15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kukkalaatikoiden istutus: värikkäitä ideoita keväälle

Kevät saapuu puutarhaan ja parvekkeelle jo maaliskuun lopussa. Soita puutarhanhoitokaudella kukkien loistolla! Annamme sinulle ideoita kevätmaisten kukkalaatikoiden istuttamisesta ja selitämme, kuinka voit koota värikkäitä asetelmia varhaisten kukintojen kanssa. Yhdistä kausiluonteisia kukkia, pensaita, koristekasveja ja yrttejä kuin todelliset ammattilaiset ja tee parvekkeesta keidas keskellä kaupunkia!

Kukkalaatikoiden istutus: hyödyllisiä vinkkejä harrastuspuutarhureille

Kukkalaatikoiden istutus Vinkkejä kevätmaisiin järjestelyihin ja ideoita kukkayhdistelmiin

Haluatko istuttaa parvekkeen keväällä, mutta et tiedä milloin aloittaa? Useimmat kukkijat istutetaan syksyllä. Niille, jotka jättivät istutuksen lokakuussa, puutarhakeskukset ja taimitarhat tarjoavat esikasvatettuja nuoria kasveja. Kuitenkin, jotta voit nauttia rehevästä parvekepuutarhasta koko puutarhanhoitokauden ajan, sinun on kiinnitettävä huomiota muutamaan asiaan istutettaessa. Ensimmäinen vaihe kukkimiseen on ostaa sopivia kukkalaatikoita. Nämä vinkit auttavat sinua valitsemaan sopivan parvekekotelon:

1. Kukkalaatikon on oltava vähintään 30 cm leveä ja 25 cm korkea. Älä unohda jättää tilaa eri lajikkeiden väliin. Joten kaikilla kukilla ja koristekasveilla on riittävästi juuritilaa.

Kukkalaatikot istuttavat ideoita kevääseen ja vinkkejä istutukseen

2. Nyrkkisääntö on: mitä suurempi maan tilavuus, sen parempi. Toisaalta sinulla on enemmän liikkumavaraa ja voit yhdistää monenlaisia ​​kukkia yhteen kukkalaatikkoon; toisaalta vesi haihtuu paljon hitaammin.

3. Yritä pitää vesihäviöt mahdollisimman pieninä. Valitse kirkkaat muoviset kukkalaatikot. Ne tuskin kuumenevat, joten vesi haihtuu paljon hitaammin kuin avoporaiset materiaalit, kuten keramiikka tai savi. Jos pidät luonnollisesta ulkonäöstä, voit laittaa muoviset ikkunalaatikot puulaatikoihin.

Kukkalaatikoiden istutus Vinkkejä harrastajapuutarhureille pakkasessa

4. Kun istutat kukkalaatikot uudelleen, sinun on ensin puhdistettava ne perusteellisesti bakteerien poistamiseksi. Käytä aina uutta, tuoretta kasvien maaperää, joka täyttää kasvien vaatimukset. Maaperä, jota olet jo varastoinut useita vuosia, ei ole kovin sopiva. Yleensä maaperän laatu heikkenee ajan myötä, minkä vuoksi kokeneet harrastuspuutarhurit ostavat joka vuosi uuden pakkauksen tuoretta ruukkumaa.

5. Älä unohda tyhjennystä! Jos tarpeen, poraa esirei’itetyt reiät uudelleen kukkalaatikkoon ja aseta tyhjennyskerros soraa tai ruukunpaloja kasvilaatikon pohjaan, jotta estetään kastuminen ja suojataan kevätkukkia lahoamiselta.

6. Aseta kasvit vähintään 5 cm: n päähän toisistaan.

Kukkalaatikoiden istutus keväällä: yrttejä, perennoja ja varhaisia ​​kukintoja kevään julistajina

Keväällä kukkalaatikoissa yhdistyvät orvokit ja koristeelliset sipulit

Pakkasenkestävät kasvit ovat sallittuja parvekkeella huhtikuun alusta. Nämä ovat esimerkiksi Välimeren yrttejä, kuten laventeli, minttu tai sitruunamelissa, jotka kestävät lyhyempiä pakkaskausia. Ne eivät ainoastaan ​​anna järjestelyyn väriä, vaan myös hehkuvat lempeää tuoksua, joka houkuttelee mehiläisiä ja ajaa sitten kesällä pois hyttyset ja kärpäset. Yrttisekoitus voidaan helposti yhdistää koristeellisiin sipuliin ja syötäviin kukkiin, kuten orvokkeihin. Kukkasi eivät voi vain lisätä väriä aksentteihin kukkalaatikkoon, vaan voit myös käyttää niitä ruokia maustamiseen tai käyttää niitä syötävinä koristeina kakkuissa.

