15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Luonnonkivipäällysteen asettaminen – suosituimmat kivimallit ja kivityypit

Luonnonkivipäällysteiden asettaminen-graniitti-ajotieltä-talon seinä

Päällystyskivet puutarhassa, terassilla tai talon ympärillä varmistavat enemmän järjestystä ulkoalueella. Luonnonkivet kuuluvat vanhimpaan päällystysmuotoon, mikä osoittaa niiden hyvät ominaisuudet ja kestävyyden. Lisäksi sinulla on laaja valikoima kivilajeja ja -värejä, joiden avulla voit suunnitella oman puutarhan. Kuinka sinä voit Luonnonkivipäällysteen asettaminen, jotka ovat parhaita munimismalleja ja muita hyödyllisiä tietoja ja vinkkejä löytyy alta.

Luonnonkivipäällysteen asettaminen – materiaalin edut

Luonnonkivi päällystys puutarhan polkuja-päällystys-segmentin kaaria reunan suunnittelu

Päällystykseen voidaan käyttää suurta määrää luonnonkiviä, jotka ovat erivärisiä ja joita on saatavana suurina tai pieninä laasteina. Luonnonkivipäällyste on helppo puhdistaa, sitä pidetään luistamattomana ja se kestää tahroja ja epäpuhtauksia. Kestävyytensä ja kulutuskestävyytensä ansiosta ulkonäkö säilyy vuosia ulkoisista vaikutuksista riippumatta. Toisin kuin luonnonkivilaatat, sadevesi valuu pois luonnonkivipäällysteen saumojen läpi, eikä sinun pitäisi antaa lisäviemäröintiä. Luonnonkivet ovat kalliimpia kuin betonikivet, mutta niiden kestävä värisävy ja pidempi käyttöikä takaavat kannattavan investoinnin.

Luonnonkivipäällysteen asettaminen – alarakenne

Luonnonkivipäällysteen rakentaminen rakenteilla-lapio-reikä-oja-lattia

Puutarhapolut, terassit, patioalueet ja ajotiet voidaan peittää luonnonkivipäällysteellä. Kuormasta riippuen sopiva alusrakenne vaaditaan ennen asennusta. Jos haluat päällystää autotallin sisäänkäynnin, tarvitaan noin 25 senttimetrin vakaa pohjakerros moottoriajoneuvojen kestämiseksi. Toisaalta jalankulkijoiden puutarhapolut eivät tarvitse yli 15 senttimetriä alusrakennetta. Korkealaatuisesta hakeesta tai murskatusta hiekasta valmistettu vuodevaatteet asetetaan valmiille pohjakerrokselle ja jaetaan tasaisesti vaakasuoraan alumiiniristikon avulla.

Aseta ja liitä päällystyskivet oikein

Luonnonkivipäällyste graniitti-mukulakivi-ajotieltä-sora-vuodevaatteet

Kun alarakenne on valmis, asennus alkaa. Vakaamman pinnan aikaansaamiseksi on suositeltavaa suunnitella reuna reunaan, joka pitää luonnonkivipäällysteen tiukasti. Päällystyskivet asetetaan sitten yksitellen, säädetään niiden korkeuden ja kuvion mukaan ja kiinnitetään kumivasaralla. Jos haluttu paikka on päällystetty luonnonkivipäällysteellä, saumat on täytettävä korkealaatuisella lastulla tai saumalaastilla. Laattakuviosta riippuen yksittäisten luonnonkivien asettamiselle on erilainen menetelmä.

