15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Suolalamput ja niiden vaikutus terveyteemme: mihin ne ovat hyviä?

Himalajan suolalampuista on tullut erittäin suosittuja viime vuosina. Ne kiinnostavat erityisesti ihmisiä, jotka haluavat edistää terveyttään luonnollisella tavalla tai jotka haluavat muuttaa elämäntapaansa luonnollisemmaksi. Mihin suolakidelamppu tarkasti sopii? Kerromme sinulle alla.

Mitä ovat suolalamput??

Suolakidelamppu ja sen positiivinen vaikutus terveyteemme

Suolalamput on valmistettu vaaleanpunaisista Himalajan suolapalasista. Lisäksi kiven keskikohta ontetaan ja siihen sijoitetaan hehkulamppu lämmönlähteeksi. Vaaleanpunainen Himalajan suola on suolakide, joka on peräisin Himalajan vuorilta Pakistanissa. Tämä suola on kemialliselta rakenteeltaan samanlainen kuin ruokasuola ja sisältää pääasiassa natriumkloridia. Se sisältää myös hivenaineita kaliumia, magnesiumia ja kalsiumia, jotka antavat suolalle sen punertavan punaisen sävyn. Mineraalit ovat myös syy siihen, miksi Himalajan suolalla on erilainen maku kuin normaalilla ruokasuolalla.

Vaaleanpunainen suolakristallivalo kaunis ja terve

Himalajan suolalamput ovat yleisiä spa -keskuksissa, mutta niitä voi nyt ostaa verkossa henkilökohtaiseen käyttöön ja useimmista kaupoista. Useimmat ihmiset käyttävät Himalajan suolalamppuja, koska he pitävät ulkonäöstään ja lämpimästä valosta. Toiset uskovat näiden lamppujen oletettuihin terveyshyötyihin.

Kuinka suolalamput toimivat?

mitä suolakidelamput tekevät, mitä hyvää?

Suolalamppujen toiminta perustuu prosessiin, joka tunnetaan ilman ionisaationa. Tämä tarkoittaa, että ne vapauttavat negatiivisia ioneja ilmaan. Sadesuihkut, vesiputoukset, luonnollinen radioaktiivisuus ja lämpö muodostavat ilmaioneja vesimolekyylien jakautumisen kautta. Suolalamput voivat jäljitellä tätä prosessia. Myös markkinoilla olevat ilmaionisaattorit voivat tuottaa saman vaikutuksen.

mitä suolakidelamput tekevät terveydellemme

Suolalamppujen sanotaan luovan negatiivisia ioneja vetämällä puoleensa vesimolekyylejä. Nämä haihtuvat, kun lamppua kuumennetaan. Jotkut tutkimukset osoittavat vähäisiä kognitiivisia suorituskykyvaikutuksia lyhytaikaisesta altistumisesta korkeille sisäilman ionipitoisuuksille. Ajatus siitä, että suolalampuista voisi olla sama hyöty, on kuitenkin epäselvä, koska tuotetut määrät eivät ehkä ole riittävän merkityksellisiä.

Muut tutkimukset viittaavat siihen, että ilmassa olevat vesihöyryt, jotka sisältävät myrkkyjä, vetävät kalliopintaan suolaa. Tässä tapauksessa suola puhdistaa toksiinit ja poistaa epäpuhtaudet. Kuitenkin on vain vähän todisteita tämän väitteen tueksi.

Suolakristallilamppu – mitä hyvää?

suolakidelamppu ja terveys, mihin se on hyvä?

Himalajan suolalamppujen terveysvaikutuksista on esitetty useita väitteitä. Suolakiteet ovat hyviä sisäilmaan, niiden on tarkoitus parantaa unta ja mielialaa sekä vähentää sähkömagneettisen säteilyn vaikutusta.

Parempi ilmanlaatu huoneessa

Suolakristallilamput on suunniteltu parantamaan sisäilman laatua. Niitä mainostetaan hyödyllisiksi allergikoille, astmalle ja ylähengitysvaivoille. Ei tietenkään ole näyttöä siitä, että suolalamput voisivat todella poistaa epäpuhtauksia ilmasta tai parantaa kodin tai toimiston ilmanlaatua.

Suolakidelamppu ja sen vaikutus tutkimuksen mukaan

Tämä väite perustuu itse asiassa muinaiseen, maailmankuuluun käytäntöön, jota kutsutaan haloterapiaksi. Sana on johdettu kreikan sanasta suola “halo”. Haloterapia on kuiva suolahoito. Suolaluolissa oleskellessaan hengitetään mikroelementtejä, mineraaleja ja hivenaineita, joiden on tarkoitus lievittää kroonisia hengitysvaikeuksia ja vahvistaa immuunijärjestelmää.