Jos haluat istuttaa kukkalaatikoita, nämä kestävät yrtit ovat myös ihanteellisia keväällä:

Yrttitarha parvekkeella Vinkkejä kevään istutukseen parvekkeelta

  • Muskottipähkinä on valkoisia kukkia, saavuttaa 50 cm korkeuden ja on helppo kasvattaa ikkunalaatikoissa. Täydelliset kasvikumppanit ovat pienen naisen vaippa, pienikukkainen vuoristominttu ja violetti syyhy.
  • Tuoksuva nokkonen on laventelinvärinen, suosii aurinkoisia paikkoja ja saavuttaa 80 cm korkeuden. Se houkuttelee mehiläisiä ja voidaan yhdistää valkoisen isopin kanssa.
  • Violetissa ruohosipulissa on viininpunaisia ​​punaisia ​​kukkia, ne saavuttavat 35 cm korkeuden ja voivat täydellisesti täyttää aukot ja tyhjät tilat parvekelaatikossa. Yhdistelmäkumppaneita ovat esimerkiksi sarjan höyhen ruoho ja Eberraute.
  • Villisika itsessään on erittäin suosittu mausteisen arominsa vuoksi. Yrtti saavuttaa jopa 1 metrin korkeuden ja muodostaa houkuttelevan kokonaisuuden klassikoilla, kuten iiriksellä tai laventelilla.

Voit myös luoda talvikestäviä ja houkuttelevia kukkalaatikoita pakkasenkestävillä monivuotisilla kasveilla.

Kukkalaatikko keväällä: Milloin muut parvekekasvit sallitaan ulkona??

Milloin istuttaa kukkia parvekkeelle Vinkkejä parvekkeen istutukseen keväällä

Monet harrastajapuutarhurit kysyvät itseltään, milloin parvekekasvit saavat mennä ulos. Tähän kysymykseen ei ole selvää vastausta. Pakkasherkkien sisäkasvien, jotka olet tallentanut lämpimään paikkaan talveksi, täytyy ensin tottua alhaisiin ulkolämpötiloihin. Päiväkodin nuoret kasvit kasvatettiin myös kasvihuoneessa, joka oli suojattu säältä. Siksi aseta ne suojattuun, osittain varjostettuun paikkaan ensimmäisten päivien ajan. Viikon kuluttua sopeutumisvaihe on ohi ja voit istuttaa ja lannoittaa kasvit.

Milloin istuttaa kukkia parvekkeelle, vinkkejä ja värikkäitä yhdistelmiä kevääksi

Kestävät kasvit, jotka on säilytetty ulkona minikasvihuoneessa, voidaan viedä raittiiseen ilmaan maaliskuun lopusta lähtien. Tarkasta ensin, onko niissä tuholaisia, kuten etanoita tai kirvoja, ja poista tartunnan saaneet lehdet, versot ja varret. Tarvittaessa voit istuttaa kasvit myöhemmin. Poista juuripallot varovasti ja liota niitä hetkeksi vedessä. Laita sillä välin uuteen kukkalaatikkoon kerros viemäröintiä ja kerros multaa, joka on paksua kuin sormi. Aseta kasvi maahan ja peitä juuret kasvualustalla. Voit tehdä ilman lannoitetta. On parempi odottaa 2-3 viikkoa ja lisätä sitten nestemäistä lannoitetta veteen, jotta parvekekasvit saavat tärkeitä ravintoaineita.

Pakkasherkät kukat ja eksoottiset kasvit, kuten sitrushedelmät, tulevat parvekkeelle vasta toukokuun jääpyhien jälkeen. Laita ne aurinkoiseen paikkaan ja kastele niitä päivittäin. Viikon kuluttua voit kastella kasveja vain tarvittaessa, kun maaperä kuivuu.