Luonnonkivipäällysteen asettaminen – pieni jalkakäytävä

luonnonkivi-päällystys-asettaminen-pyöreä-muoto-laskukuvio-päällystys-side

Puutarhapolkujen tehtävänä ei ole vain johtaa portista oveen ja mahdollistaa puhtaat jalat. Niillä on optinen vaikutus ja ne ovat siksi erottamaton osa puutarhan suunnittelua. Ennen kuin pääset päällystetylle puutarhapolulle, sinun tulee aina miettiä huolellisesti, mikä sopisi parhaiten taloon. Joillakin käsittelyn yksityiskohdilla on myös tärkeä rooli, ja ne on myös otettava huomioon. Eri kiville on ominaista eri värit. Tällaisia ​​luonnonkiviä löytyy erikokoisina, joten kuutiomaisia ​​kiviä käytetään enimmäkseen. Näiden korkeus ja leveys ovat yleensä 9 senttimetriä, ja niistä tarvitset noin 110 kiveä neliömetriä kohdasta riippuen. Mielenkiintoiset muodot ja kuviot saadaan parhaiten aikaan niin kutsutulla pienellä laastilla. Ne tarjoavat lukuisia suunnitteluvaihtoehtoja, jotka antavat terassille tai puutarhapolulle hyvin yksilöllisen ilmeen. Pääasiassa käytetään mustaa basalttia ja / tai harmaata graniittia. Materiaali sopii erinomaisesti palisadeille, päällystykselle, portaille, mielikuvituksellisille koristeille tai koristeellisille palloille ja kouruille. Luonnonkivi on kovuudensa vuoksi erittäin suosittu. Se on kestävä, joustava ja saatavana useissa väreissä – harmaan sävyistä punaisen, sinisen ja vihreän sävyihin.

Aseta luonnonkivipäällyste riviin

Luonnonkivipäällysteen asennusohjeet-pohjakerros-murskatut hiekkakivet-luonnonkivi

Luonnonkivipäällysteen riviliitäntää pidetään yksinkertaisimpana asennuskuviona – kivet asetetaan porrastetuiksi riveiksi. Täydelliseen rivipäällysteeseen voit käyttää myös käsiteltyjä luonnonkiviä, joilla on sama muoto ja jotka soveltuvat erilaisiin mosaiikkikuvioihin. Päällyste voidaan asentaa sauman kanssa tai ilman. Suorien reunojen vuoksi tämä jätetään pois, mutta 1-2 cm: n korjausmarginaali on aina sallittava laskennassa. Muuten, päällystys tehdään aina jo peitetyltä alueelta. Muuten juuri kuorittu hiekkakerros tuhoutuu. Paras asia on ottaa paneeli ja asettaa se kiville. Tällä tavalla juuri ladatut kivet eivät tuhoudu huolimattomilla liikkeillä. Kivet saavat lopullisen lujuutensa vasta hienon hiekan saumaamisen jälkeen.

Luonnonkivipäällysteen asennuskuvio – ympyrä

luonnonkivi-päällystys-murskattu-hiekka-musta-päällystyskivet-pyöreä-laskukuvio

Pyöreä luonnonkivipäällyste puutarhassa tai terassilla on erittäin suosittu, koska klassinen muoto rauhoittaa ja luo optisen harhan suuremmille alueille. Päällystysympyrä tarjoaa vaihtelua ja on myös mukava tapa korostaa tiettyä puutarhan aluetta. Hyvän ympyrän muodon saamiseksi tarvitaan erityisiä päällystyskiviä. Ne ovat jo kartiomaisia ​​valettuja tai hiottuja ja ne on järjestetty ympyrän sisäpuolelta ulkopuolelle. Tämä luo automaattisesti ympyrän, kun asetat ne vierekkäin. Useimmat valmistajat tarjoavat kuitenkin tällaisia ​​esivalmistettuja kipsiympyröitä. Jos haluat laskea ympyrän luonnonkivipäällysteitä itse, oikean päällysteen valinta on välttämätöntä. Tätä tarkoitusta varten suositellaan suurempaa määrää kiviä, jotta voit valita niistä sopivimmat. Asennettaessa saumat eivät saa olla epätasaisia ​​ja suhteettoman leveitä. On parasta merkitä ympyrä ensin ja laittaa kipsiympyrä keskelle. Jos haluat mennä vielä pidemmälle suunnittelussa, voit kokeilla luonnonkierre.

Koneistetut luonnonkivet täydelliseen muotoon

Luonnonkivi päällystys-ympyrä-asennus-kuvio-hiekka-vuodevaatteet-ohjeet

Koska päällystyskivillä ei ole luonnostaan ​​täydellistä puolisuunnikkaan muotoista muotoa, sinun tulee käyttää käsiteltyjä luonnonkiviä tähän asennuskuvioon. Näin syntyy täydellinen pyöreä muoto. Älä jätä liian suuria liitoksia päällystyskivien väliin suojaamaan niitä rikkaruohoilta. Jos päällystysympyrä ei vie yli puolta päällystettävästä alueesta, voit yksinkertaisesti ostaa lajittelemattoman kiviseoksen neliömetrin vaatimusten mukaisesti. Yleensä sopivan muotoisia kiviä on tarpeeksi, jotta voit tasoittaa ympyrän itse.

