15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Reiät nurmikolla ja puutarhan maaperässä: mikä eläin kaivaa siellä?

Reiät nurmikolla johtuvat melkein aina kaivautuvasta eläimestä. Se voi olla siili, mutta myös mäyrä tai jopa kettu. Jyrsijöiden, kuten myyrien, kaivaminen voi myös sotkea asioita luomalla luolajärjestelmän.

reikiä-puutarha-nurmikko-tunnista syyllisiä

Mutta ennen kuin ryhdyt toimenpiteisiin, sinun on tunnistettava syyllinen selvästi. Jos hän ei jää heti paikalle, sinun on tehtävä pieni etsivä työ.

Tunnista syylliset

Reiät nurmikolla ilman kumpua-5 cm-pyöreä

Selvittääksesi, mikä eläin voisi kaivaa tällaisia ​​reikiä puutarhaan, yritä ensin vastata seuraaviin kysymyksiin.

  • Mikä on reikien koko ja muoto??
  • Onko se vain pinnallinen reikä? Tai se johtaa luolaan maassa tai koko tunnelijärjestelmään?
  • Onko reiän ympärillä ulosteita vai onko se suhteellisen puhdas??
  • Onko muualla puutarhassa kasoja maata tai maanpurkauksia??
  • Ovatko kasvit, puut tai sipulit vaurioituneet, haalistuneet tai repeytyneet??

Reiät nurmikolla, jossa on kasoja maata

Reiät-puutarha-nurmikko-jossa-mooli-myyrä-kartion muotoinen

myyrät, Myyrät ja monet muut jyrsijät luovat haarautuvan tunnelijärjestelmän syvälle maan alle. Tällöin maa, joka kerääntyy kaivamisen aikana, työntyy maan pintaan ja muodostaa tyypilliset maanpaalut. Kumpun muoto ja koko viittaavat siihen, onko kyseessä myyrä vai myyrä.

reikiä-puutarha-nurmikko-kumpu-myyrä

Kupolimaiset myyrät ovat noin 25 cm korkeita ja voivat saavuttaa jopa 30 cm halkaisijan. Härrien maanpaalut sen sijaan ovat pienempiä, huomaamattomia ja epäsäännöllisesti jakautuneita. Ne ovat usein juuren osien välissä ja kasataan varsinaisen kanavajärjestelmän puolelta. Koska myyrät syövät mielellään kasvien juuria, kukkasipulia, perunaa ja juurikasveja ja voivat aiheuttaa suuria vahinkoja, aktiiviset torjuntatoimenpiteet ovat tarpeen. Toisaalta myyrät eivät ole haitallisia ja ne ovat myös suojattuja. Siksi niitä ei saa tappaa tai metsästää. Mitä vaihtoehtoja on myydä myyrä ulos puutarhasta?, voit selvittää yksityiskohtaisesti täältä.

Reiät nurmikolla ilman kasaa maata?

reikiä-nurmikko-pyöreä-10cm-rotat

Ruskeat rotat voivat olla 25 senttimetriä pitkiä ja lisääntyä aina siellä, missä he löytävät tarpeeksi syötävää. Kompostikasa on rotille ensisijainen asuinpaikka. Asuneet rotanreiät voidaan tunnistaa siitä, että niiden halkaisija on 8–12 cm ja ne johtavat usein lähes pystysuoraan maahan. Ripottele hajutonta vauvajauhetta tai jauhoja noin metrin leveydelle reiän ympärille. Sitten rotta jättää tyypilliset vetämisjäljet ​​häntäänsä. Merkki rotan tartunnasta Rotanjälkien lisäksi on myös kasoja ulosteita sekä syötävää jätettä ja tarvikkeita.

reiät-puutarha-nurmikko-kanit-kaivavat-sipulit-syöminen

Jos missä tahansa puutarhan kasveissa on jälkiä syömisestä, se on ehdottomasti yksi Kanit tai yksi Ruskeat jänikset. Luonnossa kanit elävät maan alla, ryhmissä ja kaivaavat kokonaisen tunnelien ja kammioiden verkoston. Siellä kanit nukkuvat ja kasvattavat poikasiaan. Kani -aukon sisäänkäynnin tunnistaa ympäri tallattu ruoho.

reikiä-puutarha-nurmikko-suppilon muotoinen nyrkkikoko

Hän tekee myös pieniä, suppilon muotoisia reikiä siili. Pienet kraatterit ovat suunnilleen nyrkin kokoisia, vain muutaman senttimetrin syviä ja jakautuneet koko nurmikolle. Siilit tulevat yleensä yöllä ja kaivautuvat ruohoonsa runkoineen kaivaakseen etanat ja matot.

