15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Detox -vesi – kaikki mitä sinun pitäisi tietää detox- ja resepti -ideoista

detox-veden vinkit-ideat-reseptit-helppo

Varsinkin talvikuukausien jälkeen, jolloin olit todennäköisesti vähemmän aktiivinen ja monien festivaalien takia et todellakaan kiinnittänyt huomiota erityisen terveelliseen ruokavalioon, on etu puhdistaa kehosi. Mutta parannuskeino ei myöskään haittaa muina aikoina. Eikä vain siksi, että voit saavuttaa bikinin hahmon tai kirkas ihon nopeammin, vaan siksi, että teet jotain poikkeuksellisen hyvää kehollesi tehokkaalla vieroitusprosessilla – ja juuri sitä “puhdistus” tarkoittaa. Nyt on olemassa erilaisia ​​ruokavalioita ja reseptejä tähän. Mutta ehkä olet jo kuullut niin sanotusta detox-vesikuurista, johon paitsi tähdet vannovat. Tämä artikkeli käsittelee tämän tyyppistä kehon vieroitusta. Ota selvää, mikä on detox -vesi ja miten se on hyväksi kehollesi. Lopuksi olemme koonneet yhteen herkullisia reseptejä, joiden avulla voit valmistaa maustettua vettä itse.

Detox -merkitys ja mihin Detox -vettä käytetään?

detox vesi ruokavalio-detoxify-detoxify-laihtua

Sana “Detox” on itse asiassa lyhenne englanninkielisestä sanasta “Detoxification”, joka käännettynä tarkoittaa vain vieroitusta ja puhdistusta. Puhdistuskuurilla voit auttaa kehoasi pääsemään eroon kaikista haitallisista myrkkyistä, joita on kertynyt kehoon epäterveellisen ruokavalion tai ulkoisten vaikutusten, kuten pakokaasujen, seurauksena terveellä tavalla. Voit tehdä tämän erityisen nopeasti ja helposti Detox Waterilla. Tämä ei ole muuta kuin vesijohtovettä tai maustettua kivennäisvettä. Tietenkin makua ei lisätä tähän keinotekoisten makuaineiden avulla. Tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja mausteita tai yrttejä käytetään luonnolliseen vieroitushoitoon. Ja se, että paljon vettä on terveellistä keholle ja siksi sitä tulisi juoda 1,5–3 litraa päivässä, ei ole mitään uutta. Joten voit puhdistaa kehosi erityisen hyvin vedellä. Muut aineet antavat sinulle herkullista vitamiinivettä, joka tukee jopa detoksifikaatiovaikutusta.

Tuo Detox Water jotain?

detox vesi kalkki-vihreä-mansikka-kurkku-jääkuutioita

Vesi, jossa on hedelmiä, on tietysti enemmän kuin hyvä kehollemme. Nesteet eivät kuitenkaan riitä, varsinkin jos jatkat syömistä epäterveellisesti. Jotta keho voisi puhdistaa itsensä kunnolla, sinun on kiinnitettävä huomiota myös terveelliseen ruokavalioon. Syö paljon hedelmiä ja vihanneksia sekä kuitupitoisia ruokia. Alkoholia tulisi välttää mahdollisuuksien mukaan tai ainakin rajoitetusti. Riittävä liikunta on tietysti myös erittäin tärkeää. Varsinkin jos sinulla on työ, jossa pääosin istut, sinun pitäisi etsiä vapaa -ajallasi toimintaa, joka luo tasapainon. Pitkät kävelyretket, vaellukset tai pyöräily eivät ainoastaan ​​stimuloi verenkiertoa, vaan myös toimittavat keholle runsaasti happea raikkaassa ilmassa. Uinti ja tanssi ovat myös suosittuja ja hauskoja urheilulajeja. Jos yhdistät kaikki nämä asiat detox -veteen, tunnet pian olosi vilkkaammaksi, aktiivisemmaksi ja raikkaammaksi. Väsymys ja heikkous ovat silloin menneisyyttä!

