15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Suunnittele puutarhan nurmikon reuna – valikoima materiaaleja

nurmikon reunus-puutarha-kumi-kukkapenkki-pikkukivi-koriste

Nurmikko on tärkeä alue puutarhassa. Sen pitäisi aina näyttää hyvin hoidetulta, jotta puutarha yleensä näyttää houkuttelevalta. Koska tämä leviää myös nopeasti, on kuitenkin asetettava rajat, jotka erottavat sen vuoteista. Nurmikon reunat ovat erittäin sopivia tähän tarkoitukseen. Meillä on hienoja esimerkkejä suunnittelusta Nurmikon reuna puutarhassa valmisteltu sinulle, sekä valikoima materiaaleja, joita käytetään usein siihen. Valitse mikä tahansa vaihtoehto puutarhasi suunnitteluun ja luo siisti puutarha.

Suunnittele nurmikon reunat puutarhassa ja kukkapenkit

nurmikon reunus-puutarha-moderni-pyöreä-pallot-koristelu-luonnonkivi-puu-terassi

Mutta ei vain nurmikko voi tunkeutua sänkyyn. Jos suunnittelet kahta aluetta, eli nurmikkoa ja istutusta, muista, että koristekasvit ja kukat voivat myös kasvaa puutarhan nurmikon reunan yli ajan myötä. Visuaalisesti se ei välttämättä ole houkuttelevaa. Tämä voi kuitenkin vahingoittaa kasveja nurmikon leikkaamisen aikana, etkä todellakaan halua sitä. Jätä riittävästi tilaa ensimmäisen kasvirivin ja reunan väliin.

Englantilainen nurmikonreuna puutarhassa

nurmikonreuna-puutarha-idea-englanti-ilman-sängynreunaa

Jos pidät puutarhan luonnollisesta ulkonäöstä, englantilainen nurmikonreuna on oikea vaihtoehto sinulle. Täällä ei käytetä sängyn reunoja tai vastaavia. Sen sijaan nurmikko sulautuu suoraan sänkyyn. Niin kaunis kuin tämä puutarhan nurmikon reunan muunnelma on, tämän muodon säilyttäminen on monimutkaisempaa kuin muiden vaihtoehtojen kanssa. Raja on uusittava tai muotoiltava muutaman viikon välein. Tätä tarkoitusta varten nurmikko oli lähes katkaistu. Suoralla sängyllä tämä voidaan tehdä nopeasti muutamalla työkalulla.

Pistä nurmikon reuna

nurmikon reunus-puutarha-englanti-design-tietysti-kukat-värikäs

Voit käyttää puulevyä tai muuta suoraa työkalua luodaksesi puutarhaan yhtä suoran nurmikon reunan. Aseta se sänkyä pitkin niin, että nurmikon ylimääräinen osa on sen takana. Lapalla tai nurmikonreunalla voit leikata helposti pois kaiken tarpeettoman, minkä jälkeen poistat jäännökset.

Päällystetty nurmikon reuna

nurmikon reuna puutarhassa mukulakivi-kukkapenkki-kaunis

Puutarhan nurmikon reuna on paljon helpompi, jos käytät päällystyskiveä tähän tarkoitukseen. Valittavissa on betonista tai kivestä valmistettuja malleja, joita on jo tarjolla sopivissa muodoissa. Sängyn muodosta riippuen päällystekivet valitaan myös sängyn reunaksi.

Sängyn reunat vähällä huollolla

nurmikon reunus-puutarha-joen kivet-ziergraeser-talo-julkisivu-tiili

Jos haluat sen romanttisemmaksi kuin betoni, valitse graniitista, klinkkeristä tai tiilistä valmistetut kivet nurmikon reunan luomiseksi puutarhaan. Tämä luo nivelet, joiden läpi ruoho voi tunkeutua uudelleen, on valmisteltava joka toinen vuosi: Aseta niin sanottu offset, joka estää tämän.