Ylellinen olohuone, jossa on vaaleanpunaisen ja valkoisen suolalampun takka sohvapöydän koristeena

Vuoden 2014 raportti tutkimuksista haloterapiahuoneen, jossa on keinotekoinen suolakaivosympäristö, terapeuttisista vaikutuksista tekee johtopäätöksen, että haloterapia tarjoaa jonkin verran hyötyä hengityselinsairauksien tulehduksellisten vaikutusten vähentämisessä. Tämä vaikutus on kuitenkin lyhytikäinen ja hoidot on toistettava. Haloterapian turvallisuutta ei ole tutkittu tässä raportissa. Mikään muu tutkimus ei tarjoa riittävää tukea haloterapian tehokkuuden tai turvallisuuden varmistamiseksi.

Parempi mieli

Suolakristallilamppu parantaa mielialaa

Toinen väite, jonka esittävät ihmiset, jotka tukevat Himalajan suolalamppujen käyttöä, on, että ne voivat parantaa mielialaa. Jotkut eläinkokeet osoittavat, että suuri altistuminen negatiivisille ioneille edistää serotoniinin tuotantoa – hermoston välittäjäaine, joka säätelee mielialaa.

Suolakristallivalo parantaa mielialaa

Vuoden 2013 meta-analyysi ja tutkimuskatsaus arvioivat ilman ionisaation vaikutuksia mielialaan, hyvinvointiin, ahdistukseen ja masennukseen. Tutkijat arvioivat myös altistumisen tason. He havaitsivat, että vaikka negatiiviset ionit lievittivät jonkin verran masennusta, pitkäaikaiset vaikutukset, tarvittavat määrät ja hoitojen tiheys olivat tuntemattomia. Itse asiassa kaikki edut osoitettiin erittäin suurella valotuksella – mitä suolalamput eivät.

Suolalamput parantavat unta

suolakidelamppu, mikä parantaa ilmanlaatua

Harvat tutkimukset ovat tarkastelleet suolalamppujen vaikutuksia uneen. Ne voivat kuitenkin edistää rentouttavaa nukkumistunnelmaa, koska lampun himmeä valo voi auttaa nukahtamaan. Kirkas valo, mukaan lukien elektronisten laitteiden valo, voi kuitenkin häiritä unihormonin melatoniinin tuotantoa. Vaikka tämä ei koske vain suolalamppuja, se voi olla lisäetu.

Vähentynyt sähkömagneettisen säteilyn vaikutus

himalajan suolakristallivalaisin

Sähkömagneettinen säteily (EM) on energian etenemismuoto, joka on kaikkialla ympärillämme ja sisältää radioaaltoja, röntgensäteitä ja gammasäteitä. Auringonvalo on myös eräänlainen sähkömagneettinen säteily. Televisio, tietokone ja älypuhelin vapauttavat EM: n epäterveellisten positiivisten ionien muodossa. Jatkuvalla altistumisella EM: lle on vakavia pitkäaikaisia ​​vaikutuksia, mukaan lukien väsymys, lisääntynyt stressi ja heikentynyt immuunijärjestelmä.

Suolakristallilamppu sisäkäyttöön

Sähköisten kenttien kielteisistä vaikutuksista on tehty paljon tutkimusta. “Archives of Medicine” -lehden raportissa vuodelta 2015 todetaan, että altistuminen EM: lle, jonka taajuus on 1 kHz ja voimakkuus 150 V / m ja 220 V / m enintään tunnin aikana, voi olla haittavaikutuksia verihiutaleiden hapen aineenvaihduntaan, mikä johtaa solujen toimintahäiriöön. Nykymaailmassa krooninen altistuminen jopa alhaiselle laitteiden säteilylle voi aiheuttaa syöpää, heikentää immuniteettia ja edistää lukuisia sairauksia ja vaivoja. Koska Himalajan suolalamput ovat luonnollisia negatiivisia ionisukupolvia, ne voivat vähentää positiivisten ionien vaikutuksia.

Suolakidelamppu ja sen vaikutus tutkimuksen mukaan

Johtopäätös

Vaikka Himalajan suolalamppujen suosio kasvaa, ne eivät todennäköisesti tarjoa paljon terveyshyötyjä. On vain vähän tutkimustietoa, joka tukee väitteitä ilmanlaadun, hengityselinten terveyden, mielialan tai unen paranemisesta. Mutta niitä on mukava katsella ja luoda tunnelmallinen valo. Näiden lamppujen onnettomuuksista raportoidaan harvoin. Käytä kuitenkin aina riittävää palosuojaa, mukaan lukien lamput poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta.

Previous Post
Tee-se-itse koruteline-luo tilaa korvakorullesi
Next Post
Optimoi juoksumaton kunto – 9 menetelmää, jotka lisäävät hauskanpitoa harjoittelun aikana