Detox -vesi auttaa laihtumaan?

detox vesi hedelmät-vihannekset-yrtit-mausteet-pesu

Tämä on tietysti toinen etu, jonka jokainen detox -hoito ja siksi luonnollinen tai terveellinen maustettu vesi tuo mukanaan. Terve keho, jolla on lisääntynyt verenkierto ja aineenvaihdunta, joka on seurausta toksiinien poistamisesta, pystyy myös paremmin polttamaan rasvoja. Joten ei ole ihme, että detox -vesi voi myös auttaa sinua laihduttamaan ja siksi sitä kutsutaan myös laihdutusvesiksi syystä. Mutta sekin toimii vain muiden jo mainittujen tekijöiden kanssa, nimittäin terveellisen ruokavalion ja liikunnan kanssa. Se, onko detox -vesi pääasiassa myrkyllistä tai toimii kuin ruokavalio, riippuu reseptistä. Jokainen veteen lisätty ainesosa, olipa se hedelmä, vihannes tai yrtti, auttaa eri tavoin, koska eri ainesosilla on myös erilaisia ​​vaikutuksia.

Valmista vähärasvainen vesi oikein

detox-vesi orgaaniset tuotteet-terveelliset-ruoka-juomat-reseptit

Vaikka valmistelu on hyvin yksinkertaista, on silti otettava huomioon muutama asia. Toisaalta on suositeltavaa käyttää kivennäisvettä, koska vesijohtovesi sisältää ei -toivottuja aineita, kuten klooria, lyijyä, kalkkia ja kuparia. Jos et kuitenkaan halua jatkaa kivennäisveden ostamista ja raskaiden pullojen kiertämistä, voit myös yksinkertaisesti suodattaa vesijohtoveden erityisellä suodatinkannulla. Tällöin nämä elementit poistetaan onnistuneesti vedestä. Koska detox -vettä voidaan käyttää myös teen muodossa, voit käyttää sen valmistamiseen myös suodatettua vettä. Lisäetuna on, että vedenkeitin ei voi kalkkiutua. Kuohuvesi sopii myös erinomaisesti valmistukseen. Koska hiilidioksidi ei ole kovin terveellistä, tällaista kivennäisvettä tulisi käyttää kohtuudella.

Lisäksi sinun tulee käyttää kuorimattomia hedelmiä maustettaessa vettä, koska kaikki vitamiinit ja kivennäisaineet sijaitsevat suoraan kuoren alla, joista suurin osa poistuu kuorinnan aikana, joten niitä ei voi päästää veteen liotuksen aikana. Mutta tämä tarkoittaa myös sitä, että hedelmät on huuhdeltava hyvin torjunta -aineiden poistamiseksi. Mutta olisi vielä parempi, jos saat luomutuotteita, jotka on kasvatettu ilman kemiallista käsittelyä.

Vältä myös muovisia astioita lapsivesi valmistukseen tai ainakin BPA-vapaata astiaa. Lasi materiaalina on sopivin. Päätät itse, käytätkö lasiastiaa vai trendikkäitä muurauspurkkeja.Suuressa lasikannussa voit valmistaa helposti suuren määrän detox -vettä. Muurauspurkit soveltuvat puolestaan ​​tarjoiluun klassisten juomalasien sijasta, mikä on erityisen houkuttelevaa ja omaperäistä kävijöitä. Laita sitten olki muurauspurkkien päälle. Kesällä voit myös lisätä muutamia jääpaloja ja tehdä virkistäviä ja terveellisiä juomia itse.

Detox -veden reseptit

detox-vesi-vihannekset-hedelmät-terve-kurkku-mansikat-yrtit

Kaikkien näiden tietojen jälkeen tunnet itsesi varmasti yhdeksi monista mahdollisista hedelmä- ja yrttivesistä. Jos näin on, voit harkita seuraavaa detox -hoitoa vedellä. On ideoita juomista detoxiin, joissa detox -vesi takaa puhtaan ihon ja raikkaamman ilmeen, sekä detox -veden reseptejä laihtumiseen, joiden avulla voit saavuttaa hoikan. Tietenkin reseptit ovat vain ideoita, eivät ohjeita. Lopulta voit koota täydellisen reseptin itsellesi ja kokeilla haluamallasi tavalla. Loppujen lopuksi makuja on erilaisia, joten jokaisen on itse päätettävä, mitkä hedelmät ja yrtit ovat parhaita.

Sitruunaideoita – helppo sitruunavesi -resepti

Yksinkertainen sitruunavesi on erittäin virkistävää ja sopii erinomaisesti detox -hoitoon. Yhtä litraa kohden tarvitset vain 2 sitruunaa, jotka leikataan viipaleiksi tai kahdeksanneksi. Laita hedelmät kivennäisveteen ja anna niiden hautua. Voit myös yhdistää kahden appelsiinin kanssa ja valmistaa sitten kaksi litraa tai valmistaa vain yhden appelsiiniveden. Voit myös valmistaa kalkkivettä tällä tavalla. Mausta vesi vain kalkilla. Sitruunavesi on myös täydellinen aamujuoma, joka kannattaa valmistaa spontaanisti tai mieluiten säännöllisesti. Tämä paitsi vahvistaa immuunijärjestelmää C -vitamiinin ansiosta, myös estää myrkkyjen kertymistä.

