15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mikä on Airfryer -rasvakeitin? Edut ja haitat sekä vinkit ostamiseen

Airfryer -rasvakeittimen hyvät ja huonot puolet ja vinkkejä ostamiseen

Paistettu ruoka on erityisen suosittua. Tiedetään kuitenkin, että öljyssä paistettu ruoka ei välttämättä ole terveellistä, ja siksi se tulisi valmistaa tällä tavalla mahdollisimman harvoin. Kaikille niille, jotka eivät voi vastustaa friteerattua ruokaa, keksittiin niin kutsutut airfryerit tai englanninkieliset kuumailmapaistimet. Näiden laitteiden suosion kasvaessa ne, jotka eivät ole kokeilleet niitä, luonnollisesti ihmettelevät, mistä on kyse. Kuinka kuumailmalaite toimii, mitkä ovat sen edut ja haitat ja onko se todella verrattavissa klassiseen friteerauskeittimeen? Haluamme vastata kaikkiin näihin kysymyksiin tässä artikkelissa, jotta voit helpommin päättää, kannattaako sinun hankkia tällainen laite. Olemme myös pyöristäneet joitain suosituimpia Airfryer -rasvakeittimien malleja harkittavaksesi.

Mikä on Airfryer -rasvakeitin?

Paista rapeita ranskalaisia ​​perunoita Airfryer -rasvakeittimessä

Ensi silmäyksellä Airfryer -rasvakeitin ei näytä eroavan tavallisesta. Koko on sama ja siellä on myös kori, johon tuotteet sijoitetaan. Mutta nimi viittaa jo periaatteeseen, jolla kuumailmapaistimet toimivat. Ruoan valmistuksessa käytetään öljyn sijasta kuumaa ilmaa. Periaatteessa Airfryeria voidaan verrata uuniin, jossa on konvektiotoiminto, vain se, että se on miniversio, jonka voit ottaa mukaasi lomalle tai ystäville. Kuumailma -toiminto on yhdistetty grillitoimintoon. Näiden yhdistelmä muodostaa laitteen!

Lämpö syntyy Airfryer -rasvakeittimessä rengaslämmittimien avulla. Pienet tuulettimet jakavat sitten kuuman ilman tasaisesti laitteeseen, mikä tarkoittaa, että sen sisältämä ruoka kypsyy tasaisesti kaikilta puolilta. Tämä on myös klassisten friteerauskeittimien tavoite, vain että siellä käytetään rasvaöljyä, joka puolestaan ​​imeytyy ruokaan ja kuluttaa sitten.

Airfryer -rasvakeittimen edut ja haitat

Airfryer sopii erinomaisesti sinkuille ja suurille perheille

Nyt epäilemättä kuulostaa siltä, ​​että Airfryer -rasvakeitin on täydellinen valinta terveellisten aterioiden valmistuksessa. Itse asiassa edut ovat selvästi suuremmat kuin haitat. Jotta sinullakin olisi vertailu ja voit muodostaa oman mielipiteesi, olemme tiivistäneet alla olevat edut ja haitat:

Edut:

 • Koska ilmakeitin toimii ilman öljyä tai vaatii vain vähäisen määrän, se on tietysti myös terveellisempi vaihtoehto paistetulle ruoalle. Tämän voidaan myös pitää tärkeimpänä syynä niiden suosioon. Lisäksi on mainittava, että lempeän ruoanlaiton ansiosta menetetään paljon vähemmän vitamiineja ja tärkeitä rasvahappoja. Joten voit syödä terveellisesti Airfryer -friteerauskeittimellä ja nauttia silti suosikki välipaloistasi.
 • Toisin kuin uuni, valmistusaika on hyvin lyhyt. Syynä tähän on se, että ruoka kypsennetään pienemmässä huoneessa ja siksi ilmaa on lämmitettävä vähemmän.
 • Juuri mainitulla seikalla on myös toinen etu: lyhyempi valmistusaika johtaa luonnollisesti myös energiansäästötoimintoon. Se, mikä voidaan valmistaa lyhyemmässä ajassa, kuluttaa myös vähemmän energiaa. Lisäksi kuumailmakeittimet ovat yleensä sinänsä energiaa säästäviä laitteita.
 • Toinen suuri etu on turvallisuus, joka on erityisen tärkeää, jos sinulla on lapsia. Kuuman öljyn vuotamisen vaaraa ei ole, jos laite kaatuu ja palovammat vältetään.
 • Koska öljyä ei käytetä, puhdistus on paljon helpompaa kuin perinteisellä rasvakeittimellä. Ensinnäkin sinun ei tarvitse hävittää öljyä. Toisaalta yksittäiset osat sopivat yleensä myös astianpesukoneeseen, mikä säästää paitsi aikaa myös vettä. Ja jos ilmakeitintä ei voida irrottaa astianpesukoneessa, riittää, jos puhdistat Airfryer -laitteen yksinkertaisella talouspaperilla.

