15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Japanilaisen veriruohon istuttaminen puutarhaan – tulipunainen aksentti

japanilainen veriruoho puutarhassa sänky-vihreä-kasvi-kivet-koristelu-kaunis

Sana “veri” ei todellakaan herätä parhaita ideoita. Tänään haluaisimme kuitenkin esitellä teille houkuttelevan kasvin, jonka kanssa yhdistätte tästä lähtien sanan johonkin miellyttävämpään. Se on vaikuttava japanilainen veriruoho (I.mperata cylindrica). Etsitkö vielä koristekasveja, joiden kanssa haluat suunnitella modernin puutarhan tai korostaa kukkapenkkiä, olet nyt löytänyt täydellisen vaihtoehdon. Tehdas Japanilainen veriruoho puutarhassa, luoda todellinen kohokohta.

Japanilainen veriruoho puutarhassa – ulkonäkö

japanilainen veriruoho puutarhassa lampi-suunnittelu-kävelysilta-puu-koristeellinen ruoho

Japanilaiselle veriruohalle on ominaista pystysuora muoto ja joustavat lehdet, jotka heiluvat hellästi tuulessa ja tarjoavat mielenkiintoisen tekstuurin puutarhassa. Sitten on punainen väri. mikä tekee japanilaisesta veriruohasta erityisen havaittavan puutarhassa. Jos olosuhteet ovat täydelliset, kasvi lisääntyy ja leviää itsestään.

Japanilainen veriruoho puutarhassa – värimuutokset

japanilainen veriruoho puutarhassa rockery-plant-sora-sora-koristeellinen ruoho aksentti

Japanilainen veriruoho puutarhassa alkaa kasvaa keväällä. Alussa lehdet ovat vielä vihreitä, mutta yhtä houkuttelevia. Ajan myötä väri alkaa lehtien kärjistä ja leviää edelleen alaspäin. Koko homma kestää syksyyn asti. Kesällä voit kuitenkin nauttia puolivärisistä ruohoista, kun taas syksyllä ne ovat kauden väristä riippuen tulipunaisia.

Kastelu

japanilainen-veriruoho-puutarha-mäki-idea-koriste-ruoho-yhdistelmä-kukka-pastelli-sininen

Aluksi on erityisen tärkeää, että ruoho kastellaan säännöllisesti, jotta voidaan muodostaa terve ja vakaa juuripallo. Mutta veriruoho on myös muuten vettä rakastava kasvi. Japanilaisen veriruohon maaperän puutarhassa tulee aina olla riittävän kosteaa, mutta ei liian märkää.

Lattia

japanilainen veriruoho-puutarha-väri-aksentti-puutarha-suunnittelu-luonnollinen optiikka

Tämän saavuttamiseksi japanilainen veriruoho tarvitsee puutarhassa hyvin valutetun maaperän, jossa ei ole vettä. Esimerkiksi savipohjainen maaperä on hyvin vettä varastoiva ja vaikeuttaa ruohon kasvua. Se voi jopa aiheuttaa juurien mätänemisen ja kasvin kuoleman.

Sivu

japanilainen veriruoho-puutarha-syksy-värit-lehdet-keltainen-punainen-koriste-ruoho-puisto-design

Voit välttää maaperän ja siten myös kasvien nopean kuivumisen valitsemalla paikan osittain varjossa. Paikka puiden alla tai idässä tai kaakossa sopii tähän. Tällä tavalla takaat, että japanilaisella veriruoholla on ihanteelliset olosuhteet puutarhassa ja että nautit siitä monivuotisena kasvina pitkään.

Yhdistä veriruoho muihin kasveihin

japanilainen veriruoho-puutarha-sänky-raja-koriste-pensas-sora-koristelu

Japanilainen veriruoho puutarhassa näyttää erittäin hyvältä yhdessä kaikkien kasvien ja kukkien värien kanssa. Olitpa keskellä vihreitä kasveja tai värillisten kukkivien kukkien värinä, ruoho näyttää upealta missä tahansa ympäristössä.

Koristele kukkapenkit

japanilainen veriruoho-puutarha-raja-köynnös-maanpäällinen

Hyvä idea on käyttää japanilaista veriruohoa puutarhassa kaljuille paikoille. Jos sinulla on esimerkiksi pieni vuode kiipeilykasveja, voit peittää kasvien edessä olevat vapaat alueet ruoholla. Jopa korkeammat pensaat tai jopa puut voidaan kehystää tällä kauniilla kasvilla. Näin voit piilottaa paljaat rungot ja saada rehevämmän sängyn.