Parvekelaatikot keväällä: vinkkejä kevään istutukseen ja kauniita kasviyhdistelmiä

Milloin voit istuttaa ikkunalaatikot?

Kevään istutus alkaa perinteisesti huhtikuussa. Sitten on kukkivia monivuotisia kasveja ja koristekasveja, jotka voit yhdistää vuotuisten kukkien kanssa. Tämä luo helposti hoidettavan ja harmonisen kokonaisuuden. Koska useimmat monivuotiset kasvit ovat voimakkaita, sinun pitäisi ostaa kukkalaatikko, jossa on suurempi määrä maaperää. Muuten monivuotiset kasvit voivat juurtua muiden kasvien kanssa tai syrjäyttää kukat. Mahdolliset kukkien ja pensaiden yhdistelmät, jotka sopivat kukkalaatikoihin, joiden maaperä on vähintään 4 litraa:

1. Kevään istutus, ideoita aurinkoisille ja varjoisille parvekkeille:

  • Lanzen Günsel on Välimeren monivuotinen kasvi, joka on kotoisin Italiasta. Yhdessä kääpiön loiston ja pienen kultaisen funkien kanssa se sopii täydellisesti kevään istutukseen. Esikasvatut narsissit sopivat tähän hyvin.
  • Toinen koristeellinen lehti, jolla on kompakti kasvu, on bergenia “Baby Doll”. Yhdessä nosturin ja haltiakukan kanssa se muodostaa ihastuttavan valkoisen kokonaisuuden. Toinen suosittu yhdistelmäkumppani on kääpiösara. Voit myös lisätä värin aksentteja keltaisilla esikoilla tai ranunculuksella.
  • Kääpiö helluntailainen neilikka sietää paljon aurinkoa ja on siksi täydellinen aurinkoiseen istutuspaikkaan. Siinä on hellävarainen tuoksu, ja se voidaan yhdistää täydellisesti harmaaseen kurpitsan tai kivi -timjamiin. Myös orvokit sopivat tähän hyvin.
  • “McDaniel’s Cushion” -lajikkeen verhoilufloksi tekee vaikutuksen suurilla vaaleanpunaisilla kukillaan. Maanpäällinen voidaan yhdistää erilaisiin Bellis- ja aurinkoruusu -hybrideihin sekä kalkkikrasiin.

Kukkalaatikoiden istutus: vinkkejä varjoisiin paikkoihin

Kukkalaatikoiden istutus keväällä, parvekkeen työt maalis- ja huhtikuussa

2. Kevään istutus, ideoita osittain varjostetulle ja varjostetulle parvekkeelle:

  • Musta käärmeparta on vaatimaton monivuotinen kasvi, joka voidaan yhdistää klassikoihin, kuten purppuraisiin orvokkeihin ja unohtumattomiin, sekä eksoottisiin lajeihin, kuten rupikonna.
  • Voit istuttaa kruunun anemoneja jo maaliskuussa. Yhdessä delphinium -hybridilajien ja perennojen, kuten Blauen Schönasterin kanssa, ne muodostavat värikkään kokonaisuuden.

Kevään istutus parvekkeelta: Mitkä kukat leikkaavat myös hyvän hahmon solistina?

Istutus keväällä kesä- ja kevätkukilla

Sinun ei tarvitse olla ammattilainen, koska muutamalla temppulla voit saavuttaa tehokkaan ja helpon kevään istutuksen parvekkeelta. Parvekelaatikko voi olla värikäs paitsi erilaisten pensaiden ja kukkien yhdistelmän ansiosta. Jotkut kasvit leikkaavat hienon hahmon myös solisteina. Esimerkiksi De Caen -lajin kruunun vuokot kukkivat kaikilla mahdollisilla väreillä. Sekoitus on mukautettu elämään paahtavassa auringossa sekä osittain varjostetuissa paikoissa. Pionikukkaiset daaliat välittävät myös harmonisen vaikutuksen ja ne voidaan tehokkaasti lavasttaa solisteina. Kukkalaatikko, jossa on sekoitus Fosteriana -tulppaaneja, kukkii kaikissa auringon väreissä. Useiden samanvärisen perheen sävyjen yhdistelmä herättää taatusti ohikulkijoiden huomion ja saa hymyn huulille. Päiväkodeista ja puutarhakeskuksista löydät myös lukuisia yhdistelmiä useista narsissilajeista. Keltaisten kukkiensa ansiosta ne levittävät onnellista tunnelmaa. Varhaiset nuoret kasvit kannattaa istuttaa maaliskuun lopussa / huhtikuun alussa.