Kivien asettaminen kuin kivet?

nurmikon reunus-puutarha-luonnonkivi-inspiraatio-luonnollinen muotoilu

Kivien asettaminen ei myöskään ole niin vaikeaa. Jatka ensin samalla tavalla kuin puutarhan englantilaisella nurmikonreunuksella. Jos olet juuri leikannut nurmikon, sinun on lisättävä nurmikon ja sängyn väliin pieni kaivanto, johon päällystekivet sopivat täydellisesti. Lopulta niiden pitäisi olla tuumaa tai kaksi korkeammat kuin nurmikko. Täytä tyhjät tilat hiekalla ja maalla (maa kiven ja nurmikon välissä ja hiekka kivien välissä) ja peitä kaikki hyvin.

Päällystyskivet kukkapenkeissä

nurmikon reunus-puutarha-niitty-kivet-alppiruusu-ulkoilu-suunnittelu

Päällystekivien avulla voi olla vaikeaa luoda suora viiva nurmikon reunalle puutarhassa. Mutta on olemassa yksinkertainen mutta käytännöllinen temppu, jolla voit tehdä tämän. Venytä yksinkertaisesti narua sänkyä pitkin, jota käytät suuntautumiseen. Tällä tavalla voit myös määrittää korkeuden upeasti ja tehdä siitä tasaisen.

Metallinen nurmikonreunus

nurmikon reunus-puutarha-metalli-teräs-alumiini-stimulaatio-helppohoitoinen

Onko mielestäsi ajatus puutarhan englantilaisesta nurmikonreunasta erittäin hyvä, mutta pidätkö huoltoa liian aikaa vievänä? Tällöin metallinen nurmikonreunus on hyvä vaihtoehto. Ne asettavat täydellisen rajan, mutta eivät missään tapauksessa ole niin näkyvissä kuin kivet. Valinta riippuu myös täysin maustasi ja ulkonäöstä, jonka haluat saavuttaa. Jos sinusta tuntuu, että näkyvä reuna on koristeellinen, valitse kivet.

Nurmikon reuna puutarhassa – metallityyppejä

nurmikon reunus puutarhassa kivi-valkoinen-boxwood-moderni

Puutarhan metallinen nurmikonreuna on valmistettu alumiinista, ruostumattomasta teräksestä tai sinkitystä teräksestä. Koska elementit ovat joustavia, niiden avulla voidaan kehystää täydellisesti paitsi suorat vuoteet myös pyöristetyt sängyt. Leveys voidaan myös valita eri tavalla. Jos sänky ja nurmikko ovat samalla tasolla, 10 cm riittää. Jos korkeuksissa on eroja, voit tukea ylempää sänkyä 30 cm leveällä metallisella nurmikonreunalla.

Helppo asennus

nurmikon reuna-puutarha-inspiraatiota-metalli-design-lattia-kuvia

Toinen puutarhan metallisen nurmikonreunuksen etu on, että sinun ei tarvitse kaivaa ylimääräistä saadaksesi sen maahan. Useimmissa tapauksissa kapea materiaali voidaan yksinkertaisesti lyödä maahan vasaralla. Se säästää myös paljon aikaa ja vaivaa. On parasta käyttää kumivasaraa metallin vahingoittumisen välttämiseksi. Jos sinulla ei ole kumivasaraa, aseta puupala metallin pohjalle.

Muovia nurmikon reunoille

nurmikon reunus-puutarha-maisemointi-diy-helppo-rockery

Samanlainen muunnelma puutarhan nurmikon reunalle on muovista tai kumista valmistettu malli. Koska käytetään enimmäkseen kierrätysmateriaaleja, tämä vaihtoehto ei ole vain ympäristöystävällinen vaan myös halvempi. Mutta keinotekoisella mallilla on myös se haitta, että pieni kaivanto on valmisteltava.

