15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vahvista keuhkoja luonnollisesti lääkekasveilla ja kasveilla

Lääkekasvit osoittautuvat erittäin tehokkaiksi ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä ja keuhkotulehdusten torjunnassa. Koronapandemia on saanut monet tietoisiksi siitä, kuinka tärkeää on tukea terveyttämme ja luontoamme on paljon tarjottavaa tähän tarkoitukseen. Paitsi, että monet elintarvikkeet ovat runsaasti ravintoaineita, ne voivat parantaa keuhkojen toimintaa ja auttaa puhdistuksessa ja uudistumisessa. Tietyt hengitysharjoitukset voivat myös vahvistaa keuhkoja. Ja jos hemmottelet säännöllisesti myös yrteillä, voit vahvistaa keuhkoja täydellisesti, varustautua Covid-19-virusta ja muita viruksia vastaan ​​ja välttää tai lievittää keuhko-ongelmia. Joten miten voit vahvistaa keuhkoja yrtteillä? Alla on yhteenveto sinulle hyödyllisistä lääkekasveista.

Vahvista keuhkoja luonnollisesti – lääkekasvit vs. antibiootit

Vahvista keuhkoja luonnollisesti yrteillä ja kasveilla

Monien infektioiden torjumiseksi monet lääkärit määräävät antibiootteja. Tämä koskee myös virusinfektioita. Vaikeissa tapauksissa tämä on myös parempi valinta, mutta sen ei aina tarvitse olla ensimmäinen. Toisaalta koska antibiooteilla voi olla sivuvaikutuksia – suolistofloora on heikentynyt ja sieni -infektioita voi esiintyä. Lisäksi et anna kehollesi mahdollisuutta ottaa vastaan ​​taudinaiheuttajia yksinään, mikä puolestaan ​​heikentää immuunijärjestelmää sen vahvistamisen sijaan. Tulos: olet alttiimpi uudelle infektiolle seuraavalla kerralla.

Antibiootti heikentää keuhkoja ja immuunijärjestelmää ja toimii vain bakteereja vastaan

Toisaalta sinun pitäisi tietää, että antibiootti ei ole tehokas virus-, mutta bakteerisairauksia vastaan. Jos kyseessä on virusinfektio, antibiootit voivat siksi toimia vain niin kutsuttuja toissijaisia ​​infektioita vastaan, jotka ovat bakteerien aiheuttamia (esim. Poskiontelotulehdus, keuhkot tai välikorva). Virus itsessään pysyy ennallaan. Jotta antibioottien antaminen ei olisi ensiksi välttämätöntä, voit vahvistaa ennaltaehkäisevästi keuhkoja tai lievittää ensimmäisiä oireita käyttämällä yrttejä.

Luonnollisten yrttien parantava voima

Vahvista keuhkoja lääkekasveilla antibioottien sijasta

Joten antibiootti tappaa bakteerit (eikä vain “pahat”, vaan myös hyvät), mutta sillä ei ole parantavaa tai rauhoittavaa vaikutusta. Tämä tekee lääkekasveista jotain erityistä. Sitä vastoin ne sisältävät aktiivisia ainesosia, joilla on kasveista riippuen antibakteerinen, antioksidantti, tulehdusta ehkäisevä, yskänlääke, kouristuksia estävä ja uudistava vaikutus. Ja yhdistämällä useita yrttejä yhteen, saat jopa useita näitä ainesosia kerralla. Niin täydellinen, jos haluat vahvistaa keuhkoja tai auttaa parantumaan (eikä vain keuhkosairauksiin).

Mitkä lääkekasvit ovat hyviä keuhkoille ja keuhkoputkille? Saat tietää nyt!

Vahvista ja paranna keuhkoja – mitkä yrtit keuhkoihin?

timjami

Vahvista keuhkojasi timjamilla teena tai mausteena

Yksi yrtti, joka kaikilla todennäköisesti on jo kotona ja valmiina käsiksi tarvittaessa, on timjami (Thymus vulgaris). Ehkä olet jo huomannut, että monet yskäsiirapit sisältävät tämän lääkekasvin? Syynä tähän on se, että nämä ovat yskänlääkkeitä, jotka ovat erittäin hyödyllisiä hengitystieinfektioille ja vahvistavat myös keuhkoja. Antiseptiset eteeriset öljyt vaikuttavat tähän, ja siksi niitä pidetään luonnollisina antibiooteina. Toisin kuin perinteiset antibiootit, tällä kasvilla on kuitenkin ratkaiseva etu. Se toimii paitsi bakteereja, myös viruksia vastaan.

