15 49.0138 8.38624 1 1 5000 https://www.1154lill.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Puutarhakoristeet puusta viinitynnyristä – 18 luovaa ideaa vanhaan tynnyriin

Oman puutarhan suunnittelu tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia – vesielementtien, kukkapenkkien, ruukkujen ja tyylikkäiden puutarhakalusteiden avulla voit kaunistaa ulkotilaa ja antaa sille persoonallisuuden. Tässä artikkelissa esittelemme luovia ideoita Puutarhakoriste puusta viinitynnyristä että voit jopa tehdä itsesi vanhasta tynnyristä.

Puutarhan koristelu puusta Viinitynnyri moderni-puutarha-vanha-tynnyrit-kasvit-patio-takka

Tynnyrit valmistetaan yleensä puupusseista nesteille, joilla on suuri lieriömäinen muoto ja jotka soveltuvat useaan käyttöön. Jos sinulla on vanhoja tynnyreitä kellarissa, voit käyttää niitä kauniiden puutarhakoristeiden luomiseen. Anna itsellesi inspiraatiota viinitynnyreistä tehdyistä puutarhan sisustusideoistamme!

Puutarhakoriste puusta viinitynnyristä – korotettu sänky kasveilla

Puutarhakoriste puusta Viinitynnyrin puoliviinitynnyristä istutettu-korotettu sänky-idea

Oikein täytetyllä korotetulla sängyllä luodaan optimaaliset olosuhteet istutetuille vihanneksille, hedelmille tai yrteille. Lisäksi korotetut sängyt näyttävät todella hyviltä ja takaavat siistin puutarhan. Jos haluat tehdä huomattavan korotetun sängyn itse, voit leikata vanhan tynnyrin puoliksi ja käyttää sitä sängyn rakenteena. Koska viinitynnyri on lieriömäinen, kannattaa harkita telinettä.

Tee puutarhan koristeet puusta viinitynnyristä itse – suunnittele pienoispuutarha

Puutarhakoriste puusta viinitynnyristä miniatyyri puutarha-design-vanha-tynnyri-aita-sisäänkäynnin kivet

Viinitynnyri sopii vaikuttavan minipuutarhan luomiseen. Voit perustaa tällaisen puutarhan sekä sisälle että ulos, mutta kesällä pienet kasvit suosivat raitista ilmaa ja kirkasta valoa. Koska viinitynnyrit ovat liian syviä, voit joko käyttää pohjaa tai täyttää sen maaperällä. Anna luovuutesi kulkea vapaasti ja suunnittele ihana minipuutarha vanhaan tynnyriin.

Kauniit puusta tehdyt puutarhakoristeet – ideoita erilaisista puuelementeistä

Puutarhakoristeet vanhoista esineistä – 31 luovaa ideaa jäljitellä

55 ideaa puutarhan koristeluun vanhoista ikkunoista ja ovista

Kukkien istuttaminen viinitynnyreihin

Puutarhakoriste puusta viinitynnyrin istutuskukka-laventeli-valkoinen-aita-pallolampuista

Viinitynnyreistä voidaan tehdä kauniita istutuksia terassille tai puutarhaan. Luovat istutuskoneet ovat täydellinen puutarhan sisustus erityisesti taloille, joissa on puinen julkisivu. Värilliset kukat kontrastivat kauniisti puun kanssa ja välittävät luonnollisen tunteen.

Luova puutarhakoriste puusta viinitynnyristä

Puusta tehdyt puutarhakoristeet Viinitynnyri luova-kasvi-kylpyamme-kasvit-eri tasoilla

Tynnyrit voidaan leikata haluamallasi tavalla ja suunnitella uudelleen eri muodoissa. Jos olet päättänyt istutuslaitteen, mutta haluat istuttaa useita kasveja tai kukkia, jotka eivät voi selviytyä yhdessä yhdessä ruukussa, voit muotoilla tynnyriä vaiheittain. Lopputuloksena on pystysuora puutarha, joka voidaan asentaa eri kasveille.

