15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Taitettava origamikukka – 7 ideaa taitto -ohjeilla suosituille kukille

Origamin kukkakimppu maljakko koristelu

Haluatko tehdä kauniin kevään koristeen paperista itse tai yksinkertaisesti tehdä paperikukkia lasten kanssa, niin origami -taitto tarjoaa erilaisia ​​ideoita. Yksinkertaisista tulppaaneista monimutkaisempiin ruusun terälehtiin kaikkea voidaan jäljitellä vain pienellä paperilla ja hyvillä taitto -ohjeilla. Jos haluat taittaa kauniin origamikukan itse, olet tullut oikeaan paikkaan! Tämä artikkeli tarjoaa upeita ideoita joistakin suosituimmista paperikukista ja niiden taittamisesta. Anna itsellesi inspiraatiota ja kokeile suosittua taittamista.

origami-kukka-paperi-kukka-taitokset

Ikuisesti tuoreet origamikukat ovat kaunis koriste sekä kotiin että erilaisiin lahjoihin. Sen avulla voit järjestää upeita kukkakimppuja, tehdä kauniita seppeleitä ja tarkentaa yksinkertaisia ​​lahjapakkauksia. Kukat virkistävät jokaisen huoneen ja luovat kauniita aksentteja. Voit käyttää taittoon sekä erityistä origamipaperia että tavallista painopaperia ja saavuttaa hyviä tuloksia. Pienellä kärsivällisyydellä ja pienellä kätevyydellä voit taittaa erityisiä paperikukkia ja loihtia alkuperäisen sisustuksen kotiisi.

Tee origamikukka yksittäisistä terälehdistä

origami-kukka-terälehdet

Ensimmäinen projektimme on kaunis paperikukka, joka koostuu viidestä tai kuudesta terälehdestä, jotka on liimattu yhteen. Esimerkissämme terälehtiä on viisi. Tällaisen kukan tekemiseen tarvitset viisi samankokoista neliöarkkia ja savia. Voit käyttää sekä valkoista että värillistä paperia.

Leikkaa ensin paperi ja taita se vinosti. Aseta sitten muodostetut kolmiot suorakulmaisella pisteellä ylöspäin. Ota nyt vasen ja oikea kärki ja taita ne kohti keski- ja yläkärkeä. Taita nyt syntyvät kolmiot uudelleen keskeltä alaspäin, kuten vaiheessa 4 on esitetty.

Taitettavat Kusudama -pallot – modulaarinen origami, joka on valmistettu kukista, tähdistä ja muusta.

Taita origami – kukka, tähdet & Eläimet koristeena lastentarhassa

Paperikukkien tekeminen: 10 DIY-ohjetta värillisestä ja kreppipaperista valmistetuille jousimaisille koristeille

origamin kukka terälehti opas

Vedä seuraavassa taitokset ylös ja vedä sormesi sivuille. Avaa sitten kolmiot ja taita ulkoreunat sisäänpäin ja paina tasaisesti niin, että kummallakin puolella on timantti. Taita sitten timanttien yläkärjet alas alla olevia reunoja pitkin. Taita sitten syntyvät kolmiot sisäänpäin keskellä olevaa taitetta pitkin. Tämän pitäisi johtaa neliöihin. Nämä taitokset edustavat origamikukan heteitä.

origami-kukka-taitto-terälehti-pito

Nyt tarvitset savi loppuun origami kukka terälehtiä. Harjaa ensin liimaa ulkokolmioiden päälle ja liimaa sitten taitokset yhteen taittamatta neliötä. Haluat terälehtien olevan kauniit pyöristetyt muodot, joten älä taita neliötä tässä vaiheessa. Pidä taitokset paikallaan pienellä pyykkitapilla tai paperiliittimellä, kunnes savi kuivuu.

origami-kukka-terälehtiä-liimaa

Tämä origamikukka kestää yhteensä viisi terälehteä, mutta toimii yhtä hyvin kuuden kanssa. Kun liima on kuivunut hyvin, voit tehdä kukan. Harjaa savi iskulla yhden terälehden taitetta pitkin ja liimaa sen viereen. Toista vaihe jäljellä olevien terälehtien kanssa nauhoittamalla kaikki viisi ympyrää. Kukka origami on valmis.

