15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Miksi rauta on tärkeämpää naisille? – Tässä on kaikki mitä sinun pitäisi tietää siitä!

Raudanpuute on yleisin sairaus maailmassa, ja se vaikuttaa noin 30–35 prosenttiin väestöstä, ja 20 prosenttia on hedelmällisessä iässä olevia naisia. Rauta on tärkeä hivenaine, jolla on ratkaiseva rooli monissa tärkeissä kehon toiminnoissa. Se vastaa hapen kuljettamisesta keuhkoista kudoksiin, edistää keskittymiskykyämme, tekee meistä tehokkaampia ja paljon muuta. Jos elimistössä ei ole tarpeeksi rautaa, puhumme raudan puutteesta, joka on hoidettava mahdollisimman nopeasti. Tunnetko itsesi usein heikoksi ja väsyneeksi? Silloin sinulla on todennäköisesti raudan saannin ongelmia. Tai oletko koskaan miettinyt, onko rauta niin tärkeää naisille ja miksi? Olemme tehneet itsestämme älykkäitä ja selitämme kaiken, mitä sinun pitäisi tietää siitä!

Näin tärkeää rauta on naisille raskauden aikana

Rauta raskauden aikana Tärkeitä ruokia raudanpuutteen estämiseksi

Kun olemme raskaana, monien kivennäisaineiden ja vitamiinien päivittäinen tarve kasvaa merkittävästi. Vaikka raudan tarve 10-50-vuotiailla naisilla on noin 15 mg päivässä, se kaksinkertaistuu raskauden aikana. Tänä aikana enemmän rautaa tarvitaan ensisijaisesti kohdun, istukan ja syntymättömän lapsen kasvuun sekä veren muodostumiseen. Tasapainoiset raudanpitoisuudet ovat siksi ratkaisevan tärkeitä vauvan terveelle kehitykselle. Kuitenkin 30 mg rautaa päivässä on paljon, ja raskaana olevan naisen pitäisi kuluttaa noin 6000-8000 kaloria päivässä voidakseen ottaa tarvittavan annoksen ruokavalion kautta.

Iron Desire lapsille Raudanpuute raskauden aikana

Raudanpuutteen estämiseksi raskauden aikana olisi parempi, jos valitsisit raudan lisäravinteet, jotka ovat lempeitä vatsallesi ja joilla on korkea hyötyosuus. Useimmat raudan lisäravinteet koostuvat yleensä vain yhdestä (eläin) komponentista QuattroFerrin “Biogenasta” sekä kasvi- että luomurautaa. Currylehden ja koji -sienen kasvislähteiden yhdistelmä orgaanisen raudan bisglysinaatin ja rautapyrofosfaatin kanssa auttaa myös optimoimaan raudan imeytymistä.

Raudanpuute ja kuukautiset

Raudanpuutteen oireet, rauta on tärkeä naisille

Hedelmällisessä iässä olevilla naisilla on paljon suurempi riski saada raudanpuute kuin miehillä. Olemme tämän velkaa ensisijaisesti kuukausittaisille kuukausillemme. Joka kuukautiskierron aikana menetämme noin 60 ml verta ja siten myös 25 mg rautaa. Tänä aikana sinun tulee varmistaa, että syöt 15 mg rautaa päivittäin ruoan kanssa. Kuitenkin, jos kuukautiset kestävät yli 7 päivää tai ovat raskaampia, raudan tarve voi olla jopa suurempi. Joissakin tapauksissa naiset menettävät yli 90 ml verta kuukautisia kohden, ja ylimääräinen raudan menetys on myös kompensoitava.

Rauta naisille, jotka haluavat saada lapsia

Miksi rauta on tärkeää naisille Raudanpuutteen ehkäisy raskauden aikana

Jokainen nainen, joka haluaa saada lapsia, tekee kaikkensa varmistaakseen, että lapsi syntyy terveenä. Yhdessä foolihapon kanssa raudalla on suuri merkitys naisille ja äidin organismille. Hedelmällisyyden ja raudan puutteen välistä yhteyttä on jo tutkittu useita kertoja positiivisesti useissa tutkimuksissa. Tyhjät rautavarastot ja foolihapon puute voivat vaikuttaa istukan kehitykseen ja vauvan syntymäpainoon hyvin varhain. Lisäksi, kun rautapitoisuus on alhaisempi, lapsen riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin aikuisena on huomattavasti suurempi. Jos haluat saada lapsia, sinun tulee ehdottomasti sulkea pois gynekologin puutteet tai harkita tarvittaessa sopivaa lisästrategiaa. Olisi myös edullista, jos sisällyttäisit ruokavalioosi useita korkealaatuisia raudanlähteitä viimeistään, kun haluat saada lapsia.

Raudanpuute ja liikunta

Raudan puutteen estämiseksi urheilijoilla rauta on tärkeämpää naisille

Veremme määrä voi nousta noin 10-20 prosenttia, jos harjoitukset ovat liian intensiivisiä ja rasittavia. Kuitenkin, jotta voimme toimia parhaalla mahdollisella tavalla, hyvä hapen saanti on yksinkertaisesti välttämätöntä. Koska mitä paremmin kehomme solut saavat happea, sitä enemmän meillä on energiaa. Liian vähän rautaa puolestaan ​​johtaa alhaisiin hemoglobiinitasoihin ja siten rajoittuneeseen hapen kuljetukseen lihaksiin. Urheilijoilla on lisääntynyt raudan tarve kehon voimakkaan pysyvän rasituksen sekä lisääntyneen hikoilun ja lihasten rasituksen vuoksi. Koska kuukautiset aiheuttavat lisää raudan menetystä, rauta on vielä tärkeämpää säännöllisesti liikkuville naisille. Uusimpien tutkimusten mukaan raudanpuute vaikuttaa noin 54 prosenttiin naisurheilijoista. Ruokavalio ja ravitsemus vaikuttavat myös tähän: yksipuolinen ruokavalio ja punaisen lihan välttäminen voivat myös vaikuttaa kielteisesti raudan tasoon.

Rautapitoisissa elintarvikkeissa rauta on tärkeä naisille

Previous Post
Askartelu 2-vuotiaiden lasten kanssa-20 ideaa eri materiaaleista
Next Post
Tee pääsiäislahjoja itse – 9 hienoa ideaa ja ohjeita