reikiä-nurmikko-näätä-saalistaja-metsä

näätä älä rakenna maa -asuntoja. He elävät yleensä yksinäisinä selvästi rajatulla alueella ja puolustavat omaansa tunkeilijoita vastaan. Martens ovat erittäin ujoja ja enimmäkseen yöllisiä. Päivän aikana he vetäytyvät piilopaikalle, ja usein nämä ovat ullakkoja, tallit, navetat, puutarhakatot. Ne jopa tunkeutuvat ajoneuvon moottoritilassa a. Auringonlaskun jälkeen näätä jättää päiväsaikaan piilopaikkansa etsimään ruokaa. Petoeläimet ruokkivat pieniä nisäkkäitä, kuten hiiriä ja rottia, sekä hyönteisiä ja lieroja, lintuja ja linnunmunia. Joten he eivät kaivaa kunnolla, elleivät he halua murtautua kananhoitoon. Pohjimmiltaan: missä kananmuna mahtuu, myös näätä voi päästä läpi. Näyttää epäilyttävältä, että näätä kaivaa reikiä nurmikolle. Ellei hän tee sitä huvin vuoksi.

Suuret reiät – 20 cm tai enemmän

reikiä-puutarha-nurmikko-iso-kettu-kaivaminen

Kaivaminen on myös osa käyttäytymistä kettuja. He voivat kaivaa reikiä puutarhoihin piilottaakseen ruokaa, puutarhakenkiä, lasten leluja ja muuta saalista. Keväällä he luovat luolat käytävillä, joissa he kasvattavat poikasiaan. Mutta he mieluummin paikkoja, joissa he voivat pysyä häiritsemättä. Nuoret ketut ovat poissa majoittumisestaan ​​toukokuusta lähtien ja aiheuttavat leikkisyydellään enimmäkseen vahinkoa puutarhassa. Jos kettu vieraili, sinun on täytettävä reiät nopeasti ennen kuin kaivaa liian syvälle. Ketut palaavat yleensä.

reikiä-nurmikko-iso-mäyrä-kaivaa-nenä

Mäyrät tuntuu erittäin mukavalta puutarhassa metsän reunalla. Pääsääntöisesti he kuitenkin rakentavat luolat metsään. Mäyrät ovat kaikkiruokaisia ​​ja ruokkivat juuria, lintujen munia ja hiiriä. Joskus he kaivavat myös nurmikoita, koska hän haisee kesäkuoriaisen rypäleitä maan pinnan läpi. Villit kaivavat nenänsä kanssa nyrkin kokoisia reikiä ja heittävät maan ylöspäin. Reiät eivät ole syviä, mutta halkaisijaltaan noin 5–10 senttimetriä eivätkä näytä hyvältä. Heti kun murut nukkeutuvat ja kuoriutuvat keväällä, mäyrä ei enää tule.

Huomaa eläimen koko ja muoto
Reikä, jossa on kasa maata, kulku ei ole selvästi näkyvissä kupolimainen kasa maata, yleensä säännöllisin väliajoin

– Reikiä käytetään maanalaisten käytävien tuuletukseen

mooli
– litteät ja epäsäännöllisesti jakautuneet maankasat

– Ruokinta vahingoittaa kasveja

– paljaat reiät suljetaan uudelleen

myyrä
Reiät ilman kasaa maata – n. 2 cm suuri reikä, tunneli suoraan alla – ei vaurioita kasveille Shrew (se kuuluu hyönteissyöjälle)
Noin 6 – 8 cm suuri reikä, avoin kanava, lähellä kompostia tai vesilähdettä Ruskea rotta
suppilon muotoiset, vain muutaman senttimetrin kokoiset, nyrkin kokoiset reiät, jotka jakautuvat kaikkialle siili
15 cm tai enemmän

mahdollisesti ulosteet ja turkis sisäänkäynnillä

Cottontail
Sisäänkäynnin ympärillä on syviä luolia kaivetulla maaperällä – asuu peltojen ja niittyjen lähellä sekä metsien reunoilla

– rakentaa suuria uria metsään

– Hän kaivaa puutarhaan nyrkin kokoisia reikiä

Mäyrä
– Rakentaa käytäväjärjestelmillä, joita käytetään nuorten kasvattamiseen

– Siellä on yleensä yksi sisäänkäyntireikä, ruokajäämiä ja tunkkainen haju

– kaivaa puutarhaan reikiä piilottaakseen rehun tai muun saaliin

Kettu

Kun olet selvittänyt, kuka on vastuussa puutarhan tuhoista, sinun on myös tutkittava, kuinka ajaa eläin pois. Joissakin tapauksissa riittää, että käytät muutamia pieniä temppuja tullaksesi eläinkäynnin kanssa toimeen.

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!