Sitruunan ja chian siemenet

Litteän vatsan detox-vedelle voit käyttää tuoreita sitruunoita ja tunnettuja chia-siemeniä, joissa on paljon kuitua. On myös kalsiumia, magnesiumia ja omega-3-rasvahappoja, jotka yhdessä luonnollisten antioksidanttien kanssa stimuloivat rasvanpolttoa. Sitrushedelmät puolestaan ​​ovat emäksisiä ja auttavat liian happamassa kehossa, joka voi johtua sokerista, alkoholista ja rasvaisesta lihasta. Joten tee jotain hyvää kehollesi näillä ainesosilla ja valmista 400 ml laihdutusvettä seuraavilla tuotteilla:

 • 3 tl chian siemeniä
 •  1 puoli sitruunaa
 • toisen puoliskon puristettua mehua

Sitruuna, kurkku ja minttu

 • 1/2 kurkkua
 •  1 sitruuna
 •  1 kourallinen mintunlehtiä

Detox -vedet kurkun kanssa ovat erittäin suosittuja. Leikkaa kurkku ja sitruuna viipaleiksi ja lisää ne lähdeveteen. Lisää tuoreita mintunlehtiä saadaksesi virkistävän maun. Kun olet antanut kaiken jyrkkää yön yli, saat aamulla herkullisen detox -veden, joka sitruunan ansiosta tarjoaa sinulle C -vitamiinia ja B-, C- ja K -vitamiinia sisältävän kurkun sekä rautaa ja kaliumia, jotka takaavat kauniin ihonväri.

Omena-kaneli Detox-vesi

detox-vesi-omena-kaneli-kanelitanko-omenaviinietikka-yksinkertainen

 • 2 keskikokoista omenaa
 • 2-3 kanelitankoa

Jos haluat valmistaa detox -vettä omenan kanssa, on suositeltavaa yhdistää se kaneliin, koska silloin puhdistat, mutta myös edistävät aineenvaihduntaa ja siten myös laihtumista. Leikkaa omenat puoliksi ja laita ne isoon kannuun kanelitankojen ja kivennäisveden kanssa. Ainesosat ovat niin aromaattisia, että voit jopa käyttää niitä useita kertoja yksinkertaisesti täyttämällä kannun. Voit myös käyttää neilikkaa maustamiseen.

Omenasiiderietikka

 • 5 mansikkaa
 • 1/2 dl ananaspaloja
 • 2 tl omenaviinietikkaa
 • 4-5 basilikanlehteä

Mansikan ja basilikan detox -vedellä on useita etuja. Ananas stimuloi sikiökiertoa ja on täydellinen puhdistukseen. Basilika puolestaan ​​sisältää paljon magnesiumia ja on täydellinen lääke kehon vapaille radikaaleille. Voit myös lisätä makua veteen tällä yrtillä. Sekoita kaikki keskenään ja anna juoman jähmettyä jääkaapissa tunnin ajan. Vesi, jossa on omenaviinietikkaa, edistää ruoansulatusta, hajottaa rasvasoluja ja sillä on puhdistava ja tyhjentävä vaikutus.

Marjat ainesosana – vesi vadelmilla ja mintulla

detox-vesi-marjat-mansikat-karhunvatukat-vadelmat-mustikat

 • 2 rkl vadelmia
 • 2 rkl tuoreita mintunlehtiä
 • jos haluat, mehu keskikokoinen lime

Voit puhdistaa maksasi, munuaisesi ja paksusuolesi erityisen hyvin tällä reseptillä, koska minttu edistää ruoansulatusta, kun taas vadelmat tunnetaan antioksidanttisista ominaisuuksistaan. Ainesosat riittävät litraan virkistävää juomaa ja ne sekoitetaan yksinkertaisesti keskenään. Voit myös tuoda mintunlehtien aromin esiin erityisen hyvin asettamalla ne kätesi päälle ja taputtelemalla niitä toisella kädelläsi.