Muovin haitat

nurmikon reunus-puutarha-muovi-kaivaa-kukat-kasvit-humus

Lisäksi materiaali ei enää kestä säätä ajan mittaan. Maan pinnan yläpuolella olevat osat muuttuvat hauraiksi ja hauraiksi, kun ne altistuvat jatkuvasti kuumalle auringolle. Puutarhan nurmikon reunan osat maan alla rasittavat maan kosteutta ja voivat mädäntyä ajan myötä.

Oikea korkeus

nurmikon reuna puutarhassa vuodevaatteet-muovi-kumivasara-yksinkertainen

Kiinnitä huomiota oikeaan syvyyteen kaivettaessa. On tärkeää, että korkeus on arvioitu niin, että muovi tai kumi eivät voi vaurioitua leikattaessa. Tätä tarkoitusta varten puutarhan nurmikon reuna säädetään joko nurmikon korkeuteen tai korkeamman sängyn tapauksessa sen korkeuteen.

Viimeinen leikkaus

nurmikon reunus-puutarha-puutarha-suunnittelu-idea-yksinkertainen-minimalistinen

Riippumatta siitä, minkä nurmikon reunan valitset puutarhassa, lisäleikkaus nurmikon reunalla on aina tarpeen leikkaamisen jälkeen. Syynä tähän on, että ruohonleikkuri ei pääse reunalle. Metallinen sängynreuna ei vaikuta ruohonleikkuriin, joten voit käyttää sitä upeasti tässä tapauksessa.

Käytännöllisiä puutarhatyökaluja

nurmikon reuna-puutarha-boxwood-pallomainen-muovinen-nurmikonleikkaus

Jos olet valinnut puutarhan nurmikon reunalle eri materiaalin, on parasta käyttää saksia. Akkukäyttöiset ruohonleikkurit ovat erityisen käytännöllinen ratkaisu tähän käsityöhön. Tämä lyhentää työaikaa huomattavasti ja helpottaa työtä yleensä.

Leveä nurmikonreuna

nurmikon reunus-puutarha-kivi-laatat-suorat viivat-suojaus

Jos käytät puutarhan nurmikonreunaan leveämpiä kiviä tai laattoja, voit myös suunnitella ihanan kapeita puutarhapolkuja, joilla voit kävellä puutarhan läpi. Näin suojaat myös nurmikkoa. Lisäksi esiin tulevat leveät linjat tekevät puutarhasta siistimmän ja siistimmän.

Aaltoilevat muodot

nurmikon reunus-puutarha-epäsäännöllinen sänky-orgaanisen muotoinen päällystyskivi

Suunnittele sänky haluamaasi muotoon ja erota se sitten nurmikosta haluamallasi tavalla. Puutarhan nurmikon reuna voi näyttää jopa melko monimutkaiselta, kuten tässä puutarhassa. Muuten käytettiin betonista valmistettua sängynrunkoa, mikä muuttaa jopa kaikkien skeptikkojen mielen materiaalin suhteen.

Betoni materiaalina

nurmikon reunus-puutarha-betoni-kaunis-malli-ruoho-boxwood

Betonin etuna on, että sitä tarjotaan monenlaisilla tavoilla. Tällä tavalla voit nopeasti ja helposti löytää oikean mallin, joka suunnittelee nurmikon reunan täydellisesti kukkapenkkisi puutarhaan. Myös väreissä on enemmän valinnanvaraa, joten betonin tylsää, harmaata ilmettä on mennyttä.

Suunnittele puutarha kivellä

nurmikon reunus-puutarha-havupuut-kasvit-runko-sänky-sora-kivi

Puutarhan nurmikon reunan ei tarvitse välttämättä erottaa klassista sänkyä nurmikosta. Myös muut koristeelliset alueet voidaan suojata invasiiviselta nurmikolta tällä tavalla. Tällä tavalla materiaalien ja rakenteiden välinen kontrasti on jopa täydellisesti kehystetty ja korostettu.

Previous Post
Keratiinihoito hiuksille – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yhdellä silmäyksellä!
Next Post
Leikkaa oleander: Vaiheittaiset ohjeet ja kuva eri leikkausmuodoista