Suuret vuoteet japanilaisella veriruoholla

japanilainen veriruoho-puutarha-ryhmä-kasvit-talo-julkisivu-puutarha-polku-päällystyskivi

Japanilainen veriruoho näyttää myös erittäin hyvältä puutarhassa suuremmissa ryhmissä. Koska se ei kasva kovin korkealle, voit istuttaa suuria alueita ilman, että puutarha näyttää epäpuhtaalta. Tämän vaihtoehdon erityisen hyödyllinen etu on, että huolto on erittäin vähäistä.

Raja

japanilainen veriruoho-puutarha-puutarha-sänky-idea-maa-kansi-kasvi

Japanilainen veriruoho puutarhassa kasvaa noin 45 cm korkeaksi. Tämä tekee siitä täydellisen sängyn reunatukseen ja tekee siitä myös luonnollisemman. Koska muoto ja koko eivät muutu, säännöllistä leikkausta ei tarvita. Periaatteessa voit sanoa, että istutat ruohon ja jätät sen melkein itsellesi.

Koristele puutarhalampi

japanilainen-veri-ruoho-puutarhassa-puutarha-lampi-istutus-idea-saniaiset

Puutarhalampi tarjoaa täydelliset elinolot monille eri kasveille. Monista muunnelmista huolimatta voi olla tylsää havaita vain vihreää väriä lammen alueella. Sitten sinun pitäisi tietää, että puutarhalampi on myös loistava paikka japanilaiselle veriruohalle puutarhassa. Ja saat kirkkaan punaisen värin aksentin, mikä näkyy myös vedessä.

Luo kuvioita

japanilainen-veriruoho-puutarha-idea-vihreä-ryhmä-lampi-maisema

Muiden vihreiden ruohojen keskellä japanilaista veriruohoa voidaan käyttää upeasti puutarhassa kuvioiden ja muotojen luomiseen. Luo esimerkiksi ympyrä tai mikä tahansa muu kuvio ja katso, miten se eroaa yhä enemmän vihreästä ympäristöstä vuoden aikana värin muuttuessa.

Veriruoho kattilassa

japanilainen-veriruoho-puutarha-kukkaruukku-yksittäinen kasvi-terassi-parveke-suunnittelu

Pidätkö japanilaista veriruohoa erittäin kauniina puutarhassa, mutta et omista puutarhaa? Koristele sitten parveke kauniilla kasvilla. Valitse kukkaruukulle väri, joka todella näyttää punaiset lehdet. Tällä tavalla voit myös koristaa puutarhan tai terassin.

Talvihoito

japanilainen-veriruoho-puutarha-imperata-cylindrica-hopea-harmaa-kasvisekoitus

Kuten jo mainittiin, on erityisen tärkeää aloittaa kastelu. Kun kasvi on kasvanut, se ei vaadi erityistä ja monimutkaista hoitoa. Ensimmäisenä talvena japanilainen veriruoho tarvitsee kuitenkin puutarhassa suojaa ollakseen turvallisella puolella. Voit helposti tehdä sellaisen. Peitä kasvi paksulla lehtikerroksella. Vaihtoehtoisesti myös kuusen oksat sopivat.

ruohon leikkaaminen

japanilainen veriruoho-puutarha-väri-lehdet-punainen-rakenne

Leikkaus tehdään vasta keväällä. Sen jälkeen voit leikata lehdet takaisin maahan. Sen jälkeen voit levittää kompostia tai lannoitetta sen päälle. Leikkaa japanilaista veriruohoa puutarhassa, mutta ei koskaan syksyllä.

Täydellinen puutarhan suunnittelu

japanilainen veriruoho puutarha tulinen punainen kasvi syksy pensaat tausta

Joten, kuten näette, on olemassa useita tapoja käyttää veriparturia. Riippumatta siitä, korostatko sen yhtenä kasveina vai yhdistätkö sen eri kasveihin toisen sängyn keskellä, löydät varmasti nopeasti täydellisen paikan ainutlaatuiselle japanilaiselle veriruoholle puutarhassa.

Previous Post
Vihannesten kerääminen omasta puutarhasta: hyödyllisiä vinkkejä aloittelijoille
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!