15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Rakenna itse majakka puutarhaan – ideoita meren puutarhan koristeluun

Majakka puutarhaan merenkulku-gartendeko

Kukkapenkkien, korotettujen sänkyjen ja hyvin hoidetun nurmikon lisäksi kauniit puutarhan koristeet ovat tärkeä osa hyvin suunniteltua puutarhaa. Voit kuitenkin koristella ulkotiloja paitsi erityistapahtumiin, kuten pääsiäiseen, myös mihin tahansa suosittuun teemaan. Teemapuutarhat tuovat erityistä tunnelmaa ja ovat yhä suositumpia. Jos haluat sisustaa oman ulkoalueesi kesäksi, voit loihtia upean merellisen puutarhan koristeen, jossa on majakka puutarhaan. Merellinen koriste on täydellinen kuuma kesä, joka muistuttaa sinua merestä joka päivä.

aurinko-majakka-puutarha-valkoinen-sininen-vihreä

Puutarhamajakoita on erikokoisia ja -mallisia, jotka sopivat omaan ulkotilaasi. Valikoima värejä ja kuvioita on yhtä suuri. Päätät itse, onko klassinen yhdistelmä valkoista ja punaista tai sinistä vai värikkäitä väriyhdistelmiä, jotka sopivat muuhun puutarhan sisustukseen. Jos haluat kuitenkin täysin yksilöllisen suunnittelun, voit jopa rakentaa puutarhaan majakan ja koristella sen oman makusi mukaan. Tästä artikkelista löydät hienoja majakkaideoita ja DIY -projekteja, jotka voit luoda nopeasti ja helposti yksinkertaisista materiaaleista. anna itsesi inspiroitua!

Rakenna oma majakka puutarhaan saviruukkuista

Majakka-puutarha-savi-ruukut-maalaus-rakennus

Itse tehdyllä koristeella voit suunnitella oman puutarhan yksilöllisesti ja sisustaa sen luovasti. Majakka tarjoaa todellisen merellisen tunnelman ja on varmasti suosittu kaikkien meren fanien keskuudessa. Joten se sopii täydellisesti henkilökohtaiseen käyttöön sekä lahjaksi merenkulkijoille. Jos rakennat majakan itse, voit valita koon, värit ja sisustuksen itse.

Rakenna kukkatelineet itse – käytä vanhoja puisia tikkaita kukkatikkaina

Tee koivunrungon sisustus itse – maljakoita ideoita ja ehdotuksia

Puutarhasuunnittelu kivillä – 18 inspiroivaa ideaa

Majakka-puutarha-diy-puutarha-koristelu-savi-ruukut-väri

Epäilemättä helpoin tapa rakentaa majakka puutarhaan on muutamasta vanhasta saviruukusta. Istutuskoneiden tulee olla erikokoisia, mutta tarvitset vähintään kolmea eri kokoa. Voit jopa käyttää viisi tai useampia saviruukkuja korkeampiin majakoihin. On myös tärkeää, että kattilat ovat samanmuotoisia kuin ne pinotaan päällekkäin koottuna. Tarkka menettely löytyy alta.

majakka-puutarha-valo-puutarhan koristelu

Jos rakennat tämän kauniin puutarhan sisustuselementin valolla, voit tehdä luovan puutarhan valaistuksen itse. Sopivalla puutarhalampulla tai yksinkertaisella aurinkolampulla voit suunnitella majakan ja valaista puutarhan yöllä. Tietenkin vain yksi valo ei riitä valaisemaan koko puutarhaa. Siksi voit joko rakentaa useita majakoja tai käyttää valoa vain osana sisustusta. Molemmissa tapauksissa puutarhan majakka hyötyy lampusta, koska se näyttää paljon realistisemmalta ja katseenvangitsijalta.

majakka-puutarha-aurinko-valaistus-puutarhan koristelu

Jos rakennat tällaisen puutarhan sisustuksen itse, voit luoda yksilöllisen suunnittelun. Saviruukuista valmistetut majakat voidaan maalata haluamallasi tavalla, jos sinulla on oikea väri. Ulkokäyttöön soveltuva akryylimaali on paras tähän tarkoitukseen, koska se kestää UV-, lämmön- ja säänkestävyyttä ja kestää siksi pidempään. Sen avulla voit paitsi maalata puutarhan sisustuksen, myös koristella sitä luovasti eri kuvioilla ja elementeillä. Jos esimerkiksi maalaat halkeamia ja koristat ne sopivasti, voit antaa tornille vanhentuneen ilmeen.