Paperikukka, jossa on yksittäisiä terälehtiä, tulee Japanista ja sitä kutsutaan Kusudamaksi. Tätä käytetään niin sanottujen Kusudaman kukkapallojen valmistamiseen. Voit tehdä Kusuadaman kukkapallon, jossa on yhteensä kaksitoista origamikukkaa, ja käyttää sitä asunnon sisustamiseen keväällä.

Taitettavat origamikukat – kaunis lilja

origami-kukka-lilja-paperi-taitto

Liljat ovat herkkiä kukkia, joita käytetään usein kauniiden kukkakimppujen järjestämiseen ja hyvän lahjaidean rakastetulle naiselle. Jos haluat tehdä tuoretta liljaa itse, löydät alla yksityiskohtaiset taitto -ohjeet liljalle origamikukana. Tämä DIY -projekti on perinteinen origami, jota tarvitset vain paperiarkin. Yleensä taittumisaika on noin 5 minuuttia, mutta aloittelijoille se voi kestää hieman kauemmin.

origami-kukka-ohjeet-lilja-tinker

Tätä origami -liljaa varten tarvitset neliönmuotoisen paperin, joka on joko valkoinen tai mikä tahansa muu väri. Aloita valkoinen puoli ylöspäin, jos paperi ei ole värillinen molemmilta puolilta. Taita sitten kaari vinosti keskelle ja avaa se. Toista vaihe ja taita toinen lävistäjä ja avaa se uudelleen. Ryppyjen tulee olla selvästi näkyvissä.

Käännä nyt neliö ympäri ja taita keskellä oleva paperi neliöksi ja avaa se. Toista seuraava vaihe ja taita puoliksi uudelleen. Lopulta kaikkien neljän taitoksen tulisi risteä keskellä. Pidä nyt kiinni alemmasta kolmiosta ja avaa oikea yläosa niin, että se tulee yhteen alemman kärjen kanssa.

origami-kukka-lilja-taitto-ohjeet

Tasoita sitten rypytys keskeltä ja paina yläosa alas. Sinun pitäisi saada neliö, jota taittotaidossa kutsutaan neliömäiseksi pohjaksi. Aseta nyt kaari avoimet kärjet ylöspäin ja taita oikea alareuna keskikohtaan, kuten vaiheessa 12 näkyy. Toista vasen reuna. Avaa sitten jo tehdyt taitokset ja tee puristus (vaiheet 15 ja 16).

origami-kukka-yksinkertainen-lilja-ohjeet

Toista vaiheet 12-16 muiden läppien kanssa ja työnnä niitä sitten sisäänpäin niin, että taitto vaiheesta 18 tulee. Taita nyt oikea ja vasen reuna keskimmäiseen taittoon ja toista tämä vaihe jäljellä oleville kolmelle läpälle. Taita sitten jokainen kerros alas niin paljon kuin voit ja taivuta yksittäiset terälehdet sivuille. Origami -lilja on valmis!

Luova origamikukkitaitto maailmankartalla – ohjeet kauniille lumpeelle

origami-kukka-lootuskukka-maailmankartat

Koska lumpeen ja lootuksen kukat näyttävät hyvin samanlaisilta, voit taittaa ne käyttämällä samoja origamikukkien ohjeita. Näistä kauniista kukista on enemmän kuin yksi muunnelma käsityölle, meiltä löydät yhden niistä. Leikattuja palasia maailmankartasta käytetään taitamaan nämä kauniit lumpeet, koska ne luovat upean vintage -vaikutelman, joka sopii täydellisesti alkuperäiseen koristeluun.

