15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Aloe vera -kasvin lisääminen – onko se parempi pistokkaiden vai pistokkaiden kanssa?

Aloe vera -kasvin ylläpito on helppoa. Niiden lisääminen on hieman monimutkaisempaa. Toisin kuin muut mehikasvit ja kaktukset, aloe veraa on vaikea kasvattaa vain yhdestä lehdestä (leikkaus). Mahdollisuudet, että lehti kehittää juuria ja kasvaa terveeksi, ovat pieniä. Siksi useimmat puutarhurit levittävät aloe veraa sivuversojen kautta, joita kutsutaan myös offshootsiksi tai Kindeliksi. Tänään näytämme sinulle molemmat menetelmät ja annamme vinkkejä nuorten kasvien asianmukaisesta hoidosta. Paras aika lisääntyä on keväällä tai kesällä, kun kasvi on kasvuvaiheessa.

Levitä aloe vera -kasveja lehtien pistokkailla

Pistoksilla leviämismenetelmää käytetään vanhennetun aloen nuorentamiseen. Tätä varten jotkut terveet lehdet leikataan pois aavikon liljan ulkoreunasta. Vaikka aloe vera -kasvi on mahdollista kasvattaa leikkauksesta, mahdollisuudet lehtien muodostumiseen ovat hyvin pienet. Säilytetyn kosteuden vuoksi kasvin lehdillä on taipumus mädäntyä ennen kuin ne voivat juurtua. Menetelmä on kuitenkin kokeilemisen arvoinen.

Aloe vera leikkaa leikattu lehti

Etsi aloe -kasvin ulkoreunasta lehti, joka on vähintään kolme tuumaa pitkä. Leikkaa lehti pohjasta terävällä, puhtaalla veitsellä. Yritä leikata vinosti runkoon nähden. Veitsen on oltava erittäin puhdas, muuten on olemassa vaara, että lehti tarttuu.

Anna arkin kuivua lämpimässä paikassa muutaman päivän ajan, kunnes leikatun osan päälle muodostuu kalvo. Tämä voi kestää jopa kaksi viikkoa. Tämä kalvo estää homeen muodostumisen ja varmistaa, että maan leikkuupinta ei mätää. Tartunnan saanut aloe vera -lehti ei kestä kauan.

Aloe Vera -kasvi ja sen käyttö kauneuteen ja terveyteen

Aloe vera -kasvi – henkilökohtainen parantaja kotiin

Aloe Vera -kasvi – hoito, käyttö ja sen upeat parantavat ominaisuudet

Cactus Soil Aloe Vera Plant Leaf C pistings Clay Pot

Ota kattila, jonka pohjassa on tyhjennysaukko. Jos vesi ei pääse valumaan, juuret mätänevät. Tämä voi johtaa veden tukkeutumiseen, joka voi tappaa kasvin – mukaan lukien sitkeä aloe vera.

Täytä ruukku kaktusmaalla ja kostuta maaperä hyvin. Jos sinulla ei ole kaktusmaata, voit valmistaa oman substraatin sekoittamalla ruukkumaa ja hiekka suhteessa 1: 1. Harkitse ensin kattilan pohjan peittämistä soralla tai kattilan siruilla. Tämä varmistaa paremman vedenpoiston ja mahdollistaa veden valumisen paremmin. PH: n tulisi olla 6,0 – 8,0. Jos pH ei ole tarpeeksi korkea, lisää hieman puutarhakalkkia. Voit ostaa sen puutarhakaupasta.

Savipannun tyhjennyskerroksen tyhjennysaukko

Aseta paperiarkki maahan pitkä puoli alaspäin. Varmista, että noin kolmannes lehdestä on peitetty maaperällä. Harkitse ensin upotettua leikattua lehteä johonkin juurihormonityyppiin, joka edistää juurien muodostumista. Jos sinulla ei ole tällaista kasvilääkettä käsillä, myös jauhettu kaneli tai hunaja toimii.

Aloe Vera lisää lehtileikkeitä

Aseta kasvi lämpimään ja aurinkoiseen paikkaan ja kastele huolellisesti. Sinun on pidettävä maaperä jatkuvasti kosteana ensimmäisten neljän viikon ajan. Kun lehti on istutettu, odota, kunnes maaperä on täysin kuiva, ennen kuin kastat sen uudelleen. Kun taimi kehittää juuria, se kutistuu tai kuivuu.

Voiko aloe veraa levittää vedessä??

aloe vera lisääntyy vedessä, juuret lasissa

Voivatko aloe vera -pistokkaat juurtua veteen? Jotkut ihmiset kertovat puutarhafoorumeilla, että heillä on myös hyviä kokemuksia tästä menetelmästä. Juurien näkeminen kesti noin kolme viikkoa. On suositeltavaa käyttää lasilevyjä, jotta leikkaus ei liiku vedessä liikaa. Tämä toimii, vaikka lapset irrotettaisiin emokasvista liian aikaisin eikä niillä ole vielä juuria.

