15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Gabionit puutarhan koristeluun – seinät ja muut ideat

gabionit puutarhan seinän koristeluun luonnonkiviseoksella nurmikon muotoilu

Haluatko saada aidot tukiseinät puutarhaan? Onko sinulla jo idea siitä Gabionit puutarhan koristeena  harkittu? Sitten vain lue ja opi lisää tästä puutarhan seinien mahdollisuudesta. Helmikuussa Seattlessa järjestettiin 27. vuosittainen “Kukka & Luoteispuutarhanäyttely ”. Yli 300 toimittajaa tarjosivat uusia, luovia ideoita ja inspiraatiovinkkejä oman puutarhan suunnitteluun modernilla ja trendikkäällä tavalla. Yksi tämän vuoden puutarhamessujen merkittävimmistä trendeistä oli gabionien käyttö puutarhan koristeena. Penkit, joissa on värilliset lasipullot tai seinät, jotka on täytetty kivi-, sammal- ja välkkyvillä valaisimilla, ovat nyt ilmeisiä, että tämä maisema -elementti on ottanut luovan käänteen ja voi tarjota meille monia uusia käyttötarkoituksia puutarhassa.

Gabionit puutarhan koristeena – mitkä ovat gabionit?

gabionit koristeena puutarhan kiven metallin istutuskivissä

Pohjimmiltaan gabionit ovat metallisia häkkejä tai laatikoita, jotka on täytetty kivillä tai muulla enimmäkseen savimateriaalilla ja joita käytetään usein tukiseininä tai muina ulkoseininä. Häkit on yleensä valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai sinkitystä tai jauhemaalatusta teräksestä, joka on muodostettu suorakulmioksi, jossa on spiraalisidokset tai rengasliitososat. Painon, kitkavoiman ja kyvyn sovittaa maan ääriviivat vuoksi gabionit puutarhan koristeena eivät vaadi lisäkiinnitystä maahan.

Gabionit puutarhan koristeluun – kustannukset

gabionit koristeena puutarhan istutusidean ficus -terassilla

Gabionia puutarhan koristeena pidetään erittäin edullisena maisemaelementtinä. Teräshäkit on useimmiten valmistettu hitsatusta verkosta. Täytteestä riippuen kustannukset voivat vaihdella suuresti. Jos käytetään kierrätettyä betonia, hinta voi olla suhteellisen alhainen. Jos käytetään koristeellisia lasipulloja tai esimerkiksi liuskekiveä, hinta nousee vastaavasti.

Gabionien edut ja haitat

gabionit koristeena puutarhapenkissä ruokapöytä terassi huonekalut puiset säleet

– Gabionit puutarhan sisustukseksi on rakennettu melko helposti. Koska gabioni pystyy sopeutumaan hyvin maan pintaan, kun gabion on täytetty, gabionseinä kestää maaperän olosuhteiden tai maan liikkeiden muutokset. On jopa tarpeetonta valmistaa maaperää erityisellä tavalla gabionin rakentamiseen tai pinnan tasoittamiseen.

– Gabionien pitkäikäisyys puutarhan koristeena on toinen tärkeä tekijä. Vesi voi virrata kivien välisten onteloiden läpi, mikä estää hydrostaattisen paineen muodostumisen ja vähentää siirtymän tai muodonmuutoksen riskiä ajan myötä. Materiaalien luontainen lujuus, jotka eivät ruostu ajan myötä, tekee gabionista myös kestävän.

– Gabionit puutarhan koristeena ovat kestävää laatua ja suojelevat ympäristöä. Kierrätetyn betonin tai kiven käyttö paikan päällä rakennustöissä vähentää huomattavasti kaatopaikalla syntyvää jätettä, mutta myös polttoainekustannuksia.

– Esteettiseltä kannalta gabionit ovat myös edullisia puutarhan koristeluina. Gabionit kykenevät kirjautumaan täydellisesti luonnolliseen ympäristöönsä.

Kukkalaatikot puutarhassa

gabionit koristeena puutarhan kukkalaatikoissa ruudukon idea

– On selvää, että gabioneilla on myös tiettyjä haittoja puutarhan koristeluun. Esimerkiksi kokonsa vuoksi se vie paljon tilaa puutarhassa. Tällainen seinärakenne ei ehkä sovi pieneen puutarhaan, jossa mittasuhteet ovat melko rajalliset.

– Pienet villieläimet etsivät turvapaikkaa gabioneista puutarhan koristeena. Pienet eläimet voivat asettua kivien väliseen vapaaseen tilaan. Kuitenkin, riippuen henkilökohtaisista näkemyksistäsi, voit nähdä tämän myös positiivisena piirteenä.

Gabionit puutarhan koristeluun – mihin gabionseiniä käytetään?

seinä gabion idea maisemointi idea deco puutarha

Kiviseinät suojaseinien muodossa kehitettiin käytännön näkökulmasta. Niitä käytetään rinteiden pitämiseen, eroosion välttämiseksi rannikkoa pitkin tai armeijan etuvartion vahvistamiseen. Maisema -arkkitehdit ja -suunnittelijat ovat nyt löytäneet uusia tapoja käyttää gabionien toiminnallisuutta maisemassa, mutta myös niiden kykyä lisätä esteettistä vaikutusta.

