15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hopealehtiset kasvit puutarhassa tai ruukkukasvina – 8 lajiketta

Hopealehtiset kasvit-puutarha-ruukkukasvit-Välimeren-kuivuuden-agave-vaiheet

Harmaa tai hopealehtiset kasvit ovat tyypillisiä paikoille, joissa on vähän ravintoaineita, esimerkiksi Välimerelle tai vuoristoalueille. Mielenkiintoisen värin tarjoavat pienet, hienot karvat, joilla on kuitenkin suojaava tehtävä. Suuri osa näistä kasvilajeista on kestäviä ja voivat hyvin puutarhassa ilman laajaa huoltoa.

Hopealehtisten kasvien kasvattaminen puutarhassa

Hopealehtiset kasvit-puutarha-ruukkukasvit-harmaa-valkoinen-kukkiva-puutarhan suunnittelu

Viljely ruukkukasvina on myös mahdollista, koska ne ovat mutkattomia ja sopeutuvat hyvin kuivaan ilmastoon. Lisäksi hopeanväriset lehdet näyttävät todella tyylikkäiltä yhdessä valkoisen kanssa – muiden kasvien kanssa tai sisätiloissa. Kukkivilla kasveilla lehtien erityinen rakenne antaa kukkien väreille omat tuloksensa.

Hopealehtiset kasvit-hopeareunainen krysanteemi (Ajania pacifica)

Hopealehtiset kasvit -puutarha-ruukkukasvit-hopearaja-krysanteemi-pakkaskestävä pensas

Tämäntyyppisellä krysanteemilla on erityistä hopeinen, hieman karvainen lehvistö, joka muuttuu punertavaksi talvella alhaisissa lämpötiloissa. Lajike on peräisin Japanista ja on pakkasenkestävä – se kestää alle 15 asteen lämpötiloja. Ruukkukasvina hopeareunainen krysanteemi tuntuu aivan parvekkeelta tai huoneesta, jossa se saa tarpeeksi aurinkoa ja valoa. Ihanteellinen huonelämpötila olisi noin 19-24 astetta ja voi tulla hyvin toimeen myös ulkona. Laitoksella ei ole poikkeuksellisia vaatimuksia alustalle ja se tarvitsee vähän lannoitusta.

Hopealehtiset kasvit – keuhkokuume Pulmonaria ‘Silver Shimmers’

Hopealehtiset kasvit-puutarha-ruukkukasvi-hopeinen-keuhkolehtinen aluskasvillisuus

Lungwort on matalakasvuinen monivuotinen kasvi, joka toimii parhaiten lehtipuiden alla ja ei liian kuivissa, osittain varjostetuissa paikoissa. Syksyllä on suositeltavaa leikata kokonaan pois ja kostuttaa se runsaasti, kun uudet versot itävät. Huhti-toukokuussa kasvi tuottaa herkkiä sinivioletteja kukkia, jotka näkyvät enemmän osa-varjossa.

Hopealehtiset kasvit – Wollziest (Stachys byzantina)

hopealehtiset kasvit-puutarha-ruukkukasvit-wollziest-lehdet-karvaiset-aurinkoiset paikat

Wollziest on erittäin outo kasvi, jonka lehdet todella muistuttavat karitsan, aasin tai kanin korvia. Hopeiset lehdet ja niiden herkät karvat erottuvat eläimen korvan muodosta. Kesäkuussa kukat itävät, jotka näyttävät myös niin villaisilta ja muodostavat lajikkeesta riippuen pieniä palloja tai kukkia. Kasvi on kuivuutta kestävä, rakastaa aurinkoisia paikkoja ja menestyy hyvin ravinteita sisältävässä maaperässä. Se ilmaisee itsensä kivi- tai välimerelliselle puutarhalle tyypillisten kasvilajien hyväksi naapuriksi.

