15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Perustetaanko oma kuntosali puutarhavajaan? Tähän kannattaa kiinnittää huomiota!

Koronapandemia oli vakava takaisku Saksan kuntokeskuksille, ja he todennäköisesti kamppailevat sen seurausten kanssa tulevina vuosina. Monet ihmiset ovat jo peruuttaneet jäsenyytensä ja löytäneet verkkotreenit itselleen. Jos haluat treenata mukavasti kotona, voit myös ostaa oman harjoitushuoneesi. Mahdollisuudet tähän ovat lukuisat, varsinkin jos asut talossa ja sinulla on tarpeeksi tilaa. Koska puutarhavajat voidaan asentaa 15-20 päivässä, eivät yleensä vaadi suunnittelulupaa ja ne voidaan rakentaa mittatilaustyönä, niistä on tulossa suosittuja ratkaisuja kuntosaleille. Seuraavassa mainitsemme puutarhavajan kuntosalin edut ja annamme myös vinkkejä siitä, mitä kannattaa huomioida asennuksen aikana.

Kuntosalin edut omassa puutarhassa

kuntosali puutarhavajassa varmistaa hyvän ilmanvaihdon

Me kaikki tiedämme, että liikunta on hyväksi terveydelle, mutta kiireisten elämänsuunnitelmien ja ruuhkaisten kuntosalien ansiosta aikaa ja tilaa treenata tulee yhä vaikeammaksi. Tässä suhteessa puutarhavajan kuntosali tarjoaa maksimaalista joustavuutta. Jos pidit ideasta, mutta et vieläkään ole varma, sopiiko sijoitus sinulle, olemme pyöristäneet 5 puutarhavaja -kuntosalin etuja, jotka auttavat sinua tekemään päätöksen.

1) Sinulla on yksityisyyttä

täysin varusteltu puutarhatalon kuntosali

Monien ylipainoa kamppailevien ihmisten pelko joutuu harjoittelemaan vieraiden edessä. Jos haluat olla varma harjoittelun aikana, koti kuntosali voi olla ratkaisu. Tämä saa sinut tuntemaan olosi rennommaksi ja jopa haastetuksi omassa ympäristössäsi saavuttaaksesi enemmän ja tehdäksesi parhaasi harjoittelun aikana. Vaikka perhe ja ystävät olisivat talossa, hallitset heidän yksityisyyttään puutarhavajan kuntosalilla.

2) Koulutuksellesi ei ole aikarajoituksia

Käytä nykyaikaista puutarhavajaa kuntoiluun

Eivätkö paikallisen kuntosalin aukioloajat sovi sinulle? Sitten ehkä tämä on yksi tärkeimmistä syistä siihen, miksi et löydä aikaa harjoitella jo kiireisessä aikataulussasi. Kun kuntosali on kotona, se voi auttaa välttämään tämän ja mukauttamaan rutiinisi elämäntyylisi mukaan. Ja toinen bonus: pitkät matka -ajat sinne ja takaisin perutaan.

Jos haluat venyttää koko vartaloasi joogaa illalla pitkän työpäivän jälkeen tai jos sinulla on puoli tuntia ennen työtä muutaman kierroksen tekemistä elliptisellä koneella, voit tehdä tämän, koska kuntosali puutarhavajassa on auki 24 tuntia!

3) Se ei ole täynnä

Huomaa ristikuntoilijoiden ja juoksumattojen puutarhavajan korkeus

Kuntosalit voivat olla hyvin kiireisiä, varsinkin vuoden alussa, kun kaikki ovat terveydentilassa ja tekivät uudenvuodenlupauksia. Joskus useimpien laitteiden edessä on jopa jonoja. Toisaalta kotikuntosalilla voit nauttia harjoituksesta rauhassa ja viettää niin paljon aikaa laitteille kuin haluat, koska kukaan ei painosta sinua suorittamaan harjoitusta nopeammin. Koronatilanteen osalta voidaan myös mainita, että tämä eliminoi myös tartuntariskin.

4) Ei kuukausimaksuja

Kuntoilu puutarhatalossa, jossa on soutulaite ja joogamatto

Ei ole mikään salaisuus, että kuntosalin jäsenyys on kallista. Kuntosalin hinta vaihtelee 40 ja 95 euron välillä. Puutarhavajaan liittyy tietysti myös suuri investointi, mutta alkuperäisten kustannusten jälkeen voit nauttia puutarhan kuntosalistasi yli 30 vuoden ajan ilman lisämaksuja.

