15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Koronavirus lapsilla – oireet, hoito ja ehkäisy

Vaikka koronavirus (COVID-19) on harvinaisempi lapsilla, monet perheet voivat olla huolissaan saadessaan tietää vahvistetuista tapauksista Saksassa. Selitämme, mitkä oireet ovat tyypillisiä, miten tauti etenee ja mitä lääkkeitä on käytetty Kiinassa lasten hoitoon.

Tulokset lasten esiintyvyydestä ja riskitekijöistä

Koronavirus lyhyempi sairauden kesto lapsilla

Lapsilla on raportoitu suhteellisen vähän SARS-CoV-2-infektion aiheuttamia COVID-19-tapauksia verrattuna koko väestön tapausten kokonaismäärään. 20. helmikuuta 2020 mennessä 2,4% Kiinan 75 465 vahvistetusta ja epäillystä tapauksesta oli tapahtunut alle 19 -vuotiailla. Etelä -Kiinan suuren kaupungin analyysi viittaa siihen, että alle 15 -vuotiaiden lasten osuus olisi voinut nousta 2 prosentista 13 prosenttiin kaikissa tapauksissa taudinpurkauksen alusta loppuun. Kiinan raporttien mukaan suurin osa lapsista tarttuu kotona olevan sairaan henkilön kanssa.

Aiempien zoonoottisten tartuntatautien, kuten SARS ja MERS, osalta suurin osa vahvistetuista tapauksista tapahtui aikuisilla. Vuosina 2002-2003 SARS-epidemian aikana alle 5% tapauksista todettiin alle 18-vuotiailla potilailla. Suurin osa alle 18 -vuotiaiden potilaiden SARS -tapauksista uskottiin johtuvan kotitalouden tartunnasta, vaikka jotkut tapaukset hankittiin sairaalassa. Suurin osa lasten MERS-CoV-tapauksista arveltiin johtuvan myös kotitalouden tartunnasta.

Lasten koronavirus on saanut Kiinasta vahvistettuja Covid-19-tapauksia

Lapset voivat osallistua SARS-CoV-2: n leviämiseen yhteisössä. Raportissa, jossa tutkittiin 10 tartunnan saaneita lapsia Kiinassa, SARS-CoV-2-ribonukleiinihappoa (RNA) havaittiin hengitysteiden näytteistä korkeintaan 22 päivää oireiden alkamisen jälkeen ja ulosteista jopa 30 päivää oireiden alkamisen jälkeen. Kuuden kuukauden ikäisen lapsen tapauskertomus kuvaa SARS-CoV-2-RNA: n havaitsemista verestä, ulosteesta ja useista nenänielun vanupuikkonäytteistä, vaikka vauvan taudin ainoa dokumentoitu oire oli mitattu lämpötila 38,5 ° C . Näissä raporteissa näytteille ei tehty virusviljelyä. Siksi on epävarmaa, edustaakö jatkuva tai oireeton RNA -havaitseminen mahdollisesti tarttuvaa virusta.

Oireet lapsilla

Koronavirus ei ole vaarallinen lapsille

COVID-19-oireet ovat samanlaisia ​​lapsilla ja aikuisilla. Kuitenkin lapsilla, joilla oli vahvistettu COVID-19, esiintyi yleensä lieviä oireita. Raportoituja oireita lapsilla ovat kylmäoireet, kuten kuume, vuotava nenä ja yskä. Oksentelua ja ripulia on myös raportoitu. Vielä ei tiedetä, onko joillakin lapsilla suurempi riski saada vakavia sairauksia, joilla on perussairaus ja erityisiä terveydellisiä tarpeita. On paljon enemmän opittavaa siitä, miten tauti vaikuttaa lapsiin.

Kiinassa raportoidusta yhdeksästä sairaalahoidossa olevasta lapsesta, joilla on vahvistettu COVID-19, vain puolella oli kuume. Ainakin yhdellä lapsella on toistaiseksi ollut pääasiassa ruoansulatuskanavan oireita, kuten oksentelua, ripulia ja ruokahaluttomuutta. Tähän mennessä on raportoitu useita lapsia, joilla on oireeton SARS-CoV-2 -infektio.