Tätä DIY -projektia varten et tarvitse neliöpaperia, vaan suorakulmioita, joiden leveys on 8 senttimetriä ja pituus 14 senttimetriä. Jokainen kukka on valmistettu yhteensä kahdeksasta arkista ja apuna tarvitaan sitova lanka. Löydät taitto -ohjeet alta.

origami-kukka-vesililja-taitto-ohjeet

Aseta ensimmäisessä vaiheessa suorakulmio valkoinen puoli ylöspäin ja taita se puoliksi pitkää sivua pitkin, avaa ja litistä se. Taita sitten neljä kulmaa alas keskimmäiseen taukoon. Taita nyt pitkät sivut samalla tavalla keskelle asti peittäen kokonaan kortin valkoinen puoli. Taita paperi sitten keskimmäistä rypytystä pitkin niin, että taitosten reunat painuvat alas. Toista nämä vaiheet jäljellä oleville seitsemälle paperiarkille. Pinoa kaksi paperia niin, että saat neljä pinottua paria (vaihe 5). Tuo sitten kaikki parit yhteen, pidä keskeltä sormillasi ja kiedo ne hyvin sidelangalla.

origami-flower-fold-lotus-flower-ohjeet

Nyt yksittäiset terälehdet avautuvat kauniiksi origamikukiksi. Levitä ensin kahdeksan puolaa tasaisesti. Käännä sitten pyörää niin, että näet selvästi kaikki jo tehdyt taitokset. Tartu nyt varovasti puolan ensimmäiseen kerrokseen ja käännä se niin, että se osoittaa kukan keskelle. Ohita sen vieressä oleva puola ja toista tämä vaihe kaikille muille puhujille, yhteensä neljä kertaa. Siitä tulee ilmestyä neljä terälehteä. Taita nyt pinnat, jotka jäit pois edellisessä vaiheessa. Toista seuraavassa samat vaiheet toiselle paperikerrokselle. Kun kaikki pinnat on avattu, origamikukka on valmis. Vesililjan keskelle voit lisätä LED -teevalon ja tehdä kauniin pöytäkoristeen itse.

Video -ohjeet yksinkertaiselle lumpeelle origamikukana

Taita yksinkertainen tulppaani origamikukkana lasten kanssa

origami-kukka-yksinkertainen-tulppaani-taittuu

Taitettava origami vaatii tiettyä tekniikkaa ja paljon tahdikkuutta, minkä vuoksi monet projektit ovat vaikeita pienille lapsille ja sopivat erityisesti aikuisille ja vanhemmille lapsille. On kuitenkin myös origamikukkia, joilla on hyvin yksinkertaiset taitto -ohjeet ja jotka sopivat siksi hyvin myös päiväkoti -ikäisille lapsille. Yksi esimerkki tästä on origami -tulppaani, jota tehdään usein päiväkodeissa kevääksi. Voit käyttää sitä koristamaan äitienpäiväkortteja tai tekemään värikkäitä ikkunakoristeita.

Jos taitat tulppaanit lasten kanssa, voit joko tehdä kukan tai taittaa paperiarkin. Löydät molempien vaiheet taitto -oppaastamme. Tätä varten tarvitaan kaksi neliömäistä paperiarkkia – yksi punainen ja yksi vihreä, jolloin vihreän pitäisi olla hieman suurempi.

origami-kukka-taittuu-yksinkertainen-tulppaani

Käytä tulppaanin kukintaa punaisella neliöllä. Taita ensin neliö vinosti kolmion muodostamiseksi. Taita sitten kolmio uudelleen sivulle ja paina taitetta hyvin sormillasi. Taitoksen tulee olla selvästi näkyvissä avattaessa. Avaa sitten toinen kolmio uudelleen ja taita ulommat kärjet keskelle muodostaen keskitaitoksen. Työnnä nyt syntyneitä siipiä hieman ulospäin ja taita ne uudelleen. Origami -kukka on valmis.

Ota arkin vihreä neliö ja taita se puoliksi sivulle. Tartu sitten oikeaan kulmaan ja taita yläreuna pitkälle puolelle. Lehti on jo valmis ja voit tehdä tulppaanin. Kahvana voidaan käyttää vihreää juomapilliä, johon kiinnität molemmat taitetut origamikappaleet. Tämä yksinkertaisesti taitettu origamikukka on täydellinen DIY -lahja äitienpäiväksi.

