15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Valmista kefiiri itse – kaikki terveellisestä maitojuomasta ja 2 reseptistä

Tee itse kefiriä vinkkejä-info-reseptejä-hapanmaitojuomaa

Jokainen, joka etsii terveellistä ruokaa, ei voi mennä vikaan kefirin kanssa. Olet ehkä kuullut siitä aikaisemmin, mutta et tiedä tarkalleen, mitä maitojuoma on ja mitä erityistä siinä on. Tässä artikkelissa haluamme valaista sinua hapanmaitojuomasta tarjoamalla sinulle kaikki tärkeät tiedot aiheesta ja selittämällä, kuinka voit helposti valmistaa kefiiriä itse. Jos et ole kokeillut maitokefiriä aikaisemmin, tulet varmasti faniksi siitä nopeasti etkä vain kuluta sitä sen terveellisten ominaisuuksien vuoksi.

Mikä on kefiiri ja ero maitokefirin ja vesikefirin välillä

Tee kefir itse maidon valmistus-ohjeet-resepti

Kefiiri on juoma, joka maistuu hyvin kirnupiimältä. Se maistuu hapanta, mikä on seurausta maidon käymisestä, joka tapahtuu ns. Kefir-sienien, Kaukasuksen erityisbakteerien avulla. Toisin kuin kirnupiimä, maitokefiri sisältää myös hiilidioksidia, mikä on toinen syy sen erikoisuuteen. Pieni määrä alkoholia voi myös olla mukana käymisprosessin vuoksi. Maitojuoma tehtiin aikaisemmin tammanmaidosta, mutta lehmänmaitoa käytetään pääasiassa nykyään.

Vaikka maitokefiri koostuu yksinomaan maidosta ja kefir -sienistä, kuten nimestä voi päätellä, vettä käytetään veden valmistamiseen. Tarkemmin sanottuna käytetään veden ja sokerin liuosta. Se sisältää myös niin kutsuttuja kefirikiteitä. Lopuksi veden kefirin makua voidaan verrata kombuchan makuun. Voit myös tehdä tämän tyyppisen kefirin itse, kuten näytämme alla.

Kefir -sieni erikoisaineena

Kefirin valmistaminen itse kasvaviksi sieniksi käyviksi raakamaitoksi

Erityisen maun ja tietysti terveellisten ominaisuuksien kannalta tärkeimmät ovat jo useita kertoja mainitut sienet. Erityisbakteerit yhdistetään hiivaan ja ne ovat myös välttämättömiä, jos haluat tehdä kefirin itse. Sienet, jotka tunnetaan myös nimellä kefir -jyvät, voidaan ostaa ja jopa käyttää useita kertoja. Paras tapa tehdä tämä on käydä terveyskaupassa. Mutta mitä bakteerit oikeastaan ​​tekevät? Ne saavat maidon käymään. Tämä puolestaan ​​johtaa siihen, että sisältämä laktoosi muuttuu maitohapoksi, mistä seuraa myös alkoholia ja hiilihappoa.

Mihin kefiri on hyvä??

kefir-tee-se-itse-smoothie-aamiainen-murot-banaani

Tällä erityisellä maidolla on useita positiivisia ominaisuuksia. Probiootit varmistavat suolen toiminnan stimuloinnin. Ja se on vain yksi asia, jonka kefir -sieni tekee terveydelle ja hyvinvoinnille. Nämä hyvät bakteerit ovat täydellisiä tasapainottamaan suolistoflooraa antibioottien ottamisen aikana ja sen jälkeen sekä taistelemaan taudinaiheuttajia vastaan. Samalla immuniteetti vahvistuu ja uudet sairaudet estetään.

Maitojuoman monet vitamiinit ja kivennäisaineet osoittavat myös, että maito -kefiiri on terveellistä. Näitä ovat A-, D- ja B -vitamiinit. Lisäksi on foolihappoa ja proteiinia, jotka ovat erityisen tärkeitä raskaana oleville naisille. Luut, hampaat, lihakset, hermot ja kilpirauhanen vahvistuvat kalsiumin, magnesiumin, raudan ja jodin ansiosta, ja ne ovat tärkeitä hivenaineita, joita tulisi nauttia säännöllisesti. Kaikki tämä sisältyy vain yhteen ruokaan, kefir -maitoon. Tästä syystä ei ole suositeltavaa vain kefirin valmistamista itse, vaan myös sen sisällyttämistä säännöllisesti ruokavalioosi.

kefir-tee-se-itse-kefir-sieni-bakteerit-kefir-maito-vinkit

Mutta maidosta saatavien terveyshyötyjen lisäksi tuote voi jopa vaikuttaa ulkonäköön. Ensinnäkin se on suosittu laihdutuskeino. Proteiinit ja rasvan puute tekevät kefiirimaidosta yhdessä hedelmien tai vihannesten kanssa täydellisen laihtumistuotteen, koska se toimittaa keholle tärkeitä aineita ja edistää terveen suolistoflooran ansiosta aineenvaihduntaa, mikä puolestaan ​​edistää rasvanpolttoa.