Paista sipulirenkaita ilmakeittimessä juhlia varten

 • Klassisen friteerauskeittimen suurin haittapuoli on, että se levittää epämiellyttävän friteeratun tuoksun huoneen ympärille, mikä johtaa usein sen käyttöön ulkona. Näin ei ole Airfryer -rasvakeittimen tapauksessa, joten voit käyttää sitä keittiössä ilman ongelmia.
 • Paistettavan ruoan maku ei muutu, kun taas suuren määrän elintarvikkeeseen imeytyvän öljyn käyttö muuttaa paitsi makua myös ruoan väriä. Voit nauttia vihanneksista, lihasta ja muista asioista vielä paremmin kuumalla ilmakeittimellä.
 • Monimuotoisuus on toinen avainsana. Jos luulet, että voit paistaa Airfryer -rasvakeittimessä vain sitä, mitä voit käyttää normaalissa friteerauskeittimessä, olet väärässä. Laajan lisävarustevalikoiman ansiosta voit myös leipoa esimerkiksi muffinsseja, leipää tai kakkuja ja jopa pizzoja. On jopa suosittuja gratineja ja patoja. Todella monipuolinen laite, joka voi helpottaa jokapäiväistä elämääsi!
 • Voit myös valmistaa erilaisia ​​ruokia samanaikaisesti, jos valitset suuremman Airfryer -rasvakeittimen. Tämä toimii useiden tasojen ansiosta.
 • Verkossa on monia erilaisia ​​keittokirjoja ja reseptejä, jotka sopivat jokaiseen malliin, joten voit helposti kokeilla monenlaisia ​​ruokia ja leivonnaisia ​​ja nauttia monipuolisesta ruokavaliosta tällä tavalla.

Syö terveellisiä vihanneksia ja lihaa Airfryer -rasvakeittimellä

Haitta:

 • Niiden, jotka pitävät rapeasta, on oltava pettyneitä. Koska enimmäkseen perunat ja co..
 • On olemassa vaara, että ruoka kuivuu kypsennyksen aikana öljyn ja ilman kiertämisen vuoksi. Jotkut tuotteet eivät siis ole aivan niin mehukkaita kuin klassisessa rasvakeittimessä. Lisäämällä pienen määrän rasvaa voit estää tai ainakin vähentää tätä ongelmaa.
 • Koska ilmakeitin on käyttövalmis nopeammin kuin uuni, koska se on pienikokoinen (koska pienempi tila on lämmitettävä), valmistusaika näyttää olevan lyhyempi kuin normaalilla rasvakeittimellä. Tosiasia on kuitenkin, että todellinen kypsennysaika on paljon pidempi kuin silloin, kun ruoka paistetaan öljyssä. Tämä ei kuitenkaan muuta Airfryer-rasvakeittimen energiansäästöominaisuuksia.

Airfryer -tarvikkeet

Valmista pizza taikinalla Airfryer -rasvakeittimessä

Pakkauksessa on yleensä lisävarusteita ilmakeitintä varten. Kuten olemme jo maininneet, näistä lisävarusteista valmistetaan laaja valikoima ruokia ja välipaloja, joita ei voida valmistaa tavanomaisessa rasvakeittimessä. Tämä osoittaa jälleen, että ilmakeitin on hyvin samanlainen kuin minimuodossa oleva uuni. Lisävarusteet, jotka eivät sisälly ostokseen, voidaan yleensä ostaa jälkikäteen. Tässä muutamia hyödyllisiä ideoita:

Lisäosat Airfryer -rasvakeittimeen

paista suklaamuffineja vadelmalla ilmakeitintä käyttäen

Nämä ovat juuri tarvikkeita, joita tarvitset voidaksesi valmistaa muita ruokia kuin ranskalaisia. Eri lisäosilla esimerkiksi lihaa ja kalaa voidaan grillata tai paistaa tai kakku voidaan leipoa. Tässä on valikoima lisäosia, jotka voit ostaa lisäksi, jos ne eivät sisälly Airfryer -rasvakeittimen ostamiseen:

Airfryer -leivinpannu ja leivinastia – Tarvitset tämän lisäosan, jos haluat leipoa muffinsseja, kakkuja tai muuta pehmeää taikinaa tai valmistaa vuokoja. Paistetut vihannekset tai jopa omeletit ja paistetut munat valmistetaan nopeasti ja helposti. Siellä on myös leipäkori leivän paistamiseen.

Ruoanlaittokori – Kypsennyskori on tarkoitettu herkälle ruoalle. Se myös kypsentää ranskalaisia ​​erityisen hyvin. Keittokori pyörii koko kypsennysajan Airfryer -rasvakeittimessä, mikä kiertoilman lisäksi takaa tasaisen paistamisen.

Pihvihäkki – Pihvihäkki, joka sopii lihalle ja kalalle, on myös tarkoitettu pyörimisen tallennukseen.

Tarvikkeet Philipsin rasvakeittimen grillilevylle, jossa on reiät

Airfryer -grillipannu – Kuten nimestä voi päätellä, grillipannun sisäosaa käytetään lihan, kalan ja vihannesten grillaamiseen. Ero jo mukana toimitettuun koriin on, että insertissä on yleensä suurempi pinta ja siksi siihen mahtuu suurempi määrä tuotteita (esim. Kokonainen kala sen sijaan, että se olisi leikattu koriin). Tämä koskee muun muassa Philips Airfryer XL -keitintä. Tämän mallin grillipannu on varustettu myös rei’illä, jotka eivät ainoastaan ​​salli rasvan tippumista pois, vaan myös lyhentävät kypsennysaikaa.

Airfryer -roiskevesisuoja – Tämän on tarkoitus suojata epämiellyttäviltä roiskeilta, jotka aiheuttavat rasvaista ruokaa ja ovat erityisen ärsyttäviä, kun lämmityskierukka on yläpuolella, koska juuri sitä roiskuu, mikä on tietysti vaikeampaa puhdistaa jälkikäteen. Varsinkin kun nämä talletukset kerääntyvät ajan mittaan yhä enemmän spiraalin taakse. Lisäksi hajuja ja harvoin myös savua syntyy, mikä voi olla samanlainen kuin klassinen rasvakeitin. Siksi Airfryer -rasvakeittimen roiskesuojaa suositellaan erityisesti.

Kuuman ilman rasvakeitin ja sekoitusvarsi – Airfryer -rasvakeittimen sekoitusvarsi helpottaa ranskalaisten ja muiden ruokien valmistamista. Sen tehtävänä on kääntää ja sekoittaa ruokaa säännöllisesti ja automaattisesti niin, että säästyt tältä ja ruoka ruskistuu tasaisesti.

Viileät kosketuskahvat – Nämä käytännölliset lisävarusteet eivät ole saatavana kaikkiin malleihin. Nämä ovat kahvoja, joiden avulla voit helposti irrottaa kuumat terät polttamatta itseäsi.

Osta kuumailmalaite

Lue arvosteluja ja vertaa ominaisuuksia ennen ostamista

Jos olet päättänyt ostaa Airfryer -kuumailmalaitteen, olet seuraavan ongelman edessä. Kumman sen pitäisi olla? Monien eri hintojen kanssa valikoima on melko suuri ja päätöksen tekeminen on vaikeaa. Voit kuitenkin tehdä valinnastasi hieman helpompaa seuraavien vinkkien avulla. Mikä malli on paras, riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien siitä, mitä haluat käyttää Airfryer -rasvakeittimessä. Muista myös, että kalliit mallit eivät välttämättä ole parempia. Kun olet havainnut nämä kohdat, jäljellä on vain löytää sopivan hintaluokan malli.

Kuinka monelle ihmiselle Airfryer -rasvakeitintä käytetään??

Ilmakeittimen koolla on ratkaiseva merkitys. On 1 litran friteerauskeittimiä, mutta on myös sellaisia, joiden tilavuus on 9 litraa. Joten on selvää, että pienempi Airfryer -rasvakeitin ei hyödytä sinua, jos olet 5 hengen perhe. Loppujen lopuksi haluat valmistaa ruokia riittävästi ensimmäisen kerran eikä sinun tarvitse kytkeä laitetta päälle useita kertoja. Vaikka sinulla on usein suuria kävijöitä, suuri kapasiteetti on parempi valinta.

Jos asut yksin ja haluat käyttää laitetta yksin, riittää pieni. Esimerkiksi Philipsin kuumailmalaite ja erityisesti Philips Airfryer HD9220, jonka kapasiteetti on 800 grammaa, sopivat hyvin. Useille ihmisille suositellaan usein Philips HD 9240 Airfryer -laitetta, johon mahtuu jopa koko kana.

Kuuman ilman rasvakeitin on ihanteellinen kasvissyöjille ja vegaaneille

Käytännöllisiä lisävarusteita ja helppo puhdistaa

Varmista, että Airfryer -rasvakeitin voidaan purkaa yksittäisiksi osiksi ja pestä astianpesukoneessa. Tämä tekee siivoamisesta paljon helpompaa. Katso myös lisävarusteet. Onko tarpeeksi panoksia tarpeisiisi? Jos ei, tarkista, mitä on mahdollista ostaa uudelleen valitulle mallille. Ei sillä, että haluat käyttää ilmakeitintä pääasiassa leivontaan etkä yhtäkkiä löydä sopivaa käyttötarkoitusta mallillesi.

Ekstrat

Joissakin friteerauskeittimissä on myös käytännöllinen katseluikkuna. Tästä on hyötyä, varsinkin jos valmistat suuria määriä. Näet yhdellä silmäyksellä, onko ruoka jo valmis, eikä sinun tarvitse jatkuvasti avata laitetta tätä tarkoitusta varten, jolloin arvokas lämmitetty ilma häviää. Roiskeet vältetään myös katseluikkunan avulla.

Ilmankeitin verrattuna

Philips Airfryer erikokoisina Vinkkejä ja vertailua

Tietenkin jokainen valmistaja yrittää esitellä kaikki mallinsa parhaalta puoleltaan, jotta heidän kiitostaan ​​ei välttämättä voida luottaa. Joten on parempi lukea asiakkaiden arvosteluja. Esimerkiksi Amazonista löytyy yleensä luettelo jokaisesta tuotteesta, jossa asiakkaat luettelevat edut ja haitat säästääkseen tulevilta ostajilta päänsärkyä. Joten kun olet päättänyt mallista, lue kunkin kuumailma -rasvakeittimen arvostelut. Testistä löytyy myös paljon Airfryereitä verkossa, joissa useita eri hintaluokissa olevia malleja verrataan keskenään, jotta voidaan tarjota selkeä luettelo eduista ja haitoista ja helpottaa valintaa.

Muun muassa Tefalin Airfryer, mutta myös Philipsin kuumailmalaite ja Power Air Fryer -kuumailmalaite, mutta se ei tarkoita, että kaikkien muiden merkkien on oltava huonoja. Kuten sanoin, se riippuu tarpeistasi. Käytä aikaa laajojen tutkimusten tekemiseen. Loppujen lopuksi et aio käyttää vähän rahaa ja haluat lopulta olla tyytyväinen tuotteeseesi, etkö olekin?

Previous Post
Tee vaaleanpunaiset kynnet itse – 24 modernia kynsimallia ja -vinkkiä
Next Post
Yksinkertaiset joogaharjoitukset parantavat suoliston peristaltiikkaa ja ruoansulatusta