Aseta päällystyskivet juoksijariville

luonnon-kivi-päällystys-takapiha-patio-alue-hiekkakivi-runner-row-lay-pattern

Juoksurivi on samanlainen kuin riviliitos, joten pienet päällystyskivet ovat erityisen sopivia tähän. Ne voidaan vaihtaa suurempien kanssa ja luoda siten mielenkiintoisia asennuskuvioita terasseille ja patioille. Tämäntyyppiseen suunnitteluun tarvitaan vakaa reunus. Tämä suojaa päällysteen reunat liukastumiselta. Tämä riippuu kuitenkin ennen kaikkea paikallisista olosuhteista, jännityksestä ja päällysteen koosta. Alueille, joilla on vähän tai ei lainkaan jännitystä, riittää betonituki, vähintään 10 cm paksu, ja aseta sitten juoksurivi. Betonisia reunakiviä suositellaan raskaille kuormille.

Pave puutarha polkuja käsitelty luonnonkiveä

luonnonkivi-päällystys-hiekkakivikoneistettu-juoksija-rivi-diagonaalinen kuvio

Voit yhdistää suuret ja pienet laastarit luodaksesi luovan juoksurivin. Pyydä kuitenkin ensin asiantuntijoilta neuvoja siitä, mitkä koot ja asennuskuviot sopivat parhaiten alueellesi. Voit laskea pieniä puutarhapolkuja tai terasseja itse luonnonkivipäällysteellä, mutta jos sinulla on koko puutarha, on parasta palkata muutama käsityöläinen tekemään työtä. Lisäksi kuormalla ja pinnan käytöllä on tärkeä rooli päällystystyypin, koon ja asennuskuvion valinnassa. Käytä pohjimmiltaan jatkuvasti ajettavien alueiden, kuten ajotieltä, turvallista asettamista varten 8-kokoisia päällystyskiviä. Terassille, puutarhapolulle ja talon sisäänkäynnille 6 kiviä ovat erittäin sopivia.

Luonnonkivipäällysteen asettaminen – segmentin kaari

luonnonkivi-päällystys-muniminen-luonnonkivisegmentin kaaret-kuvio-vihreät liitokset

Päällystekiviä voidaan asentaa moniin erilaisiin kiviliitoksiin. Seinäliitos ja skaalattu kaari pidetään klassisina. viimeinen siirrettiin usein kaupungin aukioille ja kaduille 1800- ja 1900 -luvuilla sen kauniin suunnittelutoiminnon vuoksi. Kaaret kulkevat rinnakkain ja näyttävät oikeilta koruilta. Tällä asennuskuviolla voidaan erivärisiä luonnonkiviä laittaa luonnonkivipäällysteeksi. Tämä luo kauniita kuvioita, jotka sopivat suuriin, pieniin, klassisiin ja jopa moderneihin puutarhoihin.

Luonnonkivipäällysteen asettaminen – yhdistä erilaiset asennuskuviot

luonnonkivi-päällystys-muniminen-luonnonkivet-erilaiset-mallit-pyöreä-juoksija-sarja

Puutarhoissa, joissa ei ole sisustusta, alue, joka on kauniisti asetettu luonnonkivipäällysteellä, toimii sellaisena. Asennuskuviot voidaan yhdistää toisiinsa suuremmille alueille ja näyttää myös leikkiseltä, mutta myös erittäin tyylikkäältä. Voit laittaa suuren terassin, jossa on luonnonkivipäällyste, käyttämällä pääalueen riviä ja suunnittelemalla ruokailutila pyöreällä asennuskuviolla. Tällaisella suunnittelulla eri alueet merkitään lattialle. Sen ei aina tarvitse olla kiveä. Suuria lohkareita tai jokikiviä voidaan myös yhdistää koristeellisesti jalkakäytävän suunnitteluun.

