15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kuinka voit tehdä betonilaatikot itse? Ohjeita, ideoita ja vinkkejä

Suuret istutuskoneet näyttävät erityisen hyviltä puutarhassa ja terassilla. Tämän avulla voit erottaa ulko -alueen optisesti, suojata sitä uteliailta katseilta tai yksinkertaisesti kaunistaa sitä. Jokainen, joka on jo etsinyt puutarhamarkkinoita, tietää, että suuret kauhat ovat kaikkea muuta kuin halpoja. Jos haluat säästää rahaa, voit kääriä hihat ja tehdä kauniit istutuskoneet itse. Lue lisää upeita ideoita, oppaita ja hyödyllisiä vinkkejä kotitekoisten betoniviljelmien valmistukseen.

Miksi betonin istutuskoneet?

DIY pyöreät betonilasturit ulkokäyttöön

Betoniset kukkaruukut ja laatikot ovat erittäin suosittuja, ja hyvästä syystä. Toisin kuin terrakotta, betoni on pakkasenkestävä ja erittäin vakaa, mikä tekee kylvökoneesta säänkestävän ja siksi ihanteellisen ulkokäyttöön. Olipa yksityisyysnäyttö tai vain koriste -aksentti – betonikauhat ovat erinomainen valinta puutarhaan ja terassille.

Jos haluat tehdä betonilautanen itse, voit valita minkä tahansa muodon. Oikealla muotilla istutuskoneet voivat olla neliömäisiä, pyöreitä, kapeita, korkeita tai matalia. Jos et pidä betonin ulkoasusta niin paljon, voit värjätä, maalata tai koristella valmiita istutuskoneita haluamallasi tavalla. Materiaali ei jätä mitään toivomisen varaa!

Mikä betoni DIY -kylvökoneelle?

DIY -kylvökone betonista pyöreä mehikasveilla

Käsityöissä, joissa on betonia, käytetään yleensä erikoissementtiä tai kaatettua betonia, jotka ovat yleensä hienoja ja hieman juoksevampia. Koska tarvitset kylvökoneelle huomattavasti enemmän betonia kuin pieneen käsityöprojektiin, kannattaa ostaa yksi tai useampi pussi valmisbetonia ja sekoittaa se itse. Tämä ei ole niin vaikeaa kuin luulisi ja se on myös paljon halvempaa. Valitsemasi betoni riippuu yleensä siitä, miltä valmis kylvökoneen pinta näyttää. Esimerkiksi hienoa betonitasoitetta käytettäessä syntyy sileitä pintoja, kun taas tasasementistä valmistetun kauhan pinta olisi hieman karkeampi. Jos toisaalta haluat istutuskoneen näyttävän luonnolliselta, voit myös valita turvebetonin.

DIY -hanke: tee suuria betonilautoja itse

Suuri betonilaatikko istutettu vaaleanpunaisilla hortensioilla

Jos löydät suuret betonikasvien kourut kauniiksi ja haluat niitä omassa puutarhassa, sinun ei välttämättä tarvitse ostaa niitä valmiina. Näytämme nyt, kuinka voit tehdä betonilaatikon itse. Ohjeissa olevat tiedot koskevat neliömäistä kauhaa, jonka leveys on 60 cm ja korkeus 80 cm. Halutessasi voit tehdä betonilautasta 1 m tai sitä korkeamman.

Tarvittavat materiaalit ja työkalut:

  • 40 kg säkki valmisbetonia
  • lastalla
  • vettä
  • 19 mm paksu vaneri
  • pyörösaha
  • Kumivasara
  • Ruuvit
  • Ilmastointiteippi
  • 5 cm PVC -putki leikataan 10 cm korkeuteen
  • Hiekkapaperi tai teräsharja

Ohjeet: Rakenna betonimuotti

Betoniviljelijöiden muotit rakentavat puulaatikoita itse

Ensimmäisessä vaiheessa suunnittelet betonimuotin. Rakenna ensin kaksi laatikkoa – neliölaatikko, jonka koko on 60 x 80 cm ja neliölaatikko, jonka koko on 55 x 75 cm, leikkaamalla vaneri haluamaasi kokoon.

Leikkaa suuremmalle vanerilaatikolle 4 paneelia, joiden koko on 60 x 80 cm, ja 60 x 60 cm: n paneeli laatikon pohjalle.

Leikkaa pienemmästä vanerilaatikosta 4 arkkia, joiden koko on 55 x 75 cm, ja leikkaa sitten puoliksi 27,5 x 75 cm: n kokoisiksi. Tämä helpottaa sisäosien poistamista sementin kovettumisen jälkeen. Leikkaa lopuksi 55 x 55 cm: n levy pienemmän laatikon pohjalle.

Poraa 5 cm: n reikä suuren laatikon pohjaan ja työnnä PVC -putki sen läpi. Tämä luo viemärin kylvökoneelle. PVC -putken tulee olla 5 cm laatikon pohjan yläpuolella. Peitä PVC -putken yläosa, jotta sementti ei pääse sisälle.

Kun olet rakentanut kaksi vanerilaatikkoa, voit siirtyä betonin kaatamiseen.

Kaada betoni

Tee -se -itse betoniviljelijä xxl -ohjeet kaada itsesi

Sekoita betonia pussin ohjeiden mukaisesti, kunnes saat tarvitsemasi sakeuden. Älä lisää liikaa vettä, koska se voi aiheuttaa halkeamia betonin kuivumisen aikana.

Nyt voit kaataa betonin. Kaada ensin 5 cm betonikerros isoon laatikkoon. Tämä on betonikylvösi pohja.