Mustikoita

 • 2 appelsiinia tai mandariinia
 • 1 kourallinen mustikoita tai mustikoita

Voit valmistaa appelsiinivettä mustikoilla seuraavasti: Mustikoiden kuori sisältää arvokkaita aineita, jotka paitsi estävät erilaisia ​​sairauksia, myös estävät tulehdusta. Tämä sisältää kuitua ja antioksidantteja, jotka tekevät mustikoista yhden superfoodeista syystä. Jos yhdistät nämä marjat appelsiinien kanssa, saat myös riittävän määrän C -vitamiinia, joka paitsi vahvistaa immuunijärjestelmää myös stimuloi aineenvaihduntaa. Leikkaa appelsiinit viipaleiksi ja laita ne kannuun tai kannuun, jossa on enintään 800 ml suodatettua vesijohtovettä tai kivennäisvettä. Lisää sitten marjat ja anna kaiken hautua uudelleen muutaman tunnin ajan. Mustikka -detox -vesi on valmis.

Karpalomehu

Sekoita lähdevesi 3 rkl karpalomehua. Lisää sitten appelsiiniviipaleet ja anna kaiken toimia. Hedelmäinen maku hemmottelee aisteja ja on myös terveellinen. Karpalot paitsi vahvistavat sydän- ja verisuonijärjestelmää, myös virtsarakon ja munuaisten, jotka voivat auttaa estämään kystiittiä. Täydellinen resepti -idea kesäksi ja talveksi, jolla voit myös tehdä ystävillesi erittäin onnellisia.

Kuivattuja karpaloita, persikkaa ja rosmariinia

Voit käyttää karpaloita myös kuivatussa muodossa. Mehu sopii myös reseptiin, mutta sen tulee olla makeuttamatonta. Yhdistä hedelmät tai mehu mineraali- tai suodatinveteen ja mihin tahansa määrään persikoita ja tuoretta rosmariinioksaa. Leikkaa persikat paloiksi. Detox -juoma voidaan tarjoilla vain puolen tunnin kuluttua. Rosmariini tunnetaan myös antibakteerisista ja tulehdusta ehkäisevistä ominaisuuksistaan.

Goji-marjat

 • 1 kourallinen tuoreita piparmintunlehtiä
 • 2 tl goji -marjoja

Ainesosien päälle kaadetaan litra kuumaa vettä. Goji -marjat ovat myös yksi superruoista, mikä tarkoittaa, että ne sisältävät lähes kaikki tärkeät ravintoaineet. Piparmintulla on puolestaan ​​rauhoittava vaikutus vatsaan. Muuten lämpimiä juomia ei saa juoda vain talvella. Toisin kuin monet uskovat, ne ovat myös parempia kuin kylmät juomat kuumina päivinä. Syynä tähän on se, että vatsan ei tarvitse käyttää tarpeetonta energiaa nesteen lämmittämiseen. Prosessi, joka on muuten normaali. Sen sijaan vatsa voi alkaa sulattaa heti.

Herkullinen detox -vesi vesimelonilla

detox-vesi-vesimeloni-puhdistus-kesä-hedelmäinen

 • 300 g kuutioitua vesimelonia
 • 900 ml vettä

Koska vesimeloni sisältää paljon vettä, se on sinänsä loistava detoxifier, joka käytännössä huuhtelee myrkkyjä kehosta. On myös monia vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka hemmottavat kehoa. Mutta tietenkään ei haittaa tehdä lähdevedestä maukkaampaa tällä herkullisella hedelmällä. Sekoita vain kaksi ainesosaa keskenään ja anna juoman vaikuttaa muutaman tunnin ajan. Voit myös lisätä inkivääriä maun mukaan.

Inkivääriveden resepti

detox-vesi-inkivääri-juuri-raastettu ainesosa-terveet sitruunat

 • 2 cm inkivääri
 • 1 sitruuna
 •  12 mintunlehteä
 •  1 ripaus Himalajan suolaa maun mukaan
 •  5 tippaa piparminttuöljyä halutessasi

Inkivääriveden valmistus on myös erittäin helppoa. Inkivääriä ja sitruunaa sisältävästä detox -vedestä juuri ja sitrushedelmät leikataan viipaleiksi ja laitetaan sitten täytettyyn kannuun yhdessä muiden ainesosien kanssa. Anna sen jähmettyä kolmesta neljään tuntiin. Inkivääri- ja sitruunavedellä on useita etuja. Juuri auttaa paitsi vilustumiseen vahvistamalla immuunijärjestelmää, mutta myös lievittää vatsavaivoja. Lisäksi inkiväärivesi sopii erinomaisesti laihtumiseen, koska juuret hillitsevät ruokahalua.