Rakenna oma puutarhamajakka – ohjeet

Majakka-puutarha-yksinkertaisesti rakenna itse -ohjeet

Puutarhan majakka voidaan helposti kopioida eikä vaadi kalliita materiaaleja tai paljon taitoa. Varmistaaksesi tämän, katso alla olevia asennusohjeita. Esillä oleva majakka on rakennettu yhteensä neljästä saviruukusta ja maalattu klassisessa yhdistelmässä valkoista, punaista ja sinistä. Tässä on täydellinen luettelo tämän DIY -projektin materiaaleista:

 • 4 saviastiaa – 1 iso, 1 keskikokoinen, 1 pieni, 1 erittäin pieni
 • 2 pientä saviallasta
 • valkoinen, punainen, tummansininen ja musta akryylimaali ulkokäyttöön
 • Voima liima
 • Lasiset kynttilänjalat
 • paristokäyttöinen teevalo
 • Pensseli

Kerää ensin kaikki materiaalit ja puhdista saviruukut kostealla liinalla. Yleensä sopivat minkä tahansa kokoiset saviruukut, jos käytät neljää eri kokoa. Sitten kolme suurempaa saviastiaa maalataan kahdella värillä maalaamalla reunat valkoisiksi ja loput punaisiksi. Maalaa yhteensä kolme kerrosta ja anna maalin kuivua jokaisen kerroksen jälkeen. Tämä luo vahvan värin.

Majakka-puutarha-rakennus-ohjeet

Halutessasi voit varustaa puutarhan majakan pieninä mustina suorakulmioina ikkunoina. Ikkunoiden oikean muodon luomiseksi on parasta käyttää peiteteipistä valmistettua kaavainta. Yksi ikkuna per potti riittää. Nyt on vain maalata erittäin pieni savipannu ja savialuslasit. Tätä varten tarvitaan kontrastiväri, tässä tapauksessa tummansininen.

Kun kaikki majakan elementit on maalattu ja kuiva, tulemme kokoonpanoon. Aseta tämä suurin savipannu ylösalaisin työpöydälle ja levitä liimaa lattian reunan ympärille. Aseta sitten keskimmäinen savipannu suuremman päälle, pohja taas ylöspäin. Paina kevyesti tarpeen mukaan, jotta molemmat ruukut tarttuvat paikoilleen. Toista prosessi pienellä savipannulla ja anna kuivua sopivan ajan.

Majakka-puutarha-ohjeet-rakenna itse

Viimeisessä vaiheessa valaisin asennetaan. Liimaa ensin yksi saviallas pienimmän savipannun pohjaan. Kiinnitä sitten erittäin pieni savipannu ylösalaisin toisen savilevyn pohjaan. Aseta nyt lasinen kynttilänjalka paristokäyttöisellä teevalolla majakan päälle ja peitä se “kannella”.

Hyviä ideoita majakalle puutarhaan

majakka-puutarha-valkoinen-punainen-puutarhan koristelu

Kun majakka on valmis puutarhaan, sinun on löydettävä sopiva paikka uudelle puutarhan koristukselle puutarhassa. Saviruukut ovat yleensä kiinteitä ja varmistavat majakan vakaan rakenteen. Yleensä neljästä tai useammasta saviruukusta valmistetut majakat ovat paljon vakaampia ja toimivat paremmin itsenäisinä koristeina. Jos sinulla on puutarhalampi, majakka sopii täydellisesti tämän alueen koristeluun. Yhdessä veden kanssa merellinen tunne paranee merkittävästi.

majakka-puutarha-puutarha-sisustus-eri kokoisia

Jos pidät erityisesti majakoista, voit rakentaa vain yhden, mutta useita ja rakentaa itsellesi upean puutarhan sisustuksen, jossa on merellinen tunnelma. Voit esimerkiksi valmistaa erikokoisia torneja käyttämällä erikokoisia saviruukkuja. Valon osalta voit käyttää aurinkolamppuja, paristokäyttöisiä teelamppuja tai jopa tavallista teevaloa. Koska avotuli ei kuitenkaan ole toivottavaa puutarhassa, sinun tulee ehdottomasti laittaa teevalot suljettuun astiaan.

