15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Nämä 7 pensasta kukkivat koko kesän ja ilahduttavat silmää!

Monivuotisten ja maaperän lisäksi kukkivat pensaat ovat tärkeä osa monipuolista ja houkuttelevaa puutarhasuunnittelua. Paitsi että ne antavat maisemalle muodon ja rakenteen, ne myös lisäävät väriä puutarhaan ja houkuttelevat perhosia ja muita pölyttäjiä. Tässä esittelemme sinulle kauneimmat pensaat, jotka kukkivat upeasti koko kesän ja ilahduttavat kasvien ystäviä ja mehiläisiä.

Buddleia / perhonen pensas: kukinta heinäkuusta lokakuuhun

Buddleia on pitkäkukkainen pensas

Perhonen pensas (Buddleia davidii) on kesällä kukkiva pensas, jossa on pystysuora, löysästi ulottuva tapa ja vaikuttavia kukkia, mutta sillä on sekava maine. Se on helppo hoitaa ja tuottaa näyttäviä kukkapiikkejä koko kesän. Buddleiaa on monia lajikkeita monissa kukkien väreissä, mukaan lukien violetti, vaaleanpunainen, keltainen, valkoinen ja monivärinen. Ja kuten nimestä voi päätellä, tämä pensas tunnetaan perhosten magneetina. Punaiset kukat perhonen pensaat jopa houkutella hummingbirds Amerikassa.

Kasvitieteellinen nimi: Buddleia davidii

Sijainti: aurinko osittain varjoon

Korkeus: vaihtelee lajikkeesta riippuen

Perhonen pensaita viljellään monien eri puutarhanhoitotarpeiden mukaan. Jotkut voivat kasvaa jopa 4 metriä korkeiksi ja muodostaa erittäin suuria kukkapiikkejä, kun taas toiset ovat suhteellisen pieniä. Kasvitieteilijä Adam Buddle (jonka mukaan kasvi nimettiin) toi perhoslilan ensimmäistä kertaa Englantiin Aasiasta vuonna 1774..

Perhonen pensas kukkii koko kesän

Mutta vaikka monet ihailevat perhospensasta kirkkaista kukistaan ​​ja pitkästä kukinta -ajastaan, sillä on yhtä paljon vastustajia. Sitä pidetään invasiivisena kasvina monilla Yhdysvaltojen alueilla – sellainen, joka ei luonnollisesti kasva tietyllä alueella, mutta on niin laajalle levinnyt, että se syrjäyttää alkuperäisiä kasveja. Monet kasviasiantuntijat varoittavat, että invasiiviset kasvit ovat ongelmallisia, koska ne voivat muuttaa ekosysteemejä ja vahingoittaa olemassa olevaa kasvistoa ja eläimistöä. Vaikka se ei ole invasiivinen kaikkialla, perhonenlila on saanut huonon räpin. Useat Yhdysvaltojen osavaltiot ovat nyt luokitelleet sen haitalliseksi rikkaruohoksi.

Buddleia on pensas, joka kukkii kesällä

Perhonen pensas on istutettava varoen ja vasta kun olet valmis poistamaan kukkapäät ajoissa välttääksesi siementen leviämisen. Vaikka on olemassa monia suosittuja Buddleia -lajikkeita, mukaan lukien ‘Musta yö’ (Kukkien väri: tumman violetti) ja Pink Delight (Kukkien väri: vaaleanpunainen), mutta uudemmat, ei niin voimakkaat lajikkeet saavat yhä enemmän suosiota. Esimerkiksi:

 • Buddleia x ‘Blue Chip’ on pienikokoinen lajike, 90-180 cm korkea.
 • Buddleia ‘Miss Violet’ on toinen vapaasti kukkiva, kompakti lajike, joka kasvaa 120–150 cm korkeaksi ja leveäksi.
 • Muut hybridikannat, jotka kasvatettiin siemenettömiksi, ovat ‘Asian Moon’, ‘Ice Chip’ ja ‘Violetti usva’.

Hortensiat: kukinta kesäkuusta syyskuuhun

valkoiset kukkivat hortensiat modernissa puutarhassa

Hortensiat (Hydrangea spp.) Ovat olleet suosittuja puutarhakasveja vuosikymmenien ajan. Hänen kukkansa ovat nyt eri värejä, mukaan lukien kirkkaan sininen, syvänpunainen ja vaaleanvihreä. Joillakin hortensioilla on suuret, pallomaiset kukat, kun taas toisilla on pienempiä, tasaisempia ja herkempiä kukkia. Lehdet vaihtelevat myös lajista riippuen, ja nämä monipuoliset pensaat menestyvät myös vähemmän ravinteikkaissa paikoissa, kuten hiekkarannikolla ja varjoisissa metsissä. Jotta hydrangea -pensaat saisivat aikaa kehittää terveen juurijärjestelmän ennen niiden kukintaa, on parasta istuttaa ne syksyllä tai varhain keväällä. Istutetut hortensiat kasvavat nopeasti, keskimäärin 60 cm tai enemmän vuodessa.