5) Voit valita, mitä laitteita sinulla on kuntosalilla

Urheiluvälineet puutarhatalon kuntopallolla, joogamatolla ja muilla varusteilla.

Kun maksat kuntosalin jäsenyydestä, maksat myös laitteista, joita et käytä harjoituksiisi. Yksi takapihan kuntosalin suunnittelun suurista eduista on se, että voit valita tarkalleen, mitä laitteita sinne laittaa. Tämä tarkoittaa, että voit kehittää kuntorutiinisi niin, että se koostuu vain harjoituksista, joista nautit ja jotka toimivat sinulle.

Ehkä mieluummin painot kuin sydän tai aerobic ja pilates kuntolaitteiden sijaan, vai käytätkö mieluummin vastusnauhoja? Koska tämä on rakennuksesi, voit valita, mitä laitteita ja kalusteita sijoitat sinne, jotta voit muokata kuntosalia tarpeidesi mukaan.

Perusta puutarhatalo kuntosaliksi

puutarhavaja kuntoilutilana

Avain tehokkaan ja käytännöllisen kuntosalin suunnitteluun puutarhavajaasi on harkita huolellisesti huoneen ominaisuuksia suunnitteluvaiheessa. Ulkoasun lisäksi tärkeimpiä kohtia ovat laitteet, sähkö- ja lämmitysasennus, ilmanvaihto ja lämpötilan säätö.

Mitä laitteita kotiisi?

Puutarhatalo, jossa on viilukatto ja kiipeilyseinä

Kun suunnittelet kuntosalia, ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, on laite, jonka aiot asentaa. Tietyt kohteet, kuten cross-trainer ja juoksumatto, vievät paljon tilaa, mutta voivat olla todellinen ongelma, jos katto on matala.

Kiinnitä huomiota korkeusrajoituksiin tai rakennuslupavaatimuksiin ja ota selvää puutarhatalojen kokokriteereistä kyseisessä osavaltiossa. Esimerkiksi Baijerissa, Baden-Württembergissä, Brandenburgissa ja Nordrhein-Westfalenissa rakennuslupa vaaditaan vain 75 m³: n kokonaistilavuudelta. Mutta Berliinissä, Bremenissä, Mecklenburg-Vorpommernissa, Saarlandissa, Saksissa, Saksi-Anhaltissa ja Thüringenissä tarvitset rakennusluvan, jonka bruttovolyymi on 10 m³.

Useimmissa tapauksissa on kuitenkin etu, jos puutarhatalon kattokorkeus on 2–2,5 m, koska korkeammat katot varmistavat, että et tunne rajoituksia harjoittellessasi.

Puutarhatalo, jossa taitto -ovet ja kaunis näköala

Katon lisäksi myös seinät ovat välttämättömiä. Puutarhavajaan monet omistajat valitsevat suuret lasipinnat ja harvat kehykset päästämään mahdollisimman paljon luonnonvaloa. Ovien ja ikkunoiden suunnittelu ja ulkoasu ovat kuitenkin avain toimivan kuntosalin luomiseen. Liian monta ikkunaa voi rajoittaa laitteiden tilaa. Sinun on myös harkittava yksityisyyttä, varsinkin jos asut kaupunkitalossa.

Kumimatto lattiapäällysteenä puutarhatalon urheiluhuoneessa

Laitteisto määrittää myös lattian tyypin. Jos käytät käsipainoja, on tärkeää, että asetat suojaavan lattiamaton. Tässä on vähintään 15 millimetriä. Paksuus 6–12 mm riittää pinnoille, joilla laitteet seisovat tai joita harjoitellaan. Muuten tukeva parketti tai laminaatti sopii myös hyvin, koska ne on helppo puhdistaa. Tämä on erityisen tärkeää intensiivisen, hikisen harjoittelun jälkeen!

Sähkö- ja lämmitysasennus

puutarhavaja, jossa taitto -ovet kuntosalina

Vaikka tämä ei ehkä olekaan jännittävin osa suunnitteluprosessia, on todella tärkeää harkita lopullista asettelua, koska se määrittää lattia-asennuksen ulostulot sekä valaistuksen ja lämmityksen tyypin.

