15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ravintolisät – hyödyllinen sovellus ja tehokkuus

Terveellinen elämä terveellinen syöminen mitä ravintolisiä

Monille terveellinen ruokavalio ja fyysinen kunto ovat itsestäänselvyys. Kaikki eivät kuitenkaan aina noudata suositeltuja määriä, järkevää valintaa ja ruoan oikeaa valmistusta. Joissakin tapauksissa täydennys on mahdollista, toisissa se on jopa tarpeen. Lääketiede, tiede ja elintarvikeasiantuntijat ovat keskustelleet ravintolisien seurauksista vuosikymmeniä.

Ravintolisät – saksalaisten ravitsemuksellinen käyttäytyminen

mitä saksalaiset syövät kaavio

Liittovaltion kuluttajansuoja- ja elintarvikevirasto antaa suosituksia ja arvioita, jotka kohdistuvat ensisijaisesti käyttäjän hyvinvointiin. Toisaalta yleiset lausunnot koskevat usein vain osia lisäravinteista, jotka voivat olla hyödyllisiä joillekin ihmisille, mutta ovat vähemmän hyödyllisiä toisille. Saksassa yli 50 prosenttia miehistä ja yli 70 prosenttia naisista totesi kyselyssä syövänsä hedelmiä ja vihanneksia päivittäin – lähde Statista. Syömiskäyttäytyminen on muuttunut vuosien varrella, mutta koska intoleranssi, allergiat tai puutosoireet on tunnistettu, kuluttajien on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota elintarvikkeiden ainesosiin.

Ravintolisät – yleiskatsaus asiakirja -aineistoon

valmistettu kemiallisista kasveista

Kuva 1: Lisäravinteet valmistetaan yrtti- tai kemiallisesti.

Käsitellyt artikkelit ja asiakirjat on jaettu kahteen ryhmään. Ensinnäkin kyse on ei-urheilijoiden ravintolisistä, jotka luokitellaan eri tavalla kuin urheilijoille tarkoitetut tuotteet. Lääketieteelliset arviot täydentävät toisiaan elintarvikeasiantuntijoiden panoksella. Saksan ravitsemusyhdistys Bonnissa tukee tutkimusta ravitsemustieteen alalla ja julkaisee säännöllisesti julkaisuja eri aiheista. Liittovaltion elintarvike- ja maatalousministeriö kiinnittää erityistä huomiota sallittuihin ainesosiin ja tekee tiivistä yhteistyötä liittovaltion kuluttajansuoja- ja elintarvikeviraston kanssa. Toisaalta kyse on urheilun lisäravinteista. Siellä käyttäjillä on usein erilainen motivaatio ja tarve ruokavalioon kuin ei-urheilijoilla. Lähteitä ovat urheilulääkärit, jotka käyttävät monivuotista kokemustaan ​​urheilijoiden tukemiseen paitsi lääketieteellisellä, myös ravitsemuksellisella tuella. Lääkärien lisäksi urheilijoille lähteitä ovat myös kokeneet urheilijat ja kuntokouluttajat. Erityisesti kehon kuntoilun suhteen keskustellaan aina ravintolisien oikeasta käytöstä ja käytöstä. Oman kehon kokemukset ja päivittäinen vaihto muiden kanssa auttavat asiantuntijoita laatimaan oikean ohjelman ja oikean ravinnon sinulle.

Urheilijoilla ja ei-urheilijoilla on erilaiset vaatimukset ja ominaisuudet, joita ei voi vaihtaa keskenään. Siksi on tärkeää kuulla asiantuntijoita, lääkäreitä tai ravitsemusterapeutteja ja palata heidän asiantuntemukseensa ongelmien tai koulutuskysymysten sattuessa.

Ravintolisät ei-urheilijoille

syö terveellisiä tuotteita päivittäin viikoittain

Kuva 2: Tyypillinen ruokapyramidi

Diabeteksen, liikalihavuuden ja sydän- ja verisuonitautien aikana yhä useammat ihmiset kiinnittävät enemmän huomiota ruokavalioonsa. Ruokavalioon liittyvät sairaudet ja ongelmat muodostavat kolmanneksen terveydenhuollon kustannuksista. Tyypin 2 diabetes voi johtua muun muassa ylipainoisuudesta varhaisessa iässä, ja sitä voidaan aluksi hoitaa muuttamalla ruokavaliota. Mitä tulee muihin sairauksiin, kuten syöpään, tutkijat eivät aina ole samaa mieltä. Siitä huolimatta on varoituksia syöpää aiheuttavista aineista elintarvikkeissa. Toinen tekijä on vanhusten, raskaana olevien naisten, lasten ja nuorten erilaiset tarpeet. Perusruokavalioita on seitsemästä ryhmästä joka päivä.