Lasten SARS- ja MERS -tapauksista saadut tiedot osoittavat myös yleisesti lievempiä oireita lapsilla verrattuna aikuisiin, ja SARS -nuorilla oli vakavampia oireita kuin nuoremmilla lapsilla. Muiden hengityselinten patogeenien (influenssa, Mycoplasma pneumoniae) samanaikainen havaitseminen on kuvattu COVID-19-lapsilla.

Kliininen kulku ja komplikaatiot lapsilla

Koronavirus lapsille oireita kuten flunssa

Kiinasta saatujen kokemusten perusteella COVID-19: n komplikaatiot näyttävät olevan lievempiä lapsilla kuin aikuisilla. Vakavia komplikaatioita (esim. Akuutti hengitysvaikeusoireyhtymä, septinen sokki) raportoitiin yhdessä tapauksessa 13 kuukauden ikäisellä lapsella, jolla oli vahvistettu COVID-19. Muut raportit kuvaavat sairauden lievää etenemistä, myös imeväisillä. Helmikuun 20. päivänä 2020 Kiinassa vain yksi 2114 kuolemasta 55 924 vahvistetusta COVID-19-tapauksesta tapahtui alle 20-vuotiailla lapsilla. Tästä potilaasta ei annettu lisätietoja.

COVID-19-tautia sairastavien lasten rintakehän röntgensäteissä näkyy hajanaisia ​​soluttautumisia, jotka ovat yhdenmukaisia ​​viruksen keuhkokuumeen kanssa, ja rintakehän CT-tutkimukset paljastivat nodulaarisen maitolasin sameuden.

Koronavirus pikkulapsilla, joilla on kuumetta ja yskää

Vuosina 2003-2004 SARS-epidemian aikana alle 12-vuotiailla potilailla oli lievempi taudin eteneminen ja lyhyempi aika kuin aikuisilla, eikä kuolleita raportoitu. Kuolema oli harvinainen MERS -lapsilla. Yksi MERS-kuolema raportoitiin lapsella, jolla oli kystinen fibroosi ja jonka hengitysnäytteet olivat myös positiivisia influenssa A (H1N1) pdm09: lle ja monilääkeresistentille Pseudomonasille.

Vaikka COVID-19: n oireet ja kulku lapsilla voivat olla lievempiä kuin aikuisilla, ei tiedetä, onko lapsilla, joilla on perussairaus, suurempi riski saada vakavia sairauksia.

Hoito ja ennaltaehkäisy

Koronavirus ei käytä kasvonaamaria lapsilla

Tällä hetkellä lääkeviranomaiset eivät suosittele tai hyväksy viruslääkkeitä COVID-19-tautiin. Kliininen hoito käsittää välittömät suositellut toimenpiteet infektioiden ehkäisyyn ja hallintaan sekä komplikaatioiden tukihoito.

Pitäisikö lasten käyttää naamioita? Ei. Jos lapsesi on terve, hänen ei tarvitse käyttää kasvonaamaria. Vain ihmiset, joilla on sairauden oireita tai jotka hoitavat sairaita, saavat käyttää maskeja.

Lopinaviiria / ritonaviiria ja alfa-interferonia on käytetty Kiinassa COVID-19-lasten hoitoon, mutta näiden lääkkeiden turvallisuutta ja tehokkuutta ei ole vielä varmistettu. Kliinisissä tutkimuksissa jotkut aikuiset COVID-19-potilaat ovat saaneet laskimonsisäistä remdesiviiria. Remdesivir on tutkittava viruslääke, jonka on raportoitu vaikuttavan in vitro SARS-CoV-2: ta vastaan. Lääkettä ei ole vielä käytetty COVID-19-potilaiden hoitoon.

Viite: Tautien torjunnan ja ehkäisyn keskukset

Previous Post
Marmori-, muovi- tai puuleikkuulauta terveelliseen elämään
Next Post
Työskentely lasten kanssa: 14 puuntyöstöideaa ja yksinkertaisia ​​ohjeita