Levitä aloe vera -kasveja pistokkailla

Aloe Vera -kasvien versot lisääntyvät kesän aikana

Aloe Vera -kasvin kasvattaminen “Kindelista” on tehokkaampi menetelmä vegetatiiviseen lisääntymiseen. Emokasvi muodostaa nämä uudet versot noin kolmen vuoden iästä alkaen. Ne ovat yleensä pienempiä ja vaaleampia. Heillä on myös omat juurensa.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, joita kannattaa ottaa huomioon, kun valitset sivuliikkeen:

  • Lapsen tulisi olla viidesosa emokasvin koosta.
  • Valitse sivuliike, jossa on vähintään neljä lehteä ja joka on saavuttanut 4-5 senttimetrin korkeuden.

Aloe vera pistokkailla moninkertaistaa Kindelin

Ota koko kasvi ruukusta. Tämä helpottaa pistokkaiden ja emokasvin juurien tunnistamista. Saatat joutua ravistamaan maaperää juurista saadaksesi paremman kuvan sivuvirrasta. Vaikka se on kiinnitetty emokasviin, sillä pitäisi olla omat juurensa.

Jaa aloe vera varovasti

Aloe Vera -kasvien pistokkaat lapset erottavat

Erota pistokkaat emokasvista, mutta varmista, että juuret ovat ehjät. Haaran voi poistaa helposti. Jos ei, sinun on leikattava se terävällä, steriilillä veitsellä. Steriloi veitsi ensin alkoholilla tai kuumalla vedellä. Anna leikkauspinnan kuivua muutama päivä ennen kuin jatkat. Tämä estää tartunnan.

Erota aloe veran sivut

Aloe Vera Kindel lisääntyy kesäaikaan

Haaralla on oltava joitain juuria. Heti kun olet poistanut verson emokasvista, voit laittaa sen takaisin ruukkuun.

Tee sitten pieni reikä maahan ja työnnä haara siihen. Reiän tulee olla riittävän syvä, jotta se mahtuu lapsen juurijärjestelmään. Monet puutarhurit suosittelevat kastamalla juuret ensin juurikasvuhormoniin rohkaistakseen juurien muodostumista.

Peitä juuret maaperällä ja kaada niihin vettä. Maaperän tulee olla kosteaa, mutta ei kelluvaa. Aloe Vera on aavikkokasvi, joten se ei todellakaan tarvitse paljon vettä. Aseta kasvi aurinkoiseen paikkaan ja odota viikko ennen kuin kastat sen uudelleen. Voit sitten kastella aloe veraa tavalliseen tapaan.

Aloe vera -kasvin oikea hoito

Aloe vera barbadensis -kasvin hoito kotona

Varmista, että kasvi saa runsaasti auringonvaloa. Ihannetapauksessa aloe vera odottaa 8-10 tuntia täyttä aurinkoa päivässä. Voit saavuttaa tämän asettamalla laitoksen etelään tai länteen päin olevan ikkunan viereen.

Odota, kunnes maaperä on täysin kuiva, ennen kuin kastat sen uudelleen. Kun kastat kasvia, varmista, että maaperä on täysin kastunut. Veden on valuttava vapaasti kattilasta.

Aloe veralla on taipumus nukkua talvikuukausina. Joten hän ei tarvitse niin paljon vettä. Kesäkuukausina kasvi tarvitsee enemmän vettä, varsinkin kun se on kuuma ja kuiva.

Aloe Vera -kasvien pistokkaat moninkertaistavat ruukut

Lannoita kerran vuodessa keväällä. Lannoitteen tulee olla vesipohjaista ja runsaasti fosforia.

Varo hyönteisiä, sairauksia ja sieniä. Käytä luonnollista, orgaanista torjunta -ainetta tuholaisten, kuten B.Jälkiruoan pitäminen loitolla. Voit helposti estää sienen muodostumisen pitämällä maaperän kuivana. Jos huomaat sienen, voit pyyhkiä ne pois vanupuikolla ja hiukan alkoholilla.

Aloe Vera jättää kasvinsuojelun merkkejä

Kiinnitä huomiota lehtien kuntoon. Ne ovat tärkeitä indikaattoreita kasvien terveydelle ja osoittavat, mitä aloe vera tarvitsee. Aloe veran lehtien tulisi kasvaa pystyssä tai ylöspäin. Jos huomaat lehtien ohentuvan, lisää aloe veraan lisää vettä. Jos lehdet ovat matalassa kulmassa, kasvi tarvitsee enemmän aurinkoa.

Previous Post
Luo paratiisi pieneen puutarhaan
Next Post
Kouluun ilmoittautumista varten tee seppele, jossa on lyijykynät ja värikynät – 3 käsityöohjeet