Vanha tynnyri kasveineen puutarhassa

Puutarhan koristelu-puu-viini tynnyri-istutus-kukat-vanha-tynnyri-idea-puutarha

Ensi silmäyksellä vanhat viinitynnyrit eivät näytä niin kauniilta, mutta oikealla istutuksella niistä tulee todellinen katseenvangitsija puutarhassa. Älä unohda sijoittaa kylvölaitetta paikkaan, jossa on riittävä valo kasveille ja kukille, jotta ne eivät kuivu.

Sivupöydät kuten Puutarhakoriste puusta viinitynnyristä

puutarhan koristelu-puu-viini tynnyri-sivupöydät-puutarha-lyhty-puulaatikko-sohva-verhot

Sinun ei välttämättä tarvitse ostaa kalliita puutarhakalusteita puutarhasi suunnitteluun. Vanhasta viinitynnyristä voidaan tehdä tyylikäs puinen sivupöytä. Yhdessä puulaatikon kanssa sohvapöydäksi saat kauniin itse tehdyn pöytämalliston ulkoalueelle.

Ulkotakka vanhasta tynnyristä

puutarhan koristelu-puu-viinitynnyri-ulkotakka-luonnonkivilaatat-puutarhakalusteet

Puutarhan takka luo miellyttävän ilmapiirin ja puhuu monista hauskoista hetkistä ulkona ystävien ja perheen kanssa. Jos sinulla on viinitynnyri, voit käyttää sitä ulkotakan rakentamiseen itse.

Miellyttävät illat puutarhassa, jossa on viinitynnyritakka

puutarhan koristelu-puu-viinitynnyri-ulkotakka-takka-puutarha-musta-tuolit

Avoin tulisija on kaasukäyttöinen, jolloin kaasupullo voidaan sijoittaa tynnyrin sisäosaan. Tämä muuttaa puisen viinitynnyrin puutarhan sisustuksen käytännölliseksi laitteeksi, joka on hauskaa leikkivien liekkien kanssa.

Puutarhakoriste puusta viinitynnyreistä juhliin

puutarhan koristelu-puu-viini tynnyri-pöydät-ideat-puutarhajuhlat-buffet-valaistus

Hyvä puutarhajuhla tarvitsee ehdottomasti oikean sisustuksen ja tietysti buffetin. Vanhoilla tynnyreillä voit saavuttaa molemmat samanaikaisesti. Viinitynnyrit ovat täydellinen kehys pöytälevylle, jossa ruokaa ja juomia voidaan tarjoilla. Illalla voit koristaa puisista viinitynnyreistä valmistettuja puutarhakoristeita LED -valoilla ja luoda näin kauniita valotehosteita.

Puutarhakoriste puusta viinitynnyristä puutarhalammelle

puutarhan koristelu-puu-viini tynnyri-puutarha lampi-vesiputous-vesi ominaisuus-lumpeen lehdet

Puutarhalampi on suosittu paikka puutarhassa, jossa lapset rakastavat leikkiä ja aikuiset rentoutuvat. Jos pidät putoavan veden äänestä, voit suunnitella vesiputouksen lammen puutarhassa koristeeksi puisesta viinitynnyristä.

Vesiominaisuudet puutarhassa vanhoilla viinitynnyreillä

puutarhan sisustus-puu-viini-tynnyri-vesisuihkulähde-vanha-tynnyrit-puutarha-suunnittelu

Viinitynnyrit voidaan muuntaa mihin tahansa vesiominaisuuksiin ja kaskadiin. Esimerkiksi kun tynnyrit on asetettu päällekkäin, vesi virtaa yhdestä astiasta toiseen ja luo kauniita vaikutuksia.