Aseta sitten pienempi laatikko suuren laatikon keskelle. Varmista, että reunat ovat samat ympäri. Voit leikata kahden tuuman puupalikat ja ruuvata ne reunoihin varmistaaksesi, että tila on sama ympäri.

Nyt on aika kaataa betoni muottiin. Käytä tätä lastalla. Kun kaatat betonia, napauta laatikkoa kumivasaralla varmistaaksesi, että betoni putoaa lattialle.

Napauta laatikkoa ympäri niin, että betonin kuplat ja raot liukenevat. Mitä kovemmin napautat, sitä vähemmän betonissa on reikiä.

Anna betonin kuivua ja löysää muotti

Tee itse suuri betonilaatikko ulkokäyttöön

Kun betoni on täysin kuiva, voit poistaa vanerilaatikot paljastaaksesi kylvökoneen. Ulko -osat voidaan irrottaa helposti. Sisäpuoli on kuitenkin hieman vaikeampi. Tarvittaessa voit irrottaa vanerin tasaisella ruuvitaltalla ja vasaralla.

Hio sitten reunat ja kaikki karkeat kohdat, jotka haluat tasoittaa. Sitten voit maalata valmiin betonilaatikon tahralla ja tiivisteellä.

Betonin istutuskoneiden istutus

Istuta suuria betoniviljelijöitä puilla

Nyt on aika istuttaa. Uusia istutuksia varten suositellaan erityistä ruukkukasvimaata. Ennen kuin laitat maan kauhaan, varmista, että betoni on täysin kuiva. Istutuksesta riippuen voit asettaa viemärikerroksen kauhan pohjalle. Varmista myös, että sinulla on riittävästi maaperää, koska tarvittava määrä aliarvioidaan usein kauhan koon vuoksi.

Hyviä ideoita betoniviljelijöille eri muodoissa

Yksinkertainen betoniviljelijä DIY

Betonista voidaan valmistaa minkä tahansa muotoisia ja kokoisia istutuskoneita. Joten tarvitset vain sopivan muotin. Tässä on muutamia alkuperäisiä ideoita, joissa enimmäkseen käytettiin vanhoja ja käyttämättömiä esineitä kattiloiden ja kauhojen valmistukseen. Hanki inspiraatiota omaan projektiin!

Tee pyöreä istutin betonista itse

Tee isot pyöreät betonilasturit itse kauhoista

Pyöreät kauhat näyttävät paljon tyylikkäämmiltä kuin suorakulmaiset mallit ja voivat antaa puutarhalle romanttisen ilmeen. Jos haluat tehdä itse pyöreän betonilautanen, voit esimerkiksi käyttää kahta erikokoista pyöreää muovikauhaa. Jotta kauhat olisi helpompi erottaa betonista, voit päällystää ne kasviöljyllä etukäteen. Menettely on samanlainen kuin yllä oleva projekti. Laitat osan sementtiseoksesta suuren kauhan pohjalle, asetat pienen kauhan sen päälle ja täytät kahden astian välisen tilan sementillä. Varmistaaksesi, että pieni kauha on vakaa, täytä se painoilla, kuten tiileillä. Kun betoni on kuivunut, löysää kauhat ja betonin kylvökone on valmis.

Vanhojen huonekalujen käyttäminen mielenkiintoisiin muotoihin

Tee omat betonitehtaan kourut talon ulkopuolisille sisäänkäynneille

Mietitkö, miten tämä ämpäri sai koristeet? Ei, sitä ei ostettu sellaisena, vaan se tehtiin vanhan kaapin oven avulla. Samanlaisia ​​muotoja voidaan tehdä myös kiinnittämällä erilaisia ​​elementtejä sisäsäiliön ulkopuolelle ennen betonin kaatamista.

Alkuperäinen idea DIY -istutuskoneille, jotka on valmistettu betonimuovista jakkarasta valumuotina

Tällä ajatuksella prosessi on vieläkin helpompi. Otat vain muovisen jakkaran ja käytät sitä muottiin itse tehdylle kylvökoneelle. Tätä varten valmistetaan ensin styroksi ja pakataan muovikalvolla. Sitten asetat ulosteen ylösalaisin, kaatat betonia kauhan pohjalle ja asetat pienemmän astian päälle. Täytä sitten raot uudelleen sementillä, anna kuivua ja poista muotista.

Tee omia eri muotoisia kukkaruukkuja betonista

Viileitä ideoita betoni -kukkaruukkuihin DIY

Kaiken kokoiset istutuskoneet voidaan valmistaa betonista. Suuren ämpärin lisäksi voit myös tehdä kukkaruukkuja itse. Esimerkiksi erikokoiset muovipullot ovat täydellisiä valumuotteina.

Kaunista betonin istutuskoneet

Tee kevyitä betonilautoja itse väripigmentillä

Haluatko antaa harmaalle betonille leikkisen ilmeen? Sitten voit joko maalata betonin istutuslaitteen haluamallasi tavalla tai värjätä sementin väripigmenteillä. Valitse värit, jotka sopivat hyvin ympäristöön.

Betonin kaatamisen sijaan – tee oma kylvökone betonilaatoista

Yksinkertainen puu- ja betonilaattojen DIY -kylvökone ulkokäyttöön

Tässä on idea laiskoille. Betonin sekoittamisen ja kaatamisen sijaan voit helposti tehdä kauniita istutuskoneita betonilaatoista itse. Tätä varten rakenna ensin runko puupylväistä, jotka ruuvat yhteen, ja liimaa sitten betonilaatat siihen asennusliimalla. Jos haluat tehdä korkeamman kylvökoneen itse, voit liimata kaksi tai useampia betonilaattoja päällekkäin. Tämä tekee kuitenkin kylvökoneen paljon raskaammaksi.

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta