15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

10 vinkkiä puutarhan suunnitteluun: muodosta harmoninen kokonaisuus

Vinkkejä-puutarhan suunnittelu-yksityisyyden suoja-valaistus-allas-puutarhakalusteet-puinen pergola Puutarhan suunnittelu ei ole helppo tehtävä. Kuitenkin henkilökohtaisten mieltymysten ja halun istuttaa yksi tai toinen kasvi lisäksi on parempi kysyä neuvoa ammattilaiselta. Mutta jos haluat suunnitella oman puutarhan itse ja haluat käyttää luovaa näkemystäsi harmoniasta, tarjoamme sinulle muutamia Vinkkejä puutarhan suunnitteluun.

Vinkkejä puutarhan suunnitteluun: Matalakasviset kasvit etualalla

Vinkkejä-puutarha-suunnittelu-kukat-värikäs-nurmikko-väri-kukka-matto

Uutta aluetta suunniteltaessa on parasta aloittaa istuttamalla korkeampia kasveja, jotka toimivat alempien lajien taustoina. Esimerkiksi vihreä bambuaita tai koristeluumut ovat erinomaisia ​​vaihtoehtoja “kehykseksi” pienemmille kasveille.

Vinkkejä puutarhan suunnitteluun: värillinen ympyrä

vinkit-puutarha-design-tulppaanit-vaaleanpunainen-planter-bowl-etupiha

Värivalinta vastaa luonnollisesti omaa makuasi. Mutta kun on kyse inspiraatiosta, voit kokeilla jotain väripyörää. Tämä työkalu on hyödyllinen välttääksesi ärsyttäviä virheitä väriyhdistelmissä. Se antaa sinulle hienoja ideoita ja näyttää, mitkä värit “toimivat yhdessä” ja mitkä eivät todellakaan sovi yhteen.

Aseta aksentti

vinkit-puutarha-design-daaliat-sekoitetut

Kun muodostat keskipisteitä ja suuria katseenvangitsijoita puutarhaan, sinun on valittava sellaiset kasvit, jotta mahdolliset ristiriidat muiden koostumuksen elementtien kanssa vältetään. Toisin sanoen, valitse joko upeat korostuskasvit alueen keskelle tai korkeat kuuset puutarhan eristäytyneeseen nurkkaan. Tärkeintä ei ole liioitella, koska toinen painopiste voi vain heikentää vaikutelmaa koko sävellyksestä.

Suunnittele puutarha vuodenajan mukaan

Vinkkejä-puutarhan suunnittelu-puinen pergola-rock garden-moderni-yksityisyyden suoja

Vuodenaikoja tulee ja menee, mutta puutarhan on aina näytettävä hyvältä, eikö niin? Kyllä, on myös mahdollista nauttia kasvien vaihtelevista väreistä ympäri vuoden. Älä kiellä itseltäsi tätä nautintoa, mene läheiseen puutarhakeskukseen ja kysy ikivihreistä kasveista, jotka ilahduttavat silmäsi ympäri vuoden. Jos yhdistät ikivihreät kasvit lehtipuihin, et vain tee puutarhastasi monipuolisempaa, vaan annat sille myös erilaisia ​​värejä ja muotoja. Et varmasti koskaan tule katumaan sitä!

Vinkkejä puutarhan suunnitteluun: Trendejä vastaan

Portaiden asettaminen puutarhaan luonnonkivikukat kasvavat pensaat harmoninen kokonaisuus

Puutarhakeskuksen kasvit on yleensä ryhmitelty ja järjestetty tietyn symbolin mukaan. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että puutarhassa istutettaessa olisi noudatettava tätä periaatetta. Esimerkiksi kivipuutarhakasveja voidaan istuttaa suuriin halkeamiin puutarhan sisäosassa. Voit kasvattaa hedelmäpuita värillisten reunojen takana tai jättää ne levitetyiksi, jotta voit yrittää luoda graafisia kuvia.

Vain paras

Etupuutarhaideoita-kasveja ja kukkia koristavia nurmikonhoitovinkkejä

Kun ostat uusia kasveja erikoisliikkeestä, katso ensin niitä erittäin huolellisesti ja valitse sitten vain paras ja terveellisin niistä, joista pidät. Huomaa, että niissä ei ole merkkejä taudeista tai minkäänlaisista vahingoista. Varmista, että laitoksen etiketti sisältää selkeitä ja helposti luettavia tietoja. Jos sinulla on epäilyksiä tietyn kasvin suhteen, ota toinen.