Rakenna vesikaivo viinitynnyriin

puutarhan koristelu-puu-viini tynnyri-vesi ominaisuus-tynnyri-suihkulähde-bambu-vesililja-lehdet-kukat

Voit tehdä puutarhaan kauniita suihkulähteitä viinitynnyristä. Sinun pitäisi saada vain juoksevaa vettä ja jos haluat, koristele vesi koristeellisilla tai oikeilla vesililjoilla ja lumpeenlehdillä paremman ilmeen saavuttamiseksi.

Pienet korotetut vuoteet vanhoista tynnyreistä puutarhassa

puutarhan koristelu-puu-viini tynnyri-yrtti puutarha-kasvit-vanhat tynnyrit-puu-aita-sora

Vanhoja viinitynnyreitä ei käytetä vain puusta tehdyiksi puutarhakoristeiksi, vaan ne sopivat myös erinomaisesti yrttien ja pienempien kasvien korotettujen sänkyjen luomiseen. Tässä puutarhassa esimerkiksi mansikat ja yrtit istutetaan vanhoista tynnyreistä valmistettuihin korotettuihin vuoteisiin. Tämä helpottaa niiden hoitoa ja jokaisella kasvilla on oma sänky.

Illallinen puutarhassa viinitynnyrin korkealla pöydällä

puutarhan sisustus-puu-viini tynnyri-baari-pöytä-huonekalut-lämmitin-kaasu-viinilasit-tuolit

Voit helposti ja nopeasti tehdä pöydän itse viinitynnyristä. Tarvitset vain pöytälevyn, joka on kiinnitetty tynnyriin. Haluttaessa baaripöytään voidaan asentaa säteilylämmitin puutarhan mukavuuden lisäämiseksi.

Ideoita viinitynnyreistä valmistetuille huonekaluille

puutarhan koristelu-puu-puoliviini-tynnyri-puutarha-pöytä-nurmikkoalue

Toinen idea puisista viinitynnyreistä valmistetuille puutarhakoristeille on puoli tynnyristä tehdyn pöydän muotoilu, jossa säiliö leikataan puoliksi ja kiinnitetään runkoon. Käytä suorakulmaista puulevyä, joka näyttää samanlaiselta kuin viinitynnyri kuin pöytälevy.

Viinitynnyristä tulee viininjäähdytin

puutarhan koristelu-puinen-viinitynnyri-ulkona-viininjäähdytin-juhla-jää-pullo-laatikko

Hyvä idea puisista viinitynnyreistä valmistetuille käytännöllisille puutarhakoristeille olisi suunnitella tynnyri kuin laatikko, täyttää se jäällä ja antaa juomien jäähtyä siinä. Pullonjäähdytin on erityisen hyödyllinen puutarha- ja grillijuhliin.

Puutarhakoriste puusta viinitynnyristä – kaunis ja käytännöllinen

puutarhan koristelu-puu-viini-tynnyri-käytännöllinen-vesi-puutarha-sadeveden kaataminen

Asennuksella, joka kerää sadeveden tynnyriin, viereiset kasvit voidaan kastella. Tässä tapauksessa viinitynnyri tarjoaa kauniin puisen puutarhan koristeen ja auttaa puutarhanhoidossa.

Ulkoallas vanhasta tynnyristä

puutarhan koristelu-puinen-viinitynnyri-ulkona-pesuallas-puutarha-pinwheel-lelut

Voit myös muuttaa vanhan viinitynnyrin hyödylliseksi pesualtaana puutarhassa. Vesiputket on asennettu säiliön sisäosaan ja allas on rakennettu kannen päälle.

Puutarhakoriste puusta viinitynnyristä – puu Tee keinu itse

puutarha-koristelu-puu-viini-tynnyri-vanha-tynnyri-puu-keinu-tee itse

Haluatko viettää enemmän aikaa lasten kanssa puutarhassa? Suosittelemme, että rakennat hänelle puukeinun. Tätä varten voit leikata vanhan tynnyrin ja kiinnittää sen tukevasti puuhun. Harkitse pehmusteiden tai sohvatyynyjen lisäämistä, jotta keinu olisi mukavampi.

