15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vesi puutarhassa – 20 ideaa puutarhan suunnitteluun virralla

Vesi puutarhassa lampi-puro-vihreä-nurmikko-valo-laatat

Haluatko puutarhan, joka tuo sinulle luonnollisen hyvinvoinnin tunteen? Ei ole mitään parempaa, joka muistuttaa luontoa kuin virtaava Vesi puutarhassa. Joten omalla takapihallasi voit tuntea olosi matkalla purolle. Tästä artikkelista löydät ideoita moderniin puutarhasuunnitteluun, jossa on virta, jota voidaan käyttää inspiraationa seuraavaan puutarhaprojektiisi.

Kurvikas puro – juokseva vesi puutarhassa

Vesi puutarhassa moderni-puro-kaareva-sora-polku-puutarhapolku

Kuten virran kohdalla, virran kulussa on myös lähde ja viemäri, tyypillisesti kaivo toisella puolella ja lampi toisella puolella. Silti näiden kahden välillä on joitain eroja. Virtojen muoto ja muotoilu ovat erilaiset ja ne on rakennettu keinotekoisesti eri rakennusmateriaaleista. Niitä käytetään enimmäkseen ulkokoristeena, jotta puutarhassa on vettä. Kaupungin talosta voi tulla oma pieni keidas, joka on täydellinen rentoutumiseen pitkän työpäivän tai -viikon jälkeen.

Vesi puutarhassa – elämä lähellä luontoa

Vesi puutarhassa kaareva-puro-corten-teräs-luonnonkivilaatat

Arkkitehtuurivirrat on yleensä merkitty selkeillä viivoilla. Suosituimmat ovat suorat, kaarevat tai siksakit. Ne voidaan asentaa maanpinnan ylä- tai alapuolelle tai jopa astua jyrkemmille pinnoille. Corten -teräsmallit ovat erittäin suosittuja ja niitä on käytetty laajalti viime aikoina. Corten -teräs työnnetään maahan ja näyttää luonnolliselta. Lisäksi puutarhan vedellä ja sen sivuäänellä on stressiä lievittävä vaikutus, mikä on toinen etu.

Kaunis puutarhan suunnittelu – vesiväylä suihkulähteellä

Vesi puutarhassa puro-suihkulähde-luonnonkivilevyt-palmuja

Virtalähde suihkulähteellä on ihanteellinen modernissa puutarhassa. Vesi nousee kaivosta ja virtaa vesikanavaa pitkin. Tällaisia ​​puroja löytyy monista julkisista paikoista, kuten museoista, linnoista tai puistoista, mutta ne voidaan rakentaa myös pienempiin puutarhoihin.

Striimi eri tasoilla

Vesi puutarhan takapihalla-sora-pohja-virta-askel-vesililjat

Jos haluat saada juoksevaa vettä puutarhaan, voit laittaa pari vesiallasta, joissa on pieniä aukkoja teräksestä tai corten -teräksestä eri tasoille. Joten saat virran, jossa vesi virtaa helposti altaasta toiseen.

Vesi puutarhassa – idea takapihalle

vesi-puutarha-puro-takapiha-aurinkotuoleja-kasvit

Puroa suositellaan myös aurinkoiselle takapihalle. Voit rentoutua nojatuolilla ja kuunnella rauhoittavaa vettä. Täällä vesi valuu kiville eikä toiseen vesialtaaseen.

Vesi “lähtee” korotetusta kasvualustasta

vesi-puutarha-vesiväylä-vesi-kaasutakka-valaistus-grillausalue

Tämä puutarha on hyvä idea vesieliöille. Vesi “lähtee” korotetusta sängystä ja muodostaa virran seinän ympärille. Yhdistelmä vapaasti seisovan kaasutakan kanssa luo nuotion tunnelman omaan takapihaasi.

Visuaalinen yhteys taloon tai huvimajaan virran kautta

vesi-puutarha-puro-huvimaja-luonnonkivi-vihreä-nurmikko

Pitkät ja kapeat purot sopivat täydellisesti eri paikkojen tai tasojen yhdistämiseen visuaalisesti puutarhassa. Luonnonkivestä rakennettu puro voidaan koristaa kivillä luonnollisemman ilmeen saavuttamiseksi.

Vesi puutarhassa – seisova vesikanava 

vesi-puutarha-puro-pieni-valkoinen-tulppaanit-kivi-laatat-sora

Suurin osa puroista on täytetty juoksevalla vedellä, mutta jotkut ovat edelleen lammen näköisiä ja yhtä kiehtovia. Seisova vesi on kuin peili, joka heijastaa kasveja ja taivasta vieressä ja antaa käsityksen enemmistöstä.

