15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Optimistinen ajattelu on tärkeä tekijä paremman unen saavuttamisessa

Optimistit elävät pidempään ja ovat vähemmän alttiita kroonisille sairauksille kuin pessimistit, ja optimistinen ajattelu parantaa unta. Tämän ovat äskettäin vahvistaneet tutkijat tieteellisesti suoritetuissa tutkimuksissa. Joten yksi syy optimisteille, jotka elävät pidempään ja terveellisemmin, voi olla se, että se saa heidät nukkumaan paremmin. Tämä on keskeinen tulos nykyisestä tutkimuksesta, johon myös unitutkijat osallistuivat.

Hyviä syitä optimistiseen ajatteluun

hyvin levännyt nainen hymyilee sängyssä aamulla

Analysoidessaan vuoden 2017 verkkokyselyn tietoja unen yleisominaisuuksista ja muista tekijöistä, kuten työtilanteesta ja ihmisten käyttäytymisestä ennen nukkumaanmenoa, epidemiologit havaitsivat, että unihäiriöiden todennäköisyys oli noin 70% pienempi optimististen vastaajien keskuudessa kuin niiden, jotka olivat altis pessimismille. Muut tutkimukset ovat kuitenkin myös osoittaneet, että optimistit harrastavat enemmän liikuntaa, tupakoivat vähemmän ja syövät terveellisempää ruokavaliota. Lisäksi tällaisilla ihmisillä on parempia strategioita käsitellä ongelmia ja kokea vähemmän stressiä haastavissa tilanteissa. Kaikki nämä tekijät voivat edistää unen laatua.

optimistinen ajattelu paremman itsetavan avulla hymyilevien kasvojen piirtäminen

Tutkimuksen tekijät ehdottavat, että ihmiset voivat oppia optimismia kokeilemalla erilaisia ​​harjoituksia. Yksi näistä harjoituksista on ns "Paras mahdollinen itse" -Menetelmä. Tähän kuuluu yrittää kuvitella ihanne ja kirjoittaa ylös, millainen paras mahdollinen elämä voisi näyttää tulevaisuudessa. Useiden viikkojen säännöllisen harjoittelun jälkeen tämä voi auttaa yksilöä kehittämään optimistista ajattelua. Kyse ei kuitenkaan ole niinkään tämän ihanteen saavuttamisesta, vaan sen ajattelemisesta yleensä realististen tavoitteiden asettamiseksi optimistiselle tulevaisuudelle. Vielä ei kuitenkaan ole varmaa, voiko näillä harjoituksilla saavutettu optimismin lisääntyminen edistää parempaa unta ja terveyttä. Jos näin todetaan, optimistisen ajattelun harjoittelu voisi vähentää unihäiriöiden ja muiden terveysongelmien esiintyvyyttä väestössä.

Muut tutkimukset uneen liittyvästä optimismista

mies nukkuu lääketieteellisellä laitteella käsivarressa suorittaessaan unitutkimusta

Toisen tutkimuksen tulokset osoittivat myös merkittäviä yhteyksiä optimismin ja itsensä ilmoittaman unen eri ominaisuuksien välillä. Näin tehdessään tiedemiehet ottivat huomioon suuren määrän muuttujia, kuten sosio-demografiset ominaisuudet, terveydentilat ja mielenterveyshäiriöt. Osallistujat raportoivat nukkumisestaan ​​kahdesti, viiden vuoden välein, ja arvioivat unen laatua ja kestoa edellisen kuukauden aikana. Tutkimuksessa arvioitiin myös unettomuuden oireita, nukahtamisvaikeuksia ja joka yö nukutun tunnin lukumäärää. Vaikka optimismin ja paremman unen välillä havaittiin merkittävä ja positiivinen yhteys, tutkijat ehdottivat tulkintaa tuloksia varoen.

Estää unihäiriöt optimistisella ajattelulla Estä uniapnea

Vaikka tutkijat eivät tiedä tarkalleen, mikä optimistinen ajattelu vaikuttaa nukkumalliin, he epäilevät, että positiivisuus voi lieventää stressin vaikutuksia. Se tekee tämän edistämällä mukautuvaa selviytymistä, jonka avulla optimistit voivat levätä rauhassa. Optimistit ovat halukkaampia osallistumaan aktiivisesti ongelmakeskeiseen selviytymiseen ja tulkitsemaan stressaavia tapahtumia positiivisemmin. Tämä auttaa vähentämään huolta ja toistuvia ajatuksia nukahtamisen aikana ja koko unisyklin ajan. Tulokset nykyisestä tutkimuksesta voi liittyä myös sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöiden etenemiseen.

Previous Post
Lisää elinvoimaa nauttimalla C -vitamiinia kokonaisista hedelmistä
Next Post
Puutarhasi tammikuussa – Talvipäivät eivät ole täysin huolettomia