Hopealehtiset kasvit – japanilainen sateenkaarisana (Athyrium niponicum)

hopealehtiset kasvit-puutarha-ruukkukasvi-japanilainen-sateenkaari-saniainen-pensas-kestävä

Hopealehtinen sateenkaari-saniainen huokuu erityistä kauneutta varjossa lehtiensä väreillä. Kuten useimmat saniaiset, tämä eksoottinen laji tarvitsee myös riittävästi kosteutta ja kukoistaa osittain tai kokonaan varjostetuissa paikoissa. Sateenkaarisanan lehdet putoavat syksyllä ja uudet kasvavat keväällä. Monivuotiset kasvit saavuttavat jopa 40 senttimetrin korkeuden ja sopivat erinomaisesti puiden istutukseen.

Silberlaubige -kasvit – Silberimmortelle (Anaphalis margaritacea)

hopealehtiset kasvit-puutarha-ruukkukasvit-Silberimmortelle-valko-kukat-karvaiset

Silberimmortelle on nurmikasvien monivuotinen kasvi, joka löytää kunnioitettavan paikan Välimeren puutarhassa. Se tunnetaan myös laajalti yskän lääkekasvina. Se tuottaa kovia kukkia heinäkuusta syyskuuhun. Kasvi suosii kuivaa maaperää auringossa eikä tarvitse talvisuojaa talvella.

Hopealehtiset kasvit-Kaukasian unohtamattomat ‘Jack Frost’ (Brunnera macrophylla)

hopealehtiset kasvit-puutarha-ruukkukasvit-Kaukasus-unohda minut-ei-jack-frost

Kaukasian unohtamaton ‘Jack Frost’ on monivuotinen, kestävä kasvi, joka on edustava katseenvangitsija etupihalla. Hopeanväriset sydämenmuotoiset lehdet näyttävät erehtymättömiltä, ​​ja ne voidaan usein nähdä puulajin alla puumaisten kasvien istutuksena. Sen siniset kukat ovat lumoavia huhtikuusta toukokuuhun. Tämä monivuotinen kasvi on erittäin helppo hoitaa, ja vain yksi asia on otettava huomioon – riittävä maaperän kosteus, mutta ei pitkäaikaista kosteutta. Se viihtyy parhaiten savisella maaperällä, joka tarjoaa tarpeeksi ravinteita eikä koskaan kuivu kokonaan. Lannoitusta ja karsimista ei tarvita.

Hopealehtiset kasvit – hopealehti (Senecio cineraria)

hopealehtiset kasvit-puutarha-ruukkukasvit-kääpiöpensas-hopealehtikestävät

Hopealehti sekoitetaan usein toiseen kasveen, joka tunnetaan kasvitieteellisellä nimellään Lunaria. Hopealehdellemme on ominaista sen kompakti, tuuhea muoto ja erehtymättömät hopeiset, karvaiset, höyheniset lehdet. Se viihtyy hyvin ruukkukasvina ja suosii aurinkoisia tai osittain varjostettuja paikkoja ilman erityisiä vaatimuksia alustalle. Syksyllä se kukkii keltaisena, joka tulee harmaan lehtineen.

Hopealehtiset kasvit – piikkilankakasvi (Calocephalus brownii)

hopealehtiset kasvit-puutarha-ruukkukasvit-parveke-kasvit-hoito-ristikko-yrtti-hopealanka

Hopealehtinen kääpiö pensas on kotoisin Australiasta ja suosii aurinkoisia paikkoja, jotka takaavat vähintään 3 tuntia auringonpaistetta päivässä. Se ei ole kestävä, minkä vuoksi se tunnetaan ruukkukasvina ja se on tuotava taloon alle 10-5 asteen lämpötiloissa ja sitten tottunut aurinkoon uudelleen. Piikkilankakasvi tuntuu hyvältä parvekkeilla ja katetuilla terasseilla ja tarvitsee hyvin valutettua alustaa. Se ei siedä radikaalia karsimista hyvin, joten älä lyhennä sitä alle 10 senttimetriä.

Previous Post
Säännölliset ja yksinkertaiset joogaharjoitukset auttavat rintojen nostamisessa ilman leikkausta
Next Post
Isojen kukkaruukkujen istutus – 60 ideaa, kuvaa ja ehdotusta