Milloin aloittaa kukkien istuttaminen parvekkeelle: Sinun on nyt istutettava nämä syksyn kukat ikkunalaatikoihin

Istuta kukkalaatikot keväällä, jotka kukkivat huhti- ja toukokuussa

Jokainen harrastuspuutarhuri tietää: kevätkukat istutetaan syksyllä ja syksyn kukat keväällä. Tähän nyrkkisääntöön on yksi poikkeus: harrastajat voivat ostaa varhaisia ​​nuoria kasveja keväällä. Mutta jos haluat nauttia kukinnasta kesän jälkeen, sinun on ehdottomasti istutettava syksyn kukat huhtikuussa. Asiantuntijat suosittelevat näitä kukkia istutettavaksi keväällä:

1. Suklaakukka kiehtoo suurilla viininpunaisilla kukillaan ja on todellinen katseenvangitsija kukkalaatikossa. Pitkä kukinta-aika heinäkuusta lokakuuhun takaa, että ihmettelet katseenvangitsijaa pitkään. Koska eksoottinen on kotoisin Meksikosta, se ei ole talvikestävä. Sinun on säilytettävä joko koko kasvi tai vain mukulat viileässä paikassa.

Kevään istutus metalliparvekelaatikosta, jossa on kausiluonteisia kevätkukkia

2. Nerineiden kukinta -aika alkaa syyskuussa ja päättyy marraskuussa. Amaryllis -kasvi saavuttaa 40 cm korkeuden ja inspiroi violetin ja vaaleanpunaisen kukkien loistolla. Marraskuusta lähtien afrikkalainen kukka on talvehtinut lämpimässä paikassa.

3. Monivuotinen Montbreite kukkii loppukesästä syksyn alkuun. Se selviytyy helposti leudosta talvesta, jos se on peitetty lehdillä. Ikuisen pakkasen avulla voit talvehtia kasvin parvekkeen minikasvihuoneessa.

4. Ihmekukka “Mirabilis Jalapa” tunnetaan siitä, että mukulosta ilmestyy erivärisiä kukkia. Mutta se voi tehdä vielä enemmän ja antaa lempeän tuoksun, joka houkuttelee lintuja ja mehiläisiä. Ihmekukka on talvehtinut samalla tavalla kuin daaliat: mukulat kaivetaan ja säilytetään pakkasettomina.

Milloin ikkunalaatikot voidaan istuttaa? Mitkä parvekkeen kukat kestävät pakkasta ilman ongelmia?

Milloin voit aloittaa ikkunalaatikoiden istuttamisen? Vinkkejä puutarhureille

Monet parvekkeiden omistajat voivat tuskin odottaa puutarhanhoitokauden alkua ja kysyä itseltään kysymyksen: “Milloin voit istuttaa parvekelaatikot?”. Supermarketista innostuneet harrastajat voivat löytää varhain kukkivia kukkia jo helmikuussa. Mutta kaikki eivät kestä pakkasta ja rohkeaa kylmää tuulta ja sadetta ilman ongelmia. Todelliset selviytyjät ovat tunnettuja varhaisia ​​kukintoja, kuten kevätruusu, rypäleen hyasintti tai talvi. Kaikki nuoret kasvit, jotka kasvatetaan lämpimässä kasvihuoneessa, ovat kuitenkin herkkiä pakkaselle. Tarvitset siis aikaa tottua kylmään säähän. Tämä toimii parhaiten, jos asetat kasvit ensin lämmittämättömään huoneeseen. Sitten voit viedä ämpäri ulkona aurinkoisena päivänä. Ammattilaiset suosittelevat sipulien istuttamista syksyllä. Ehkä kukat kukkivat hieman myöhemmin keväällä, mutta ne kestävät kylmää ja tuulta ilman ongelmia.

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!