Jokainen, joka valittaa iho -ongelmista, kuten näppylöistä, voi myös tehdä kefirin itse ja käyttää sitä kosmeettisena tuotteena. Kyllä luit oikein! Toisaalta maito edistää puhtaampaa ihoa sisältä, koska tasapainoinen suolistofloora on myös etu. Kefir -maito on myös erittäin suosittu ja tunnustettu kasvonaamioksi. Tämän tyyppisellä naamarilla on puhdistava ja kosteuttava toiminto.

Osta kefiirimaitoa tai tee kefiiri itse?

kefir-do-it-yourself-buy-kasvaa-vinkit-terveys-edut-haitat

Valmiiden maitotuotteiden ostaminen kaupoista on varmasti helpompaa. Perinteinen ja kotitekoinen tuote tarjoaa kuitenkin joitain etuja lopputuotteeseen nähden. Toisaalta valmis maito ei sisällä todellisia kefir -sieniä, vaan muita bakteereja ja hiivoja. Tämä ei vaikuta vain makuun. Myös pieni määrä alkoholia puuttuu. Sen sijaan on maitosokeria. “Todellisen” kefirin sanotaan myös sisältävän paljon enemmän hyviä ravintoaineita kuin teollisesti tuotettu. Ja jos tämä ei riitä syyksi, sinun pitäisi myös tietää, että perinteinen kefirituote on erittäin vähälaktoosinen. Siksi se sopii myös ihmisille, joilla on laktoosi -intoleranssi. Joten on ehdottomasti parempi, jos teet kefirin itse.

Kuinka voin tehdä kefirin itse – kopioitava resepti

kefir-make-yourself-maito-juoma-valmistus-diy-yksinkertaisesti kotitekoinen

Ensinnäkin tarvitset maitoa. Ei ole väliä käytätkö lehmän, lampaan vai vuohen maitoa. Maku kuitenkin muuttuu myös tilanteen mukaan, koska mitä enemmän rasvaa on vastaavassa kefir -raakamaidossa, sitä kevyempi kefiiri on. Joten päätät mieltymystesi mukaan. On vain tärkeää, että keität tuoretta maitoa ennen kefirimaitoa tai käytät pitkäikäistä maitoa. Näin voit olla varma, että ei ole bakteereja, jotka voisivat saastuttaa kefiriviljelmän. Jos haluat tehdä kefirin itse sienillä, sinun pitäisi tietysti hankkia myös tämä. Kuten jo mainittiin, voit käyttää tätä useita kertoja ja jopa säilyttää sitä pakastimessa. Tätä varten se laitetaan pieneen maitoon. Näin voit myös kasvattaa kefir -sieniä. Se kasvaa ajan myötä ja voidaan sitten jakaa. Koska et tarvitse enempää kuin yhtä sientä, se voidaan myös antaa hienosti.

Muuten tarvitset joitain apumateriaaleja. Tämä sisältää kannen käymisastian, muovilusikan ja muoviseulan. On tärkeää, että nämä materiaalit eivät ole metallia, koska ne sisältävät ioneja, jotka vahingoittavat tai jopa tappavat kefiriviljelmää.

Tee kefiiri itse – ohjeet

kefir-tee-se-itse-smoothie-mustikat-maito-idea-terveellinen syöminen

Jos haluat tehdä kefirin itse, täytä lasi ensin maidolla huoneenlämmössä. Jotta voit sitten kasvattaa kefiriä, sieniä tarvitaan. Laita tämä maitoon muovilusikalla. Voit käyttää useampaa kuin yhtä lamppua. Tämä tarkoittaa, että kefir -maito käy ja päättyy nopeammin. Sulje purkki ilmatiiviisti ja aseta se valolta suojattuun paikkaan.