Tee teetä timjamilla yskänlääkkeenä ja keuhkojen toiminnan parantamiseksi

Joten jos haluat vahvistaa ja parantaa keuhkoja ja keuhkoputkia, teet upean valinnan timjamin kanssa. Ja se tiedettiin jo antiikin aikana. Riippumatta siitä, haluatko vahvistaa keuhkoja yrtillä tai tukea infektion aiheuttamaa paranemista, timjami voi avata positiiviset vaikutuksensa sekä keuhkoteena että kotitekoisen yskäsiirapin ainesosana. Ja tee valmistetaan näin:

200 ml: aan vettä tarvitset 1-2 teelusikallista timjamia. Kuumenna vesi ja kaada se yrttien päälle. 5–10 minuutin liotusajan jälkeen keuhkotee on valmis. Voit juoda 2-4 kupillista päivässä. Timjamin tinktuura osoittautuu myös erittäin tehokkaaksi.

Terveet keuhkot eukalyptuksella

Vahvista keuhkoja lääkekasveilla - eukalyptus on erittäin tehokas hengitysteille

Eukalyptus (eukalyptus) on erittäin suosittu lääkekasvi keuhkoille ja hengitysteille, ja se on erityisen tehokas (vaikuttavan aineosan “cineole” ansiosta). Siksi se on usein yskänsiirappien osa. Sen lisäksi, että eukalyptus yleensä parantaa keuhkojen toimintaa, se on myös hyvä kurkulle ja lievittää epämukavuutta. Käytetään paikallisesti eteerisenä öljynä, se on myös kipulääke (esim. Reumalle) ja on jopa tehokas sieni -infektioita vastaan. Toinen tärkeä pluskohta, joka on mainittava, on se, että se on tehokas myös bakteereja vastaan, joista osa on jo resistenttejä antibiooteille. Joten eukalyptuksella voit ihmeellisesti vahvistaa ja parantaa keuhkoja.

Eukalyptusöljyllä on yskänlääke, yskänlääke ja tulehdusta ehkäisevä vaikutus

Mainitulla aineella cineolilla on yskänlääke, yskää estävä, tulehdusta ehkäisevä ja dekongestanttivaikutus, joka osoittautuu erittäin hyödylliseksi kaikille hengityselinsairauksille. Jos haluat vahvistaa immuunijärjestelmääsi ja samalla keuhkojasi, eukalyptus tarjoaa sinulle parhaan mahdollisen tuen suuren määrän antioksidantteja. Täydellinen ehkäisemään vilustumista. Entä eukalyptuskeuhkotee? Näin se tehdään:

Pilko kaksi ruokalusikallista kuivia eukalyptuslehtiä (yhdistettynä myös yhtä suuriin osiin timjamia ja anista) ja kaada niiden päälle 150-200 ml kuumaa vettä. 10-15 minuutin liotusajan jälkeen tee on valmis ja voidaan kaataa pois ja juoda. Tässä suositellaan pieniä sipsia. Voit juoda jopa 5 kuppia, ja tee sopii myös kuristukseen kurkkukipua vastaan.

Eukalyptus on paljon tehokkaampi eteerisen öljyn muodossa – hengitettynä tai kapseleina imeytymiseen ruoansulatuselinten kautta. Öljyt eivät kuitenkaan sovellu vauvoille ja pikkulapsille!

Knotweed

Solmu (Polygonum aviculare) voi vahvistaa keuhkoja sen sisältämän piidioksidin ansiosta

Solmukasta (Polygonum aviculare) voidaan käyttää myös keuhkojen vahvistamiseen, koska se vahvistaa keuhkokudosta ja keuhkoputkia ja tekee korkeasta piidioksidipitoisuudestaan ​​johtuen vastustuskykyisempiä patogeeneille. Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä se sopii ihanteellisesti teeksi (3 kuppia päivässä useiden kuukausien ajan). Tämä koskee myös kroonisia keuhkosairauksia. Hengityselinsairauksien torjunnassa sen vaikutus on kuitenkin suhteellisen heikko, minkä vuoksi on parasta yhdistää se muiden lääkekasvien kanssa, kuten lakritsi, timjami, anis ja mullein, jos haluat vahvistaa ja parantaa keuhkoja. Valmista tee pakkauksen tai apteekin ohjeiden mukaisesti.