vaaleanpunainen kukkiva hortensia kesällä

Kukintojen muodosta riippuen erotetaan pallohortensiat, levyhortensiat ja panicle -hortensiat. Suosituimpia hydrangea -lajikkeita, joilla on pitkä kukinta -aika kesällä, ovat:

 • the Endless Summer® -hortensia “The Original” ja kaikki saman nimisen ryhmän lajikkeet, kuten Twist’n Shout ‘ (vaaleanpunainen), ‘Morsian’ (puhdas valkoinen) ja ‘Kesärakkaus’ (vadelma punainen)
 • Pallohortensia ‘Annabelle’ (Hydrangea arborescens) – kukan väri valkoinen
 • Panicle -hortensia ‘Limelight’ (Hydrangea paniculata) – kukan väri aluksi vihertävä, myöhemmin valkoinen
 • Pallohortensia ‘Snowball’ ® (Hydrangea macrophylla) – kukan väri valkoinen
 • Panicle hydrangea ‘Grandiflora‘(Hydrangea paniculata) – kukan väri valkoinen
 • Pallohortensia ‘Tovelit’ (Hydrangea macrophylla) – kukan väri vaaleanpunainen

Pallohortensia ‘Annabelle’

Pallohortensia 'Annabelle' - Hydrangea arborescens

Puutarha hibiscus / hibiscus: kukinta kesäkuusta syyskuuhun

Hibiscus syriacus lumoaa kukkineen heinäkuusta pitkälle syksyyn

Tuo puutarhaan Välimeren tunnelmaa tällä kauniilla kesällä kukkivalla pensaalla! Puutarha hibiscus, joka tunnetaan myös nimellä puutarha hibiscus, lumoaa heinäkuusta pitkälle syksyyn upealla kukkien näytöllä. Värivalikoima vaihtelee lajikkeesta violetista ja vaaleanpunaisesta valkoiseen ja punaiseen.

Kasvitieteellinen nimi: Hibiscus syriacus

Sijainti: aurinko osittain varjoon

Korkeus: 150-200 cm

Hibiscus syriacus 'Red Heart' -kukassa on valkoisia kukkia, joiden keskipiste on punainen

Suosituimpia puutarhahaukan lajikkeita, jotka kukkivat koko kesän, ovat:

 • ‘Punainen sydän’ (valkoiset kukat punaisella keskellä)
 • ‘Blue Bird’ / ‘Oiseau Bleu’ (sininen violetti)
 • ‘Woodbridge’ (vaaleanpunainen)
 • ‘Hamabo’ (vaaleanpunaiset kukat punaisella keskipisteellä)
 • ‘Marina’ (tummansininen)

Abelie: kukinta kesäkuusta lokakuuhun

kukkivat pensaat kesällä

Abelia (Abelia x grandifolia) on hybridi, joka on kehitetty luonnonvaraisista lajeista Abelia chinensis ja Abelia uniflora, ja se voi olla joko lehtipuu tai ikivihreä pensas sen mukaan, kuinka lämmin ilmastoalueesi on. Sillä on yleinen pallomainen tapa ja kasvaa melko hitaasti.

Kasvitieteellinen nimi: Abelia x grandiflora

Sijainti: aurinko osittain varjoon

Korkeus: 150-300 cm 

Abelie - pensas kukkii monta viikkoa kesällä

Pensas kukkii monta viikkoa kesällä ja muodostaa monia pieniä vaaleanpunaisia ​​kukkia, jotka ovat suosittuja perhosten, mehiläisten ja kimalaisten keskuudessa. Syksyllä lehtien väri muuttuu pronssiseksi, punaiseksi tai violetiksi lajikkeesta riippuen.

Pensas on kelta-vihreä lehtineen ja muodostaa vaaleanpunaisia ​​kukkia heinäkuusta lähtien

Erityisen mielenkiintoinen ulkonäkö on Abelia x grandiflora ‘Francis Mason’. Pensas esittelee itsensä kelta-vihreillä lehdillä ja muodostaa vaaleanpunaisia ​​kukkia heinäkuusta lähtien.

Sormipensas: kukinta kesäkuusta lokakuuhun

keltainen kukinta pieni pensas, jonka kukinta -aika on kesä

Sormipensas on kompakti, kukkiva pensas, jossa on sinivihreät lehdet. Siitä tulee noin 60-120 cm korkea ja hieman leveämpi. Kesällä se kukkii näyttävillä, viiden terälehden kukilla useita viikkoja. Optimaalisen kukinta -ajan saavuttamiseksi pensaan tulisi olla aurinkoisella paikalla, vaikka se voi sietää myös varjoa. Leikkaus muotoilua varten on tehtävä myöhään talvella.

