään doppelgangeriin, tikkusieneen.

Myrkylliset sienet Saksassa: 4. Hunnut

Toadstool -huntu on väriltään punaisenruskea, ja se on vaarallista

Nykyään verhon suku on jaettu useisiin perheisiin ja yli 500 lajiin. Tähän sukuun kuuluu monia syötäviä sieniä, mutta ne sekoitetaan usein rupikonnaan, kuten oranssi-kettuinen karkea pää. Pohjimmiltaan: huntu, jonka väri on punertavan oranssinruskea, on myrkyllistä. Älä kuitenkaan missään tapauksessa luota pelkästään väriin ja muista saada lisätietoja paikallisesta sienikeskuksesta. Ne ovat erittäin vaarallisia, koska ne sisältävät hitaasti vaikuttavia nefrotoksiineja, kuten orellaniinia. Myrkytys tapahtuu viiveellä, ja siksi sitä on vaikea diagnosoida. Hoitamattomana orellaniini voi johtaa munuaisten vajaatoimintaan.

Myrkyllisiä sieniä Aasiasta: 3. Trichoderma Cornu-Danae

myrkyllisiä sieniä Aasiassa trichoderma cornu danae

Punainen myrkyllinen sieni Trichoderma Cornu-Danae on kotoisin Aasiasta, mutta se löydettiin äskettäin myös Australiasta. Pääseekö hän Eurooppaan ja milloin, riippuu monista tekijöistä. Sienen katsotaan olevan kosketusmyrkyllistä, mikä tarkoittaa, että ihmiset voivat imeä sen toksiinit ihon läpi. Jos sitä kulutetaan, se voi aiheuttaa aivovaurioita. Siksi on erittäin tärkeää, että sairastuneet diagnosoidaan ja hoidetaan nopeasti.

Myrkylliset sienet Saksassa: 2. Amanita

Amanita -perheen myrkylliset sienet ovat valkoisia

Amulstlinge -sukuun kuuluu yli 100 lajia, joista monet löytyvät Saksasta. Useimmat ovat syötäviä sieniä, mutta jotkut niistä, kuten rupikonna, ovat hyvin myrkyllisiä. Toadstoolissa on punainen hattu, jossa on valkoisia täpliä, ja se on yleensä helppo havaita. Vähemmän tunnettuja, mutta erittäin vaarallisia ovat valkoinen jousikorkki ja valkoinen korkkisieni. Ne ovat hämmentävän samanlaisia ​​kuin sienet.

Myrkyllisiä sieniä Saksassa: 1. Lihan ruskea sateenvarjo

Myrkylliset sienet Saksassa vaarallisia Kuvia Liha ruskea sateenvarjo

Lihanruskea sateenvarjo kasvaa puutarhoissa ja metsissä puiden lähellä. Se on erittäin myrkyllinen ja se voidaan sekoittaa useisiin syötäviin lajeihin. Onneksi useimmat harrastekerääjät tunnustavat sen, pakolaiset ja maahanmuuttajat muista mantereista voivat sekoittaa sen.

Previous Post
Viehättävä valaisinsuunnittelija -lattiavalaisin Biconica, Martinelli Luce
Next Post
Istuta sveitsiläinen mangoldi herkullisia salaatteja varten kolme vuodenaikaa