Vesiputous portaittain virtaa puroon

vesi-puutarha-virta-vesi-portaat-lampi-silta-korotetut vuoteet

Jos haluat yhdistää virran vesiputoukseen, tähän tarkoitukseen soveltuu portaikkoinen rakenne. Jos vesiallas estää tien taloon, voidaan asentaa levy, joka toimii siltana.

Piilota virran reuna kasveilla

vesi-puutarha-virta-kasvit-liljatyyny-lampi-silta

On yhtä mukavaa, kun virran käyrät ovat piilossa pensaiden ja kasvien kanssa ja luovat siten seikkailutunnelman. Puutarhan vesi näyttää siltä, ​​että kasvit kasvavat juuri siinä.

Vesikourun muotoinen puro – moderni puutarha

vesi-puutarha-kapea-vesikanava-puinen terassi-sohvatyynyt

Tässä modernissa huvimajassa, jossa on lattialaatat, on hyvin kapea virta keskellä. Se toimii erottimena puoliksi, valaistaan ​​illalla sisäänrakennetuilla kohdevaloilla ja virtaa ulos valkoiseen astiaan. Koko koostumus muistuttaa Egyptiä ja sopii kaikille, jotka pitävät afrikkalaisesta tyylistä.

Istuta vesililjoja puutarhaan

vesi-puutarha-kuilu-vesililja-istutus-kukat-lehdet

Voit istuttaa lumpeita puutarhan juoksevaan tai seisovaan veteen. Ne ovat kauniita vuotuisia vesikasveja, joissa on vihreät lehdet ja eriväriset kukat, joista valkoiset ja vaaleanpunaiset lumpeet ovat suosituimpia. Ne kukkivat yleensä kesäkuusta heinäkuuhun.

Koristele kapea vesiväylä mosaiikilla

vesi-puutarha-pieni-virta-moderni-suunnittelu-vihreä-nurmikko

Tässä purossa on suihkulähde kummallakin puolella ja se on sisustettu kuin mosaiikki. Voit kehittää tätä ajatusta edelleen veistämällä värikkäitä kiviä tai lasipaloja haluamaasi kauniiseen mosaiikkiin.

Moderni virta ympäri taloa

vesi-puutarha-vesiväylä-kohotetut vuoteet-sora-lattialaatat

Vesiväylä soveltuu yhtä hyvin moderniin arkkitehtuuriin ja on mukava lisä laajaan kotiin. Tässä purolla ja puutarhapolulla on sama käyrä ja ne ovat sopusoinnussa keskenään.

Moderni puutarhasuunnittelu – vettä puutarhassa

vesi-puutarha-moderni-vesiväylä-ruokailutila-suuret laatat

Jos haluat puutarhaan epätavallisen muotoilun, epätyypilliset muodot sopivat sinulle. Maan alla oleva puro voi muuttaa puutarhan ruokailutilasta niemimaan. Eri kokoiset geometriset muodot ovat nykyaikaisia ​​ja edustavat tyylikästä muotoilua.

Juokseva vesi puutarhassa – koristeellinen kuilu

vesi-puutarha-kouru-puutarha-sohva-pistorasia-sora

Virtaava vesikanava voidaan asentaa eri korkeuksiin. Jos haluat vesiputousvaikutelman ja voimakkaan äänen, korkeampi vatsa on parempi sinulle. Jos haluat vain kuulla lempeän nurinan, veden pitäisi virrata virrasta alemmalta korkeudelta vesialtaan.

Moderni puutarha, jossa on betonilaattoja, vesistöjä ja virta

vesi-puutarha-vesiväylä-valkoinen-betoni-laatta-vesi-ominaisuus

Rinteessä oleva puutarha voidaan helposti suunnitella eri tasoille. Eri korkeudet tekevät siitä täydellisen vesipeleihin. Myös puro on mahdollista täällä, koska puutarhan vesi voi jopa virrata jyrkkää pintaa pitkin yksin.

Kaareva virta kauniilla muotoilulla

vesi-puutarha-kaareva-vesi-ominaisuus-stream-tiiliseinä

Tämä vesistö on rakennettu hieman korkeammalle ja suunniteltu siten, että siellä on vielä tilaa korotetulle vuoteelle kasveille tai kukille. Tiiliseinä on sovitettu virran reunaan ja jättää vaikutelman, että vesi nousee siitä.

Kaareva vesistö, jossa kiviä veden alla

vesi-puutarha-vesiväylä-maisemointi-suuri puutarha-alue

Puutarhan vesi voidaan koristaa kivillä, jotka muistuttavat luonnollista virtaa. Jokaisesta ateriasta puutarhassa tulee miellyttävä kokemus lähellä luontoa.

Previous Post
Keratiinihoito hiuksille – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yhdellä silmäyksellä!
Next Post
Leikkaa oleander: Vaiheittaiset ohjeet ja kuva eri leikkausmuodoista