15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vihannespuutarha tammikuussa – hyviä vinkkejä runsaaseen satoon

Vihannespuutarha-tammikuussa-puun-punaiset lehdet

Tänään haluamme antaa sinulle hyviä vinkkejä! Se on tietysti sinun Kasvipuutarha tammikuussa, kuten otsikko viittaa. Monet lukijoistamme esittävät tammikuussa kysymyksen: mitä vihanneksia kannattaa istuttaa keväällä? Mitä minun on otettava huomioon? Älä turhaan huolehdi! Meillä on hyviä vinkkejä runsaaseen satoon!

Vihannespuutarha tammikuussa talvisuoja artisokalle

Hoito artisokka kunnolla tammikuussa

Kun koristat suuria artisokan kukkia ja annat yhden Kasvipuutarha tammikuussa sitten sinun täytyy viedä kasvi talven yli. Useimmat lajikkeet kehittyvät vasta toisena kesänä. Vihannekset kestävät kylmiä lämpötiloja ilman ongelmia, mutta ne tarvitsevat suojaa ikiroudassa. Vinkki: Kerää noin 20 cm maaperää kasvin ympärille ja peitä juurialue kuusioksilla. Sitten lehdet peitetään ohuella kasvisfleecellä. Joten ne ovat myös suojattu kosteudelta ja siten lahoamiselta. Haluat ehdottomasti, että artisokkasi kasvaa voimakkaasti tänä vuonna, eikö niin? Jotta vihannekset kukkivat riittävästi, on tarpeen kylvää aikaisin tammikuussa. Laita siemenet lämpimään veteen päiväksi etukäteen, jotta ne itävät paremmin. Nyt on suositeltavaa kylvää siemenet ruukkuihin ja asettaa ne ikkunalaudalle. 18–23 asteen lämpötiloissa näet ensimmäiset bakteerit kahden tai kolmen viikon kuluttua. Voit istuttaa taimet puutarhaan toukokuun puolivälistä lähtien.

Korjaa vihannespuutarha kunnolla tammikuussa ja talvikasvikset

Vihannespuutarha-tammikuussa-sato-ruusukaali-

Kyllä, sadonkorjuukausi on kauan sitten, mutta jotain on vielä ulkona Kasvipuutarha tammikuussa jäi! Nyt sinun on varmistettava, että kaikki on vihdoin korjattu. Pakastetut kaalit ovat herkkiä paineelle, joten kaali kannattaa kerätä vasta sulatettuna. Ruusukaaleja voidaan jättää puutarhaan tammikuun loppuun asti. Mutta jatkuvalla sulatuksella ja jäätymisellä on olemassa mätäntymisvaara, joten on parempi korjata sato etukäteen!

Vapauta puutarha lehdistä

Puhdista kivipuutarha lehdistä

Kyllä, olet kitkenyt kivipuutarhaasi joulukuusta lähtien ja kerännyt pudonneita lehtiä säännöllisesti. Joitakin herkkiä alppikasveja, kuten nälkäkukkia ja hopeaa, ne eivät kestä, kun niillä on märkiä lehtiä. Lahoamisen vaara on olemassa. Parempi yrittää välttää sitä!

Laventeli-kehystys-sängyt puutarhassa

Kukkapenkki runko laventeli

Kuvittele vain: kävelet vihannespuutarhaasi myöhään keväällä ja se tuoksuu ihanalta! Kuten laventeli! Kyllä, se olisi mahdollista, jos ajattelet sitä tammikuussa ja ympäröit vihannespuutarhan sängyt tuoksuvalla yrttisuojalla. Klassikko tähän tarkoitukseen on laventeli (Lavandula angustifolia), mutta myös isoppi (Hyssopus officinalis) näyttää kauniilta ja tuoksuu ihanalta! Sen vaaleanpunaiset, valkoiset tai siniset kukat antavat kirpeän, mausteisen aromin. Pallomainen, kasvava kivikendula (Calamintha napeta), joka kukkii viikkoja herkkänä purppuranpunaisena, tuoksuu mintulle. Jos pidät eri tuoksuista, voit myös istuttaa erilaisia ​​yrttejä vierekkäin! Hieno idea, eikö? Toivottavasti viihdyt puutarhanhoidossa tammikuussa!

Kasvipuutarha-tammikuussa-istuta sängyt

Pakasta puutarhassa tammikuussa

Kasvipuutarha talvella

Previous Post
Optimistinen ajattelu on tärkeä tekijä paremman unen saavuttamisessa
Next Post
Joulupallot täyttävät alkuperäiset DIY -joulukoristeet