Kiipeilykasvit

puutarha talon sisäänkäynti kiipeilyruusut puutarhaideat kasvit kukkivat

Kiipeilykasvien viljely on hämmästyttävä tapa tehdä paljaista seinistä tai seinistä mukavampia ja viihtyisämpiä. Täällä voit antaa mielikuvituksellesi vapauden – voit lisätä pystysuuntaisia ​​aksentteja tai koristella vanhoja hedelmäpuita kiipeilykasveilla.

Hyvän suunnittelun edut 

Puutarhametsän kaltaiset pensaat, pikkukivistä valmistetut puutarhapolut

Ennen pienen puun ostamista ja istuttamista on hyvä selvittää, minkä kokoiseksi puu kasvaa, kun se on täysin kehittynyt. Muuten voi ilmetä ongelmia: puutarhaasi jonkin aikaa koristanut ruukkukasvi voi varjostaa monia muita kasveja muutamassa vuodessa. Tämä muuttaisi koko sävellyksen luonnetta.

Puutarhan suunnittelu: valitse oikea maaperä

Puutarhapolut vihreä ruoho kukkapenkit-luo rinteille

Kasvien valinta on epäilemättä erityisen tärkeä, mutta sopivia olosuhteita niiden kehittymiselle ei myöskään pidä aliarvioida. Esimerkiksi atsaleiden ja alppiruusujen naapurusto voi näyttää houkuttelevalta, mutta ne voivat kuolla, jos maaperä on liian kalkkipitoista. Tai jos haluat kasvattaa Gunneraa (mammutin lehtiä) kuivassa maaperässä, se kärsii varmasti. Sen kehitys hidastuu, lehdet pysyvät pieninä eivätkä täysin kehity.

Yksityisyyden aita, joka on valmistettu elävistä kasveista puutarhan suunnitteluvinkkejä

Kasvien, joista pidät, on oltava kestäviä. Jos haluat nauttia sen viehätyksestä monta vuotta, sinun pitäisi viettää paljon aikaa puutarhassa, koska puutarhanhoito vie tietysti aikaa ja rahaa.

Sopivat muodot

taiteellisesti suunnitellut-kukat-sängyt-tulppaanit-kevään värit puutarhassa

Eri muotoja voidaan yhdistää harmonisesti puutarhassa tai luoda kontrastia. Esimerkiksi kirjapuun kruunu, joka on huolellisesti muotoiltu saksilla ja jolla on kupolin muoto, voidaan asettaa vastakkain agaven arkkitehtonisen muodon kanssa ja yhdistää harmonisesti maitokukan pehmeisiin kuvioihin.

Toivomme yllä esitettyä Vinkkejä puutarhan suunnitteluun voi auttaa sinua tekemään ulkoalueestasi kauniimman ja viihtyisämmän. Toivotamme sinulle hauskaa!

Nauti kukkivasta puutarhasta

Luo puutarha-ale-muotoilu värikäs kukka-tuoksuva sänky

Kiipeilykasvit ovat kohokohta

Puinen pergola puutarhassa koristeena kiipeilykasvien tuelle

Arcade-kiipeilylaitoksen tuki Kaarimainen rakennus Albert Kahn-park

Idea yksityisyyden suojaamisesta elävien kasvien kanssa

Järjestä istuinalue puutarhaan. Yksityisyyden suoja pensaskasvien kärjillä

Alhaiset kukat, jotka kasvattavat sänkyä, antavat vinkkejä puutarhan suunnitteluun

Puutarhasuunnittelun kukkapenkki luo joen sinisistä ja valkoisista kukista

kevätpuutarhan suunnittelu värivinkit kasvien tyypit värikkäitä kukkia

matala- ja korkeakasvuiset kasvilajit Värivinkit suunnittelua varten

Pyöreät kukkapenkit, joissa on reunakivi-kärkiä puutarhassa

Puutarhan suunnittelu puilla ja korkeilla pensailla - ideoita ja vinkkejä

Puutarhasuunnittelun kukkapenkit värikkäitä harmoninen kokonaisuus

Previous Post
Puutarhasuunnittelu – 107 kuvaa, kauniita puutarhaideoita ja tyylejä
Next Post
Kymmenen parasta kardiolaitetta tehokkaaseen kestävyysharjoitteluun kuntosalilla!