Tee viiniputkesta säänkestävä 

Puoli viinitynnyrin istutusideoita ja vinkkejä

Riippumatta siitä, käytetäänkö sitä puutarha -ammeena, puutarhan koristeena tai pesualtaana: viinitynnyri herättää varmasti huomiota. Jotta se kestäisi voimakkaan auringon säteet kesällä ja sateen ja lumen talvella, sinun on tehtävä viinitynnyri säänkestävä. Joten sinun on ehdottomasti käsiteltävä puuta, jotta se ei kuivu. Jos puu kuivuu, se kutistuu kesällä ja renkaat voivat löystyä ajan myötä. Talvella käsittelemätön puu vääntyy, mikä voi johtaa muodonmuutoksiin. Sen vuoksi anna sen kuivua ulkona useita päiviä kesällä, kyllästä se ja levitä sitten kerros kirkasta, mieluiten mattalakkaa. Näin voit estää mätänemisen. Mutta renkaat tarvitsevat myös asianmukaista hoitoa, koska ne voivat ruostua ajan myötä. Voit ensin ruostaa tynnyrin vanteet hiomalaikalla ja teräsharjalla ja käsitellä ne sitten ruosteenmuuntimella.

Viinitynnyrin istutus: kun kevätkukilla on päärooli

Viinitynnyrin istutus keväällä Ohjeet

Jos haluat istuttaa viinitynnyrin, voit jättää sen käsittelemättömäksi. Koska kun viinitynnyri on ulkona, se kostutetaan säännöllisesti eikä puu kutistu. Tietysti voit auttaa hieman kesällä paitsi kastamalla kukkia, mutta myös itse puisen tynnyrin. Joka tapauksessa poraa useita reikiä viinitynnyrin pohjaan, jotta vesi pääsee valumaan pois. Älä koskaan peitä lattiaa tiivistyskalvolla, koska puu kuivuu nopeasti ja aseta tynnyri vakaalle alustalle, muuten se voi kaatua jonkin ajan kuluttua. Mutta ole varovainen: viinitynnyreitä käsitellään tanniinihapolla, ja se voi värjätä pinnan kellertäväksi.

Kuinka istuttaa viinitynnyri Ohjeet keväälle ja kesälle

Joten jos haluat sijoittaa uuden kukkaruukun vaaleille jalkakäytäville, laattoille tai lattialaudoille, tarvitset ehdottomasti sopivan pohjan. Se on saatavana rumpuvalmistajilta. Myös erittäin tärkeä: Jos haluat istuttaa vesikasveja viinitynnyriin, täytä se ensin vedellä ja odota 2-3 viikkoa. Heitä sitten vesi pois, täytä puinen tynnyri uudelleen makealla vedellä ja aseta vasta sitten vesikasvit.

Kuinka istutan viinitynnyrin?

Viinitynnyrin säänkestävyys Ohjeet ja vinkit

Viinitynnyri sopii erinomaisesti sitruspuiden istuttajille. Tässä tapauksessa sinun on asetettava lattialle paisutetusta savesta valmistettu tyhjennyskerros ja täytettävä sitten koko puinen tynnyri maalla. Jos haluat kuitenkin istuttaa viinitynnyrin maanpeitteellä, kukilla ja ruohoilla, sinun on toimittava toisin. Sen sijaan sinun on ensin asetettava sorakerros ja sitten paisutetusta savesta valmistettu viemäri tynnyrin pohjalle. Täytä sitten tynnyri 2/3 täynnä multaa ja levitä sen päälle vähintään 40 cm ruukkumaata.