Kasvitieteellinen nimi: Potentilla fruticosa

Sijainti: aurinko osittain varjoon

Korkeus: lajikkeesta riippuen

Sormipensas kukkii pitkään kesällä

Viiden terälehden kukat ilmestyvät kesäkuussa ja kukkivat ensimmäiseen pakkaseen saakka. Ne ovat ulkonäöltään hyvin samanlaisia ​​kuin serkkunsa, mansikat (Fragaria spp.). Eri lajikkeilla on eri kukkien värit ja korkeudet. Tässä muutamia esimerkkejä:

 • Abbotswood– valkoinen kukinta, 80-100 cm korkea
 • Potentilla fruticosa Princess® – ruusukukka, korkeus 50-80 cm
 • ‘Danny Boy’ – vaaleanpunainen, korkeus 120-150 cm
 • ‘Kesäkasa’ – keltainen, korkeus 80-100 cm
 • ‘Kulta tähti’ – keltainen, korkeus 70-90 cm
 • ‘Pinkki nainen– vaaleanpunainen, korkeus 60-80 cm
 • ‘Punainen ässä’ – oranssi-punainen, korkeus 45–55 cm
 • ‘Kultainen matto’ / ‘kullatyyny’ – keltainen, korkeus 40-50 cm
 • ‘Manchu’ – valkoinen, korkeus 30-50 cm

Pitkät kukkivat ruusut

Pensasruusut, joilla on pitkä kukinta kesällä

Ruusu on kesän kukinta, koska useimpien ruusulajikkeiden pääkukinta -aika on kesä- ja heinäkuussa. Mutta on myös ruusuja, jotka kukkivat useammin, tuottavat kukkia kukkien jälkeen koko kesän ja jopa väsymättömästi silmuja ensimmäiseen pakkaseen asti. Tässä on joitakin ruusutyyppejä, joilla on erityisen pitkä kukinta -aika:

 • Pensasruusu ‘Angela’: Kukinta -aika kesä -syyskuu, korkeus 80-120 cm, kukan väri vahva vaaleanpunainen
 • Maanpäällinen ruusu ‘Ballerina’: Kukinta kesäkuusta syyskuuhun, kasvun korkeus 60-100 cm, kukan väri valkoinen-vaaleanpunainen
 • Pensasruusu ‘Ghislaine de Feligonde‚: Kukinta -aika touko -syyskuu, korkeus 150-200 cm, kukan väri kermanvalkoinen tai aprikoosi
 • Pensasruusu ‘Rose de Resht’: Kukinta kesä -syyskuussa, korkeus 90-120 cm, kukan väri kirkkaanpunaisesta violettiin
 • Floribunda ruusu ‘Rotilia’ ®: Kukinta kesäkuusta lokakuuhun, korkeus 50-80 cm, kukan väri kirkkaan karmiininpunainen
 • Pensasruusu ‘Lumikki’ ®: Kukinta kesä -syyskuussa, korkeus 100-120 cm, kukan väri lumivalkoinen
 • Floribunda ruusu ‘Sommerwind’ ®: Kukinta kesäkuusta lokakuun alkuun, kasvun korkeus 40-60 cm, kukan väri vaaleanpunainen

Maanpäällinen ruusu ‘Ballerina’ 

Maaperäruusulla Ballerina on pitkä kukinta -aika

Partakukka: kukkii heinäkuusta syyskuuhun

sininen kukkiva pensas kesällä

Partakukka (Caryopteris x clandonensis) näyttää ensi silmäyksellä monivuotiselta, mutta itse asiassa se on pensas, koska se on puumainen pohjassa. Kasvi on peräisin Englannista 1930 -luvulla C. incanan ja C. mongholican vahingossa tapahtuneesta risteyksestä ja on sittemmin kasvatettu useisiin suosittuihin lajikkeisiin.

Kasvitieteellinen nimi: Caryopteris x clandonensis

Sijainti: aurinko osittain varjoon

Korkeus: 80-100 cm

Partakukka on pensas, joka kukkii koko kesän

Partakukka on yksi kauneimmista kesän kukistajista. Sen tuoksuvat, mettärikkaat kukat houkuttelevat myös perhosia, mehiläisiä ja muita hyödyllisiä hyönteisiä. Kompakti kasvu ja hopeanharmaa lehtien väri tekevät partakukasta hyvän valinnan myös pieneen puutarhaan. Lajikkeet, joilla on pisin kukinta -aika, ovat ‘Ferndown’, ‘Blauer Spatz®’ ja ‘Pink Perfection’.

Ihannetapauksessa kasvi tulisi istuttaa keväällä tai syksyllä, jos alueesi ei jää liian kylmäksi. Clandonensis -hybridit kasvavat tyypillisesti 45–75 cm vuodessa. Kun puutarhakasvi on perustettu, se tarvitsee hyvin vähän vettä. Varmista vain, että partakukat ovat vain osittain kestäviä.

Mitkä maanpeitteet kukkivat koko kesän? Pitkäkukkaiset kasvit, joilla on erityinen viehätys

Mitkä parvekekukat kukkivat pisimpään? 25 pysyvää kukintoa kylpyammeille ja kukkalaatikoille

Kestävät, kesällä kukkivat monivuotiset kasvit, joita kannattaa ehdottomasti harkita

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!