3D taitettava origami -tulppaani

origami-kukka-varsi-tulppaani-keltainen

Nyt haluamme näyttää sinulle hieman monimutkaisemman taitto -ohjeen 3D -tulppaanille origamikukana. Älä kuitenkaan huoli. Vaikka tämä tulppaani näyttää vaikeammalta tehdä, siitä tulee aina hyvä ja nopea, jos noudatat huolellisesti taitto -ohjeiden vaiheita. Katso ohjeet ja tee ikuisesti raikas origamikukka paperista kevätkoristeeksi.

Näissä origami -ohjeissa vain tulppaanin kukka on tinattu ja vartta käytetään puuvaarta. Paperikukkaa varten tarvitset vain neliöarkin origami -paperia tai minkä tahansa väristä paperia. Suositeltu paperineliön koko on 15 × 15 senttimetriä.

origami-kukka-taitto-tulppaani-taitto-ohjeet

Taita paperi ensin vaakasuoraan ja pystysuoraan keskelle ja avaa taitokset uudelleen. Käännä nyt paperiarkki ympäri ja taita ja avaa lävistäjät. Taita sitten neliö kolmioksi tuomalla vasen ja oikea keskus yhteen. Paperin valkoisen puolen pitäisi jäädä sisään. Taita nyt kolmion vasen ja oikea kulma keskitaittoon asti, käännä origami ja toista vaihe takana. Käännä nyt oikea yläkerros vasemmalle ja tee sama uudelleen takana.

origami kukka tulppaani ohjeet

Taita sitten oikea ja vasen kärki alas keskitaittoon. Käännä sitten paperi ympäri ja toista vaihe kääntöpuolella. Nyt sinun pitäisi laittaa toinen puoli läppään toisella puolella edessä ja takana. Pidä kiinni juuttuneista alueista ja puhalla tuloksena olevaan reikään alapuolella, kunnes kukka turpoaa. Vedä nyt ylöspäin käännettyjä kärkiä hieman alaspäin ja taivuta niitä muotoilemaan tulppaanin terälehtiä. Liimaa lopuksi puinen vartaat reikään ja origamikukka on valmis luovutettavaksi tai koristeltavaksi. Useilla tällaisilla kukilla voit jopa tehdä kokonaisen kimpussa itse.

Aloittelijoille sopiva origamikukka – taita ruusu

origami-kukka-ruusu-yksinkertaisesti-lapset

Ruusu on kukkien kuningatar ja tunnetaan rakkauden symbolina. Tuskin on ketään, joka ei pidä ruusuista. Siksi alta löydät taitto -ohjeet ruusulle origamikukana, joka on helppo tehdä itse ja joka on täydellinen DIY -lahja rakkaalle. Tämä projekti sopii niin aloittelijoille kuin lapsillekin.

Taitettua origamiruusua varten tarvitset jälleen neliönmuotoisen paperin, mutta se on samanvärinen molemmin puolin. Tämä ruusukukka näyttää parhaiten tavalliselle paperille.

origami-kukka-ruusu-taitto-ohjeet-yksinkertainen

Taita paperi ensin keskeltä, kerran vaakasuunnassa ja kerran pystysuunnassa, jotta selkeät taitokset näkyvät. Avaa arkki ja taita neljä kärkeä sisäänpäin niin, että ne kohtaavat taitosten leikkauspisteessä. Toista tämä vaihe uudelleen jo luomiesi vinkkien avulla. Taita sitten kärjet sisäänpäin keskelle kolmatta kertaa kuten edellisissä vaiheissa. Nyt kaikkien neljän kulman tulisi olla keskellä ja luoda neljä välilehteä. Jos näin on, käännä jokainen kohta taaksepäin noin 3/4 läpän pituudesta. Toista tämä alla olevilla läpillä ja taita sitten pienet läpät alaspäin. Joten sinulla on kaunis origamikukka, jonka lapsesi voivat lahjoittaa koulussa tai päiväkodissa, esimerkiksi ystävänpäivänä.

Previous Post
Nollaa jätettä matkoilla – vinkkejä kestävään lomaan!
Next Post
Rakenna piparkakutalo murokekseistä – klassikko, jolla on ero ilman leivontaa