Lattia -asennukseen tarkoitetut pistorasiat ovat erityisen käytännöllisiä, jotta vältetään kaapeleiden sotkeutuminen ja kompastumisvaara. Upotetut paikat ovat myös aina hyvä valinta. Tässä on tärkeää luottaa LED -valaistukseen, koska se ei ainoastaan ​​estä puutarhavajasi lämpenemistä, vaan säästää myös valtavia energiakustannuksia. Lisäksi himmentimet tai jopa useat piirit ovat hyviä vaihtoehtoja, jotta valaistus täyttää kaikki vaatimukset.

Soutulaite ja kuntopyörä sisäpyöräilyyn

Toinen elementti, jonka ei pitäisi puuttua kuntosalilta, on viihdejärjestelmä. Useimmille televisio ja äänijärjestelmä ovat välttämättömiä harjoituksen aikana. Kun suunnittelet kuntosalia, sinun on otettava huomioon seinä- tai kattokaiuttimet, koska ne säästävät tilaa ja tarjoavat paljon paremman äänenlaadun. Bluetooth -laitteen avulla voit liittää puhelimesi tai iPodin toistamaan suosikkimusiikkiasi kaiuttimien kautta.

ulkonäkö

Puutarhatalo vihreällä katolla

Monet ihmiset keskittyvät siihen, mitä laittaa puutarhavajaansa sen sijaan, miltä se näyttää ulkopuolelta. On kuitenkin tärkeää pohtia, kuinka ulkonäkö sopii puutarhaan. Valmis kuntosali näkyy todennäköisesti talosta, ja viimeinen asia, jota kukaan haluaa katsoa, ​​on puulaatikko, joka erottuu muusta puutarhasta!

moderni puutarhatalo, jossa taitto -ovet ja puinen julkisivu

Taitto -ovet ovat tällä hetkellä erittäin suosittuja, koska ne voidaan avata suoraan puutarhaan ja luoda illuusio valtavasta huoneesta. Se rajoittaa kuitenkin kuntolaitteiden seinätilaa.

Puutarhapolku johtaa puutarhatalolle, jossa on tasakatto

Suosittelemme myös maiseman mukauttamista vastaavasti rakennuksen integroimiseksi harmonisesti puutarhaan. Esimerkiksi vihreä katto tai kaksi suurta ammea hortensioita ovat hyvä idea. Voit myös tehdä puutarhavajaan johtavan kävelytien kauniimmaksi ja kutsuvammaksi.

Ilmanvaihto ja lämpötilan säätö puutarhavajan kuntosalilta

Peiliseinä puutarhatalon kuntosalilla

Kun kyseessä on kuntosalin lämmitys ja jäähdytys, ilmastointi on pakollinen. Useimmissa puutarhahuoneissa on hyvälaatuinen eristys, ja korkean intensiteetin harjoittelun tuottaman lämmön ohella huone voi tulla melko kuumaksi. Ilmastointi pitää huoneen viileänä ja voi lämmittää sitä kylminä kuukausina, vaikka tämä ei ole niin huolestuttavaa. Varmista hyvä ilmanvaihto varmistamalla, että on vähintään kaksi ikkunaa, jotta voit luoda ilmavirran.

Luo monipuolinen tila

moderni puutarhatalo, jossa on kotitoimisto ja kuntosali juoksumatolla

Laadukkaille puutarhataloille on ominaista pitkä käyttöikä. Siksi suosittelemme aina harkitsemaan, miten niitä voidaan käyttää pitkällä aikavälillä ja miten niiden tarkoitus voi muuttua ajan myötä, koska tämä voi heijastua suunnitteluun. Vaikka tarvitset kuntosalia juuri nyt, muutaman vuoden kuluttua huomaat, että käytät huonetta vierashuoneena, ompelutilana, kotitoimistona tai pakopaikana harrastukselle, kuten maalaukselle.

Lasinen puutarhavaja, jossa kattokatto

Puutarhavaja kokonaan lasista kuntoilua varten

kuntokeskus puutarha talo muutaman neliön

pieni kuntosali puutarhapihalla

puutarhavaja kuntokäyttöön taitto -ovien kanssa

Previous Post
Nest Designsin rannalla sijaitseva välimerellinen huoneisto
Next Post
Hula Hoop Fitness: Ohjeet ja parhaat harjoitukset hoikalle vyötärölle!