Lämpötilan tulisi olla vähintään 15 ja enintään 25 astetta. Lämpötila vaikuttaa myös alkoholipitoisuuteen. Mitä pienempi tämä on, sitä enemmän alkoholia on myöhemmin saatavilla. Tällä tavalla sisältö vaihtelee välillä 0,2 ja 2 prosenttia. Loput tehdään luonnosta. Pidä purkki valitsemassasi paikassa kaksi päivää.

kefir-tee-se-itse-superruoka-probiootti-vitamiinit-ravintoaineet

Mutta ennen kuin avaat lasin uteliaasti kahden päivän kuluttua, sinun on ensin ravistettava sitä hyvin. Tämä varmistaa, että kaseiini irtoaa sienestä. Sen sijaan erotat sienen saadusta hapanmaidosta kuljettamalla sen seulan läpi. Huuhtele sitten kefirisieni haalean veden alla, minkä jälkeen voit valmistaa kefiiriä uudelleen sen kanssa tai säilyttää sitä jääkaapissa lyhyen aikaa ja pakastimessa pidempään. Maito on nyt valmis nautittavaksi ja sitä voidaan säilyttää jääkaapissa 2-3 päivää.

Jos teet kefiriä ja huomaat, että lopputuotteesta tulee melko vetistä, siihen on kaksi mahdollista syytä. Joko lämpötila oli liian korkea varastoinnin aikana tai sienestä on tullut liian iso ja siinä on liikaa mukuloita. Vesinen koostumus ei vaikuta laatuun. Jos se silti häiritsee sinua, kokeile, kumpi mainituista syistä vaikutti johdonmukaisuuteen välttääksesi ne seuraavalla kerralla, kun teet kefirin itse.

Valmista kefir itse

kefir-make-yourself-vesi-suolistofloora-juoda hiilihapotettua alkoholia

Voit myös saada terveellisen juoman, jos teet kefirin vedellä itse. Käytä kefir -sieniä tai kefirikiteitä. Alla on myös ohjeet siitä, miten voit valmistaa tämän tyyppisen kefirin itse. Se ei ole vain terveellistä, vaan myös erityisen virkistävää hiilidioksidin ansiosta. Resepti on vain esimerkki ja sitä voidaan vaihdella vaihtoehtoisten tuotteiden kanssa, jotka lisäämme luetteloon. Yhdelle litralle tarvitset:

  • 30 g kefirikiteitä
  • 70-100 g sokeria tai ksylitolia
  • 30 g kuivattuja hedelmiä (luumut, rusinat, aprikoosit, taatelit jne.) Tai tuoreita hedelmiä
  • 1-2 sitruunaviipaleita orgaanista sitruunaa tai ilman kuorta (vaihtoehtoisesti lime)
  • 1 litra vettä tai jäähdytettyä teetä ilman aromaattisia öljyjä
  • Haluttaessa voidaan lisätä myös sokerijuurikassiirappia, mikä nopeuttaa käymisprosessia
  • inkivääriä jos haluat

kefir-make-yourself-kiteet-kefir-water-make-yourself-lusikka-puu

Liuota sokeri hyvin veteen suljetussa lasiastiassa. Sopivimmat astiat ovat kannellisia, joissa on kumitiiviste, koska kefirin valmistuksessa syntyy hiilihappoa, jonka on poistuttava. Tiiviste mahdollistaa tämän päästämättä ilmaa ulkopuolelta. Jos sinulla on vain kierrekorkki, älä sulje sitä liian tiukasti. Lisää loput ainekset sokeriveteen ja aseta astia pimeään paikkaan sopivassa lämpötilassa, kuten maitokefirin kohdalla. Käyminen kestää yhdestä kolmeen päivää makusi mukaan. Myös täällä valmis juoma seulotaan. Kiteet puhdistetaan myös haalean veden alla ja voidaan käyttää uudelleen.

Ne säilytetään jääkaapissa veden ja sokerin liuoksessa, joka on kuitenkin vaihdettava säännöllisesti. Jäähdytä kefiriviljelmät pitkään nesteellä pitkään. Kiteet voidaan myös kuivata. Uuni tai kuivain voi auttaa sinua tässä. On tärkeää, että lämpötila ei nouse yli 37 kuivauksen aikana. Liian korkea lämpötila tappaa kefiriviljelmän.

Previous Post
Askartelu 2-vuotiaiden lasten kanssa-20 ideaa eri materiaaleista
Next Post
Tee pääsiäislahjoja itse – 9 hienoa ideaa ja ohjeita