 • vettä
 • vihannekset
 • hedelmiä
 • Vilja, peruna
 • maitoa ja maitotuotteita
 • Lihatuotteet, kananmunat, kala
 • Rasvat

Ravintolisät eivät sitä vastoin ole lääkkeitä, joita voidaan käyttää halutessaan. Joillekin väestöryhmille nämä voivat kuitenkin olla hyödyllisiä, jos ne annostellaan oikein ja käytetään vastaavasti.

Foolihapon lisäravinteet voivat olla hyödyllisiä

Vitamiinit auttavat vanhuksia Alzheimerin tautia vastaan

Kuva 3: Erityisesti ikääntyneiden tulisi kiinnittää huomiota vitamiini- ja foolihappotasapainoonsa.

Tutkimuksessaan Hannoverin elintarviketieteellisessä instituutissa prof. Andreas Hahn, Dr. Maike Wolters ja Dr. Alexander Ströhle ravintolisien vaikutukset ja tehokkuus. Erityisesti ikääntyneillä on usein B12 -vitamiinin puutos, jolla voi olla vakavia seurauksia suorituskykyyn ja elämänlaatuun. Riski on lisääntynyt neurodegeneratiivinen Sairaudet. Nämä ovat esimerkiksi hermoston tai psyyken sairauksia. B12 -vitamiini liittyy läheisesti toiseen vitamiiniin, foolihappoon, joka tunnetaan myös nimellä B11 -vitamiini tai B9 -vitamiini. Näiden vitamiinien puute aiheuttaa lisääntynyttä Homokysteiinin pitoisuus, koska vitamiinit varmistavat sen hajoamisen. Homokysteiini on yksi aminohappo, jonka keho muodostaa itse. Jos tärkeät B -vitamiinit puuttuvat, keho ei pysty hajottamaan homokysteiiniä. Aminohappopitoisuuden nousu voi aiheuttaa kognitiivisia häiriöitä, ja jotkut tutkijat puhuvat myös Alzheimerin taudin lisääntyneestä riskistä.

Tutkimukset, joissa oli lisäravinteita B12 -vitamiinille ja foolihapolle, osoittivat osallistujien kognitiivisen suorituskyvyn ja mielialan parantuneen. Kuitenkin, kun se otetaan, on ratkaiseva. Tutkijat suosittelevat lisäravinteiden ottamista aikaisin, kun vitamiineja ei ole, haitallisten vaikutusten estämiseksi.

Lisäksi foolihapon lisäravinteista voi olla hyötyä raskaana oleville naisille. Foolihappo varmistaa, ettei epämuodostumia kuten Hermoputken viat voi syntyä. Annos on neuvoteltava lääkärin kanssa ja ennen kaikkea on varmistettava, että se otetaan ajoissa. Koska foolihappo on tärkeä myös solujen jakautumiselle, lisäannos on sopiva ensimmäisinä viikkoina ja ennen raskautta.

Vitamiinit – kuka tarvitsee niitä lisäksi

kuka niitä oikeasti tarvitsee

Kuva 4: C -vitamiinia esiintyy pääasiassa hedelmissä ja vihanneksissa.

Oletus, että hedelmät ja vihannekset sisältävät yhä vähemmän vitamiineja, ei pidä paikkaansa liittovaltion elintarvike- ja maatalousministeriön mukaan. Ihmiskeho ei kuitenkaan pysty tuottamaan suurinta osaa vitamiineista itse kehon kemiallisten prosessien vuoksi. Keho ei voi varastoida B-ryhmän vitamiineja ja C-vitamiinia, koska ne ovat vesiliukoisia ja ne on imeytettävä uudelleen joka päivä.

Apteekkikysely tekee yhteenvedon useista lääkäreiden ja tutkijoiden mielipiteistä ja tekee sen johtopäätöksen Vitamiinivalmisteet eivät aina ole hyödyllisiä, mutta niillä voi olla tukea tietyille ryhmille.

D-vitamiini esimerkiksi ihmiset, joilla on tummempi iho, eivät ota sitä hyvin. Jopa ihmiset, jotka pitävät matalaa profiilia, tarvitsevat enemmän D -vitamiinia. Auringon UV -säteet auttavat tuotannossa. Ruoat sisältävät yleensä vähän D -vitamiinia. Jokaisen, joka viettää suurimman osan päivästään sisällä ja jolla on oireita, kuten väsymystä, huimausta tai ärtynyttä mielialaa, on otettava selvää lisäravinteista lääkäriltä..

Ihmisillä, joilla on häiriöitä rasvojen ruoansulatuksessa, rasvan imeytymisessä, voi olla ongelmia rasvaliukoisten vitamiinien, kuten A-, D- ja E-vitamiinien imeytymisessä. Sairaudet, kuten Crohnin tauti tai suolistosairaudet, voivat estää imeytymistä, ja sairastuneiden tulisi ottaa selvää muista vitamiinilähteistä.

Nuorille, jotka eivät halua syödä vihanneksia tai hedelmiä, lisärahat voivat olla hyödyllisiä. Tämä riippuu lapsen iästä ja sopimuksesta lääkärin tai apteekin kanssa. On tuotteita, jotka sisältävät useita vitamiineja ja kivennäisaineita yhdessä. Näitä tulisi kuitenkin käyttää vain, jos lapsi ei halua muuttaa ruokavaliota ollenkaan.

Magnesium -opas

Ravintolisät Magnesiumlisäaine

Kuva 5: Jos hikoilet paljon, menetät sekä nesteitä että kivennäisaineita.

Magnesium on tärkeä mineraali, jota tarvitaan moniin kehon toimintoihin. Se auttaa esimerkiksi luunmuodostuksessa, energian aineenvaihdunnassa ja tukee lihasjärjestelmän hermojohtumista. Monet ihmiset kärsivät vasikan kouristuksista, eivätkä vain urheilijat tai ihmiset, jotka harrastavat paljon urheilua. Lihaskrampit voivat lisäksi Magnesiumin puute on myös muita syitä, kuten verenkierto -ongelmia tai tiettyjä lääkkeitä.

Magnesiumin puute on erityisen yleistä Diabetes suuri ongelma, koska siitä kärsivät vapauttavat yhä enemmän magnesiumia munuaisten kautta. Sydän- ja verisuonijärjestelmä tai aineenvaihdunta voivat myös heikentyä. Monet elintarvikkeet sisältävät magnesiumia, kuten pähkinöitä, banaaneja, täysjyvätuotteita ja jopa kaakaota. Muut aineet, kuten kalsium tai rauta sekä alkoholi, estävät magnesiumin imeytymistä. Lääkkeet, kuten antibiootit, antihistamiinit tai laksatiivit, voivat lisäksi estää imeytymistä tai lisätä vapautumista.

Ne, jotka ottavat riittämättömiä määriä magnesiumia, lisäävät sitä tietyissä tapauksissa Paksusuolen syövän riski. Siksi aikuisen tulisi kuluttaa 300-600 milligrammaa päivässä. Jos et voi saavuttaa tätä ruoan kautta, sinun on saatava lisää valmisteita, jotka on kuitenkin sovitettava hyvin yhteen ruokavaliosi ja tarvittaessa muiden lääkkeiden kanssa.

Lisäravinteet urheilijoille

ei auta lihasten rakentamisessa

Kuva 6: Lisäravinteita käytetään erityisesti lihasten rakentamiseen.

Urheilijat saavat kehon ja mielen liikkeelle ja voivat nostaa omaa mielialaa. Mutta aktiivisilla ihmisillä ja erityisesti kilpaurheilijoilla on lisääntynyt mineraalien, hivenaineiden ja vitamiinien tarve. Tähän on monia syitä. Toisaalta urheilijat hikoilevat paljon ja menettävät enemmän elektrolyyttejä ja magnesiumia, kaliumia, kalsiumia ja Co: ta hikoilun kautta. Myös hapen tarve kasvaa ja hapettuminen lisääntyy vapaat radikaalit julkaisuja. Vitamiinit ja hivenaineet Antioksidantit, taistele näitä kehossa. Se riippuu nyt urheilulajista ja halutusta suorituksesta, ovatko lisäravinteet hyödyllisiä vai eivät. Pitkän matkan juoksijalla on erilainen kuorma kuin voimaurheilijalla. Molemmat tarvitsevat kuitenkin vähintään tasapainoisen ruokavalion, joka on sovitettava koulutukseen.

Heraproteiini – proteiinikuningas?

Ravintolisien ideat yhdistävät elintarvikkeet

Kuva 7: Heraproteiinia on saatavana tiivisteenä, isolaattina ja hydrolysaattina.

Proteiini on suosittu keino rakentaa lihaksia voimaharjoittelussa. Monet kehonrakentajat vannovat biologista arvoa, joka mittaa eläin- tai kasviproteiinin muuttamisen tehokkuuden endogeeniseksi proteiiniksi. Proteiinia on viisi eri tyyppiä:

 • Heraproteiini (heraproteiini)
 • Munan proteiini
 • Soijaproteiini
 • Maitoproteiini
 • Maitoproteiinieriste

Viime vuosina, Heraproteiini paljastettu. Huippu.ag: lle kehonvalmentaja Holger Gugg käsitteli muiden proteiinien vaikutuksia ja tutki heraproteiinin hallitsevuutta.

Vaikka heraproteiinilla on suurin proteiinien biologinen arvo, muut seokset voisivat saavuttaa tehokkaampia vaikutuksia. Se riippuu siitä, onko sinulla jo proteiinipitoinen ruokavalio. Lisäksi heraproteiini stimuloi Proteiinisynteesi, Joten proteiinien muodostuminen kehossa, erittäin hyvä ja ennen kaikkea pitkällä aikavälillä.

Ongelmia syntyy, kun jotkut urheilijat haluavat käyttää heraproteiinia puhtaana rasvanpolttajana. Insuliini -indeksi nousee sen mukaan, milloin ja missä määrin urheilijat ottavat proteiinia. Se olisi haitallista etenkin aamulla. Kun hiilihydraatteja käytetään samanaikaisesti, verensokeri nousee liikaa.

Heraproteiini on vähemmän sopiva tai sitä tulisi käyttää vain rajoitetusti aamiaiseksi ja välipalaksi rasvanpolttoon. Monet urheiluasiantuntijat suosittelevat myös tasapainoista ruokavaliota lihasten rakentamisessa, jota voidaan tukea täydentävillä keinoilla. Runsaasti proteiineja sisältävä ja vähärasvainen aamiainen ja välipaloja lisäaineilla, jotka on valmistettu seosyhdisteistä, voivat saavuttaa tehokkaamman lihasten rakentamisen. Heraproteiinin suhteen harjoituksen ajoituksella, ruokavaliolla ja lisäravinteilla on väliä. Tämä proteiini on tehokkain raskaan harjoittelun jälkeen. Tämä toinen osa tarjoaa myös lisätietoja heraproteiinista artikkelista kehonvalmentaja Holger Gugg.

Kreatiinilisä voimaharjoittelussa

Voimaharjoittelu merkitsee sovelluksen tehokkuutta

Kuva 8: Kreatiini toimii tehokkaasti raskaan harjoittelun jälkeen.

Ravitsemusterapeutti Dr. Hermann Korte tutki täydentävän kreatiinin vaikutuksia ja sivuvaikutuksia urheilijoissa. Ihmiskeho tuottaa 1-2 grammaa kreatiinia päivässä, jota esiintyy pääasiassa lihaksissa. Lisäsaannilla monet urheilijat toivovat nopeampaa lihasten kasvua ja vähemmän rasvaa. Toinen kreatiinin vaikutus on parantaa suorituskykyä korkealla tasolla. Se on ihanteellinen, jos Kreatiinitasot on suhteellisen korkea omissa lihaksissa. Lisäaineiden tapauksessa annoksen tulisi olla alussa suurempi, koska elimistö vapauttaa kreatiinia uudestaan ​​ja uudestaan ​​saannin aikana.

Terveysongelmat ovat harvinaisia, mutta lihaskramppeja esiintyy ja samat vaikutukset eivät ilmene jokaisella urheilijalla. Toimittaminen Kreatiniini, kreatiinin hajoamistuote aiheuttaa suuremman nestetarpeen, jonka urheilijan tulisi ehdottomasti tasapainottaa.

Kreatiinin lisäannos on erityisen hyödyllinen yhdessä intensiivisten harjoitusyksiköiden kanssa. Asiantuntijat suosittelevat lyhyitä toipumisvaiheita harjoitteluelementtien välillä parhaan vaikutuksen saavuttamiseksi. Kuten proteiinienkin, urheilijoiden tulisi välttää hiilihydraattien käyttöä samanaikaisesti.

L-karnitiini lisää urheilijoiden kestävyyttä

Ravintolisät Ideoita mikä on terveellistä

Monet laihduttaa haluavat ovat jo nousseet L-karnitiini kohdannut. Keho tuottaa tämän itse muun muassa aminohapoista. Toisaalta se on vastuussa rasvahappojen sitomisesta. Toistaiseksi tutkijat eivät kuitenkaan ole pystyneet osoittamaan, että L-karnitiinin lisäsaanti voi edistää kestävyyttä. Biokemisti Paul Greenhaff havaitsi kuitenkin viimeaikaisissa tutkimuksissa, että ylimääräinen L-karnitiini voi nopeuttaa rasvan kuljetusta lihaksissa ja siten aktivoida suurempaa rasvankulutusta. Tätä varten on kuitenkin täytettävä tiettyjä ehtoja.

Yhdistettyjä hiilihydraatteja ja L-karnitiinia käsittelevässä tutkimuksessa osallistujat, joilla oli koulutusyksiköitä, saavuttivat lisääntyneen L-karnitiinipitoisuuden lihaksissa ja vähensivät hiilihydraattien kulutusta noin kuuden kuukauden kuluttua. Lisäksi hiilihydraattien polttamisesta syntyvä energia lisääntyi. Tutkijat selittävät tämän myös sillä, että lisääntynyt insuliinitaso voi varmistaa L-karnitiinin hyvän imeytymisen.

the Maitohapon käyminen urheilijat pystyivät vähentämään L-karnitiinin avulla ja lisäämään siten omaa kestävyyttään.

Riskit

merkityksellisiä sovellusten tehokkuusriskejä

Ravintolisätuotteita on niin paljon, että ne täyttävät monien kauppojen hyllyt. Olipa tehopatukat, vitamiinitabletit tai jauhe – jos haluat saada lisää aineita, löydät niitä apteekeista, supermarketeista, apteekkeista ja Internetistä.

Yhdessä eurooppalaisten ohjeiden kanssa liittovaltion kuluttajansuojaministeriö on vahvistanut ravintolisäasetuksessa vitamiinien ja kivennäisaineiden lisäämistä ravintolisiin koskevat säännöt. Rasvahapoille, aminohapoille tai kasviuutteille ei ole vielä selkeitä määritelmiä.

Siksi ministeriö varoittaa väärinkäytöstä tai yliannostuksesta.

Esimerkiksi rasvaliukoinen A-vitamiini voi aiheuttaa maksavaurioita, jos annos on liian suuri, estää luun muodostumista ja vaikuttaa kielteisesti erityisesti raskauden aikana. Näin on kuitenkin vain kroonisesti lisääntyneen saannin tapauksessa. Suositellaan 1,5–2 milligrammaa päivässä.

Useimmat vesiliukoiset vitamiinit, kuten C- tai B-vitamiini, eivät periaatteessa voi imeytyä elimistöön liian suurina annoksina. Hän vain tyrmää ne uudelleen.

Johtopäätös

Ravintolisät tulee valita ja käyttää huolellisesti ja perusteellisesti tutkittuina. Lääkärin kuuleminen on aina suositeltavaa, jos lääkettä käytetään pitkään, koska sivuvaikutuksia voi esiintyä, varsinkin jos lääkkeitä tai muita tuotteita otetaan samanaikaisesti. Yleensä lisätuotteita ei pidä nähdä negatiivisesti, se riippuu niiden kohdennetusta käytöstä. Lisärahat ovat osoittautuneet erityisen tehokkaiksi voimaharjoittelun alalla, jos ne yhdistetään hyvään harjoitteluun ja tasapainoiseen ja mukautettuun ruokavalioon. Monien lääkkeiden pitkän aikavälin tutkimukset ovat edelleen riittämättömiä. Jos oireita ilmenee, potilaiden tulee käyttää hyvin dokumentoituja tuotteita ja tarvittaessa kuulla asiantuntijoita. Monille hyvin dokumentoiduille tutkimuksille on olemassa vasta-tutkimuksia tai uusia havaintoja, jotka voivat kyseenalaistaa tulokset. On tärkeää kiinnittää huomiota kehon, ruokavalion, hakuajan ja lisävarojen käyttöalueen yksilölliseen koordinointiin.

Previous Post
Luo paratiisi pieneen puutarhaan
Next Post
Kouluun ilmoittautumista varten tee seppele, jossa on lyijykynät ja värikynät – 3 käsityöohjeet