15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mitä voidaan tehdä puksipuuta vastaan? Mitat ja puksipuuvaihtoehdot

Harvat tuholaiset ovat levinneet Saksan ja Euroopan puutarhoissa viime vuosina yhtä nopeasti kuin laatikkokoi. Nämä yölliset koit ovat niin ahneita, että ne tuhoavat kokonaiset puupuut. Miten puksipuu -koita voidaan hallita, kuinka hyödyllisiä ovat korjaustoimenpiteet ja mitä vaihtoehtoja on olemassa?

Taistelu laatikkopuuta vastaan ​​- ansoja, hyönteismyrkkyjä, kotilääkkeitä?

Laatikko -koi -valvonta toukka estää lisääntymistä

Sano se heti alusta: Ihanteellinen lääke sitä vastaan Laatikko puu koi on vaikea löytää. Hyönteismyrkyt, joilla on monia haitallisia ympäristövaikutuksia, eivät ole hyvä vaihtoehto. Kotihoidot, hyödylliset hyönteiset ja kasvinvahvistimet (esim. Neem -öljy, sukkulamatot tai kalkkikalkki) ovat kokeilemisen arvoisia, mutta ne eivät aina auta luotettavasti.

Laatikko -koi -ansa jää. Se on erityisen hyödyllinen “varhaisvaroitusjärjestelmänä”. Koska tärkein askel laatikkopuuta vastaan ​​on tilanteen säännöllinen seuranta. Tämä on tehtävä vähintään maaliskuusta lokakuuhun tarkistamalla, onko puksipuu -koita pyydetty. Heti kun huomaat, että tämä on tapahtunut, tiedät, että puksipuu -koi munat munivat seuraavan 10–14 päivän kuluessa. Sinun on ryhdyttävä toimiin nyt!

Laatikkopuut ovat myrkyllisiä?

Boxwood -taudit Boxwood -koi

Laatikkopuut eivät ole myrkyllisiä – eivät toukat tai koit. Ongelmana on kuitenkin tuholaisten ruokavalio: itse puksipuu, joka sisältää niin kutsuttuja alkaloideja. Nämä ovat orgaanisia yhdisteitä, joilla on voimakkaita farmakologisia vaikutuksia ja jotka voivat olla erittäin myrkyllisiä ihmisille ja eläimille.

Mutta koska et todennäköisesti halua laittaa toukkia ruokalistallesi itse, sinun ei tarvitse huolehtia omasta terveydestäsi. Koska laatikkokoiran koskettaminen, koskettaminen ja kerääminen ei vahingoita meitä ihmisiä. Erityisen varovaiset puutarhurit käyttävät puutarhakäsineitä taistellessaan tuholaisia ​​vastaan ​​ja / tai pesevät kätensä huolellisesti töiden jälkeen – tämä välttää myös hienojen karvojen aiheuttamaa ihoärsytystä.

Laatikko -koi -tartunta – ilmoitettava tai ei?

Kerro naapureillesi laatikkokoi -tartunnasta

Ilmoitusvelvollisuutta ei ole, jos olet löytänyt puutarhasta laatikkokoi, koska tuskin on vaaraa ihmisille ja muille eläville olennoille. Sinun on joka tapauksessa tehtävä kaksi asiaa:

• Ilmoita naapureillesi, että he – jos he omistavat yhden Puksipuu pitää puutarhassa – ryhdy tarvittaviin varotoimiin.

• Älä koskaan hävitä tartunnan saaneita pistokkaita, lehtiä tai kokonaisia ​​sairaita laatikkopuita kompostille tai vihreälle roskakorille. Pienet määrät hyvin suljetuissa muovipusseissa kuuluvat kotitalousjätteeseen. Annat suurempia määriä kierrätyskeskuksessa ja ilmoitat selkeästi, että vihreät jätteesi ovat saaneet kirjapuukoita. Vasta sitten voidaan ryhtyä asianmukaisiin toimiin siellä.

Mitä vaihtoehtoja puulaatikolle on olemassa??

Vaihtoehtoinen puksipallo Bloombux -kasvi

Jos haluat ostaa laatikkopuun puutarhaan, mutta pelkäät ruutupuuta ja muita tuholaisia, voit käyttää ns. Boxwoodin korvike olla hyvä ratkaisu. Se vastaa ulkonäöltään, kasvultaan ja muokattavuudeltaan puksipuuta ja on vaatimaton. Lisäksi sen etuna on houkutella reheviä ja värikkäitä kukkia arvokkaita hyönteisiä, kuten kimalaisia. Laatikkokoi ja muut tuholaiset eivät ole uhka helppohoitoiselle Bloombux®-valmisteelle, minkä vuoksi koit eivät edes muni täällä.

Vaihtoehtona puksipuulle ruukussa, ikivihreä kukinta

Jos käytössä on vaihtoehtoinen puksipuu, kuten Bloombux®, sinun ei tarvitse huolehtia tuholaisista ja puksipuutaudeista. Bloombux® ei ainoastaan ​​kestä kaikkia puksipuutauteja, vaan se on myös helppohoitoinen ja kestävä. Leikkausyhteensopiva Bloombux® voidaan istuttaa säiliökasvina, yksinäisenä tai pensaskasvina.

Vaihtoehtoja yrttitarhan puksipuukasveille

Previous Post
Keratiinihoito hiuksille – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yhdellä silmäyksellä!
Next Post
Leikkaa oleander: Vaiheittaiset ohjeet ja kuva eri leikkausmuodoista