Vahvista keuhkoja salvialla

Vahvista keuhkoja ihme -yrtti salvialla (Salvia) - antiseptinen ja tulehdusta ehkäisevä

Salvia (Salvia officinalis) tiedetään parantavan monin tavoin. Keuhkojen ja hengitysteiden osalta se on sen antibakteerisia eteerisiä öljyjä (tujoni, cineoli ja kamferi). Salvin tanniineilla puolestaan ​​on tulehdusta ehkäiseviä, antiseptisiä ja kipua lievittäviä vaikutuksia, jolloin lääkekasvi edistää paranemista (ei kuiva yskä, koska se kuivuu, tai jos on, niin yhdessä kasvin kanssa, joka suojaa limakalvoja kalvo). Kaada teetä varten 150 ml kuumaa vettä 1 tl kuivien ja hienonnettujen lehtien päälle. Tyhjennä 10 minuutin kuluttua ja juo hitaasti. Tee sopii myös kurkkukipun kuristamiseen ja hengittämiseen. Salvian eteeriset öljyt sopivat myös inhalaatioon.

Mikä puhdistaa keuhkot – Mullein

Mullein (Verbascum) keuhkoputkien puhdistamiseen ja keuhkojen vahvistamiseen

Jos haluat puhdistaa keuhkot yrteillä, teet todella hyvän valinnan mulleinin (Verbascum) kanssa. Miedon maun vuoksi se sopii hyvin myös lapsille. Sillä on suuri kyky irrottaa ylimääräinen lima ja kuljettaa se ulos keuhkoista, mikä puhdistaa keuhkoputket. Tämä on erityisen hyvä keuhkoille, kun on tulehdus. Lääkekasvilla on suojaava vaikutus kasvien liiman ansiosta. Ne sijaitsevat hengitysteissä, mikä estää bakteerien asettumisen limakalvoille ja rauhoittaa myös kuivaa yskää ja rauhoittaa tulehtunutta ja kuivaa limakalvoa. Tämä tekee myös mulleinista täydellisen, jos haluat vahvistaa keuhkojasi ilmansaasteita, pölyä ja tupakansavua vastaan.

Lakritsi toimii bakteereja ja viruksia vastaan

Lakritsijuuri suojaa limakalvoja ja siten myös keuhkojen toimintaa

Lakritsijuurilla (Glycyrrhiza glabra) on useita ominaisuuksia, jotka auttavat sinua saavuttamaan terveet keuhkot. Sillä ei ole vain ennaltaehkäisevää, suojaavaa vaikutusta hengityselimiimme, vaan se myös lievittää sairauksien ja infektioiden oireita. Toisaalta lakritsi saa kurkun ja vatsan limakalvot joustavaksi ja vaikuttaa siten niihin huolehtivasti. Jos kärsit kuivasta yskästä, voit myös käyttää lääkekasveja keuhkojen vahvistamiseen, sillä sillä on yskänlääke ja se auttaa sappiinien avulla yskimään.

Lakritsi (Glycyrrhiza glabra) toimii bakteereja ja viruksia vastaan

Kasvilla on myös rentouttava vaikutus keuhkoputkiin, mikä lievittää yskimistä. Se on anti-inflammatoristen ominaisuuksiensa ansiosta kyky estää vapaita radikaaleja ja estää siten tulehduksiin liittyvää hengitysteiden kovettumista. Kun käytät tätä lääkekasveja säännöllisesti, voit jopa ehkäistä keuhkosyöpää ja auttaa keuhkoja torjumaan syöpää. Toissijaiset kasviaineet, jotka sisältävät glysyrritsiiniä ja flavonoideja, ovat vastuussa tästä.

Keuhkoteetä varten keitä 2 rkl lakritsia 500 ml: ssa vettä 20-30 minuuttia ja juo valmis tee koko päivän ajan (3-5 kuppia päivässä).

Lungwort

Vahvista keuhkoja keuhkokuumeella (Pulmonaria) piidioksidin ja liiman ansiosta

Nimi viittaa siihen, että keuhkokuume (pulmonaria) voi vahvistaa ja parantaa keuhkoja. Kuten lintujen oksat, yrtti sisältää piidioksidia, mutta myös liimaa. Nämä aineet suojaavat limakalvoja ja rauhoittavat niitä, kun ne ovat jo tulehtuneet. Lisäksi niillä on ekspektoiva vaikutus, joten keuhkokuume voi sekä ennaltaehkäisevästi vahvistaa keuhkoja että parantaa myös sairauksia.

Vahvista keuhkojasi kylkiluulla

Ribwort-piharatamo (Plantago lanceolate) on yskänlääke ja bakteereja estävä ja suojaa limakalvoja

Ribwort-piharatamo (Plantago lanceolate) on myös todellinen monipuolinen keuhkojen suojaamisessa. Sillä ei ole vain ihanaa parantavaa vaikutusta akuutin sairauden tapauksessa, koska sillä on yskänlääke, yskänvaimennus, tulehdusta ehkäisevä ja antibakteerinen vaikutus. Sen limakalvot sisältävät myös limakalvoja ja tarjoavat siten hyvän suojan taudinaiheuttajia vastaan. Tällä tavalla voit vahvistaa ja suojata keuhkojasi, varsinkin jos olet altis hengityselinsairauksille.

aurinkohattu

Coneflower (Echinacea) stimuloi immuunijärjestelmää ja suojaa toistuvilta keuhkosairauksilta

Kukkakukka (Echinacea) on osoittautunut erittäin tehokkaaksi ehkäisevänä toimenpiteenä usein toistuvia ja myös akuutteja hengityselinsairauksia vastaan, koska sillä on antimikrobinen, tulehdusta estävä, viruslääke ja immuunijärjestelmää stimuloiva vaikutus. Joten kasvi ei ole vain tehokas viruksia ja sieniä vastaan, vaan myös parantaa haavat ja kaiken muun paitsi keuhkoihin myös yleensä. Lisäksi aurinkohattua pidetään syöpää estävänä.

Tuija

Thuja suojaa keuhkoja kohtuullisessa käytössä

Thuja lääkekasvina on erittäin tehokas, mutta myrkyllinen liiallisina määrinä, minkä vuoksi varovaisuutta suositellaan. Teetä varten älä ylitä 1–2 g korkeintaan kolme kertaa päivässä tai 1 ml kolme kertaa päivässä, jos käytät tinktuuraa. Jos olet raskaana tai imetät, sinun tulee pysyä kaukana tujasta kokonaan. On parasta saada neuvoja lääkäriltäsi tai apteekista. Muuten lääkekasvi on todella ihanteellinen, jos olet altis hengityselinsairauksille ja haluat vahvistaa keuhkoja. Kasvi on hyödyllinen myös sydämelle. Ihmiset, joilla on sydänvaivoja, ovat myös alttiimpia keuhkoinfektioille, joita thuja voi auttaa estämään.

Vahvista keuhkoja allergioita vastaan ​​astragaluksella

Astragalus on immuunijärjestelmää vahvistava yrtti, joka suojaa keuhkoja ja hengitysteitä heinänuhalta

Yleensä tämä lääkekasvi vahvistaa immuunijärjestelmää ja on siksi loistava apu muun muassa immuunipuutoksen tapauksessa. Lukuisten muiden käyttöalueiden lisäksi astragalus on osoittautunut erittäin tehokkaaksi myös allergioiden, kuten heinänuhan, hoitoon, kuten tutkimukset ovat osoittaneet. Kasvi lievittää oireita ja on helpompi hengittää.

Muut lääkekasvit:

  • Wallroot lehdet (Symphytum officinale) – rauhoittaa ja ravitsee keuhkokudosta
  • Ruusun terälehdet – positiivinen vaikutus sydämeen ja siten myös keuhkoihin
  • Marigold -kukat (Calendula officinalis) – rauhoittavat ja virkistävät keuhkoja
  • Piparminttu – viilentää, rauhoittaa ja virkistää hengitysteitä; ei imeväisille ja pikkulapsille
  • Sitruunamelissa (Melissa officinalis) – rauhoittaa ja pehmentää hengitysteitä

Previous Post
Tee itse suklaan juominen: jälkiruokia lahjaideana
Next Post
Röyhkeä ruohonpää, sileää tai muuta materiaalia – yksinkertaisia ​​ideoita ja ohjeita