Detox -vesi, ananas ja mango

detox-vesi-mango-ananas-eksoottinen juoma-runko

 • 1/2 dl mangopaloja
 • 1/2 dl ananaspaloja

Hedelmäpalat sekoitetaan kivennäisveteen ja jätetään muutamaksi tunniksi. Tähän resepti -ideaan ei tarvita mitään muuta! Jos kamppailet kaasun ja turvonneen vatsan kanssa, mango auttaa sinua pääsemään eroon näistä ongelmista edistämällä ruoansulatusta. Ananaksella on puolestaan ​​tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, ja sen tiedetään myös auttavan sinua laihduttamaan.

Detox -vesi kiivillä ja mansikalla

detox-vesi-kiivi-mansikka-piparminttu-raikas-kivennäisvesi

Kiivi auttaa myös torjumaan vapaita radikaaleja ja sisältää paljon A- ja E -vitamiineja. Koska hedelmät sisältävät paljon nestettä, ne sopivat myös hyvin huuhtoutumaan toksiineja kehosta, erityisesti yhdessä runsaan juomaveden kanssa. Sekoita kiivit ja mansikat 2 litraan mineraali- tai kuohuvettä ja anna sen hautua puolitoista tuntia.

Greippi Detox Vesi

detox-vesi-greippi-vadelma-appelsiini-lime-sitruuna

 • 1 greippi
 • Vadelmat
 • 2 päärynää
 • 1 kurkku
 • 1 oksa minttua

Tämä resepti on myös todellinen rasvanpolttaja, koska se stimuloi aineenvaihduntaa ja auttaa jopa krapulaan. Leikkaa suuret hedelmät viipaleiksi ja käytä isoon kannuun. Mausta mintulla ja jätä muutamaksi tunniksi. Vaihtoehtoisesti soveltuvat myös sitruunat, limetit, mustikat ja karpalot.

Kurkuma vesi

detox-vesi-kurkuma-mausteet-vesijohtovesi-lähdevesi-sitruuna

Toinen hyvin yksinkertainen resepti on tämä kurkuma -veden resepti, joka otetaan teen muodossa ja maistuu sekä lämpimältä että kylmältä. 1,8 litraa varten tarvitset noin 10 g kurkumaa. Voit sitten lisätä vaahterasiirappia tai hunajaa maistamaan detox -vettä. Tee ei sovellu vain vieroitushoitoon. Mauste on myös erittäin hyödyllinen maksa-, munuais- tai keuhko -ongelmissa, kuten astmassa, vatsavaivoissa, ummetuksessa, diabeteksessa, korkeassa verenpaineessa ja ihosairauksissa. Voit myös juoda teetä vilustumisen estämiseksi.

Aloe vera kuppia varten

detox-vesi-aloe-idea-valmistelu-kasvit-muurauspurkki

Jos omistat aloe -kasvin, et voi käyttää sitä vain kosmeettisiin tarkoituksiin. Koska lehtien geeli voidaan myös kuluttaa. Jos haluat valmistaa kupin terveellistä aloevettä, tarvitset 2 rkl tätä geeliä, jonka saat leikkaamalla lehtien pituussuunnassa auki ja raaputtamalla sen ulos. Lisää 2 rkl sitruunamehua. Sekoita kaikki tämä tehosekoittimessa vedellä yhden kupin verran. Aloe stimuloi ruoansulatusta ja tasapainottaa verenkiertoa. Voit myös yhdistää aloe veraa kurkumaan. Sekä tuore kurkuma että kurkumajauhe sopivat tähän. On parasta aloittaa pienellä määrällä jauhetta, koska jos et tunne makua, et ehkä halua sitä aluksi. Voit makeuttaa juoman myös hunajalla tai agaavisiirapilla.

Hibiscus -kukat ainesosana

detox-vesi-hibiscus-tee-lämmin-kylmä-kukat

Hibiscus -kukkia käytetään usein teetä varten. Joten miksi et käytä kauniita kukkia detoxiin ja kylmään juomaan? Käytä 1 tl kuivattuja kukkia, joihin annat mineraali- tai suodatettua vesijohtovettä. Antibakteeristen hibiscus -kukkien on tällöin toimittava vähintään 5 tuntia. Juoma edistää rasvanpolttoa ja vähentää nesteen kertymistä elimistöön.

Previous Post
Hyvä hammashoito viehättävälle hymylle – 4 hyödyllistä vinkkiä
Next Post
Tee sukkaeläimiä itse – ohjeet kaneille, norsuille, kissoille ja apinoille