15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Välimeren puutarha – 11 ideaa puutarhasuunnitteluun Italiasta

Välimeren puutarhapuutarhan suunnittelu-oliivipuu-kivi polku-sora polku-ikivihreät kasvit

Välimeren puutarha on ollut yksi puutarhan suunnittelun suurimmista inspiraation lähteistä vuosisatojen ajan. Kaunis ja käytännöllinen, tämä tyyli vaikutti voimakkaasti Välimeren alueen maiden historiaan, kulttuuriin ja uskontoon. Olemme keränneet sinulle erityisesti kymmenen vinkkiä, joiden avulla voit välittää italialaista romantiikkaa puutarhaan.

1. Välimeren puutarha – symmetria, geometria ja toisto

Välimeren puutarhapuutarhan suunnittelu-vihreä-niitty-ikivihreä-kasvit-kivet-puutarhasuunnitelma

Oliivilehtoon johtavalla kadulla on täydelliset mittasuhteet ja hoidetut vihreät pensasaidat. Toistuvat muodot näyttävät esteettisiltä, ​​harmonisilta ja siisteiltä.

2. Välimeren puutarha, jossa on kivielementtejä

Välimeren puutarhan maisemointi-kivet-laatat-kivi-istutus-vihreä-nurmikko-puut

Kivielementit ovat tyypillisiä italialaisille puutarhoille: sorapolku, takapiha, joka on peitetty kivilaatoilla, kuten neliö, suihkulähteet ja veistokset. Monet Välimeren puutarhat on rakennettu kukkuloille tai kaiverrettu kallioille. Neutraaleja luonnollisia värejä suositellaan käytettäväksi ulkona.

3. Kiinnitä huomiota historiaan

Välimeren puutarhapuutarhan suunnittelu-ikivihreät-kasvit-viiniköynnös-kukat-kivi-suihkulähde-veistos

Italialaisten huviloiden puutarhoissa on monia muinaisia ​​veistoksia, suihkulähteitä ja koristeita. Koristele puutarhasi vanhoilla terrakottaastioilla tai asenna pieni roomalaistyylinen suihkulähde puutarhan keskelle.

4. Laita ikivihreitä kasveja

Välimeren puutarhan maisemointi-ikivihreä-sypressi-terrakotta-kattotiilet

Tältä näyttää Toscanan tyypillinen huvila, jota ympäröivät sypressit, laatikkopuut ja katajapuut. Voit myös antaa Välimeren ilmeen pienempien kasvien läpi, jos sinulla on pienempi puutarha. Laita tyttöjen silmät, Artemisia tai Woll-Ziest terrakottaastioihin. Voit myös istuttaa oliivipuun ruukkuun.

5. Istuta sitruspuita

Välimeren-puutarha-maisemointi-sitrushedelmä-oranssi-hedelmät-seinäkeraaminen-astia

Välimeren alueella ilmasto on täydellinen sitrushedelmille. Sitruspuita voi nähdä kaikkialla Italiassa sekä Espanjassa, Portugalissa ja Marokossa, joiden hedelmiä käytetään kotitaloudessa. Voit myös istuttaa muita kasveja, kuten viikunoita tai viiniköynnöksiä. Vain mennä puutarhaan ja syödä hedelmiä suoraan puusta- se on osa näiden puutarhojen vetovoimaa.

6. Suunnittele istuin Välimeren tyyliin

Välimeren-puutarha-maisemointi-istuimet-kiipeilykasvit-sitrushedelmien puu-takapiha-pöytä-tuolit-puu

Voit suunnitella oleskelutilan rentoutumiseen ja istuimen ulkona syömiseen. Ryhmä ruokapöytää ja tuoleja on aivan auringon alla ja sopii aamiaiseksi, koska auringon säteet eivät ole niin voimakkaita aamulla. Toinen on varjoisella alueella pergolan alla, vihreä kiipeilykasveineen, jossa voit viettää kuumia päiviä.

 7. Keitä ulkona

Välimeren puutarha-maisemointi-valkoinen-keittiö-ulkona-oliivipuu-pannut

Välimeren alueilla ihmiset tekevät ruokaa myös ulkona. Kun sinulla on tarpeeksi tilaa puutarhassa, rakenna kesäkeittiö ja vietä paljon aikaa ulkona kuten italialaiset. Voit rakentaa työpöydän kivestä tai tiilestä ja maalata sen takaisin luonnollisilla neutraaleilla väreillä.

8. Käytä terassia

Välimeren-puutarha-maisemointi-terassi-vihreät kiipeilykasvit-ristikko-valkoiset kukat

Terassi on italialaisen arkkitehtonisen tyylin keskeinen kohta. Ota kaikki irti terassistasi kuten italialaiset. Suojaa ne rypäleillä ja tuoksuvilla oleanderikasveilla.

9. Kasveja kaikkialla

Välimeren-puutarha-maisemointi-istutin-ulkopuolella-orvokki-koristelu

Voit myös laittaa kasveja ruukkuihin ja käyttää niitä koristamaan patiosi tai oven. Ruukuissa olevia kasveja ei koskaan ole liikaa. Voit kokeilla eri lajien kasveja ja luoda oman henkilökohtaisen minipuutarhan.

10. Korkeat seinät

Välimeren-puutarha-maisemointi-kiviseinä-arcades-sarakkeet-palmu-oranssi-tyynyt

Korkeaseinäiset puutarhat ovat peräisin muinaisesta Persiasta. Ne suojaavat huonolta säältä. Kesän varjostamiseksi puutarhoihin rakennetaan rakenteita, kuten pelihalleja ja pylväitä. Idea tähän tulee roomalaisilta.

11. Välimeren puutarhan topiary

Välimeren puutarhaterassi-takorauta-huonekalut-oranssi-istuintyynyt-boxwood-sokerileipäkuusi

Topiary on taidetta antaa puita ja pensaita geometrisiksi muodoiksi. Puksipuu, marjakuusi ja sokerileipäkuusi sopivat tähän täydellisesti. Välimeren puita, kuten laakeria, sypressiä ja kaislaa, voidaan myös muotoilla helposti saksilla.

Previous Post
Puutarhasuunnittelu – 107 kuvaa, kauniita puutarhaideoita ja tyylejä
Next Post
Kymmenen parasta kardiolaitetta tehokkaaseen kestävyysharjoitteluun kuntosalilla!