Gabionit puutarhan koristeena – penkki, jossa on puinen istuin

valaistuspenkki yö gabionit näyttävät suunnitteluvaiheilta

Gabionia puutarhan koristeluun voidaan käyttää myös penkkeinä tai korkeampina istutuslajeina. Gabionin paksuuden vuoksi, joka on yleensä 0,30 cm – 0,70 cm leveä, matala gabionseinä voi toimia puutarhapenkinä tai ottaa toisen kaksoistoiminnon kasvisäiliöksi.

Ammattimaisen ulkonäön saavuttamiseksi voit peittää gabionpenkki kivi- tai puupaneeleilla. Lisäksi lisää valoja korostamaan häkkien täyteaineita. Kun valitset täyteaineita gabion -tukiseinälle, on tärkeää varmistaa, että materiaalin kehä on riittävän suuri pidettäväksi hilahäkissä. Yleensä halkaisija on 7,5 cm tai enemmän). Gabionit eivät ole erityisen varovaisia ​​puutarhan koristeluun.

Gabionit ulko- ja koriste -seinänä

ulkoseinäseinäkuvio kivet gabion häkin muotoilu

Olemme kaikki kuulleet termin “ulkohuone”, eikö niin? Ulkoseinä, joka on valmistettu gabioneista puutarhan koristeena, voi kirjaimellisesti erottaa yhden ulkotilan toisesta. Se auttaa myös luomaan yhtenäisen siirtymisen talon rakenteesta rakenteellisempaan puutarhaan. Vaikka gabionseinän on ilmeisesti täytettävä esteettisiä tehtäviä, sillä on myös puhtaasti käytännöllinen viehätys. Lämpimässä ilmastossa gabionseinät heijastavat viileän sävyn puutarhan koristeeksi ja voivat jäähdyttää huoneen, kun ulkona on vielä kuuma. Ole luova lisäämällä gabioniin erimuotoisia, -kokoisia ja -värisiä kiviä luodaksesi mielenkiintoisia kuvioita.

Täytä gabionin seinä puulla ja koristele kynttilöitä

puu gabionit seinätäyttökynttilät kapealla terassilla

Kivi ja betoni eivät ole ainoita vaihtoehtoja gabionien täyttämiseen puutarhan koristeena. Voit myös käyttää tähän kaatunutta puuta järjestämällä leikatut tukit gabioon. Laita gabionseinän tilat kynttilöillä tai muilla pienillä esineillä. Mutta ole varovainen, älä jätä palavia kynttilöitä vartioimatta!

Gabionista valmistettu seinä puutarhan koristeena punaisella metallilla

gabionit koristeena puutarhan metallin punaisella aksenttisuunnittelulla

Kuten näette, gabionit puutarhan koristeena ovat kehittyneet puhtaasti toiminnallisten tehtäviensä yli ja siirtyneet voimakkaasti kohti koristeellista puutarhasuunnittelua. Nykyään niitä voidaan käyttää puutarhassa odottamattomilla tavoilla, mukaan lukien aidat ja portit.

Käytä gabioneja postilaatikoina ja vesiputouksina

sisustusidea gabionit postilaatikko vesiputous kivet häkki

Gabionrakennetta voidaan käyttää kehyksenä melkein mihin tahansa puutarhan toimintoon. Täällä gabionihäkit toimivat vesiputouksen lähteenä ja postilaatikkona! On hienovaraisia ​​tapoja integroida gabionit puutarhan koristeluun. Ympäröi esimerkiksi piknikpöydän pohja tai penkin jalat gabion -häkillä. Pienet yksityiskohdat voivat riittää vaikutuksen saamiseen. Voit myös koristaa gabionit puutarhan koristeluun kasveilla. Gabionit voivat olla teollisia tai hieman raakoja. Makusi mukaan voit tehdä tästä hieman lempeämmän. Yksi vaihtoehto on istuttaa pohja. Valitse kivien kanssa sopivia kasveja ja värejä ja jopa korosta niitä.

oleskelualue terassi gabionit tukevat ruokapöytä baenke kukkalaatikot

Toinen vaihtoehto on rakentaa monia istutuskoneita vihreillä kasveilla gabionseinään. Kasvien on oltava kuivuutta kestäviä. Tuloksena on seinä täynnä elämää ja värejä! Ne myös pehmentävät gabionseinän ulkonäköä. Voit helposti ja onnistuneesti lisätä väriä ja tekstuuria valitsemalla kasveja, jotka menestyvät kivikkopuutarhoissa, kuten saniaiset, sedum -kasvit ja erilaiset maanpeitteet. Riippumatta siitä, päätätkö asentaa gabionit puutarhan koristeeksi käytännöllisistä ja toiminnallisista syistä vai vain niiden esteettisten toimintojen vuoksi – on selvää, että tähän on monia mahdollisuuksia.

Gabionit seinänä vastakohtana puisille portaille

istutus gabionit koristeena puutarhan kivissä portaat puu

teräsverkko ruoste näyttää gabioneilta koristeena puutarhakasvissa bambu

ruosteen näköinen gabionin tukiseinä terassi portaat teräskivet

kiviseinä gabion suunnittelu nurmikko moderni muotoiluidea

gabionit puutarhan kivien koristeluun punainen graeser -teräsristikko

maisemasuunnittelu seinä gabion seinäkasvit pystysuora puutarha

Previous Post
Talo dyyneillä – kestävää arkkitehtuuria meren rannalla ilman toimitusverkkoa
Next Post
20 terassikasveja suoralle auringonpaisteelle, jotka kestävät paljon lämpöä ja kuivuutta