Aseta autotallin sisäänkäynti luonnonkivipäällysteellä

luonnonkivi päällystys-laskurivin päällystys-autotallin sisäänkäynti-päällystys-klinkkerijulkisivu

Autotallin sisäänkäynnit voidaan peittää luonnonkivipäällysteellä, mikä on hyvä ja pysyvä päätös tälle alueelle. Jos ne on asetettu oikein, päällystyskivet takaavat vakaan pinnan, jota auto ei voi tuhota. Kuten jo mainittiin, näitä on saatavana erikokoisina. Mosaiikkilaastin reunan pituus on kolmesta kahdeksaan senttimetriin. Perinteinen luonnonkivipäällyste on kahdeksan ja yksitoista cm. Näitä pidetään suurina päällysteinä, joiden pituus on 13–17 senttimetriä. Tämän kokoista jalkakäytävää kutsutaan kivilaatoiksi.

Porfyyrin päällystys talon ympärillä

luonnonkivi-päällystys-muniminen-porfyyri-päällystys-luonnonkivi-työstetty-maisemointi

Luonnonkivipäällyste sopii täydellisesti yhteen vastaavien rakennusmateriaalien kanssa, joita käytetään puutarhassa tai julkisivusuunnittelussa. Esimerkkinä esittelemme luonnonkivien yhdistelmän talon julkisivuverhoukseen ja porfyyripäällysteen ajotien päällysteeksi.

Aseta ulkotakka luonnonkivipäällysteellä

luonnonkivipäällysteen asettaminen-puutarha-ulko-kaasutakka-takka-vesielementti

Puutarhan luonnonkivet luovat miellyttävän ilmapiirin puutarhassa. Suunnittele oma takapiha, jossa on ulkotakka, kauniit vesijohdot ja virta ja luonnonkivipäällyste, joka on samanlainen kuin takka. Käytä tähän tarkoitukseen eri muotoisia luonnonkiviä ja luo oma luonnollinen keidas puutarhaan.

Luonnonkivipäällysteen asettaminen – mustat basalttikivet

luonnonkivi päällystys-laskeminen-basaltti-päällystys-puutarha polku-murskattu hiekkapuutarha

Jos haluat suunnitella tumman puutarhapolun ulkona, sinun tulee valita sopiva kivityyppi. Päällystykseen tarkoitetut basalttikivet ovat tässä tapauksessa sopiva päätös, koska niitä esiintyy luonnollisesti mustana eikä niitä tarvitse värjätä.

Yhdistä luonnonkivipäällyste eri väreissä

luonnonkivi-päällystys-patio-alue-basaltti-kivi-porfyyri-päällystys

Toinen suunnitteluidea on suunnitella pyöreä luonnonkivipäällyste kahdessa sopivassa värissä, esimerkiksi basaltti- ja porfyyrikivikivillä. Käytä tummempaa väriä reunalle ja vaaleampaa väriä sisäosalle dramaattisen vaikutuksen välttämiseksi.

Puutarhasuunnittelu graniittikivillä

luonnonkivi päällystys-muniminen-puutarha-maisemointi-graniitti-kivilaatat

Jos haluat puutarhan suunnittelussa valkoisen värin, suosittelemme graniittikivien asettamista. Ne ovat yleisimmin valkoisia kivityyppejä.

Graniittikivien asettaminen talon ympärille

luonnonkivi-päällystys-muniminen-maisemointi-puutarhapolku-graniitti-päällystyskivet

Harmaa graniitti mukulakivi voidaan mukauttaa mihin tahansa ulkotiloihin. Siinä on kaunis ulkonäkö, joka yhdessä kestävyytensä kanssa luo täydellisen luonnonkivipäällysteen terassille ja ajotielle.

Mosaiikkipäällyste puutarhapolkuja ja kaupunkiaukioita varten

luonnonkivipäällysteiden asettaminen-mosaiikki-päällystys-Lissabonin mustavalkoinen kuvio

Monissa suurissa kaupungeissa mosaiikkipäällysteiset neliöt on asetettu mielenkiintoisiin muotoihin. Tämä mustavalkoisista luonnonkivistä tehty meri -aalto ja muut päällystyskivistä tehdyt kuvat kaunistavat joitain julkisia alueita Lissabonissa – Portugalin pääkaupungissa.

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!