Puisten tynnyrien istutus: ohjeet

Ideoita puuputkien istutukseen kevääksi

Jos olet asettanut viinitynnyrin kaikkiin kerroksiin, sinun on istutettava puinen tynnyri. Koska tynnyri on hieman syvempi kuin muut kukkaruukut, on mahdollista yhdistää monivuotiset kasvit ja korkeat koristekasvit matalaan maanpeitteeseen ja kukkiin. Valitse kasveja, joilla on samanlaiset vaatimukset sijainnin, veden ja maaperän suhteen, ja voit ihailla istutettua puutynnyriä koko puutarhakauden ajan. On myös tärkeää jättää rako yksittäisten kasvien väliin. Jos yhdistät yksivuotisia ja monivuotisia kasveja, tee luonnos ja merkitse siihen yksivuotiset kukat.

Puoli viinitynnyrin istutus: Tämä on tärkeää huomata

Puoli viinitynnyrin istutus Ohjeita terassille ja parvekkeelle

Jos haluat istuttaa puoli viinitynnyriä, voit valita kahdesta vaihtoehdosta. Voit joko sijoittaa useita kukkaruukkuja tai pitkän kylvökoneen sisälle tai istuttaa puisen tynnyrin, kuten jo selitettiin. Tässä tapauksessa sinun on kuitenkin käsiteltävä viinitynnyri myös ruostetta ja mätänemistä vastaan. Koska viinitynnyri vie enemmän tilaa, tarvitset suuren terassin tai leveän puutarhapolun. Älä aseta puista tynnyriä kukkapenkin keskelle, koska maaperän kosteus johtaa mätänemiseen.

Istuta puinen tynnyri ja tee siitä puutarhalampi

Vaihtoehtoisesti voit istuttaa puolet viinitynnyristä ja muuntaa sitten toisen puolet pesualtaalle. Ammattitaitoiset puutarhurit voivat tehdä työn viikonloppuna, toiset voivat palkata käsityöläisen tekemään sen. Periaatteessa DIY -hanke ei ole monimutkainen, vain et todellakaan saa käsitellä puuta. Koska sitten tynnyri vuotaa eikä enää sovellu pesualtaaseen. Yleensä viini- tai viskitynnyri (pienikokoinen viinitynnyri) voidaan helposti muuntaa sade- tai pesualtaana. On tärkeää, että tyhjennät sadesäiliön tai pesualtaan talvella.

Koristele viinitynnyri jouluksi: Puutarhan koristevalaistus

Koristele ja valaise viinitynnyri jouluksi

Viinitynnyri antaa puutarhan luonteen paitsi kesällä myös talvella. Näytämme pian sinulle useita ideoita siitä, miten voit koristaa vanhan viinitynnyrin jouluksi. Ensimmäinen ajatus on porata joulukuvioita puuhun ja kääriä sitten valoketju viinitynnyriin. Voit siis valaista terassin ja luoda iloisen tunnelman illalla. Halutessasi voit myös kiinnittää punaisen nauhan tynnyrin vanteisiin ja järjestää viinitynnyriin luonnollisia koristeita, jotka on valmistettu ikivihreistä kuusen tai sypressin oksista, männynkäpyistä ja punaisista joulupalloista. Voit myös istuttaa joulukuusen viinitynnyriin ja koristaa sen sitten joulukuusi palloilla ja joulukoristeilla.

Koristele viinitynnyri jouluksi: kuusen ja sypressin oksat

Koristele viinitynnyri jouluksi luonnonmateriaaleilla puutarhaan

Puutarhassa luonnonmateriaaleista valmistettuja joulukoristeita

Koristele viinitynnyri jouluideoiksi talvikoristeisiin luonnonmateriaaleilla

Kuusi puutarhan viinitynnyrissä

Joulukoristeellinen viinitynnyri joulukuusella

Previous Post
Tee puutarhakoristeita betonista itse – 28 kaunista ideaa
Next Post
4 hyödyllistä jooga -asanaa naisille – helppoja harjoituksia aloittelijoille