Majakka puutarhan sisustus puutarhavalo idea

Kun valmistat puutarhaan itse valmistetun majakan, voit sisustaa puutarhan portaat tai portaat talon sisäänkäynnillä. Tässä tapauksessa voit mukauttaa muotoilun etuoven tai talon ulkoseinän ja julkisivun värin mukaan. Kauniilla valomajakoilla tämä alue voidaan myös valaista luovasti.

majakka-puutarha-luova-diy-puutarha-sisustus

Jos haluat itse tehdä hienon puutarhan koristeen, voit koristella majakan haluamallasi tavalla. Ikkunoiden lisäksi voit esimerkiksi lisätä oven, jossa on tikkaat ja muut valitsemasi koristeet. Muut mereen liittyvät elementit ja koristeet sopivat hyvin puutarhan majakan kanssa. Pienet simpukankuoret, jotka keräsit viimeisellä merenlomallasi, ovat täydellisiä luovana koristeena tornin ympärille. Jos haluat laittaa puutarhan koristeen kohtaukseen, voit laittaa sen johonkin multaa.

majakka-puutarha-valo-maalaus-luova

Savimajoista valmistettu puutarhan majakka on helppo DIY -projekti, jolla on monia vaihtoehtoja toteutukseen. Ole luova oman mallisi suunnittelussa ja ennen kaikkea sisustuksessa, jotta voit tehdä upean puutarhan sisustuksen itse. Hankkeet soveltuvat myös lasten kanssa tehtyihin käsityöhön.

Rakenna oma majakka puutarhaan tinapurkkeista

majakka-puutarha-tee-se-itse-tina-tölkit

Saviruukut ovat ehdottomasti suosituin materiaali pienten majakoiden rakentamiseen puutarhakoristeisiin. On kuitenkin myös muita tapoja rakentaa majakka puutarhaan itse. Voidaan käyttää esimerkiksi tölkkejä tai metalliastioita, jotka on maalattu millä tahansa värillä ja koottu yksinkertaiseksi torniksi. Tätä projektia varten tarvitaan seuraavat materiaalit ja työkalut:

 • 2 metalliastiaa – 1 iso ja 1 pieni
 • Mason purkki kierrekorkilla
 • Voima liima
 • Akryylimaalit ulkokäyttöön
 • LED-valo
 • Pensseli
 • pihdit

majakka puutarha tina tölkki pihdit

Metalliastiat valmistetaan yleensä hihnoilla ja kahvalla, joten sinun on poistettava ne ensimmäisessä vaiheessa. Helpoin tapa tehdä tämä on pihdeillä. Jotta torni näyttäisi hyvältä lopulta, sinun on yritettävä poistaa tuet kokonaan.

Majakka-puutarha-rakenna itse-maali-tina tölkit

Majakan rakentamiseksi aseta suuri metallinen ämpäri pohja ylös ja liimaa pieni siihen voimaliimalla. Kiinnitä sitten purkin kansi ylösalaisin kärkeen. Anna liiman kuivua hyvin ja vasta sitten voit aloittaa maalaamisen. Olipa yksivärinen, raitoja, pisteitä tai muita kuvioita, vain luovuutesi päättää. Levitä vähintään kolme kerrosta maalia kirkkaammaksi.

majakka-puutarha-tina-voi-valo-tee-se-itse

Kun suunnittelu on valmis ja maali on kuiva, aseta LED -valo kanteen ja ruuvaa purkkipurkki sen päälle. Moderni majakka puutarhaan voidaan rakentaa ilman paljon aikaa ja vaivaa. Useilla tällaisilla majakoilla voit koristella kukkapenkkisi ja valaista ne yöllä. Naapureilla ei varmasti ole tällaista puutarhakoristelua!

majakka-puutarha-diy-tina-ämpäri-kierrätys

Sinkistä tehdyt metalliset kauhat ovat loistava idea puutarhan koristeluun ja ne voidaan muuttaa täydellisesti tyylikkäiksi majakoiksi. Jos sinulla on pienempi halkaisijaltaan pieni metallinen ämpäri, voit muuttaa sen puutarhan majakoksi. Tämä muuttuu vielä luovammaksi, jos koristat yläosan joillakin mehikasveilla.

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta