15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Siniset kukkivat perennat puutarhan suunnitteluun – luettelo kauniista lajeista ja hoitovinkkejä

Varoitus: filesize (): stat epäonnistui /www/sites/deavita.com/wp-content/uploads/2019/05/Der-Lavendel-Lavandula-darf-in-keinem-mediterranen-Garten-fehlen-768×768.jpeg /www/sites/deavita.com/wp-content/themes/deavita-lite/functions.php linjalla 415

Siniset kukkivat perennat ja vinkit hoitoon

Sininen väri esiintyy melko harvoin luonnollisessa muodossa kukissa. Tämä on myös syy siihen, miksi se on niin haluttu ja kysytty. On olemassa useita monivuotisia lajeja, jotka täyttävät tämän kriteerin. Joten jos etsit sinisiä kukkivia perennoja, löydät nopeasti etsimäsi ja voit koristella puutarhan erityisellä tavalla. Lajikkeesta riippuen ne voivat kukkia keväällä, syksyllä tai kesällä. Yleiskatsauksen saamiseksi olemme koonneet luettelon joistakin sinikukkaisista monivuotisista puutarhoista ja istutuskoneista ja selittäneet vastaavat sijainnin ja hoidon vaatimukset. Tämä helpottaa valintaasi.

Siniset kukkivat perennat – tai ovatko ne violetteja?

Yhdistä sinivihreät monivuotiset kasvit kontrastiväreihin sängyssä

Jos etsit usein sinisiä kukkia sisältäviä kukkia, olet todennäköisesti jo huomannut, että joihinkin kukkien väreihin viitataan sinisinä, vaikka ne ovat itse asiassa enemmän violetteja. Tähän on erityinen syy: sinikukkaisia ​​kasveja esiintyy todennäköisemmin vuoristoisissa maisemissa. Tämä johtuu siitä, että viileä ilmasto sallii niin sanotun sinisen väriaineen. Jos sama kasvi olisi lämpimämmässä paikassa, tämä sininen väri muuttaisi väriä korkeamman lämpötilan vuoksi. Nimittäin lämpö lisää punaisen osuutta. Joten älä ole yllättynyt, jos valittu monivuotinen laji ei ole niin kirkkaan sininen kaupoissa tai myöhemmin puutarhassa kuin Internetissä olevissa valokuvissa. Väri haalistuu ja muuttuu violetiksi, laventeliksi tai sini-violetiksi. Siitä huolimatta niitä pidetään sinikukkaisina monivuotisina.

Siniset kukkivat perennat puutarhaan

Siniset kukkivat perennat ovat todellisia katseenvangitsijoita ja suosittuja puutarhan suunnittelussa

Olemme koonneet sinulle valikoiman kauniita monivuotisia kukkia, joissa on sinisiä kukkia. Tämä sisältää sekä klassikot, kuten salvia tai kellokukka, että tyypit, joista et ehkä ole kuullut. Jotkut ovat sinisempiä kuin toiset, mutta se ei muuta heidän loistoaan. Lajista riippuen sinikukkaisilla monivuotisilla kasveilla on myös eri kukinta-ajat ja -korkeudet, joten voit yhdistää useita yksilöitä puutarhassa, jotta voit nauttia sinisistä kukista koko kauden ajan.

Valitse salvia (Salvia) sinivihreäksi monivuotiseksi puutarhan vuoteeksi

Koristeellinen salvia (Salvia)

Nykyään on monia lajikkeita salviaa jalostamisen ansiosta. Siten koriste -salvia voi vaihdella suuresti korkeudessaan ja myös kukinta -aikana (toukokuusta lokakuuhun). Riippuen siitä, mitä haluat puutarhaan, on parasta selvittää sopivat sinikukkaiset monivuotiset kasvit kaupoissa tai lastentarhassa. Kaiken kaikkiaan kasvit ovat kuitenkin kuivuutta kestäviä ja rakastavat aurinkoa. Varmista, että maaperä on hyvin valutettu, jotta vältytään vesiltä.

Koriste -salvia Salvia azurea var. Grandiflora on erityisen sininen ja kaunis

Myöhään syksyinen salvia (Salvia azurea var. Grandiflora)

Haluamme kuitenkin esitellä sinulle tietyn salvialajin sen kauniin sinisen värin vuoksi. Kuten nimestä voi päätellä, kukinta tapahtuu syksyllä, mutta se voi alkaa myös elokuussa. Lisäksi kasvi tuoksuu ihanalle ja houkuttelee runsaasti mehiläisiä. Korkeus on noin yksi metri. Se on siis ihanteellinen sängyn keskialueille tai takareunoille, joille haluat käyttää sinikukkaisia ​​perennoja.

Cranesbill (Geranium) sinivihreänä monivuotisena, unenomaisilla kukilla

Kurjenpolvi (Geranium)

Siniset ja violetit värit ovat tyypillisiä kurjenpolvelle ja esiintyvät kukana toukokuusta lokakuuhun lajikkeesta riippuen, mikä tekee siitä todellisen pysyvän kukinnan. Valitse aurinkoinen tai osittain varjostettu paikka, jossa on ravinteikas maaperä, jossa 35 cm korkea, violetti ja sininen kukkiva monivuotinen kasvi voi kehittyä vapaasti.

laventeli (Lavandula)

Tämä klassikko, joka löytyy monista aurinkoisista ja erityisesti Välimeren puutarhoista, on enemmän violetti kuin sininen. Tyypillinen Välimeren kasvi tarvitsee sijainnin, joka vastaa sen kotia. Runsaan auringon lisäksi tämä tarkoittaa myös kuivaa ja hyvin valutettua maata. Oikea karsiminen on myös tärkeää, joko heti kukinnan jälkeen, joka tapahtuu heinäkuun ja syyskuun välillä, tai keväällä uusien versojen kanssa. On olemassa laventelilajeja, jotka näyttävät väriltään enemmän sinikukkaisilta monivuotisilta kuin muut.

Monkshoodissa (Aconitum carmichaelii) on kellonmuotoisia sinisiä kukkia

Monkshood (Aconitum carmichaelii)

Yksi sinisten perennojen klassikoista on epäilemättä munkki. Ei ihme, koska hän on todella merkittävä monella tapaa. Koska sen kukinta -aika on kesän lopussa tai syksyn alussa, eli syyskuussa ja lokakuussa, se edustaa täydellistä kontrastia muuntyyppisiin kukkiin, jotka myös kukkivat tällä hetkellä, mutta tyypillisillä lämpimillä syksyn väreillä. Monkshood tuntee olonsa kotoisaksi varjossa ja osittain varjossa, missä se tarvitsee normaalisti kosteaa maaperää. Se on lannoitettava vain kerran vuodessa. Jos haluat korkeita, sinisiä kukkivia monivuotisia kasveja, munkki 110-150 metriä korkeilla varsillaan saattaa olla juuri sinulle sopiva.

Varoitus: munkki on myrkyllistä!

Kaukasuksen unohtumaton (Brunnera macrophylla), jossa on sinisiä kukkia ja kauniita lehtiä

Kaukasian unohtamattomat (Brunnera macrophylla)

Tämä kaunis kasvi on vaikuttava myös kukinnan ulkopuolella. Koska suuret, sydämenmuotoiset ja vihreänvalkoiset lehdet ovat todellinen katseenvangitsija milloin tahansa. Huhti- tai toukokuun kukinnan aikana pieniä, herkkiä vaalean sinisiä kukkia koristavat ympäristöä luoden kontrastin vehreälle lehdelle. Nämä ovat matalakasvuisia ja sitkeitä, sinikukkaisia ​​perennoja, joiden korkeus on enintään 30–40 cm.

Kevään muistomerkki (Omphalodes verna) on matalakasvuinen monivuotinen ja täydellinen maanpeite

Kevään muistojuhla (Omphalodes verna)

Varjoisia tai osittain varjostettuja paikkoja, kuten nämä kauniit monivuotiset kasvit. Siellä se kukkii kauniissa sinisessä sävyssä maaliskuun ja toukokuun välillä. Muistomerkillä on suuri kysyntä maanpeitteenä, koska se on vain 15 cm korkea. Täydellinen kaikille, jotka etsivät sinivihreitä monivuotisia kasveja kivipuutarhoihin tai aukkojen täyttämiseen.

Matala kellokukka (Campanula cochlearifolia) istutettavaksi kuiville alueille

Matala kellokukka (Campanula cochlearifolia)

Kauniit, siniset kukat ovat kelloja, jotka ilmestyvät kesäkuun ja heinäkuun välisenä aikana ja riippuvat yksittäin ohuilla vartilla. 10 cm korkeat monivuotiset kasvit ovat täydellinen maanpeite aurinkoisille tai osittain varjostetuille paikoille ja normaaleille ja kuiville maaperille. Kaataminen on kohtalaista.

Pieni puutarhanhiekkahiekka (Eryngium), jonka pallomaiset kukat ovat sinivioletteja

Pieni puutarhemies pentue (Eryngium)

Puutarhanhiekasta tekee värinsä lisäksi niin suosittua se, että se voidaan kuivata ihanasti ja käyttää kuivattuina kukina. Siniset kukat, jotka ilmestyvät yhtä sinisille varsille kesäkuun ja syyskuun välillä, ovat pallomaisia ​​ja piikikäs. Sinistä kukkivaa kasviaan voidaan käyttää 70 cm korkeudellaan erinomaisesti sängyn keskialueille.

Yleinen maksaruoho (Hepatica nobilis), jossa on herkkiä sinisiä kukkia

Yleinen maksaruoho (Hepatica nobilis)

Jos pidät pienistä ja herkistä kukista, voit myös valita kauniin maksan. Koska se on peräisin Euroopan metsistä, se sopii myös erinomaisesti varjoisiin ja osittain varjostettuihin paikkoihin, joissa on puumainen luonne. Se on kevätkukka, joka kukkii maaliskuussa ja huhtikuussa.

Armenialainen matto Speedwell (Veronica armena) sinivihreänä monivuotisena

Armenialainen matto Speedwell (Veronica armena)

Kuiva maaperä aurinkoisella paikalla on ihanteellinen paikka tällaisille sinikukkaisille monivuotisille kasveille. Armeniasta ja Aasiasta peräisin oleva kasvi muodostaa pieniä, mutta reheviä sinisiä tai violetteja kukintoja huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana. 10 cm korkeudellaan se on täydellinen maanpeite ja lämmönsietokykynsä ansiosta se voi myös koristella kivipuutarhoja auringossa.

Korkea parrakas miekkalilja (Iris barbata elatior) aurinkoiselle paikalle ja korkealle kasvulle

Korkea parrainen miekka lilja (Iris barbata-elatior)

Valkoisesta purppuraan ja siniseen kaksivärisiin variantteihin kaikki sisältyvät parrakas miekkaliljaan. “Prinsessa Carol de Monaco” muistuttaa erityisesti sinistä sävyä. Se kukkii toukokuussa ja mieluummin aurinkoinen paikka puutarhassa, jossa on kuiva maaperä, jossa se ei vain herätä huomiota upeiden kukintojensa vuoksi, vaan myös kiinnittää kaikkien huomion yhden metrin korkeutensa ansiosta.

Evergreen maapallo kukka (Globularia cordifolia), kukinta -aika alkukesästä

Sydänlehtinen pallomainen kukka (Globularia cordifolia)

Pallomainen kukka on kasvi, joka sopii erinomaisesti maanpeitteeksi sen alhaisen 10 cm: n kasvukorkeuden vuoksi. Toukokuusta heinäkuuhun kauniit, pallomaiset kukat koristavat puutarhaa ja kontrastivat ikivihreitä lehtiä. Etsi aurinkoinen tai ainakin osittain varjostettu paikka, joka ei ole liian kostea ja kastele kohtalaisesti. Tämä pätee myös, jos haluat kasvattaa pallokukan ruukussa. Se sopii erinomaisesti kivipuutarhoihin ja vastaaviin puutarhaelementteihin.

Suuri puutarhan härkäkieli (Anchusa azurea) kasvaa pitkäksi ja on kuivuutta kestävä

Suuri puutarhahärän kieli (Anchusa azurea)

Tänä kesänä kukkiva monivuotinen kasvi nousee jokaisesta kukkapenkistä 100 cm: n korkeudella ja tekee vaikutuksen syvän sinisistä violetteihin kukkiin, joita voidaan odottaa toukokuun ja heinäkuun välisenä aikana. Jos etsit sinisiä kukkivia perennoja aurinkoiselle paikalle, et voi mennä pieleen tämän näytteen kanssa. Puutarhan härkäkieli on myös erittäin helppohoitoinen, koska se suosii kuivaa maaperää eikä siksi tarvitse usein kastelua.

Sininen palkki (Baptisia australis) voi koristaa jokaisen harrastajapuutarhurin puutarhan

Sininen väriaine (Baptisia australis)

Tämän vaikuttavan monivuotisen lilan tai sinisen kukat eivät ole vain ihailtavia. On syytä mainita myös lehdet, jotka muuttuvat keltaisiksi syksyllä. Näin saat puutarhaan hieman enemmän väriä kukinnan jälkeen kesäkuusta elokuuhun. Väriaineet ovat sinivihreitä monivuotisia kasveja, jotka suosivat aurinkoista paikkaa ja normaalia maaperää. Kasvit saavuttavat noin metrin korkeuden.

Afrikkalainen lilja (Agapanthus) sopii ämpäriin ja on talvehdettava

Afrikkalainen lilja (Agapanthus)

Ihana koriste -lilja ei ole kestävä monivuotinen laji, jota tästä syystä käytetään myös ruukkujen istuttamiseen ja terassien tai parvekkeiden koristeluun. Valkoinen, violetti ja tummanvioletti ovat tyypillisiä kukkien värejä sinisen rinnalla, kun taas lehdet voivat olla ikivihreitä tai kesävihreitä lajikkeesta riippuen ja vaihtelevat muodoltaan ja väriltään. Afrikasta peräisin oleva monivuotinen kasvi pitää aurinkoisesta, lämpimästä ja tuulelta suojatusta. Kastele kohtuullisesti, koska kasvit kestävät kuivia jaksoja ilman ongelmia. Toisaalta se ei siedä liikaa vettä. Miinus 5 asteen lämpötilasta tämän tyyppisten sinivihreiden monivuotisten kasvien on siirryttävä talviin.

Lobelia (Lobelia) tarvitsee paljon vettä eikä ole talvikestävä

Lobelia (Lobelia)

Kauniit lobeliat eivät myöskään ole kestäviä. Siitä huolimatta ne ovat erittäin suosittuja puutarhureiden keskuudessa, koska niitä on helppo hoitaa ja kauniit siniset kukat ovat todellinen juhla silmille. Tarvitset lannoitetta ja runsaasti vettä säännöllisesti, mutta ei kastelua. Myös kuivuneet kukat on poistettava. Tämä karsiminen takaa uudet versot ja toisen kukinnan syksyyn.

Hortensiat ovat klassikoita sinikukkivien perennojen keskuudessa ja tarvitsevat happamaa maaperää

Hortensiat (Hortensia)

Hortensiat eivät ole luonnostaan ​​lainkaan sinisiä. Niitä ei myöskään todella kasvateta sinisiksi. Niiden muuttamiseksi sinikukkaisiksi monivuotisiksi tarvitaan tietty temppu. Maaperä, josta hydrangea hoidetaan ja kasvaa, on pidettävä happamana. Potash alum on myös tarpeen. Laitos toimitetaan molemmilla lannoitteiden avulla. Hortensiat sopivat myös puutarhaan ja istutuskoneisiin ja vaativat runsaasti vettä ja lannoitetta. Leikkaaminen keväällä edistää rehevää kukintaa.

Partakukalla (Caryopteris x clandonensis) on mielenkiintoinen kukka ja hieman hopeiset lehdet

Partakukka (Caryopteris x clandonensis)

Myönnämme, että partakukka ei todellakaan ole monivuotinen, vaan alivuotinen pensas. Haluamme kuitenkin esitellä sen teille, koska se on helppo hoitaa, kaunis ja sitä voidaan käyttää puutarhassa kuin monivuotisia. Partakukat ovat violetista siniseen kukkivia, kestäviä monivuotisia. Tuoksuvien kukkien vuoksi se houkuttelee monia hyönteisiä. Kukinta -aikaa odotetaan heinäkuusta syyskuuhun. Jos haluat koristella kivipuutarhaa sillä, teet täsmälleen oikean valinnan, koska kasvi rakastaa aurinkoa ja kuivaa maaperää. Näin ollen se ei tarvitse paljon vettä ja lannoitetta. Jos etsit sinisiä kukkia, jotka ovat kestäviä ja samalla helppohoitoisia, partakukka on täsmälleen oikea valinta.

Delphiniumia on monia eri värejä, mukaan lukien sininen

kukonkannus (Kukonkannus)

Tuskin kukaan harrastuspuutarhuri tuntee tämän klassisen sinisen kukinnan monivuotisille. Tässä kauneudessa on lukuisia värejä ja vivahteita, mukaan lukien kaunis sininen. Delphinium tarvitsee aurinkoisen paikan, jossa suositaan savimaata. Sen pitäisi olla myös ravitsevaa. Leikkaaminen ensimmäisen kukinnan jälkeen rohkaisee toista. Jakamista suositellaan myös loppukesällä tai viimeistään keväällä. Suojaa myös kasvi etanoilta ja jauheelta.

Jaakobin tikkaat (Polemonium caeruleum) kukkivat kesällä ja pitävät osittain varjosta

Jacobin tikkaat (Polemonium caeruleum)

Penumbra tekee Jaakobin tikkaat onnellisiksi. Se kaadetaan kohtalaisesti. Kuivina kesäkuukausina veden lisäämistä tulisi kuitenkin lisätä kuivumisen estämiseksi. Myös tämän kasvin kanssa karsiminen ensimmäisen kukinnan jälkeen edistää toista, joka ei kuitenkaan ole yhtä runsas kuin ensimmäinen. Jacobin tikkaat leviävät nopeasti siementen avulla, joita voit myös estää leikkaamalla takaisin ajoissa. Kukinta -aika on kesäkuusta heinäkuuhun.

Asteri on violetista siniseen ja kukkii syksyllä

asteri (Aster)

Vaikka asteri on väriltään violetimpi, on myös lajikkeita, jotka menevät enemmän kohti sinistä. Se on kasvi, joka kukkii syksyllä ja kukkii syys -lokakuussa. Joten täydellinen valinta, jos arvostat edelleen kukka -loistoa. Asters kasvaa jopa 150 cm pitkäksi ja suosii aurinkoista paikkaa, jossa on normaali maaperä. Siellä voit yhdistää ne muihin syksyn kukkiin, jotka ovat yleensä lämpimiä värejä, luomaan mielenkiintoisia kontrasteja puutarhaan. Astereiden avulla saat myös sinikukkaisia ​​perennoja, jotka ovat kestäviä ja kestävät talvimme ilman ongelmia.

Previous Post
Keratiinihoito hiuksille – kaikki mitä sinun tarvitsee tietää yhdellä silmäyksellä!
Next Post
Leikkaa oleander: Vaiheittaiset ohjeet ja kuva eri leikkausmuodoista